פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   sun lunar- האם יש קשר בין גאות ושפל ? |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: sun lunar- האם יש קשר בין גאות ושפל ? (נקרא 1732 פעמים) |
הדפסה |
|
MK2
|
חבר פורום   
מנותקגיל:
40
כשהגלים מתחזקים... הולכים לשבת בבית
|
|
ע"פ המאמר המעולה של Caza (לא הצלחתי למצוא כרגע) וע"פ האפליקציה של עדי נראה שיש מגמה... שעות הדיג הטובות ביותר הן שעתיים לפני שיא השפל למשל היום: major times : 3:37-5:37 15:57-17:57 Minor times 10:37-12:37 21:17-23:17 אלו שעתיים לפני שיא הגאות צפי גאות: http://isramar.ocean.org.il/isramar2009/TideHadera/default.aspxמה אפשר ללמוד מזה? האם דיג טוב הוא לקראת השפל ?
|
|
עריכה אחרונה: ספטמבר 06, 2012, 12:26:25 PM על ידי MK2
|
|
|
|
|
עדי
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
|
|
יש הגיון רב במה שאתה אומר,
ממה שהבנתי ה major times נקבעים לפי מיקום הירח ביחס לנקודה בה אתה נמצא על כדור הארץ,
בדיוק מעליך או מתחתיך.
וזה בדיק המשתנה שמשפיע על הגאות והשפל (ממה שאני יודע),
כך שבהחלט ייתכן מיתאם בין שניהם.
|
-------------------------------
איזהו חכם? הלומד מכל אדם, איזהו גיבור? הכובש את יצרו, איזהו עשיר? השמח בחלקו, איזהו מכובד? המכבד את הבריות
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
מבלי להיכנס יותר מדי לפרטים, הגומברים עובדים חזק יותר בשיא השפל.
ההסבר הפשוט ביותר ששמעתי ועושה קצת היגיון הוא שבזמן השפל המים יורדים מתחת לגובה הריפים והדגים הקטנים לא יכולים להסתתר מעליהם כמו בגאות ואז הגומברים מחפשים אותם...
לכיוון השני, בדיג פיתיונות לקטנים, לקראת שיא הגאות יש עליה באכילות כי הקטנים מתקרבים לחוף ומחפשים את כול הנישנושים שהמים העולים סוחפים מהסלעים ומקו החוף.
נכון או לא, לא יודע. אבל יש התאמה מסוימת ממה שיצא לי לראות עד היום....
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
סקווידוויד
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
ההסבר הפשוט ביותר ששמעתי ועושה קצת היגיון הוא שבזמן השפל המים יורדים מתחת לגובה הריפים והדגים הקטנים לא יכולים להסתתר מעליהם כמו בגאות ואז הגומברים מחפשים אותם...
לכיוון השני, בדיג פיתיונות לקטנים, לקראת שיא הגאות יש עליה באכילות כי הקטנים מתקרבים לחוף ומחפשים את כול הנישנושים שהמים העולים סוחפים מהסלעים ומקו החוף.
כשגיא אומר שיש "אבל יש התאמה מסוימת ממה שיצא לי לראות עד היום" קחו בחשבון שיש מחברת עם נתונים מאחרי זה...
|
|
|
|
שי בגדדי
|
ג'ירג'ור בת ימי!!!!! חבר פורום
מנותקגיל:
34
|
|
אני שמח שעלה השרשור הזה
עוזר המון בתכנון יציאות לדיג ואפילו בבחירת המיקום
מכיוון שכמו שאמר גיא בשפל הדגים הקטנים מוצאים פחות מקומות להתחבא מכיוון שהריפים למעלה אז אני יודע שאוכל לזרוק מסביב לריפים ולא לחלק חולי בלבד. (כמובן שהכל בגדר השערה ) אני חושב שזה הגיוני מאוד.
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
כשגיא אומר שיש "אבל יש התאמה מסוימת ממה שיצא לי לראות עד היום" קחו בחשבון שיש מחברת עם נתונים מאחרי זה... אין לי מושג על מה אתה מדבר... 
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
momi
|
חבר פורום
מנותקגיל:
54
הים של כולם
|
|
כשגיא אומר שיש "אבל יש התאמה מסוימת ממה שיצא לי לראות עד היום" קחו בחשבון שיש מחברת עם נתונים מאחרי זה... אין לי מושג על מה אתה מדבר...  אל תשחק אותה תמים, תן לראות את המחברת גילו נאות: הגודל שלך לא יעזור לך הפעם 
|
"לפעמים אתה מוצא את עצמך באמצע שום מקום ולפעמים באמצע שום מקום אתה מוצא את עצמך."
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1]
|
|