בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
| |-+  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
| | |-+  תשעה באב מי יודע? וגם סרטון תיעודי מרתק
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: תשעה באב מי יודע? וגם סרטון תיעודי מרתק  (נקרא 1989 פעמים) הדפסה
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

תשעה באב זה לא רק "צום דתי"...
סיפור שלם - גם חתיכת היסטוריה שלנו...

סרטון תיעודי שנתקלתי בו, לא ארוך ומרתק....
המצור הרומי על ירושלים עד להחרבת בית המקדש, כאן -

<a href="https://www.youtube.com/embed/0pdaZy3amCY" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/0pdaZy3amCY</a>

מכאן גם אפשר להבין מדוע ועל שם מה יש את תקופת "בין המיצרים"...

אגב, מסתבר כי לאורך ההיסטוריה של העם היהודי, אסונות רבים אירעו בסמוך ליום ט' באב.
לפי ויקפדיה, הצום בתשעה באב הוא תענית בקשר עם "אסונות שונים שאירעו לעם היהודי לאורך הדורות, בדגש על אסונות שהתחוללו סמוך ליום ט' באב. האירועים שהתחוללו, לפי המסורת, ביום זה, גרמו לגלות עם ישראל בתקופות שונות ולבסוף הובילו לגלות בת כאלפיים שנה".

באופן אישי וכמי שנולד יהודי, חייב לומר שקשה לי לראות את הזלזול ההולך וגובר במסורת היהודית, שלדעתי, בלעדי הדבקות במסורת של עמנו לא היינו זוכים להקמת מדינת ישראל.
גיליתי שבקטע הזה אני "לא לבד", קטעים שמצאתי בויקפדיה על גישת חלק מאבות הציונות ליום ט' באב:

ברל כצנלסון, ממנהיגי תנועת העבודה, יצא בשנת 1934, במאמרו "חורבן ותלישות", נגד זלזול באבלות תשעה באב, בעקבות טיול ומחנה קיץ ביער בן שמן שערכו ביום תשעה באב מדריכי המחנות העולים - תנועת הנוער של תנועת העבודה. כצנלסון ראה בכך רדידות חינוכית וחוסר אחריות תרבותית כלפי מסורת ישראל.הוא התבטא כך: "לא אשכח, לא אוכל שכוח, את יום החורבן - היום האיום מכל הימים, יום גורלנו." (אתר "מכון שיטים".) ביתר פירוט הוא כתב:
"את הזנחת התשעה באב בציבורנו בכלל, אני רואה כאות להפלגה שאין עימה הגה מכוון של אידאה מרכזית. אנו אומרים לחנך את הנוער לחיים חלוציים, לחיי הגשמה... כיצד נגיע לכך?! האמנם יעלה זרע זה על סלע צחיח, על רצפת אספלט! גם אידאה זקוקה לקרקע תחוח בה תוכל להעמיק שורשים. נהרוס עדי יסוד את העולם הישן, נשרוף את כל רכושו שנצבר במשך הדורות ונתחיל הכל מחדש - כתינוקות שנולדו. דור מחדש ויוצר אינו זורק אל גל האשפה את ירושתם הדורות... מחזיר לתחיה מסורת קדומה שיש בה להזין את נפש הדור המחדש.".

חייב לומר שהתחברתי למילים הללו....
עם שלא יודע ולא מכבד את עברו - לא יהיה לו עתיד.

מקווה שלא שעממתי...  מגניב
צום מועיל למי שצם - ושנדע ימים טובים....

-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין: תשעה באב מי יודע? וגם סרטון תיעודי מרתק
« הגיב #1 ב- : יולי 20, 2021, 21:38:09 PM »
מעניין מאוד רפי. ממליץ לך לקרוא את הסיפור  ״יד ושם״ של אהרון מגד. מדבר בדיוק על הנושא שהעלית.
תיקון קטן משתי הדקות הראשונות שצפיתי, את השאר אראה בהמשך. אספסיאנוס לא נכשל בדיכוי המרד. הוא זה שכבש את יודפת והתחיל את המצור על גמלא. בזמן המצור הוא נקרא לשוב לרומא להפוך לקיסר, לכן הבן שלו המשיך את דיכוי המרד.

Sent from my iPhone using Tapatalk
אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : יולי 21, 2021, 01:09:40 AM »
בס"ד

ראיתי את הסרטון הזה בשנה שעברה...
תשעה באב הוא תלותי ובל ינותק מההיסטוריה של עם ישראל שלא מועלה כאן במדינת ישראל כלל וכלל. שואת אירופה שהיתה נוראית וקשה מנשוא אינה מגיעה בכמות ההרוגים. בשואת אירופה נרצחו שש וחצי מיליון יהודים. ואילו בחורבן הבית השני (לא לשכוח שהיו שניים) רק בעיר אחת, ששמה ביתר, נהרגו 40 מיליון. אז לחשוב מה היה, כמה נהרגו ואיך נהרגו זה פשוט מזויע ומזעז.
דרך אגב, באחד התיאורים נכתב כי כמויות הדם שנשפכו הפכו לנהר שגובהו הגיע עד לצווארי הסוסים שעברו בו.

בכל אופן, אני מצפה, מתפלל ומייחל לגאולה שלמה ולבנין בית המקדש השלישי שיבוא במהרה בימינו אמן  כבוד הרב

באופן אישי וכמי שנולד יהודי, חייב לומר שקשה לי לראות את הזלזול ההולך וגובר במסורת היהודית, שלדעתי, בלעדי הדבקות במסורת של עמנו לא היינו זוכים להקמת מדינת ישראל.
גיליתי שבקטע הזה אני "לא לבד", קטעים שמצאתי בויקפדיה על גישת חלק מאבות הציונות ליום ט' באב:

ברל כצנלסון, ממנהיגי תנועת העבודה, יצא בשנת 1934, במאמרו "חורבן ותלישות", נגד זלזול באבלות תשעה באב, בעקבות טיול ומחנה קיץ ביער בן שמן שערכו ביום תשעה באב מדריכי המחנות העולים - תנועת הנוער של תנועת העבודה. כצנלסון ראה בכך רדידות חינוכית וחוסר אחריות תרבותית כלפי מסורת ישראל.הוא התבטא כך: "לא אשכח, לא אוכל שכוח, את יום החורבן - היום האיום מכל הימים, יום גורלנו." (אתר "מכון שיטים".) ביתר פירוט הוא כתב:
"את הזנחת התשעה באב בציבורנו בכלל, אני רואה כאות להפלגה שאין עימה הגה מכוון של אידאה מרכזית. אנו אומרים לחנך את הנוער לחיים חלוציים, לחיי הגשמה... כיצד נגיע לכך?! האמנם יעלה זרע זה על סלע צחיח, על רצפת אספלט! גם אידאה זקוקה לקרקע תחוח בה תוכל להעמיק שורשים. נהרוס עדי יסוד את העולם הישן, נשרוף את כל רכושו שנצבר במשך הדורות ונתחיל הכל מחדש - כתינוקות שנולדו. דור מחדש ויוצר אינו זורק אל גל האשפה את ירושתם הדורות... מחזיר לתחיה מסורת קדומה שיש בה להזין את נפש הדור המחדש.".

רפי, לגבי מה שכתבת על ברל כצנלסון, אגיב בהמשך. אני פשוט מחפש את המקורות.
עריכה אחרונה: יולי 21, 2021, 05:48:48 AM על ידי אברהם כהן
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : יולי 21, 2021, 18:03:58 PM »
אברהם, אני לוקח בערבון מוגבל את המספרים, הן של חז״ל והן של היסטוריונים יהודים כמו יוספוף פלביוס. מה גם שרוב המספרים הגבוהים מדברים על מרד בר כוכבא ופחות על המרד הגדול. הממצאים הארכיאולוגים וההיסטוריים גם תומכים בזה שמרד בר כוכבא היה הרבה יותר אלים לחברה היהודית מאשר המרד הגדול. אם אני זוכר נכון, במרד בר כוכבא נלקחו כמיליון עבדים יהודים לרומא. הם אלו שבנו את הקוליסאום המפורסם.
רוב החוקרים מסכימים ש 40 מליון איש לא יכלו לחיות בארץ באותה תקופה. לא מבחינת הממצאים ולא מבחינת מה שהאזור יכל לספק על מנת שיחיו בו מיליוני אנשים.

Sent from my iPhone using Tapatalk
אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : יולי 22, 2021, 21:46:29 PM »
בס"ד

אברהם, אני לוקח בערבון מוגבל את המספרים, הן של חז״ל והן של היסטוריונים יהודים כמו יוספוף פלביוס.

כלומר, במילים אחרות אתה לא מאמין שהמספרים האלו לא נכונים. ועל זה אין לנו לצערי בסיס משותף להמשך דיון בעניין - לא חס ושלום מתוך כעס שאתה לא מאמין לדברים, אלא מתוך בסיס שיחה. כלומר פשוט אי אפשר "להתווכח" כשאין אמונה על הנושא עליו אנחנו מדברים/מתווכחים.

רוב החוקרים מסכימים ש 40 מליון איש לא יכלו לחיות בארץ באותה תקופה. לא מבחינת הממצאים

אנחנו כבני אדם תמיד מנסים להבין ולהתייחס לאירועים רק על פי השכל והמציאות אותם אנחנו מכירים בחיינו - וכמובן , שללא אמונה, אין לנו דרך אחרת לעשות זאת. הבעיה היא שבהרבה מקרים, יש בכך סתירות. לדוגמא, הארכיאולוגים בעצם עבודתם די סותרים את מהות עבודתם. לדוגמא, חופרים במקומות שיודעים על פי מקורות עתיקים על הימצאות מקום/עיר כלשהי. אבל אז כשמוצאים את המקום הם מנסים "לחשב" דברים על פי הנורמות המקובלות של היום, כמו לדוגמא מלפני כמה שנים היה המקום הזה, ואז אם על פי המקורות כתוב שהמקום הזה היה לפני 1500 שנה, אבל לפי החישוב של הארכיאולוגים יגידו שזה 20,000 שנה, אז הם יפרסמו את זה עם החישוב שלהם ולא עם המקור שלפיו בפועל הם בצעו את החפירות.
דוגמא נוספת היא מערות הנטיפים שאומרים שהם קימים מיליוני שנים. איך קבעו את זה? מסתמכים על כל מיני שיטות בהם מודדים זמן. הבעיה היא שחושבים ש"איכות" המדידה היתה קבועה לאורך כל השנים, וכאן נוצרות בעיות חישוב גדולות מאד. וכמובן שאז סותרים את כמות השנים בהם העולם קיים. מה גם שכמובן שאפשר להעמיד אותם על טעותם, וישנם גם כאלו שחישבו בצורה נכונה, רק שאת קולם לרוב אתה לא תשמע.

הממצאים הארכיאולוגים וההיסטוריים גם תומכים בזה שמרד בר כוכבא היה הרבה יותר אלים לחברה היהודית מאשר המרד הגדול

לגבי מרד בר כוכבא שכתבת, יש לי כל כך הרבה מה לכתוב, וגם כתוב על זה כל כך הרבה במקורות. אבל בקצרה, כשהשלטון היווני היה בארץ ישראל, כשהם שלטו בארץ הם החלו לשנות את כל החוקים בארץ בצורה "מנומסת". והקהילה בארץ ישראל תחת בר כוכבא לא היו מוכנים לכך. אבל לפני שמשהו יקפוץ וינסה להגיד משהו, תחשוב על היום... בא נניח שיבוא שליט עיראקי עם 100 מיליון חיילים חמושים ויכפה הסכם שליטה על מדינת ישראל שאומר שאם מדינת ישראל לא תתנגד לשלטון העיראקי הם יתנו לאזרחי מדינת ישראל להמשיך לחיות אבל כל זה תחת חוקי השלטון הדתי של עיראק. ואם הם יתנגדו אז הם יכבשו את המדינה, יקחו את האזרחים, ומי שיוותרו בחיים כמובן, ילקחו כשבויים. לאזרחים אסור יהיה לקיים את חוקי המדינה הרגילים, וכל מי שיעשה זאת צפוי לעונשים כבדים מהשלטון העיראקי. וכל זה ש"דיפלומטים" עיראקיים נמצאים בכל משרד. אתה מוכן לזה? אבל עם כל זה, לו היתה מציאות כזו (כן היא היתה בעבר), אחרי כמה שנים, באופן  טבעי יקומו להם אנשים שיהיו מוכנים לקבל את זה, בדיוק מאותם הסיבות שפוליטיקאים רודפים אחרי הכסא שלהם בממשלה - ובא לא נתמם ונחשוב שישנם פוליטיקאים שבאמת אכפת להם מהאזרחים, ויתחילו להיות השגרירים "הטובים" של השלטון החדש וינסו להציג את הדברים שהם לטובת העם. כשכמובן המילה "מודרני" תעלה על השולחן. ותמיד יהיו מי שישתכנעו. בטח לאלו שאין להם כח להילחם. לדוגמא, אתה יכול לקרוא על גירוש ספרד ולהבין. וזאת כשהמילה גירוש היא עדינה ומטעה, כי בגירוש הזה נרצחו בספרד כל כך הרבה יהודים על זה. וכמובן שדמם של היהודים הותר לחלוטין גם בפורטוגל השכנה וכו'.

דרך אגב, את התוצאות הללו אפשר לראות בספרי הקודש שבהם משתמשים בשמות יוונים. לוגגמא בספרי המשנה, במסכת יומא כתוב בתחילה שאחת הלשכות בבית המקדש נקראה לשכת פלהדרין. והשם פלהדרין הוא יווני. והפירוש של חז"ל על השם פלהדרין הוא כך: "פקידי המלך נקראים פלהדרין. ומתוך שהכהנים הגדולים שהיו בבית שני אחר שמעון הצדיק היו נותנים ממון כדי לשמש בכהונה גדולה ומתוך שרשעים היו לא היו משלימין שנתן והיו מתחלפין כל שנים עשר חודש כפקידי המלך שהמלך מחליפן כל שנה, לכן נקראת לשכה זו לשכת פלהדרין"  
אז התוצאה שתתקבל היא שלאורך השנים, שהחוק החדש נכפה על הציבור מבלי שהוא ירצה. ובגלל שלהרבה אנשים אין כל להילחם על הצדק, אז כשיקומו אנשים נגד, אז הציבור החלש שאין לו כח להילחם יקום בעצמו נגד ה"מורדים" כשבעצם המורדים הם הכובשים. לדוגמא תקרא על מה קרה שהגרמנים נכנסו להונגריה. היום, ואני מדגיש היום, אנחנו יודעים שהגרמנים הנאצים היו רוצחים מושחתים ומתועבים, אבל אז חייבים להבין שאת זה האזרחים לא ידעו. אפילו כשמלחמת העולם השתוללה כבר 4 שנים לא היה ברור לחלוטין (משהו אמר כאן פייק ניוז) אם היהודים מושמדים באירופה או לא. ובכך אייכמן ימח שמו ויאבד זכרו דיבר עם הקהילה היהודית בהונגריה באופן אישי ואמר להם שאם משהו יטריד את היהודים המקומיים אז שיבואו ויגידו לו את זה, והוא יטפל בזה באופן אישי. אתה היום יודע בדיאבד שזה היה שקר גדול ומתועב, אבל אז הם לא ידעו את זה. והרוב האמינו לו. אתה יודע למה האמינו לו? האמינו לו כי ראשי הקהילה היהודית בהונגריה אמרו שהוא אדם טוב ושהוא דואג להם. אותם ראשי קהילה שישבו ואכלו באותו שולחן סעודות שחיתות עם אייכמן, בקר וכו' נהפכו בערבות השנים למנהלי משרדים ממשלתיים במדינת ישראל. ואתה חושב שראשי הקהילה היהודית לא ידעו שאייכמן משקר ושבעצם הוא משמיד יהודים? הם ידעו את זה טוב מאד!!!! אז למה עשו זאת? יש לך תשובה? אהבה לשררה ובצע כסף. ואם אתה חושב שאני מגזים, אז אני אשלח אותך אי שם לשנות החמישים במשפט קסטנר המפורסם, שנגמר אז ב"מכר את נשמתו לשטן".
אז כשנחזור עכשיו למרד בר כוכבה, דע כי הדברים הם לא פשוטים כלל וכלל, והם מלאי פרטים רבים ואי אפשר לבוא ולנסות לשפוט את הדברים, כשאנחו יודעים, האמן לי, פחות מאחוז אחד ממה שבאמת קרה בפועל. ותוסיף לזה גם את העובדה שאתה פשוט לא יכול ללמוד את ההיסטוריה שנכתבה על ידי החזק של אותה תקופה. כי אותו חזק גם יכתוב את ההיסטוריה מראות עיניו בלבד - או במילים אחרות שמשכתב היסטוריה. והרי ספרי קודש רבים נשרפו בתקופת השלטון הרומי שתיארו את אותה התקופה.  ואתה לא יכול להסתמך עוד על הרבה דברים שקשורים לזה.
ואת זה, האמן לי, שאי אפשר להסביר אותם בתגובה לדיון בפורום באינטרנט. זה פשוט קשה מאד ועל גדר הבלתי אפשרי.

דרך אגב, מעניין שאת מרד גטו וארשה אנחנו לא מציגים, בצדק רב, כדבר שלילי. היהודים נלחמו על חייהם ועל חירותם. זאת כמובן חוץ מהתנועה הציונית שהתביישה במרד ואף כינתה אותם בתיאורים שליליים למדי - מעניין למה את זה לא מלמדים אותנו בספרי ההיסטוריה שבבתי הספר.
דרך אגב, כמובן שאחרי מרד בר כוכבא, ואחרי אירועים נוספים, גייסו היוונים אנשים מתוך הציבור המקומי שישתף אתם פעולה ויכתוב את האירועים. ובכך יגיד "הנה תראו, את זה היהודים כתבו לא אנחנו" כך שזאת גושפנקא שקרית לשכתוב ההיסטוריה שלהם. קח בחשבון שהרבה ניסו אז לכתוב תחת המגבלות של השלטון היווני דברים ולא הצליחו, כך שבסופו של דבר השלטון היווני פרסם רק את מה שהוא רוצה.
מה גם שחלקם כתבו את זה לא מתוך בחירה חופשית. ואני מאמין שאתה מבין למה אני רומז ומתכוון. ולכן אתה לא יכול להסתמך על כל מה שאתה קורא.
ואם אתה לא מבין למה שיעשו את זה, אז תנסה לקרוא קטעים היסטורים של כל מדינה לגבי נקודת המבט שלהם בקרבות ידועים ומפורסמים בעולם. לדוגמא רוסיה נגד צרפת בימיו של נפוליאון וכו'...תראה מה רוסיה אומרת על הקרבות ומה צרפת אומרת. ולא רק מה שגוגל אומר סמיילי
האמן לי שאתה לא יכול ללמוד היסטוריה רק מנקודת מבט אחת. בטח ובטח לא מנקודת המבט של זה שניצח. ובגלל זה אנחנו אומרים שבעל המאה הוא בעל הדעה.

ישנם כל כך הרבה ספרים שסותרים אחד את השני ולאדם הממוצע קשה לדעת למה ולמי להאמין. ובהרבה מקרים אנחנו אפילו לא יודעים שישנם עוד ספרים עם דעות שונות, והראשון שאנחנו קוראים אנחנו בטוחים שזאת האפשרות היחידה.
ועכשיו תוסיף פרט נוסף. אתה יודע כמה ספרים בכלל מצונזרים כאן במדינה? לדוגמא, קח את הספר genocide in the holy land. זהו ספר שנכתב על העליות הראשונות לארץ ישראל בשנותיה הראשונות של מדינת ישראל. שם מתוארים איך התיחסו לעולים. אתה יודע שהספר מצונזר?!?! אתה יודע למה הוא מצונזר?!?!?
ועכשיו אשאל אותך שאלה נוספת... אתה יודע כמה ספרים שנכתבו על ידי אדם מסוים פורסמו במדינה תחת שמו ובאותו השם אבל כשהמדינה ערכה את התוכן לחלוטין? האם יש לך אפשרות לדעת בכלל שהמדינה עשתה את זה? לרוב התשובה תהיה לא! לדוגמא קח את הספר "בשם הנידונים למוות" של יואל בראנד. אתה יודע שיש לספר הזה שני הוצאות שונות לחלוטין? יש הוצאה ישראלית והוצאה גרמנית. ההוצאה הישראלית יצאה ראשונה, ויואל בראנד אחרי שראה איך שהמוציא לאור שינה לו כל כך הרבה הוא ניסה להילחם בזה. אבל כשראה שזה לא עזר, הוא נסע לגרמניה ושם הוציא לאור שוב את הספר בגרסה המדויקת.
בספר בגרסתו הישראלית יש פחות מ-300 עמודים כשיואל בראנד אמר שיש יותר מ-300 פרטים ששונו. אתה מבין מה המשמעות של הדברים? יש יותר מפרט אחד ששונה בכל דף ודף בספר. וזה ספר שאמור "ללמד" אותך פן מסוים בהיסטוריה של עם ישראל.

אז סמוך עלי, החזק ילמד אותך את מה שהוא רוצה. והוא גם ידאג שלא ילמדו אותך את מה שהוא לא רוצה שתדע.
אז לא כתבתי את כל זה בשביל לייאש אותך מלנסות וללמוד את ההיסטוריה. אבל האמן לי שבשביל לדעת באמת מה קרה בהיסטוריה שלנו, צריך להתאמץ הרבה. וזה באמת שלא קל.
אעצור כאן.
לא כתבתי את דברי בשביל להתחיל ויכוח על היהדות ועל ההיסטוריה שלה. אבל מי שבאמת ירצה לדעת את ההיסטוריה האמיתית אומר בקצרה, שהסיכויים למצוא אותם בחיפוש בגוגל באינטרנט יהיו קלושים.
את כל דברי כתבתי באהבה עצומה לך ולכל שאר החברים כאן, ולא חס ושלום מתוך התנשאות. הלוואי וההיסטוריה האמיתית תילמד. ובשביל זה חתמתי את הודעתי הקודמת בציפייה ותפילה לגאולה שלמה ולבנין בית המקדש השלישי... וכשזה יקרה, אז, כל סימני השאלה יפתרו.

שנתבשר בשורות טובות
עריכה אחרונה: יולי 24, 2021, 21:05:02 PM על ידי אברהם כהן
ilan62
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : יולי 24, 2021, 15:56:11 PM »
חתיכת סרט  מזועזע מאוד מעניין  

הכי חשוב להבין כמה רע יכול לעשות שנאת חינם שזה עצוב כמה יש מיזה אצלנו שזה עולה ומתגבר  

אברהם ויפתח כתבתם דברים מאוד מעניינים

בס"ד

אברהם, אני לוקח בערבון מוגבל את המספרים, הן של חז״ל והן של היסטוריונים יהודים כמו יוספוף פלביוס.

כלומר, במילים אחרות אתה לא מאמין שהמספרים האלו לא נכונים. ועל זה אין לנו לצערי בסיס משותף להמשך דיון בעניין - לא חס ושלום מתוך כעס שאתה לא מאמין לדברים, אלא מתוך בסיס שיחה. כלומר פשוט אי אפשר "להתווכח" כשאין אמונה על הנושא עליו אנחנו מדברים/מתווכחים.

רוב החוקרים מסכימים ש 40 מליון איש לא יכלו לחיות בארץ באותה תקופה. לא מבחינת הממצאים

אנחנו כבני אדם תמיד מנסים להבין ולהתייחס לאירועים רק על פי השכל והמציאות אותם אנחנו מכירים בחיינו - וכמובן , שללא אמונה, אין לנו דרך אחרת לעשות זאת. הבעיה היא שבהרבה מקרים, יש בכך סתירות. לדוגמא, הארכיאולוגים בעצם עבודתם די סותרים את מהות עבודתם. לדוגמא, חופרים במקומות שיודעים על פי מקורות עתיקים על הימצאות מקום/עיר כלשהי. אבל אז כשמוצאים את המקום הם מנסים "לחשב" דברים על פי הנורמות המקובלות של היום, כמו לדוגמא מלפני כמה שנים היה המקום הזה, ואז אם על פי המקורות כתוב שהמקום הזה היה לפני 1500 שנה, אבל לפי החישוב של הארכיאולוגים יגידו שזה 20,000 שנה, אז הם יפרסמו את זה עם החישוב שלהם ולא עם המקור שלפיו בפועל הם בצעו את החפירות.
דוגמא נוספת היא מערות הנטיפים שאומרים שהם קימים מיליוני שנים. איך קבעו את זה? מסתמכים על כל מיני שיטות בהם מודדים זמן. הבעיה היא שחושבים ש"איכות" המדידה היתה קבועה לאורך כל השנים, וכאן נוצרות בעיות חישוב גדולות מאד. וכמובן שאז סותרים את כמות השנים בהם העולם קיים. מה גם שכמובן שאפשר להעמיד אותם על טעותם, וישנם גם כאלו שחישבו בצורה נכונה, רק שאת קולם לרוב אתה לא תשמע.

הממצאים הארכיאולוגים וההיסטוריים גם תומכים בזה שמרד בר כוכבא היה הרבה יותר אלים לחברה היהודית מאשר המרד הגדול

לגבי מרד בר כוכבא שכתבת, יש לי כל כך הרבה מה לכתוב, וגם כתוב על זה כל כך הרבה במקורות. אבל בקצרה, כשהשלטון הרומאי היה בארץ ישראל, כשהם שלטו בארץ הם החלו לשנות את כל החוקים בארץ בצורה "מנומסת". והקהילה בארץ ישראל תחת בר כוכבא לא היו מוכנים לכך. אבל לפני שמשהו יקפוץ וינסה להגיד משהו, תחשוב על היום... בא נניח שיבוא שליט עיראקי עם 100 מיליון חיילים חמושים ויכפה הסכם שליטה על מדינת ישראל שאומר שאם מדינת ישראל לא תתנגד לשלטון העיראקי הם יתנו לאזרחי מדינת ישראל להמשיך לחיות אבל כל זה תחת חוקי השלטון הדתי של עיראק. ואם הם יתנגדו אז הם יכבשו את המדינה, יקחו את האזרחים, ומי שיוותרו בחיים כמובן, ילקחו כשבויים. לאזרחים אסור יהיה לקיים את חוקי המדינה הרגילים, וכל מי שיעשה זאת צפוי לעונשים כבדים מהשלטון העיראקי. וכל זה ש"דיפלומטים" עיראקיים נמצאים בכל משרד. אתה מוכן לזה? אבל עם כל זה, לו היתה מציאות כזו (כן היא היתה בעבר), אחרי כמה שנים, באופן  טבעי יקומו להם אנשים שיהיו מוכנים לקבל את זה, בדיוק מאותם הסיבות שפוליטיקאים רודפים אחרי הכסא שלהם בממשלה - ובא לא נתמם ונחשוב שישנם פוליטיקאים שבאמת אכפת להם מהאזרחים, ויתחילו להיות השגרירים "הטובים" של השלטון החדש וינסו להציג את הדברים שהם לטובת העם. כשכמובן המילה "מודרני" תעלה על השולחן. ותמיד יהיו מי שישתכנעו. בטח לאלו שאין להם כח להילחם. לדוגמא, אתה יכול לקרוא על גירוש ספרד ולהבין. וזאת כשהמילה גירוש היא עדינה ומטעה, כי בגירוש הזה נרצחו בספרד כל כך הרבה יהודים על זה. וכמובן שדמם של היהודים הותר לחלוטין גם בפורטוגל השכנה וכו'.

דרך אגב, את התוצאות הללו אפשר לראות בספרי הקודש שבהם משתמשים בשמות יוונים. לוגגמא בספרי המשנה, במסכת יומא כתוב בתחילה שאחת הלשכות בבית המקדש נקראה לשכת פלהדרין. והשם פלהדרין הוא יווני. והפירוש של חז"ל על השם פלהדרין הוא כך: "פקידי המלך נקראים פלהדרין. ומתוך שהכהנים הגדולים שהיו בבית שני אחר שמעון הצדיק היו נותנים ממון כדי לשמש בכהונה גדולה ומתוך שרשעים היו לא היו משלימין שנתן והיו מתחלפין כל שנים עשר חודש כפקידי המלך שהמלך מחליפן כל שנה, לכן נקראת לשכה זו לשכת פלהדרין"  
אז התוצאה שתתקבל היא שלאורך השנים, שהחוק החדש נכפה על הציבור מבלי שהוא ירצה. ובגלל שלהרבה אנשים אין כל להילחם על הצדק, אז כשיקומו אנשים נגד, אז הציבור החלש שאין לו כח להילחם יקום בעצמו נגד ה"מורדים" כשבעצם המורדים הם הכובשים. לדוגמא תקרא על מה קרה שהגרמנים נכנסו להונגריה. היום, ואני מדגיש היום, אנחנו יודעים שהגרמנים הנאצים היו רוצחים מושחתים ומתועבים, אבל אז חייבים להבין שאת זה האזרחים לא ידעו. אפילו כשמלחמת העולם השתוללה כבר 4 שנים לא היה ברור לחלוטין (משהו אמר כאן פייק ניוז) אם היהודים מושמדים באירופה או לא. ובכך אייכמן ימח שמו ויאבד זכרו דיבר עם הקהילה היהודית בהונגריה באופן אישי ואמר להם שאם משהו יטריד את היהודים המקומיים אז שיבואו ויגידו לו את זה, והוא יטפל בזה באופן אישי. אתה היום יודע בדיאבד שזה היה שקר גדול ומתועב, אבל אז הם לא ידעו את זה. והרוב האמינו לו. אתה יודע למה האמינו לו? האמינו לו כי ראשי הקהילה היהודית בהונגריה אמרו שהוא אדם טוב ושהוא דואג להם. אותם ראשי קהילה שישבו ואכלו באותו שולחן סעודות שחיתות עם אייכמן, בקר וכו' נהפכו בערבות השנים למנהלי משרדים ממשלתיים במדינת ישראל. ואתה חושב שראשי הקהילה היהודית לא ידעו שאייכמן משקר ושבעצם הוא משמיד יהודים? הם ידעו את זה טוב מאד!!!! אז למה עשו זאת? יש לך תשובה? אהבה לשררה ובצע כסף. ואם אתה חושב שאני מגזים, אז אני אשלח אותך אי שם לשנות החמישים במשפט קסטנר המפורסם, שנגמר אז ב"מכר את נשמתו לשטן".
אז כשנחזור עכשיו למרד בר כוכבה, דע כי הדברים הם לא פשוטים כלל וכלל, והם מלאי פרטים רבים ואי אפשר לבוא ולנסות לשפוט את הדברים, כשאנחו יודעים, האמן לי, פחות מאחוז אחד ממה שבאמת קרה בפועל. ותוסיף לזה גם את העובדה שאתה פשוט לא יכול ללמוד את ההיסטוריה שנכתבה על ידי החזק של אותה תקופה. כי אותו חזק גם יכתוב את ההיסטוריה מראות עניו בלבד - או במילים אחרות שמשכתב היסטוריה. והרי ספרי קודש רבים נשרפו בתקופת השלטון הרומי שתיארו את אותה התקופה.  ואתה לא יכול להסתמך עוד על הרבה דברים שקשורים לזה.
ואת זה, האמן לי, שאי אפשר להסביר אותם בתגובה לדיון בפורום באינטרנט. זה פשוט קשה מאד ועל גדר הבלתי אפשרי.

דרך אגב, מעניין שאת מרד גטו וארשה אנחנו לא מציגים, בצדק רב, כדבר שלילי. היהודים נלחמו על חייהם ועל חירותם. זאת כמובן חוץ מהתנועה הציונית שהתביישה במרד ואף כינתה אותם בתיאורים שליליים למדי - מעניין למה את זה לא מלמדים אותנו בספרי ההיסטוריה שבבתי הספר.
דרך אגב, כמובן שאחרי מרד בר כוכבא, ואחרי אירועים נוספים, גייסו הרומאים אנשים מתוך הציבור המקומי שישתף אתם פעולה ויכתוב את האירועים. ובכך יגיד "הנה תראו, את זה היהודים כתבו לא אנחנו" כך שזאת גושפנקא שקרית לשכתוב ההיסטוריה שלהם. קח בחשבון שהרבה ניסו אז לכתוב תחת המגבלות של השלטון הרומאי דברים ולא הצליחו, כך שבסופו של דבר השלטון הרומאי פרסם רק את מה שהוא רוצה.
מה גם שחלקם כתבו את זה לא מתוך בחירה חופשית. ואני מאמין שאתה מבין למה אני רומז ומתכוון. ולכן אתה לא יכול להסתמך על כל מה שאתה קורא.
ואם אתה לא מבין למה שיעשו את זה, אז תנסה לקרוא קטעים היסטורים של כל מדינה לגבי נקודת המבט שלהם בקרבות ידועים ומפורסמים בעולם. לדוגמא רוסיה נגד צרפת בימיו של נפוליאון וכו'...תראה מה רוסיה אומרת על הקרבות ומה צרפת אומרת. ולא רק מה שגוגל אומר סמיילי
האמן לי שאתה לא יכול ללמוד היסטוריה רק מנקודת מבט אחת. בטח ובטח לא מנקודת המבט של זה שניצח. ובגלל זה אנחנו אומרים שבעל המאה הוא בעל הדעה.

ישנם כל כך הרבה ספרים שסותרים אחד את השני ולאדם הממוצע קשה לדעת למה ולמי להאמין. ובהרבה מקרים אנחנו אפילו לא יודעים שישנם עוד ספרים עם דעות שונות, והראשון שאנחנו קוראים אנחנו בטוחים שזאת האפשרות היחידה.
ועכשיו תוסיף פרט נוסף. אתה יודע כמה ספרים בכלל מצונזרים כאן במדינה? לדוגמא, קח את הספר genocide in the holy land. זהו ספר שנכתב על העליות הראשונות לארץ ישראל בשנותיה הראשונות של מדינת ישראל. שם מתוארים איך התיחסו לעולים. אתה יודע שהספר מצונזר?!?! אתה יודע למה הוא מצונזר?!?!?
ועכשיו אשאל אותך שאלה נוספת... אתה יודע כמה ספרים שנכתבו על ידי אדם מסוים פורסמו במדינה תחת שמו ובאותו השם אבל כשהמדינה ערכה את התוכן לחלוטין? האם יש לך אפשרות לדעת בכלל שהמדינה עשתה את זה? לרוב התשובה תהיה לא! לדוגמא קח את הספר "בשם הנידונים למוות" של יואל בראנד. אתה יודע שיש לספר הזה שני הוצאות שונות לחלוטין? יש הוצאה ישראלית והוצאה גרמנית. ההוצאה הישראלית יצאה ראשונה, ויואל בראנד אחרי שראה איך שהמוציא לאור שינה לו כל כך הרבה הוא ניסה להילחם בזה. אבל כשראה שזה לא עזר, הוא נסע לגרמניה ושם הוציא לאור שוב את הספר בגרסה המדויקת.
בספר בגרסתו הישראלית יש פחות מ-300 עמודים כשיואל בראנד אמר שיש יותר מ-300 פרטים ששונו. אתה מבין מה המשמעות של הדברים? יש יותר מפרט אחד ששונה בכל דף ודף בספר. וזה ספר שאמור "ללמד" אותך פן מסוים בהיסטוריה של עם ישראל.

אז סמוך עלי, החזק ילמד אותך את מה שהוא רוצה. והוא גם ידאג שלא ילמדו אותך את מה שהוא לא רוצה שתדע.
אז לא כתבתי את כל זה בשביל לייאש אותך מלנסות וללמוד את ההיסטוריה. אבל האמן לי שבשביל לדעת באמת מה קרה בהיסטוריה שלנו, צריך להתאמץ הרבה. וזה באמת שלא קל.
אעצור כאן.
לא כתבתי את דברי בשביל להתחיל ויכוח על היהדות ועל ההיסטוריה שלה. אבל מי שבאמת ירצה לדעת את ההיסטוריה האמיתית אומר בקצרה, שהסיכויים למצוא אותם בחיפוש בגוגל באינטרנט יהיו קלושים.
את כל דברי כתבתי באהבה עצומה לך ולכל שאר החברים כאן, ולא חס ושלום מתוך התנשאות. הלוואי וההיסטוריה האמיתית תילמד. ובשביל זה חתמתי את הודעתי הקודמת בציפייה ותפילה לגאולה שלמה ולבנין בית המקדש השלישי... וכשזה יקרה, אז, כל סימני השאלה יפתרו.

שנתבשר בשורות טובות

הבאת חתיכת הסבר שמאוד משכנע   זקן
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #6 ב- : יולי 26, 2021, 17:21:15 PM »
הכי חשוב להבין כמה רע יכול לעשות שנאת חינם שזה עצוב כמה יש מיזה אצלנו שזה עולה ומתגבר 

אברהם ויפתח כתבתם דברים מאוד מעניינים

בהחלט...
ובהחלט...

מה שקורה בממשלה ובכנסת ובכלל במדיות החברתיות -
מבחינתי איום ונורא ומאוד מטריד...
ההידרדרות הערכית מזוויעה...
הטוקבקים הפכו להיות ביוב אחד גדול בו מצויים לא מעט אנשים אכולי שנאה לזולת..
והכי גרוע "נבחרי הציבור" שפשוט נותנים "דוגמה אישית" איומה - שיעורי חינם בשנאה ושטנה...

הדברים של יפתח ואברהם בהחלט מעניינים...
אברהם, תגובתך האחרונה מרתקת....
מבחינת "הדיוק ההסתורי" יש פנים לכאן ולכאן..
מניח שאמצא מוזה וארחיב בדיון המעניין שהתפתח..
אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #7 ב- : יולי 26, 2021, 20:42:49 PM »
בס"ד

מה שקורה בממשלה ובכנסת ובכלל במדיות החברתיות -
מבחינתי איום ונורא ומאוד מטריד...
ההידרדרות הערכית מזוויעה...
הטוקבקים הפכו להיות ביוב אחד גדול בו מצויים לא מעט אנשים אכולי שנאה לזולת..
והכי גרוע "נבחרי הציבור" שפשוט נותנים "דוגמה אישית" איומה - שיעורי חינם בשנאה ושטנה...

ללא ספק לאנשים הרבה יותר קל להלחם מאחורי מסך ומקלדת, והתוצאה השתלכות חסרת רסן בכל מי שלא מתאים להם. אם ברחוב פנים אל פנים, אדם ידע שאם הוא יתבטא איך שבא לו, הוא יקבל אגרוף, אז מאחורי המקלדת אנשים יודעים שלא אגרוף וגם שום שריטה לא תקרה להם. אז זה קל בשבילם לומר את מה שהם רוצים.
פשוט גיבורים בתחפושת של מוגי לב.
וכך לאט לאט הדור הזה מתדרדר עוד ועוד...
מנציגי הציבור בוודאי שהיתה ציפיה לשימוש דוגמא, אבל השימוש היחיד ששהם מלמדים את הציבור הוא: "בית שימוש".

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!