פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 דוחות דיג
  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
   זהרון בבולוס - פעם ראשונה אצלי |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
דו"ח דיג: זהרון בבולוס - פעם ראשונה אצלי (נקרא 3879 פעמים) |
הדפסה |
|
ruviva
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: | 8/5/2021 | מרכז - תל אביב | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 30 - 40 מטר | דיג מסירה - פתיונות |
תפיסות דגים |
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
7.00 | דג - חתיכות/פילה - | *אחר - דג שאינו ברשימה | | 0.75 |
הדו"ח:  יציאה עם שחר לבולוס, דריפט חלש מאוד, אין נגיעות של דגים. מחליטים לעלות עמוק יותר ותופסים כמה ברבידות שנשמרות חיות לאינטיאסים. עוגנים על חרף של 38 מטרים, ומורידים שלושה חוטים עם דגים חיים ובינתיים דגים בולוס עם תסריף של ברבידות. פתאום לחבר יש אכילה משונה, חלשה, ובכל זאת נותן הוקסט עדין ומרגיש משקל על המקל. בדרך כלל אנו מצליחים לזהות את הדג שנתפס לפי האכילה ולפי ההתנגדות בדרך, אבל הדג עולה כמעט ללא התנגדות רק תחושה של משקל. כשהגיע לפני המים, זיהנו זהרון מכובד של כשלושת רבעי קילו, הקוצים פרושים לרווחה ואכן הוא מצדיק את כינויו באנגלית "ליון פיש" הקוצים נראים כמו רעמה של אריה. מפחד הקוצים הארסיים חתכנו את החוט של הקרס, ושחררנו את הדג. פעם ראשונה שיוצא לנו זהרון, שמעתי על זהרונים בצפון אבל לא נתקלתי בהם אישית בתל אביב. עוד מכה של דג פולש. עכשיו צריך לחשוב איך מטפלים בהם בלי להיפגע מהקוצים, כי הבנתי שרק הקוצים ארסיים והדג עצמו הוא אכיל.
|
|
עריכה אחרונה: מאי 09, 2021, 17:11:23 PM על ידי rafi
|
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
 היי ראובן. ממה שאני יודע, הדג הוא אחד המצויינים למאכל. קוצי הארס נמצאים בסנפיר הגב בעיקר, 13 במספר, שלושה קצרים בסנפיר התחתון האחורי ושניים בסנפירי הגחון. הדרך הנכונה לטפל בדג היא להניח לו למות, לגזור במספריים את שורת קוצי הגב ואת סנפירי הגחון, אחר כך הדג בטוח לגמרי לתפעול. אפשר לגזור את הסנפירים גם בדג חי עם כפפה טובה על היד. בכל מקרה, הדג לא יכול לדקור כשהקוצים הנ"ל גזורים (אין חובה מיוחדת לגזור בצורה סופר מוקפדת, ברגע שאיבד את החודים הקוץ לא מסוכן, כמו מחט שאיבדה את החוד). יתר הסנפירים שלו לא דוקרים ולא ארסיים. אין שום סיכון באכילת הדג, הארס מסוכן בחדירה אל מחזור הדם ולא באכילה, ובלאו הכי הוא מתפרק באופן מוחלט בבישול. אחרי הסרת הקוצים מתקבל דג מאוד בשרני, עם הרבה מה לאכול, ועם בשר לבן ואיכותי. יופי של דו"ח (עם דג חדש שלא ברשימה, זה אחלה חידוש!). תודה על השיתוף! 
|
|
עריכה אחרונה: מאי 08, 2021, 17:56:22 PM על ידי Kobiarava
|
|
|
|
|
ruviva
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
תודה על הוראות הטיפול בזהרון, איישם עם הזהרון הבא, כי נראה שהם הולכים להתרבות פה כמו האבו נפחא.
ושאלה נוספת, כמה זמן לוקח לו למות מחוץ למים? לפעמים אני משאיר אבונפחא להתייבש בסירה והוא מחזיק מעמד של כחצי שעה.
|
|
|
|
אברהם כהן
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
48
|
|
בס"ד
עם כל האהבה שלי לדגי הזהרון, אני לא חושב שהייתי משאיר אותו חי. הוא דג פולש שיכול לעשות הרבה נזק לדגה המקומית. לפני שנתיים (אולי שלוש - לא זוכר בדיוק) היתה הוראה/בקשה מאגף הדייג שבקשה מכל הדייגים להרוג את הדג הזה מאחר וזה יכול להוות סכנה לסביבה הימית המקומית - אני מתנצל אם יש לי אי-דיוק במשפט האחרון, כי אני לא בטוח שאני זוכר בדיוק ממי יצאה הבקשה הזו, אבל אני כן זוכר שהבקשה הזו יצאה, ואני גם זוכר שאוזכר שזו פעם ראשונה שמבקשים להרוג דג באופן רשמי.
אשמח שיתקנו אותי אם אני טועה, כי אני לא רוצה, חלילה, להטעות אף אחד.
|
-------------------------------
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
בס"ד
עם כל האהבה שלי לדגי הזהרון, אני לא חושב שהייתי משאיר אותו חי. הוא דג פולש שיכול לעשות הרבה נזק לדגה המקומית. לפני שנתיים (אולי שלוש - לא זוכר בדיוק) היתה הוראה/בקשה מאגף הדייג שבקשה מכל הדייגים להרוג את הדג הזה מאחר וזה יכול להוות סכנה לסביבה הימית המקומית - אני מתנצל אם יש לי אי-דיוק במשפט האחרון, כי אני לא בטוח שאני זוכר בדיוק ממי יצאה הבקשה הזו, אבל אני כן זוכר שהבקשה הזו יצאה, ואני גם זוכר שאוזכר שזו פעם ראשונה שמבקשים להרוג דג באופן רשמי.
אתה לא טועה אכן הייתה ועדיין קיימת ההוראה הזאת מעניין מה תהיה התוצאה במפגש עם פקח נלהב שיראה זהרונים על הסירה בתקופת האיסור בכל אופן אם יש לדג קשקשים אז יש לנו עוד דג נאה למאכל ולפי מה שהבנתי הם מגיעים למשקלים נכבדים כך ששווה להשקיע עליהם קצת מאמץ וראובן לא מחזירים למים דג פולש בחיים ולא משנה אם זה אבוקקה זהרון או פלמידה 
|
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
ראובן, מעניין שהזהרונים התחילו להיות גם במרכז  אם יש אחד, אז בטח יש עוד כמה. כמו שקובי רשם, דג טעים וכדאי בפעם הבאה לגזור סנפירים ולנסות להכין אותו למאכל. תיהיה לנו כאן מלחמה של פולשים, אבו נפחות נגד הזהרונים מעניין מי ישתלט על השטח 
|
|
|
|
xRoronoax(רן)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
38
חול זהב ים כחול שמש בשמיים וחכה לא צריך יותר מזה
|
|
פשוט נורא  אי אפשר לדעת מה זה יעשה לים גם ככה המינים המקומיים סובלים ... הבעיה העיקרית של הזהרונים שהם תחרות ישירה ללוקוסים מבחינת סביבת מחייה ומזון ואישית אני יודע שהוא נחשב טעים וכו אבל לא מתעסק עם דגים רעילים מעבר לצורך ...זה לא שאנחנו בתחום באמת בשביל הדגים ..
|
|
|
|
ruviva
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
בס"ד
אתה לא טועה אכן הייתה ועדיין קיימת ההוראה הזאת מעניין מה תהיה התוצאה במפגש עם פקח נלהב שיראה זהרונים על הסירה בתקופת האיסור בכל אופן אם יש לדג קשקשים אז יש לנו עוד דג נאה למאכל ולפי מה שהבנתי הם מגיעים למשקלים נכבדים כך ששווה להשקיע עליהם קצת מאמץ וראובן לא מחזירים למים דג פולש בחיים ולא משנה אם זה אבוקקה זהרון או פלמידה  מפחד הקוצים הארסיים חתכתי את חוט הקרס, ושיחררתי את הדג, אולם לא נראה לי שהוא שרד, שכן הוא היה מלא בדהקומפרסיה ולא הצליח לצלול אלא צף על המים עם בטחן נפוחה, אם זה היה דאור, הייתי מנקב אותו לפני השחרור, עם דג ארסי פשוט פחדתי להתעסק, להבא אשמור אותו למאכל, השאלה אם הוא יכלל במכסה היומית המותרת לנו או שכדאי שאגף הדיג יחריגו מהמכסה.
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
בשורות לא טובות... נראה שהזהרון הולך ומשריש את עצמו בחופינו - נזק עצום לדגה המקומית...
אכן ראובן, אפשר להבין את הרתיעה והחשש מדג ארסי שכזה.... עם זאת ולעתיד - מאחר וכל דג כזה הוא נזק לים, אפשר לחתוך את החוט כשהדג מעל דלי או כל כלי אחר בסירה באופן שלא מסכן... שיחזור לים מת - ולאור ההמלצות של קובי אפשר להנות מארוחה טעימה לאחר טיפול זהיר...
בכל אופן, חוויה מיוחדת....
|
|
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
כשאין אוייבים טיבעיים אז התשובה היא כנראה כן אבל לפחות הזהרון אכיל וגם כשר כך שאוטומטית האדם יהיה האויב שלו
|
|
|
|
ilan62
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
דג יפה אבל מפחיד  אחלה דווח דייג 
|
|
|
|
itamar26
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
37
|
|
תודה רבה על הדוח. אכן ישנה בעיה של מינים פולשים נושא בעייתי מאוד כשלעצמו. אבל גם זהרון זה דג לפחות תפסתם משהו 
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1]
|