בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  דוחות דיג
| |-+  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
| | |-+  דיג טוקונרה במאגר "מפל הערפל"
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
דו"ח דיג: דיג טוקונרה במאגר "מפל הערפל"  (נקרא 1349 פעמים) הדפסה
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

דיג טוקונרה במאגר "מפל הערפל"
« ב- : מאי 11, 2021, 23:29:17 PM »
תאריך הדו"חמיקום סוג מצב היםעומק משוערסגנון הדייג:
8/5/2021כללי: חו"ל מים מתוקיםרגוע ונמוך0 - 10 מטרדיג במתוקים - ז'רז'ור

תפיסות דגים
שעת תפיסהפיתיוןסוג הדגכמותמשקל כולל בק"ג
- *אחר - דג שאינו ברשימה5 2

הדו"ח:
מאגר קשואיירה דה פומסה (מפל הערפל) - 08/05/2021

https://youtu.be/rjkhv6vACcE

פעם שנייה שאני דג באזור. הפעם האחרונה הייתה קצת אחרי עבודות תיקון בסכר ולשם כך הורידו את מפלס המים ביותר מעשרים מטרים. המקום היה יפה אבל המפלס היה נמוך, היה קשה למצוא דגים או צל והכל היה מלא בוץ. הירוק לא היה ממש מול העיניים.
עכשיו כשמפלס המים עלה כמעט לגמרי, אי אפשר להשוות. אין כמעט בתים על המאגר, הכל מוקף יערות אינסופיים, הצמחייה מגיעה עד המים והמים צלולים צלולים ונקיים. גן עדן קטן בקיצור.
הקהילה הקטנה שחיה באזור לא מסכימה לדייגים שאינם דייגים ספורטיביים לדוג במקום. כלומר, אין דיג רשתות ואין דיג לא חוקי.
אין גם שום כניסה למאגר שהיא פתוחה לציבור בחינם. כלומר, יש פיקוח יחסי של הקהילה. שילמנו שלושים ריאל כניסה כל אחד, מחיר סביר ביותר כדי להיכנס למקום מבודד ויפה.
בעבר התקיימו כמה תחרויות דיג מהגדולות בסאו פאולו במאגר הזה. נתפסו טוקונרה של שישים סנטימטר ומעלה.
הכל מבטיח, מזג אוויר מעונן אבל לא גשום מידי. לא חם ולא קר מידי, תנאים מושלמים ליום מלא במאגר, פחות טובים לדיג. לחץ אטמוספרי לא יציב בזמן האחרון ופעילות הדגים יורדת.
היינו כעשר שעות במים, 11 קילומטרים של חתירה סך הכל. תפסתי חמישה דגים וטיאגו תפס דג אחד. רחוק רחוק ממה שהיה שם פעם. לא יודע אם ייבוש המאגר גרם לזה או פשוט פעילות הדגים ירדה.
ערב לפני אני מסיים מבחן באוניברסיטה, משלים עבודה להגשה והולך לישון אחרי מקלחת בשתים עשרה בלילה. שעון מעורר לשלוש לפנות בוקר, מעמיס ציוד ואת הקיאק, שלוש וחצי כבר בתנועה. שעה וחצי נסיעה, נפגש עם טיאגו, עוד ארבעים דקות נסיעה בשטח, מגיעים לשער והשער נעול. מתקשרים ושולחים הודעות וכלום. האור כבר עולה ואנחנו מרגישים שהולכים לפספס את התקיפות של הבוקר. אני ניגש לשער לבדוק ומגלה שהשרשרת עם המנעול פשוט מונחים על השער. שולחים הודעה שנכנסנו ואיזה רכבים שלנו ונכנסים.
אני הולך לנקודה שטיאגו ממליץ לנסות טראירה ואין מענה. מנסה סוגים שונים של דמויים, צורות עבודה שונות כדי להבין מה הדגים רוצים היום.
חובר לטיאגו ואנחנו רואים תקיפות של דגים קטנים. זורק דמוי נוצה של שניים וחצי גרם ותופס טוקונרה קטן.
טיאגו מפספס כמה דגים אבל כולם קטנים. מחליטים להמשיך למקום בו אנחנו יודעים שיש תקיפות של דגים גדולים.
מנסים דמויים שוקעים, סיליקונים, דמויים שוחים ודמויי טופ ווטר. בקושי רב ובסופו של דבר אני מצליח לגרד טוקונרה קטן שתקף על טופ ווטר. הדגים מתחילים להיות פעילים ואנחנו מקבלים הרבה תקיפות של דגים קטנים רק על טופ ווטר בעבודה מהירה. אני תופס דג קטנטן, יותר קטן מהדמוי. 
טיאגו זורק דמוי טופ ווטר, עובד מהר והקיאק שלו נסחף קצת בזרם. הוא עוצר כדי לסדר את הקיאק כאשר הדמוי עומד במים ללא תנועה. פתאום תקיפה של החיים על הדמוי. טוקונרה ענק! תוקף ומפספס. טיאגו מושך את הדמוי והטוקונרה תוקף שנית. שוב מפספס את הדמוי. המון זריקות לנקודה אבל הטוקונרה כנראה הרגיש את הקרס ונעלם מהנקודה.
מחליטים לשנות סגנון עבודה. אני עובד עם סטיק טופ ווטר. זורק, נותן משיכה חזקה ומשאיר אותו במים. קצת עבודה בזיגזג תחת המים ושוב משיכה חזקה. סגנון עבודה שנקרא ״שמדיניה״ עבודה שמרגיזה את הדג וגורמת לו לתקוף. עבודה איטית ביותר שאנו משתמשים בה כאשר הדגים פחות רעבים, תוקפים מתוך אינסטינקט.
אני זורק כמה מטרים מאיפה שטיאגו פספס את הדג, יש תקיפה ופספוס. עוד זריקה והפעם הדג תוקף בעצבנות ואני מביא את הדג לקיאק. תמונה ושחרור וממשיכים.
עובדים ככה כל היום. טיאגו תופס ז׳קונדה קטנה באותה שיטה. יש מידי פעם תקיפות אבל היום הדגים פחות משתפים פעולה.
עושים כמה עצירות במקומות יפים, מנסים קצת טראירות וכשמתחיל להיות מאוחר מחליטים לחזור.
בחזור אנחנו עוצרים באזור בו טיאגו פספס את הטוקונרה הענק. אני זורק ועובד לאט. תקיפה עצלנית מאוד תחת המים ואני מביא טוקונרה נחמד קצת קטן לקיאק. ממשיכים באותו אזור, אני עם חכת בייט פינס 1-6 גרם. זורק ועוד תקיפה עצלנית. חושב שזה דג קטן, אין הרבה התנגדות. אבל אז הדג מבין שהוא נתפס ואני מבין שיש לי דג נחמד בקצה החכה. מלחמה ממש נחמדה, החכה מתקפלת ודג של 35 סנטימטר בקיאק.
צילום, שחרור ואני שמח. דג גדול יחסית לסיום היום. לא השישים סנטימטר להם ציפיתי אבל גם משהו. מסתבר שהמאגר לא חזר לעצמו מאז הייבוש. אולי הדגים מתו, אולי פשוט לא התרבו.
חוזרים הביתה, מפספסים פניית פרסה בחזור וממשיכים עוד שלושים קילומטרים עד הפרסה הבאה (מחיצת בטון בין הנתיבים). מגיע הביתה בלילה תשוש אבל מרוצה. ככה צריך להסתיים יום דיג טוב.
תודה שקראתם.

IP: [ מחובר ]
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין: דיג טוקונרה במאגר "מפל הערפל"
« הגיב #1 ב- : מאי 12, 2021, 07:20:35 AM »
יפתח , יציאת דיג נחמדה במאגר.
מעניין אם לא היה הרבה אקשן בגלל היבוש והמילוי מחדש או בגלל הלחץ האטמוספרי 
מקסימום תבואו יום נוסף כשיש תנאי דיג טובים ותבדקו  קריצה

תודה על השיתוף
-------------------------------

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

שגיא_ש
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : מאי 12, 2021, 12:21:58 PM »
דוח יפה ומעניין יפתח, תודה
itamar26

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : מאי 12, 2021, 17:59:39 PM »
תודה רבה דוח וסרטון יפים מאוד כל הכבוד!
תמשיך לשתף אותנו 
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : מאי 13, 2021, 01:48:57 AM »
תודה לכולם, מוזמנים להגיע לדיג בברזיל אחרי הקורונה...

Sent from my iPhone using Tapatalk
ilan62
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : מאי 17, 2021, 15:37:01 PM »
אחלה דווח דייג  הגזעי זקן

הסרט פצצה והשיר מגניב   בראוו הגזעי
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #6 ב- : מאי 20, 2021, 21:20:41 PM »
איזה תענוג יפתח...
עוד יום קסום בנופי ברזיל - עם דגים וכמובן טיאגו....
דו"ח נהדר וגולת הכותרת - התפיסה הגדולה  בירה

הסרטון יפיפה והשיר זכור לי מסרטון ישן שלך -
ותמיד כייפ לשמוע את השיר הזה על רקע הנופים הקסומים, מתאימים כמו כפפה ליד...
-------------------------------
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #7 ב- : מאי 21, 2021, 04:01:23 AM »
תודה רבה רפי ואילן. אני שם הרבה שירים של מאיר אריאל בסרטונים שלי. הוא בלי ספק הזמר והמשורר האהוב עלי. אבל אני חושב שדווקא את השיר הזה עוד לא יצא לי לשים.

Sent from my iPhone using Tapatalk
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!