פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   קשירה נכונה לשפיץ בוס. |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: קשירה נכונה לשפיץ בוס. (נקרא 3512 פעמים) |
הדפסה |
|
רותם.ב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אשמח לעזרתכם בשתי שאלות: כרגע השפיץ של הבוס שלי ללא טבעת עליונה . מה הדרך הטובה ביותר לקשור עליו את החוט המוביל ?שמצד אחד לא יהיה חשש שהקשר יחליק ומצד שני שיהיה חזק ולא יגרום נזק לשפיץ. עד עכשיו קשרתי על השפיץ ישר כמו קשירה של קרס רגילה. ושמתי בקצה השפיץ מעין מחסום חוט כזה שלא יחליק . כמו כן מה דרך התחזוקה השוטפת לחכת בוס?
|
|
|
|
דור שגב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
27
|
|
אהלן, גם אני התמודדתי פעם מול מצב כזה, בין אם זה נכון או לא מה שאני בחרתי לעשות היה לקשור קשר לקצה החכה ואח"כ לגלגל עליו איזולירבנד שייקבע אותו למקום.
משאלות והמלצות שעלו כאן מדי פעם הבנתי כי אפשר להתקין טבעת חדשה בכל חנות דייג מקצועית, ההתקנה תעלה סדר גודל של 10-20 ש"ח ככל הנראה.
מבחינת תחזוקה, אף על פי שמקל הבוס הוא ככל הנראה דרכו הראשונה של כל חובב דייג בתחום, והוא מאוד בסיסי ודי סופג המון התעללות אין ספק שהמקלות היותר יוקרתיים ואיכותיים במטרה שיאריכו ימים יש לתחזקם. ממה שאני מכיר, בבסיס המקל ישנו פקק הברגה, ברגע שפותחים את הפקק כל חלקי הבוס יוצאים מבסיס החכה, לדעתי שטיפה במים מתוקים וייבוש כראוי בצל יעשות את העבודה ויימנעו תקיעה של גרגרי חול ומלח ויפחיתו שחיקה
בהצלחה
|
|
עריכה אחרונה: אפריל 14, 2021, 12:31:15 PM על ידי דור שגב
|
|
|
|
|
רותם.ב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אהלן, גם אני התמודדתי פעם מול מצב כזה, בין אם זה נכון או לא מה שאני בחרתי לעשות היה לקשור קשר לקצה החכה ואח"כ לגלגל עליו איזולירבנד שייקבע אותו למקום.
משאלות והמלצות שעלו כאן מדי פעם הבנתי כי אפשר להתקין טבעת חדשה בכל חנות דייג מקצועית, ההתקנה תעלה סדר גודל של 10-20 ש"ח ככל הנראה.
מבחינת תחזוקה, אף על פי שמקל הבוס הוא ככל הנראה דרכו הראשונה של כל חובב דייג בתחום, והוא מאוד בסיסי ודי סופג המון התעללות אין ספק שהמקלות היותר יוקרתיים ואיכותיים במטרה שיאריכו ימים יש לתחזקם. ממה שאני מכיר, בבסיס המקל ישנו פקק הברגה, ברגע שפותחים את הפקק כל חלקי הבוס יוצאים מבסיס החכה, לדעתי שטיפה במים מתוקים וייבוש כראוי בצל יעשות את העבודה ויימנעו תקיעה של גרגרי חול ומלח ויפחיתו שחיקה
בהצלחה
תודה טבעת אני לא רוצה להתקין זה סתם אביזר חסר תועלת מבחינתי. אין לו שימוש אמיתי. תודה על הטיפ בתחזוקה לדעתי אין הבדל בין מקל ב 100 שקל למקל ב1000 .
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
רותם, החזרת אותי אחורה בערך 40 שנים פלוס...  בזמנו כשדגתי הרבה על בוס, התאים לי יותר "שפיץ" מעט עבה יותר מהמקור.... ומעולם לא אהבתי את ה"טבעות" בקצה המקל... לכן הייתי מנסר ומקצר כ: 3-5 ס"מ..... ובתור נער הייתי "פרימיטיבי" ו"פרטיזני" - אך זה כבד.... בקצה ממש הייתי שם דבק ועליו מלפף חוט ויוצר סוג של "בליטה" - ובמרחק כ-חצי ס"מ ואף פחות מתחת (לכיוון בסיס המקל) אותו דבר... את החוט שישמש לדיג הייתי קושר ב"קשר שמינית" בין שתי הבליטות, וזהו... כמובן חשוב שבבסיס תהיה שכבה דקיקה של דבק ומעל ליצור בליטה מספיקה - בשום מצב לא דבק על החוט למניעת החלקה... ואגב - אפשר גם ללא דבק אך פחות בטוח ומחייב קשיר ה"בליטה" בקפדנות יתרה... ה"בליטה" בקצה ומתחת מנעו החלקה - מעולם לא ברח לי חוט... תוכל לנסות, בשלב ראשון ללא דבק... תראה מה קורה ע"י ניסיון - מ משיכת חוט החכה שקשור בין הבליטות ותדמה דג גדול - תראה אם זה מצליח.. בהצלחה 
|
-------------------------------
|
|
|
רותם.ב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
סקרנת לא חשבתי על לשים עוד בליטה מתחת לחוט הראשי
|
|
|
|
|
יכול להגיד לך מה עושים בברזיל, זה גם מה שאני עשיתי לשתי החכות של הילדים. לקחתי חוט מיתר דק, ללא החוטים הפנימיים (רק המעטפת). הלבשתי את החוט על קצה החכה וקיבעתי עם דבק מהיר. יש מיתרים כאלו מיועדים לקצה החכה, כאן ניתן למצוא בכל חנות דיג. מאמין שתמצא באלי אקספרס אם אין בארץ. או פשוט קח שרוך נעלים ותוציא ממנו את החוטים הפנימיים. בקצה השני של המיתר עושים קשר בוהן פשוט ואליו קושרים את חוט הניילון. אנסה לצרף סרטון יותר מאוחר.
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
|
רותם.ב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
יכול להגיד לך מה עושים בברזיל, זה גם מה שאני עשיתי לשתי החכות של הילדים. לקחתי חוט מיתר דק, ללא החוטים הפנימיים (רק המעטפת). הלבשתי את החוט על קצה החכה וקיבעתי עם דבק מהיר. יש מיתרים כאלו מיועדים לקצה החכה, כאן ניתן למצוא בכל חנות דיג. מאמין שתמצא באלי אקספרס אם אין בארץ. או פשוט קח שרוך נעלים ותוציא ממנו את החוטים הפנימיים. בקצה השני של המיתר עושים קשר בוהן פשוט ואליו קושרים את חוט הניילון. אנסה לצרף סרטון יותר מאוחר.
זה לא מתייבש עם הזמן?
|
|
|
|
|
לא, אבל אני משתמש בזה רק במתוקים. עכשיו כשאני חושב על זה, במגע עם מי מלח החוט יכול להתקשות. לא משהו ששטיפה במים מתוקים לא תוכל לסדר.
|
|
|
|
|
הכי טוב גם לדעתי. אם בא להכין, חוט מיתר נקרא בארצנו גם חוט אסיסט... המוצר המוכן נקרא...Braided Loop Connector  נראה ככה+-: https://www.ebay.com/itm/254211552687?hash=item3b303075af:g:aEcAAOSwaM1baTnoנב, רותם אתה בטטה. הבאתי לך חוט אסיסט שחור...תשתמש 
|
|
עריכה אחרונה: מאי 10, 2021, 15:25:25 PM על ידי misha____1985
|
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
סקרנת לא חשבתי על לשים עוד בליטה מתחת לחוט הראשי
למניעת החלקה כלפי מטה (כלפי בסיס המקל). יכול להגיד לך מה עושים בברזיל, זה גם מה שאני עשיתי לשתי החכות של הילדים. לקחתי חוט מיתר דק, ללא החוטים הפנימיים (רק המעטפת). הלבשתי את החוט על קצה החכה וקיבעתי עם דבק מהיר. יש מיתרים כאלו מיועדים לקצה החכה, כאן ניתן למצוא בכל חנות דיג. מאמין שתמצא באלי אקספרס אם אין בארץ. או פשוט קח שרוך נעלים ותוציא ממנו את החוטים הפנימיים. בקצה השני של המיתר עושים קשר בוהן פשוט ואליו קושרים את חוט הניילון. אנסה לצרף סרטון יותר מאוחר.
הכי טוב גם לדעתי. אם בא להכין, חוט מיתר נקרא בארצנו גם חוט אסיסט... המוצר המוכן נקרא...Braided Loop Connector  נראה ככה+-: https://www.ebay.com/itm/254211552687?hash=item3b303075af:g:aEcAAOSwaM1baTnoנב, רותם אתה בטטה. הבאתי לך חוט אסיסט שחור...תשתמש  אם שניכם אומרים...... מן הסתם מוצלח יותר מהשיטה שלי.... בכל אופן - למקרה שאין חוט מיתר אז תמיד אפשר לנסות את השיטה הפרימיטיבית שלי 
|
-------------------------------
|
|
|
רותם.ב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
הכי טוב גם לדעתי. אם בא להכין, חוט מיתר נקרא בארצנו גם חוט אסיסט... המוצר המוכן נקרא...Braided Loop Connector  נראה ככה+-: https://www.ebay.com/itm/254211552687?hash=item3b303075af:g:aEcAAOSwaM1baTnoנב, רותם אתה בטטה. הבאתי לך חוט אסיסט שחור...תשתמש  החלפתי מקל 
|
|
|
|
|
הכי טוב גם לדעתי. אם בא להכין, חוט מיתר נקרא בארצנו גם חוט אסיסט... המוצר המוכן נקרא...Braided Loop Connector  נראה ככה+-: https://www.ebay.com/itm/254211552687?hash=item3b303075af:g:aEcAAOSwaM1baTnoנב, רותם אתה בטטה. הבאתי לך חוט אסיסט שחור...תשתמש  מעניין מישה, חשבתי שחוט אסיסט זה פשוט חוט מולטיפילמנט עבה. התמונה שצירפת היא של לולאה לקשירה לחוט פליי, בין החוט הראשי ללידר. יתאים גם לקצה חכת בוס, ואולי אפילו עדיף. Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
|
|
 |
|
|
הכי טוב גם לדעתי. אם בא להכין, חוט מיתר נקרא בארצנו גם חוט אסיסט... המוצר המוכן נקרא...Braided Loop Connector  נראה ככה+-: https://www.ebay.com/itm/254211552687?hash=item3b303075af:g:aEcAAOSwaM1baTnoנב, רותם אתה בטטה. הבאתי לך חוט אסיסט שחור...תשתמש  מעניין מישה, חשבתי שחוט אסיסט זה פשוט חוט מולטיפילמנט עבה. התמונה שצירפת היא של לולאה לקשירה לחוט פליי, בין החוט הראשי ללידר. יתאים גם לקצה חכת בוס, ואולי אפילו עדיף. Sent from my iPhone using Tapatalk חוטים לקשירת אסיסטים שאני מכיר הם מבד(רובם מ16+ סיבים ועם חוט פנימי)...הנחתי שזו ברירת המחדל כי ככה בדרך כלל זה נמכר. ציינתי שהתמונה שצירפתי +-. מה שצף ראשון באיבי. זה לולאה...השימוש הוא מה שתעשה עם זה.
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1]
|