הקדימה:
כל מה שמתעסק בתחום הקרפיונים יודע שנדרשת השקעה כספית לא קטנה.
וכן גם מבחינת פיתיונות ופידור אלו שמשקיעים נדרשים בהשקעת כסף רב בכל יציאה ויציאה רק על תחום הפידור.
בחודשים האחרונים החלטתי שאתחיל לעשות את הבווילס בעצמי אם לא את כל הכמות הנדרשת לפחות מחצית ממנה אכין בעצמי ומחצית אקנה.
ובסופו של דבר מדובר לא רק בחיסכון כספי אלא בצבירת ידע נוסף והרחבת הידע הכללי שמי שמכיר אותי יודע שאני תמיד שואף להתקדם וללמוד עוד ועוד על התחום וכך גם אתם.
הכנת בווילס היא דבר לא פשוט כל כך מכיוון שצריך לדעת ליצור תערובת שתהיה חזקה מספיק ויציבה על מנת שלא יוצרו סדקים בבצק וכמובן שתהיה ריחנית ותמשוך את הקרפיונים ולכן חשוב לדעת כמויות מדויקת של כל תוסף ריח שמוסיפים.
בנוסף לדברים האלו הקושי הנוסף הוא הכנת כמות, לאלו שמכינים ידנית ולא נעזרים בכלים ייעודיים זו תהיה עבודת פרך רצינית, וכמו כן גם לאלו שכן נעזרים זו עבודה לא פשוטה.
היתרון העיקרי בהכנת בווילס או פופ אפ ביתי מלבד חיסכון בעלויות היא שאתה יכול לבנות בעצמך מתכונים עם ריחות וטקסטורות שונים וכמובן גדלים שונים ואפילו צורות שונות.
מה שמאפשר לך להגדיל את ארסנל הפיתיונות והפידור שלך ולנסות דברים חדשים וכן גם לבדוק מה עובד ומה פחות.
חשוב לציין שלא אתן כאן כמויות והסברים מדויקים מכיוון שזו לא מטרת המדריך ובעיקר מכיוון שהמטרה היא שאתם תפתחו בעצמכם ותחשבו על רעיונות.
במדריך או מאמר זה אני אתן דגשים וכיוון וכמובן מוצרים שיכולים להקל את העבודה.

אז נתחיל.
כלים נדרשים:
אקדח בווילס- יש המון סוגי אקדחים מהפשוטים בלחיצה כמו אקדח סיליקון ויש את אלו שדוחסים בעזרת קומפרסור או חשמליים.
ניתן להשתמש גם באקדח סיליקון מה שחשוב הוא הפיות אפשר לרכוש פיות גם באיביי בקטרים שונים רק חושב לוודא שהם יתאימו לראש של האקדח שברשותכם.
האקדח משמש אותנו ליצירת נקניק בקוטר שאנו רוצים בצורה אחידה ודחוסה.


שולחן לחיתוך וגלגול בווילס- בעזרת השולחן אנחנו חוסכים מאיתנו גלגול ידני של כדורים שזה דבר מבחינתי אחד החשובים מפני שלגלגל עכשיו ידנית כמה קילו של כדורים זו מלאכה לא פשוטה ומעייפת.
בדומה לאקדח גם השולחן גלגול מגיע בקטרים שונים.
אני מציע לרכוש שולחנות בשתי קטרים שונים לפחות.
יש שולחנות גדולים ויש שולחנות קטנים משמע שולחן גדול יותר נקניקים נכנסים יותר כדורים במכה.

כפיות מדידה וספל מדידה- כפיות מדידה כמו בתחום האפייה בכדי למדוד כמויות מדויקות של תוספי הריח והאבקות השונות.
יש כפיות וספלים ייעודיים ואפשר גם לקנות סט כפיות וספל מדידה של אפיה.


בנוסף אנו צריכים קערה או פיילה גדולה.
וכמובן סיר גדול.
מגש גדול.
מסננת.
מספריים.
אלו הכלים החשובים ביותר זו רכישה חד פעמית שתמנע מכם לסבול ולעבוד שעות על גלגול וניקנוק רולים.
תוספי ריח:
אחד הנושאים החשובים ביותר בתחום הזה ובאופן כללי בתחום הקרפיונים הוא הריח.
יש היום בשוק עשרות אם לא מאות של סוגי תוספי ריח שונים של חברות שונות.
היום נושא ההכנה הביתית מאוד מפותח וחברות רבות מוציאות סדרות של תוספים ייעודיים להכנת בווילס.
כמובן שלא חייבים לרכוש כאלו ואפשר גם לאלתר בבית עם דבש,סילאן,תמצית וניל ועוד הרבה אופציות אחרות.
אני אישית ממליץ לרכוש לפחות כמה מה גם ששמים מעט מאוד.


אבקות:
בדומה לתוספי ריח גם כאן התחום רחב מאוד ויש אבקות ייעודיות להכנת בווילס ופופ אפ.
אבל שוב נושא זה פתוח ואפשר להשתמש באבקות קנויות של טרבוקו או בקמחים למיניהם.
הדבר העיקרי והחושב לציין הוא שבמידה ואתה מעוניינים להכין פופ אפים תצטרכו לרכוש אבקות ייעודיות לכך.
בנוסף רצוי מאוד לרכוש לפחות אבקה מבוססת פרוטאין.
יש חשיבות גדולה לפרוטאין בתערובת.

מצרכים נוספים:
ביצים- ביצים והרבה, על כל קילו של תערובת נדרשים 10 ביצים.
ועכשיו ניגש לאופן ההכנה.
אופן ההכנה:
שלב 1:
ראשית כל מתחילים מהנוזלים.
דבר ראשון שוברים את כמות הביצים (פר קילו).
מערבבים היטב כמו בהכנת חביתה.
לאחר מכן מוסיפים את שאר המרכיבים הנוזליים לפי הכמות הנדרשת.
כמובן שאם יש לכם תוספי ריח ייעודיים יהיה רשום על הבקבוק כמה ML פר קילו.
מערבבים את הכל יחד.
חשוב לציין אין להשתמש ולהוסיף מים למתכון אם חסר נוזל מוסיפים ביצה.

שלב 2:
לאחר מכן מתחילים להוסיף את המוצרים היבשים בכל פעם שמוסיפים חומר יבש מערבבים ורק לאחר מכן מוסיפים את המוצר הבא עד להגעה למרקם של בצק מעט דביק.
ללוש כמו שצריך את התערובת שהבצק יצא אחיד.

שלב 3:
שלב הבא לחלק את הבצק לגושים תלוי בכמות.
מחלקים ויוצרים נקניק באורך ועובי של תכולת האקדח שברשותכם.


שלב 4:
לאחר שטענתם את האקדח וחיברתם את הקוטר הרצוי לכם אתם מתחילים ליצור נקניקים.
על הנקניקים להיות באורך של שולחן הגלגול שלכם.
ברגע שהגעתם לאורך הרצוי חותכים עם המספריים את הנקניק ומניחים במגש.

שלב 5:
בשלב הבא אנו מניחים את הנקניקים על השולחן.
רצוי 2-3 נקניקים לא יותר, כמובן תלוי בגודל השולחן.
סוגרים את המכסה העליון של השולחן ומגלגלים אחורה קדימה פעמיים שלוש.
ובפעם השלישית נותנים משיכה עד הסוף קדימה בכדי לגלגל את כל הכדורים אל המגש.
כך עושים עם כל הנקניקים שיצרתם.
יש אפשרות ידנית כמו שציינתי להכין גם צורות שונות ולא עיגולים.

שלב 6:
שלב אחד לפני האחרון הבישול.
מרתיחים סיר מים ומכניסים את הכדורים פנימה חשוב מאוד לא לשים כמות גדולה מידי שלא ידבקו או לא יתבשלו בצורה אחידה.
המדד למוכנות הוא או 2-3 דקות או כשהם צפים למעלה.
בעזרת מסננת מסננים את כל המים ומניחים על מגש עם מגבת או נייר סופג.
נותנים להם להתקרר בערך כ 20 דקות.

שלב 7:
השלב האחרון הוא הייבוש.
לא צריך לייבש בחוץ בשמש אפשר גם במגשים בבית.
48 שעות ייבוש ולאחר מכן בכדי שלא יתקלקלו תארזו בשקיות ותכניסו למקפיא.
בכל פעם שתרצו להשתמש פשוט להוציא להפשיר לפני.
חשוב מאוד לדייק בכמויות אחרת הכדורים יתפוצצו ולא היו דחוסים מספיק בכדי להחזיק עמד במים.

סרטון הכנה שיכול לעזור לכם:
יש עוד המון מאמרים באנגלית וסרטונים במידה ותרצו.
לסיכום:
הכנת פיתיונות ביתית זה תחום בפנים עצמו.
תחום מאוד מעניין ורחב ואין כמו הרגשה טובה כשאתה מכין פיתיון או פידור וגם תופס בעזרתו.
כמו שציינתי הכנה ביתית מאפשרת לכם להכניס את הרעיונות והרעיונות שלכם לתוך המתכון.
לכן לא ציינתי והוספתי מתכונים.
תחום ההכנה הביתית צובר תאוצה אדירה בשנים האחרונות ואני התחלתי לקחת חלק ממנו בכדי ללמוד ולהעשיר את הידע האישי שלי בתחום הקרפיונים בכלל ובתחום הפיתיונות בפרט.
התכנון שלי הוא להגיע לרמה מספיק גבוהה ולצבור מספיק ידע להכין בווילס ופופ אפים מסוגים שונים ולפתח מתכונים ייחודיים.