בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
| |-+  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
| | |-+  הצד היפה של הקורונה
עמודים: 1 [2] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: הצד היפה של הקורונה  (נקרא 3159 פעמים) הדפסה
אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

בעניין: הצד היפה של הקורונה
« הגיב #15 ב- : מרץ 23, 2020, 09:08:17 AM »
בס"ד

העולם שלנו בכלל,ומדינת ישראל בפרט נכנע לעולם המערבי ואימץ לעצמו את אורח החיים הנהנתני עם כל
היתרונות והחסרונות שלו,הבעיה העיקרית היא,שבני האדם חמדנים מטיבעם,ותמיד יירצו את מה שאין להם,וכמה שיוצר
העין רוצה יותר מאשר אנו צריכים באמת,ויותר ויותר הפכו את הכסף למטרה ולא לאמצעי,וכל הדרכים כשרות
אמות המוסר,הכבוד,הן במפשפחה,והן במעגלים הרחבים יותר בחברה,התמוסס ונעלמו,הן מבחינת אזרחים,והן מבחינה שלטונית על ידי מנהיגנו,הדבר נכון בכל פינה בעולם שהתרבות המערבית חילחלה אליה,נוצר מצב שבני האדם נולדים לתוך מסלול מירוצים של
נסיעה במסלול המהיר ,הן בכבישים,הן בעבודה ולהשיג כמה יותר כוח,ונגזרת של כוח זה כסף,וכסף זה הדלק של העולם המערבי
בית יותר גדול,מכונית יותר משוכללת,ביגוד שמעיד על מעמד,ועוד ועוד
ערכי המשפחה הבסיסיים של ״כבד את אביך ואמך״ושאר עשרת הדיברות נשכחו אט אט,נוצר מגדל בבל עולמי,שבו טייקונים ואנשי כוח מנהלים אותנו,ואנו הפכנו יותר ויותר אדישים,ויותר ויותר חמדנים

אלי, הסברת יפה את מה שחז"ל כבר אמרו בפשטות במשפט אחד: "אין אדם יוצא מן העולם וחצי תאותו בידו"  אתה בסדר
-------------------------------
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
 IP: [ מחובר ]
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #16 ב- : מרץ 23, 2020, 09:54:10 AM »
דרך אגב, היום שמעתי, שהסיפורים על ירידת זיהום האוויר בסין לערכים חסרי תקדים, והסיפור שהמים בוונציה הפכו לצלולים מאז הקורונה, שניהם סיפורי פייק אופטימיים. לא קרה, עוד שמועה שהופצה, רק הפעם שמועה חיובית ולא שלילית....
בכל מקרה, הדיון קיים ורלוונטי, בין אם היה תיעוד כזה ובין אם לא
ilan62
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #17 ב- : מרץ 28, 2020, 18:06:15 PM »
כולם בלחץ וחרדה מה יהיה עם הקורונה
אבל למגיפה הזאת יש גם צד יפה אפילו שקשה לקבל את זה
זיהום האויר!!!!!
לראשונה אחרי עשרות שנים הילדים בסין יכולים לראות את הצבע האמיתי של השמיים
כן כן
עשרות שנים הם ראו את השמים מבעד שכבת ערפיח
עשרות שנים ישב ענן סמיך של פיח מעל הערים הגדולות בסין
מצילומי לווין מעל סין רואים שהענן הזה נעלם לחלוטין
אבל זה לא רק בסין
זה בכל העולם
המכוניות המטוסים והמפעלים וכל המכונות ששורפות נפט ופחם אדמה, רובם המוחלט דומם כרגע
גם בארץ המצב לא רחוק משאר העולם ואני רואה את זה לפי כמות התנועה בכבישים
תחלס עכשיו כשמתחיל האביב והפריחה בעיצומה הצמחים צורכים את כל הפחמן ופולטים חמצן לעולם
החודש חודשיים שלושה ואולי גם ארבעה בלי פליטות פחמן מרובות עושים רק טוב לעולם ולאוזון בפרט
וירוס אחד קטנטן החליט בשביל כל מנהיגי העולם וסגר את כל המפעלים וכל המזהמי אויר למיניהם
כבר עכשיו אפשר לנשום ממש לרווחה וזאת לא קלישאה

דברים חכמים   זקן

לכול מטבע יש שני צדדים ככה זה גם בקטע של הקורונה   הגזעי

הינה אים חושבים אז על כול בן אדם שמת מקורונה יש שניים שלא מתו בתאונות דרכים   
itamar26

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #18 ב- : אפריל 01, 2020, 09:17:07 AM »
אני חושב שבכל דבר אפשר למצוא את הטוב ואת היפה.
גם במגיפות כאלו, אם זה זיהום האוויר שיורד והחור באוזון אם זה בעלי החיים שחוגגים עכשיו אחרי שנים ששיגענו להם את השכל ולא נתנו להם להרגיש בטוח להסתבוב.
ואם זה מחוות ואנשים טובים שעושים דברים מדהימים למען אחרים ולמען אלו שלא יכולים או אלו שזקוקים.
בעיני להסתכל על החיובי בכל דבר זה דרך חיים.
נכון שיש למגיפה הזו המון צדדים שלילים כמו חיי אדם והכלכלה ועוני של חלק מהאנשים.
אבל אני באמת חושב שדברים לא מתרחשים סתם בין אם מישהו כיוון לזה שיקרה (כמו הקונספירציות שרצות) ובין אם זה קרה סתם כך אני חושב שזה בא להעיר אותנו מהאנוכיות מזה שכל אחד בתחת של עצמו ומכל האגו והמלחמות.
זה בא להזכיר לנו "הלו בטבע אף אחד לא שולט" ובטח שלא בני האדם.
ואולי גם זה בא לדלדל אוכלוסיה חלשה זה נשמע רע אבל אין מה לעשות זה גם צריך להילקח בחשבון.
אני ממש לא אומר שמי שמת צריך למות אבל אני חושב שזה הגיע לעולם גם ע"מ לדלדל אוכלוסיה.
למרות שבינינו בינתיים מתים פי כמה יותר אנשים משפעת בשנה בעולם אז אם מתו כרגע מקורונה 80 אלף איש בשלושה ארבעה חודשים מאז שזה התחיל בעולם אז כנראה שזה לא באמת נורא כי משפעת מתים מליונים בעולם.

בכל מקרה לסיכום תהיו חיוביים תמצאו את הטוב בכל דבר ומבטיח לכם שזה יעשה לכם הרבה יותר טוב מכל היום לשבת ולהתבאס על המצב או להילחץ מכל זה.
למצוא את הטוב ולהודות על מה שיש כי תזכרו שתמיד יכל להיות גורע יותר.

האתר מספר 1 אנחנו מספר 1
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: 1 [2] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!