פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
   בחירת חוט |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: בחירת חוט (נקרא 2512 פעמים) |
הדפסה |
|
vaknin
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
היי חברים קצת לא היה לי נעים לפתוח נושא חדש כי ה2 האחרונים פה גם שלי  אז ניסיתי למצוא תשובות לבד אבל רק הסתבכתי יותר.  בקיצור למי שראה את הנושא הקודם ולמי שלא אני רוצה לקנות רולר חדש במהלך הטיול הקרוב שלי לארהב עוד לא סגור על איזה זה יהיה אבל 2 האופציות הן daiwa BG או Shimano Spheros SW אז ככה נתקלתי בכמה שאלות בפורום שדובר על זה שיש הבדל בעובי בין החוטים שנמכרים באירופה לבין ארה"ב זה נכון לגבי כל החברות או רק לגבי daiwa ? ועוד שאלה קטנה באותו נושא נכתב גם לגבי הטסט של החוט בהתאמה למקל אני יודע שעל המקל בדרך כלל רשום טווח חוט מומלץ אבל על המקל שלי לא רשום וגם לא הצלחתי למצוא באינטרנט . איך אני יכול להגיע לנתון הזה? המקל הוא daiwa legalis seabass 14-42 אורך 2.9M תודה רבה לעוזרים
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
 |
|
|
השאלות האלה נשאלות מדי פעם בגרסאות ונוסחים שונים, אבל חשוב לתת עליהן את הדעת, וטוב שהתעמקת. חוט לא מתאים לסט הוא טעות נפוצה, לפעמים אנשים הולכים לפי המלצות של "ידען", או קונים לפי מה שממליץ המוכר בחנות (שיש לו גליל 2000 מטר שקנה במחיר טוב ולכן מבחינתו אותו חוט הוא המומלץ לכולם), או קונים לפי תחושות בטן לא מבוססות. חוט בטסט נמוך מדי, כמובן, לא יעמוד בעומס במיועד לסט ויהפוך לחוליה החלשה, אבל הטעות הנפוצה יותר אצל מתחילים היא חוט בטסט גבוה מדי, שיוצר סט לא מאוזן, מפריע לדגים ומפחית תקיפות, ועלול גם לגרום לשבירת מקל במצב קיצוני, כשהסט עובר את העומס המקסימלי בו החוט צריך להיקרע, וכשהחוט לא נקרע האנרגיה חייבת להיספג איפשהו ומי שמשלם את המחיר הוא המקל שקורס. לעניין המידות האמריקאיות/אירופאיות, אני מכיר את הנושא רק בחוטים של daiwa j-braid, להם יש סדרות לשוק האמריקאי (טסט בליברות), שהעוביים שלהן גדולים מהמקבילים בסדרות האירופיות (ק"ג). לא מכיר יצרנים אחרים או אפילו דגמים אחרים של דאיווה עם אותה תופעה. בחנויות בארה"ב תמצא מגוון עצום של חוטים, והבחירה עשויה להיות קשה, לכן אם אתה לא קונה לפי המלצה, כדאי שתשים לב ל-3 פרמטרים שניתן להתרשם מהם במעמד הקניה: 1. עובי- העובי מול טסט הוא נתון חשוב מאוד. שים לב שלא מודדים אותו ב-pe שאינה מידה אבסולוטית, אלא במ"מ או אינצ'ים. 2. מרקם החוט- ככל שהחוט רך יותר הוא איכותי יותר. 3. פני השטח- ככל שהחוט חלק יותר הוא יאפשר זריקה ארוכה יותר עם פחות חיכוך בטבעות שמאט את התנופה של הדמוי במעופו. לעניין הטסט המומלץ, במידה ולא מצאת את הנתון הרלוונטי (אם תרצה תוכל לציין באיזה מקל מדובר, מותג ודגם, ונעזור לך לחפש), אני הייתי בוחר בחוט pe1.2 לסט הזה, מה שבדרך כלל אומר 25 ליברה. הטסט הזה יהיה מאוזן ומתאים למקל בסדר הגודל שלך
|
|
עריכה אחרונה: מרץ 04, 2020, 07:09:51 AM על ידי Kobiarava
|
|
|
|
|
vaknin
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
השאלות האלה נשאלות מדי פעם בגרסאות ונוסחים שונים, אבל חשוב לתת עליהן את הדעת, וטוב שהתעמקת. חוט לא מתאים לסט הוא טעות נפוצה, לפעמים אנשים הולכים לפי המלצות של "ידען", או קונים לפי מה שממליץ המוכר בחנות (שיש לו גליל 2000 מטר שקנה במחיר טוב ולכן מבחינתו אותו חוט הוא המומלץ לכולם), או קונים לפי תחושות בטן לא מבוססות. חוט בטסט נמוך מדי, כמובן, לא יעמוד בעומס במיועד לסט ויהפוך לחוליה החלשה, אבל הטעות הנפוצה יותר אצל מתחילים היא חוט בטסט גבוה מדי, שיוצר סט לא מאוזן, מפריע לדגים ומפחית תקיפות, ועלול גם לגרום לשבירת מקל במצב קיצוני, כשהסט עובר את העומס המקסימלי בו החוט צריך להיקרע, וכשהחוט לא נקרע האנרגיה חייבת להיספג איפשהו ומי שמשלם את המחיר הוא המקל שקורס. לעניין המידות האמריקאיות/אירופאיות, אני מכיר את הנושא רק בחוטים של daiwa j-braid, להם יש סדרות לשוק האמריקאי (טסט בליברות), שהעוביים שלהן גדולים מהמקבילים בסדרות האירופיות (ק"ג). לא מכיר יצרנים אחרים או אפילו דגמים אחרים של דאיווה עם אותה תופעה. בחנויות בארה"ב תמצא מגוון עצום של חוטים, והבחירה עשויה להיות קשה, לכן אם אתה לא קונה לפי המלצה, כדאי שתשים לב ל-3 פרמטרים שניתן להתרשם מהם במעמד הקניה: 1. עובי- העובי מול טסט הוא נתון חשוב מאוד. שים לב שלא מודדים אותו ב-pe שאחנה מידה אבסולוטית, אלא במ"מ או אינצ'ים. 2. מרקם החוט- ככל שהחוט רך יותר הוא איכותי יותר. 3. פני השטח- ככל שהחוט חלק יותר הוא יאפשר זריקה ארוכה יותר עם פחות חיכוך בטבעות שמאט את התנופה של הדמוי במעופו. לעניין הטסט המומלץ, במידה ולא מצאת את הנתון הרלוונטי (אם תרצה תוכל לציין באיזה מקל מדובר, מותג ודגם, ונעזור לך לחפש), אני הייתי בוחר בחוט pe1.25 לסט הזה, מה שבדרך כלל אומר 25 ליברה. הטסט הזה יהיה מאוזן ומתאים למקל בסדר הגודל שלך
תודה על התשובה, אז ככה... סוג המקל הוא daiwa legalis seabass 14-42gאם מישהו יודע טסט מומלץ זה יעזור לי מאוד לגבי החוט הכוונה שלי הייתה לקנות daiwa j bird grand אבל גיליתי שההבדל בעובי משמעותי מאוד מדבור על עובי 0.28 בשוק האמריקאי לעומת 0.20 באירופאי עכשיו יש לי 2 אופציות הראשונה להזמין את החוט מעלי או איביי והשניה להחליף סוג חוט ופה אני צריך עזרה אני אצרף קישור ל2 חנויות שנמצאות במסלול שלי יש שם מגוון עצום של חוטים חלק מהחברות מצלצלות לי מוכר כמו דואל סאנליין ו YGK אבל בין שם החברה למגוון החוטים שיש זה כבר גדול עלי אשמח מאוד אם תוכל לכוון אותי https://www.tacklewarehouse.com/fishingline.htmlחנות נוספת https://www.basspro.com/shop/en/fishing-line#facet:&productBeginIndex:0&facetLimit:&orderBy:&pageView:grid&minPrice:&maxPrice:&pageSize:&ודבר אחרון לגבי טסט החוט אני חשבתי ללכת לכיוון ה30LB (במידה וזה נכנס בטווח המקל) זה יהיה בעייתי?
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
כל המותגים שציינת טובים, תבחר לפי המחיר והזמינות. לגבי הטסט- יש נטייה מוטעית של דייגים לא מנוסים לעלות בטסטים בלי סיבה, זה מגיע מדיג הפיתיונות (גם אני התחלתי ככה), אבל בז'ירז'ור זה ממש מיותר. כמה שתרד בעובי החוט, ככה תרוויח טווח זריקה גדול יותר וגם תקבל יותר תקיפות, ובסוף ברור לך שאם תפסיד דג יותר או פחות, זה לא יהיה בגלל הטסט הגבוה יותר אלא בגלל ההתנהלות שלך הנכונה מול הדג בפייט
|
|
|
|
|
הלגאליס הייתה החכת זרזור הראשונה שלי, הייתי שם לה חוט של 20-25LB / 1.0-1.2PE בהחלט מספיק לים שלנו עם לידר 30LB. בהצלחה
|
|
|
|
vaknin
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
כל המותגים שציינת טובים, תבחר לפי המחיר והזמינות. לגבי הטסט- יש נטייה מוטעית של דייגים לא מנוסים לעלות בטסטים בלי סיבה, זה מגיע מדיג הפיתיונות (גם אני התחלתי ככה), אבל בז'ירז'ור זה ממש מיותר. כמה שתרד בעובי החוט, ככה תרוויח טווח זריקה גדול יותר וגם תקבל יותר תקיפות, ובסוף ברור לך שאם תפסיד דג יותר או פחות, זה לא יהיה בגלל הטסט הגבוה יותר אלא בגלל ההתנהלות שלך הנכונה מול הדג בפייט
אני מאמין שלכל חברה טובה ככל שתיהיה יש דגמים טובים יותר ופשוטים יותר ופה אני נופל כי החברה יכולה להיות מעולה אבל החוט הוא מהסדרה הכי ירודה שלהם אשמח אם בכל זאת תוכל להציץ בקישור הראשון ולצמצם או לחלופין להגיד לי אם הdaiwa grand טוב יותר ממה שמוצע שם ולגבי המקל על רוב המקלות שראיתי של daiwa היתה המלצה לחוט לגבי המקל שלי legalis הנתון הזה פשוט לא קיים מה עושים במקרה כזה?
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
היי חברים קצת לא היה לי נעים לפתוח נושא חדש כי ה2 האחרונים פה גם שלי למה לא נעים? תרגיש נעים.... אין מגבלה על מספר הדיונים והשאלות - זו אחת ממטרותיו ויעודיו של הפורום.. על ההסברים המעולים של קובי אין לי מה להוסיף - רק העשרתי ידע... והטיפ של צביקה מניסיונו בוודאי נותן עוד פרספקטיבה... ואם כבר לגבי להרגיש נעים - זורק לך כפפה וקנין: ביציאה הבאה שתתפוס תרגיש נעים ובנוח להעלות דו"ח דיג יפה ביומן דו"חות הדיג מודה, אני אוהב לקרוא דו"חות דיג...
|
-------------------------------
|
|
|
vaknin
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
היי חברים קצת לא היה לי נעים לפתוח נושא חדש כי ה2 האחרונים פה גם שלי למה לא נעים? תרגיש נעים.... אין מגבלה על מספר הדיונים והשאלות - זו אחת ממטרותיו ויעודיו של הפורום.. על ההסברים המעולים של קובי אין לי מה להוסיף - רק העשרתי ידע... והטיפ של צביקה מניסיונו בוודאי נותן עוד פרספקטיבה... ואם כבר לגבי להרגיש נעים - זורק לך כפפה וקנין: ביציאה הבאה שתתפוס תרגיש נעים ובנוח להעלות דו"ח דיג יפה ביומן דו"חות הדיג מודה, אני אוהב לקרוא דו"חות דיג... חחח תודה רבה רפי רק הבעיה שכל היציאות האחרונות תפסתי רק סלעים ולזה אין עדיין דוחות...אולי אני עושה משהו לא נכון 
|
|
|
|
|
 |
|
|
השאלות האלה נשאלות מדי פעם בגרסאות ונוסחים שונים, אבל חשוב לתת עליהן את הדעת, וטוב שהתעמקת. חוט לא מתאים לסט הוא טעות נפוצה, לפעמים אנשים הולכים לפי המלצות של "ידען", או קונים לפי מה שממליץ המוכר בחנות (שיש לו גליל 2000 מטר שקנה במחיר טוב ולכן מבחינתו אותו חוט הוא המומלץ לכולם), או קונים לפי תחושות בטן לא מבוססות. חוט בטסט נמוך מדי, כמובן, לא יעמוד בעומס במיועד לסט ויהפוך לחוליה החלשה, אבל הטעות הנפוצה יותר אצל מתחילים היא חוט בטסט גבוה מדי, שיוצר סט לא מאוזן, מפריע לדגים ומפחית תקיפות, ועלול גם לגרום לשבירת מקל במצב קיצוני, כשהסט עובר את העומס המקסימלי בו החוט צריך להיקרע, וכשהחוט לא נקרע האנרגיה חייבת להיספג איפשהו ומי שמשלם את המחיר הוא המקל שקורס. לעניין המידות האמריקאיות/אירופאיות, אני מכיר את הנושא רק בחוטים של daiwa j-braid, להם יש סדרות לשוק האמריקאי (טסט בליברות), שהעוביים שלהן גדולים מהמקבילים בסדרות האירופיות (ק"ג). לא מכיר יצרנים אחרים או אפילו דגמים אחרים של דאיווה עם אותה תופעה. בחנויות בארה"ב תמצא מגוון עצום של חוטים, והבחירה עשויה להיות קשה, לכן אם אתה לא קונה לפי המלצה, כדאי שתשים לב ל-3 פרמטרים שניתן להתרשם מהם במעמד הקניה: 1. עובי- העובי מול טסט הוא נתון חשוב מאוד. שים לב שלא מודדים אותו ב-pe שאינה מידה אבסולוטית, אלא במ"מ או אינצ'ים. 2. מרקם החוט- ככל שהחוט רך יותר הוא איכותי יותר. 3. פני השטח- ככל שהחוט חלק יותר הוא יאפשר זריקה ארוכה יותר עם פחות חיכוך בטבעות שמאט את התנופה של הדמוי במעופו. לעניין הטסט המומלץ, במידה ולא מצאת את הנתון הרלוונטי (אם תרצה תוכל לציין באיזה מקל מדובר, מותג ודגם, ונעזור לך לחפש), אני הייתי בוחר בחוט pe1.2 לסט הזה, מה שבדרך כלל אומר 25 ליברה. הטסט הזה יהיה מאוזן ומתאים למקל בסדר הגודל שלך
תשובה שיכולה ללמד לא רק דייגים מתחילים.. אלא את כולם! תשובה לתפארת 
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
תשובה שיכולה ללמד לא רק דייגים מתחילים.. אלא את כולם! תשובה לתפארת  לגמרי...  קובי זה קובי - תמיד יסודי עד הסוף...
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
היי חברים קצת לא היה לי נעים לפתוח נושא חדש כי ה2 האחרונים פה גם שלי למה לא נעים? תרגיש נעים.... אין מגבלה על מספר הדיונים והשאלות - זו אחת ממטרותיו ויעודיו של הפורום.. על ההסברים המעולים של קובי אין לי מה להוסיף - רק העשרתי ידע... והטיפ של צביקה מניסיונו בוודאי נותן עוד פרספקטיבה... ואם כבר לגבי להרגיש נעים - זורק לך כפפה וקנין: ביציאה הבאה שתתפוס תרגיש נעים ובנוח להעלות דו"ח דיג יפה ביומן דו"חות הדיג מודה, אני אוהב לקרוא דו"חות דיג... חחח תודה רבה רפי רק הבעיה שכל היציאות האחרונות תפסתי רק סלעים ולזה אין עדיין דוחות...אולי אני עושה משהו לא נכון  וקנין, דווקא יכול להיות מעניין - עדיין לא היה לנו דו"ח ובו שם הדג שנתפס היה סלע  מבחינת נכון או לא נכון, אולי אך לא בטוח... לפעמים זה עניין של "באד לאק" - להיות במקום הלא נכון בזמן הלא נכון... ואולי זה גם עניין של צורך בשיפור אי אילו דברים... כבר היו שכתבו וסיפרו על תקופות יובש ארוכות מאוד - ובהמשך התחילו לתפוס בקצב... לא מזמן ראיתי דו"ח של שרגא שיש רקורד של המון שנים והמון תפיסות בזרז'ור- שעדכן שהיה לו לאחרונה רצף של הרבה יציאות עקרות... תאמין ותתמיד - וזה יגיע...
|
|
|
|
vaknin
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
היי חברים קצת לא היה לי נעים לפתוח נושא חדש כי ה2 האחרונים פה גם שלי למה לא נעים? תרגיש נעים.... אין מגבלה על מספר הדיונים והשאלות - זו אחת ממטרותיו ויעודיו של הפורום.. על ההסברים המעולים של קובי אין לי מה להוסיף - רק העשרתי ידע... והטיפ של צביקה מניסיונו בוודאי נותן עוד פרספקטיבה... ואם כבר לגבי להרגיש נעים - זורק לך כפפה וקנין: ביציאה הבאה שתתפוס תרגיש נעים ובנוח להעלות דו"ח דיג יפה ביומן דו"חות הדיג מודה, אני אוהב לקרוא דו"חות דיג... חחח תודה רבה רפי רק הבעיה שכל היציאות האחרונות תפסתי רק סלעים ולזה אין עדיין דוחות...אולי אני עושה משהו לא נכון  וקנין, דווקא יכול להיות מעניין - עדיין לא היה לנו דו"ח ובו שם הדג שנתפס היה סלע  מבחינת נכון או לא נכון, אולי אך לא בטוח... לפעמים זה עניין של "באד לאק" - להיות במקום הלא נכון בזמן הלא נכון... ואולי זה גם עניין של צורך בשיפור אי אילו דברים... כבר היו שכתבו וסיפרו על תקופות יובש ארוכות מאוד - ובהמשך התחילו לתפוס בקצב... לא מזמן ראיתי דו"ח של שרגא שיש רקורד של המון שנים והמון תפיסות בזרז'ור- שעדכן שהיה לו לאחרונה רצף של הרבה יציאות עקרות... תאמין ותתמיד - וזה יגיע... אם רק ה' יסכים לתת לנו איזה שבת אחת של שמש  זה כבר מתחיל לעצבן חחח
|
|
|
|
dovdov
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
גם לדעתי למקל באורך ובמשקלי הטלה שלו בין 20 ל 30 ליברות גג תלוי בחוט.
ועדיף לא לקנות חוטים באלי אקספרס . אם תהיה בארה"ב תקנה כבר שם חוט טוב , יש את פאוור פרו או סטרן או ספיידר. ויש עוד טובים .
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1]
|