פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
   ניצני הסתיו |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: ניצני הסתיו (נקרא 3013 פעמים) |
הדפסה |
|
ruviva
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
הסתיו כבר בפתח, וניציניו מודיעים על בואו הקרוב.
הלילות מתארכים והימים מתקצרים.
חבצלת השרון פורחת במלוא תפארתה.
ראשוני השחפים הגיעו.
ציפורים החלו בנדידתם, להקה ראשונה של קורמורנים.
להקות קטנות של אנפות לבנות ויפות.
חסידות ראשונות.
עוד מעט תפסקנה הרוחות הדרומיות המעצבנות ויתחילו בקרים שקטים (עד שתנשובנה הצפוניות)
בספטמבר ראשוני הקלמארי מגיעים.
וגם חלוצי האינטיאסים.
איזה כיף.
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
והדוראדו כבר כאן
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
והדוראדו כבר כאן
אומרים שהדוראדו הם השטינקרים של האנטיאסים 
|
-------------------------------
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
והדוראדו כבר כאן
אומרים שהדוראדו הם השטינקרים של האנטיאסים  אז תתחיל להתכונן כי היום בצפון חגגו על הדוראדו בענק
|
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
איזה כיף שעוד מעט יגמר החום המעיק של יולי אוגוסט הים יחזור להיות סימפטי יותר
|
|
|
|
|
יאללה להתחיל להשחיז קרסים
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
ראשוני השחפים הגיעו.
חסידות ראשונות.
עוד מעט תפסקנה הרוחות הדרומיות המעצבנות ויתחילו בקרים שקטים (עד שתנשובנה הצפוניות)
וגם חלוצי האינטיאסים.
איזה כיף.
ראובן... ידעתי שאתה די מוכשר בדיג ובהבנת הדיג... אך לא ידעתי שאתה משורר  אמנם, לדעתי הסתיו לא יגיע לפני ה:15/9, אך אם אתה רואה ניצני סתיו - אתה יודע על מה אתה מדבר... ואם שנינו מכוונים אל מחצית ספטמבר - מתקרב אך יש זמן להתכונן...
|
|
|
|
ilan62
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
ראשוני השחפים הגיעו.
חסידות ראשונות.
וגם חלוצי האינטיאסים.
איזה כיף.
ראובן... ידעתי שאתה די מוכשר בדיג ובהבנת הדיג... אך לא ידעתי שאתה משורר  אמנם, לדעתי הסתיו לא יגיע לפני ה:15/9, אך אם אתה רואה ניצני סתיו - אתה יודע על מה אתה מדבר... ואם שנינו מכוונים אל מחצית ספטמבר - מתקרב אך יש זמן להתכונן... באמת משורר  ruviva אתה צריך לתת כזה פוסט בכול ראש חודש לעשות מצב רוח 
|
|
|
|
ruviva
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
ראשוני השחפים הגיעו.
חסידות ראשונות.
וגם חלוצי האינטיאסים.
איזה כיף.
ראובן... ידעתי שאתה די מוכשר בדיג ובהבנת הדיג... אך לא ידעתי שאתה משורר  אמנם, לדעתי הסתיו לא יגיע לפני ה:15/9, אך אם אתה רואה ניצני סתיו - אתה יודע על מה אתה מדבר... ואם שנינו מכוונים אל מחצית ספטמבר - מתקרב אך יש זמן להתכונן... באמת משורר  ruviva אתה צריך לתת כזה פוסט בכול ראש חודש לעשות מצב רוח  לפי הסימנים שאני רואה, יש סבירות גבוהה שהסתיו יקדים השנה. בדרך כלל הצפוניות מתחילות מאמצע ספטמבר, והנה הן מקדימות בשבועיים. נראה אם הקדמת הסימנים פירושה גם גשמים חזקים יותר מהרגיל בספטמבר. גשמים חזקים בספטמבר אינם סימן טוב, שכן לאחריהם אוקטובר ונובמבר בדרך כלל הם שחונים.
|
|
|
|
shragam
|
מנותקגיל:
57
|
|
בהחלט מעניין לעקוב ולראות
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
בינתיים הטמפרטורות יציבות וגבוהות, וגם בשבוע הקרוב צפוי להיות חם מהרגיל. אישית אני מאוד מקווה שהסתיו לא יקדים, אמנם בים זה יכול לשנות לטובה, אבל מחוץ לדיג זה לא יהיה טוב בכלל...
|
|
|
|
ruviva
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
בינתיים הטמפרטורות יציבות וגבוהות, וגם בשבוע הקרוב צפוי להיות חם מהרגיל. אישית אני מאוד מקווה שהסתיו לא יקדים, אמנם בים זה יכול לשנות לטובה, אבל מחוץ לדיג זה לא יהיה טוב בכלל...
היום נצפו בים, עם בוקר להקות יפות של אנפות הנודדות דרומה. כמו כן נצפו להקות קטנות של דוראדו קטנים שהסתובבו מסביב לסירה דוראדו אחד נתפס בג'ירג'ור עם ג'יג זעיר בצבע כחול כאשר הוכנס לסירה, פלט דגיגים קטנים טריים מאוד, שנראו לי דומים לדגיגים של טונה כחולה לאחר צילום הדוראדו שוחרר חי למים. כמו כן נצפו דולפינים ששחו מסביב לסירה כל אלו הם מסימני הסתיו שמתקרב. נקווה שהגשמים אם יגיעו יהיו גשמי ברכה.
|
|
|
|
ruviva
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
[/quote] לפי הסימנים שאני רואה, יש סבירות גבוהה שהסתיו יקדים השנה. בדרך כלל הצפוניות מתחילות מאמצע ספטמבר, והנה הן מקדימות בשבועיים. נראה אם הקדמת הסימנים פירושה גם גשמים חזקים יותר מהרגיל בספטמבר. גשמים חזקים בספטמבר אינם סימן טוב, שכן לאחריהם אוקטובר ונובמבר בדרך כלל הם שחונים. [/quote] הנה מודל תחזית שאומר שיתכן ותחילת הסתיו תהיה גשומה מהרגיל https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5582833,00.html#autoplay
|
|
|
|
shragam
|
מנותקגיל:
57
|
|
זה שהסתיו מתקרב, כבר מרגישים בכל בוקר (קריר ונעים עד שהעננים מתפזרים והחום חוזר)
|
|
|
|
|
נצפה אתמול כ100 מטר מהחוף גם דוראדו מכובד שנתן הצגה אקרובטית בקפיצות מעל המים במרדף אחרי חניתנים שגם קפצו כמו משוגעים. יש כבר תיירים ראשונים בגזרת הפלמידות והברקודות במרכז. גם החום עד הזריחה פחות מעיק מבעבר. מחכים בקוצר רוח לעונה. 
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1]
|