בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג מסירה (אחראים: rafi, אבי חכם, shragam)
| | |-+  שאלות לגבי ה"שוקלידר": אמת "יקרה" או גימיק?!! איך ואיזה לבחור?!!
עמודים: 1 2 [3] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: שאלות לגבי ה"שוקלידר": אמת "יקרה" או גימיק?!! איך ואיזה לבחור?!!  (נקרא 9133 פעמים) הדפסה
סאמח איוב

חבר פורום

מנותק מנותק

אני אתרום את החלק שלי בדיון הזה

קודם כל המגע של שוקלידרים, לא משנה מונו או FC, שונה מחוטים אחרים. הם יותר חלקים ומעוגלים, וזה מעיד על חוט חזק

שוקלידר מניילון גם יעשה את העבודה במיוחד אם אתה מתעסק עם דגים בינוניים. ההבדל יהיה יותר משמעותי אם אתה מתעסק עם דגים גדולים, או דג על מצעים קשים מאוד, כמו סלע ותקלות ברזל, גם העומק

חוטי FC יותר חזקים ופחות עבים בהשוואה למונו, פחות נראים במים ושומרים על על התכונות שלהם ללא קשר- יחסית- לשעות דייג אם אתה מטפל טוב

אישית משתמש הרבה בחוטי FC בבולוס גדולים ( פרידות, ג'רבידות, ארוסים, לוקוסים, אינטיאסים...), כשארוס במשקל של 5-8 קילו רץ לך על הסלע, הסיכוי שתצליח להרים אותו עם חוט ניילון מאוד קלוש, החוט משתפשף ונקרע מהר. אם אוכל עליך דג גדול במרחק מהסירה סיכוי גדול שהניילון יקרע לך מרוב משיכות של הדג ( פשוט החוט מתעייף), ואם תצליח להרים חייב להחליף מייד, אם לא בגלל סלסולים אז בגלל שהחוט גמור

אותו סיפור בג'יג, הניילון פחות חזק, יותר עבה שמשפיע על מהירות צניחת הג'יג, ונקרע ומסתלסל מהר יותר

לדעתי חוט ה FC הכי מוצלח בשוק שלנו זה YGK ABSORBER, חזק וגמיש אבל יקר מאוד
עריכה אחרונה: מאי 01, 2018, 11:28:17 AM על ידי סאמח איוב
 IP: [ מחובר ]
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

אחד הדיונים היותר מרתקים ויותר חשובים, עם לא מעט מידע....
נזכרתי בו בעקבות דיון בו הגבתי כרגע בפורום דיג בז'רז'ור...

מוקפץ לטובת מי שפספס...
וגם כדי לשמוע עוד דעות בנושא

אגב ובעניין קשור, סרטון מעניין על בדיקת חוטים, שווה צפיה -
<a href="https://www.youtube.com/embed/4gDjQ29NXGQ" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/4gDjQ29NXGQ</a>

ועל הדרך, מסתבר לי כי פספסתי את התגובה הזו של סאמח -
אני אתרום את החלק שלי בדיון הזה

קודם כל המגע של שוקלידרים, לא משנה מונו או FC, שונה מחוטים אחרים. הם יותר חלקים ומעוגלים, וזה מעיד על חוט חזק

שוקלידר מניילון גם יעשה את העבודה במיוחד אם אתה מתעסק עם דגים בינוניים. ההבדל יהיה יותר משמעותי אם אתה מתעסק עם דגים גדולים, או דג על מצעים קשים מאוד, כמו סלע ותקלות ברזל, גם העומק

חוטי FC יותר חזקים ופחות עבים בהשוואה למונו, פחות נראים במים ושומרים על על התכונות שלהם ללא קשר- יחסית- לשעות דייג אם אתה מטפל טוב

אישית משתמש הרבה בחוטי FC בבולוס גדולים ( פרידות, ג'רבידות, ארוסים, לוקוסים, אינטיאסים...), כשארוס במשקל של 5-8 קילו רץ לך על הסלע, הסיכוי שתצליח להרים אותו עם חוט ניילון מאוד קלוש, החוט משתפשף ונקרע מהר. אם אוכל עליך דג גדול במרחק מהסירה סיכוי גדול שהניילון יקרע לך מרוב משיכות של הדג ( פשוט החוט מתעייף), ואם תצליח להרים חייב להחליף מייד, אם לא בגלל סלסולים אז בגלל שהחוט גמור

אותו סיפור בג'יג, הניילון פחות חזק, יותר עבה שמשפיע על מהירות צניחת הג'יג, ונקרע ומסתלסל מהר יותר

לדעתי חוט ה FC הכי מוצלח בשוק שלנו זה YGK ABSORBER, חזק וגמיש אבל יקר מאוד
בהחלט תרמת סאמח אתה בסדר
עריכה אחרונה: יוני 01, 2019, 02:26:08 AM על ידי rafi
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: 1 2 [3] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC