בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
| |-+  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
| | |-+  הסיבה האמיתית לכך שהחבילה מסין עולה פחות מדולר
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: הסיבה האמיתית לכך שהחבילה מסין עולה פחות מדולר  (נקרא 1272 פעמים) הדפסה
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

כתבה מעניינת בTheMarker

עלות העבודה בסין זולה, ויצרן סיני יכול לייצר בכמויות גדולות הרבה יותר מאשר ספק מקומי - אך זהו אינו כל הסיפור  הסכמים ואמנות בין מדינות שחברות באיגוד הדואר העולמי, שלא עודכנו מאז שמאו שלט בסין ביד רמה, מסייעים למדינה לשמור על יתרון סחר בלתי־סביר ....

לקריאה
-------------------------------

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

IP: [ מחובר ]
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

מה איכפת לי? גם ככה מה שכולנו מזמינים מסין, לא מתחרה במוצר מקומי, אין לנו כמעט שום תעשיה בתחומים הרלוונטי. אז אם אנחנו הצרכנים מרוויחים, הסוחר מרוויח, והתעשייה הישראלית לא נפגעת, מה רע בזה? אז אולי מוצרים מיובאים ממקומות אחרים בעולם נפגעים, אבל אם החלת תיקון 'צודק' תגרום לעלייה במחיר הסופי שכולנו משלמים, אז לעזאזל הצדק ולחיי הכיס של כולנו!
yosi asuline

חבר פורום
*

מנותק מנותק

אחרי טיפול במכות חשמל עדיין חייב לזרזר

מה איכפת לי? גם ככה מה שכולנו מזמינים מסין, לא מתחרה במוצר מקומי, אין לנו כמעט שום תעשיה בתחומים הרלוונטי. אז אם אנחנו הצרכנים מרוויחים, הסוחר מרוויח, והתעשייה הישראלית לא נפגעת, מה רע בזה? אז אולי מוצרים מיובאים ממקומות אחרים בעולם נפגעים, אבל אם החלת תיקון 'צודק' תגרום לעלייה במחיר הסופי שכולנו משלמים, אז לעזאזל הצדק ולחיי הכיס של כולנו!

גדול  ובול בפוני
מאחורי כל דייג מצליח יש אישה רעבה
GilH99
חבר פורום
*

מנותק מנותק

זה לא ממש מדוייק.
שלא תבינו לא נכון, גם אני נהנה (אשתי טוענת שאפילו נהנה יותר מידי  גיחוך) להזמין ציוד דיג, כלי עבודה, מוצרי אלקטרוניקה קטנים ועוד, במחירים שבין חצי לעשירית ממחירם בארץ. אהיה עצוב מאוד אם זה ייפסק. גם מבחינת המחירים אבל גם מבחינת מגוון המוצרים שאנחנו נחשפים אליהם בזכות האינטרנט.
אבל מבחינת דואר ישראל, ההסכמים האלו הביאו אותו לפשיטת רגל בגלל שהוא היה צריך לממן את ההפרשים בעלויות השילוח בארץ לעומת סין. ובסופו של דבר הפיצוי לדואר בא מהכיס של כולנו.
גם העסקים שייבאו את המוצרים האלו בעבר, הם ברובם עסקים קטנים ובינוניים שנעלמו ואנשים שאיבדו את מקום עבודתם.

אז אפשר להמשיך להנות בלב שקט, אבל טוב להיות מודע למחירים שיוצאים מהכיס שלנו בעקיפין...

זה מזכיר לי תוכנית שראיתי בטלוויזיה לגבי המחירים של הביגוד שהירידה שלהם, הביאה לקנייה יותר תכופה של בגדים, אבל גם לכמויות הסטריות של בגדים משומשים (או כאלו שאפילו לא נלבשו) שנמסרים למרכזי איסוף לביגוד, לכאורה לתרומות למשפחות עניות, אבל מרוב שיש עודף אז הם נשלחים בסוף לאפריקה שגם כבר לא מעוניינת בבגדים.

בקיצור, לכל דבר יש מחיר, גם אם אנחנו לא רואים אותו באופן מיידי.

rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

זה לא ממש מדוייק.
שלא תבינו לא נכון, גם אני נהנה (אשתי טוענת שאפילו נהנה יותר מידי  גיחוך) להזמין ציוד דיג, כלי עבודה, מוצרי אלקטרוניקה קטנים ועוד, במחירים שבין חצי לעשירית ממחירם בארץ. אהיה עצוב מאוד אם זה ייפסק. גם מבחינת המחירים אבל גם מבחינת מגוון המוצרים שאנחנו נחשפים אליהם בזכות האינטרנט.
אבל מבחינת דואר ישראל, ההסכמים האלו הביאו אותו לפשיטת רגל בגלל שהוא היה צריך לממן את ההפרשים בעלויות השילוח בארץ לעומת סין. ובסופו של דבר הפיצוי לדואר בא מהכיס של כולנו.
גם העסקים שייבאו את המוצרים האלו בעבר, הם ברובם עסקים קטנים ובינוניים שנעלמו ואנשים שאיבדו את מקום עבודתם.

אז אפשר להמשיך להנות בלב שקט, אבל טוב להיות מודע למחירים שיוצאים מהכיס שלנו בעקיפין...

זה מזכיר לי תוכנית שראיתי בטלוויזיה לגבי המחירים של הביגוד שהירידה שלהם, הביאה לקנייה יותר תכופה של בגדים, אבל גם לכמויות הסטריות של בגדים משומשים (או כאלו שאפילו לא נלבשו) שנמסרים למרכזי איסוף לביגוד, לכאורה לתרומות למשפחות עניות, אבל מרוב שיש עודף אז הם נשלחים בסוף לאפריקה שגם כבר לא מעוניינת בבגדים.

בקיצור, לכל דבר יש מחיר, גם אם אנחנו לא רואים אותו באופן מיידי.

מזכיר לי את אפקט הפרפר...
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!