בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  דוחות דיג
| |-+  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
| | |-+  דגים חגיגיים (נוספה תמונה)
עמודים: 1 2 [3] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
דו"ח דיג: דגים חגיגיים (נוספה תמונה)  (נקרא 5359 פעמים) הדפסה
Eldad79

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין: דגים חגיגיים (נוספה תמונה)
« הגיב #30 ב- : אפריל 25, 2018, 19:44:37 PM »
חברים למי ששאל איך מבדילים בין זכר לנקבה
בלברקים
תראו בתמונה
השמאלית זאת לברקית צבע יותר זהוב
הימני זה לברק יותר כהה גוון שחרחר יותר

אני צריך לתקן אותך כאן.
זו טעות נפוצה אבל ההבדלים שציינת לא מבדילים בין זכר ונקבה. למעשה אין הבדלים חיצוניים בולטים בין זכר ונקבה, זו הכל מקריות שעליה אנשים ביססו תיאוריות

ככלל, יש 2 זני לברקים אצלנו -
לברק אירופאי (European bass, Dicentrarchus labrax)

ולברק נקוד (spotted seabass, Dicentrarchus punctatus).

עקרונית אני אדבר על הזן "הרגיל", לא הנקוד, אבל הרבה משותף גם ללברק הנקוד.

נקודות: לברקים צעירים מנוקדים בעצמם (2 הזנים הצעירים מנוקדים בעדינות לעתים, אבל דווקא בלברק הנקוד, נקודות הגב השחורות הגדולות מופיעות רק אצל הבוגרים, כמו גם נקודה שחורה במכסה הזימים...), בשני הזנים לרוב הצעירים גם יותר בהירים, ומתכהים עם הגיל.

צורת הראש: הראש של לברקים צעירים נוטה להיות מחודד, ככל שהדג מתבגר הראש שלו מתעגל (ראיתי בחו"ל לברקים מאותו הזן בגודל מטר ובמשקל של 12 ק"ג, ותפסתי כאלו של 4 ק"ג...ראש עגול לגמרי...הדג הזה קטן מאוד אצלנו יחסית לפוטנציאל שלו, ונמצא בכמויות קטנות יותר. בחו"ל להקות הלברקים הן של פרטים קטנים של חצי מטר... ויש המונים מהם)

צבע: צבע הראש נע בין אפור כהה לשחור למעלה, ולעתים יש גווני כסוף, עם צבעי צד-ראש (מכסה זימים) שיכולים להגיע עד זהוב ואפילו סגלגל. הגוף אפור כסוף עד אפור כהה, (בנקודים הבוגרים ממש כחלחל)

ונקודה מעניינת עבור השחרורים - גיל רבייה: גיל הרבייה הראשוני בים התיכון הוא 2-4 שנים (באוקיינוס 4-7 לזכרים 5-8 לנקבות)

רק להדגמה: ככה נראים לברקונים בני  מעל לשנה (חוות גידול במצרים, כבר כמעט לא נקודים):

קישורים למידע נוסף:
קישור למחקר המדעי הכי גדול ומקיף שנעשה על המין, זה קישור לתצוגה חלקית פתוחה לצפייה של המאמר (במלואו הוא עולה הרבה כסף....)

Fishbase - לברק נקוד

Fishbase - לברק אירופאי
עריכה אחרונה: אפריל 25, 2018, 19:47:02 PM על ידי Eldad79
 IP: [ מחובר ]
דוראדו על החוף

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #31 ב- : אפריל 25, 2018, 22:10:51 PM »
מידע מאוד מעניין אלדד. 
לגבי המין אני אשמח לראות נקבה זהובה
עם זרע ,אז אדע בוודאות שאני טועה  קריצה
Eldad79

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #32 ב- : אפריל 26, 2018, 01:48:04 AM »
מידע מאוד מעניין אלדד. 
לגבי המין אני אשמח לראות נקבה זהובה
עם זרע ,אז אדע בוודאות שאני טועה  קריצה

כנראה שתתפוס אחת לפני  גיחוך
אבל אני מניח שיש סיבות ל"צירופי המקרים" המטעים הללו, למשל, סתם דוגמא תיאורטית לא קשורה: בוא נאמר שנקבות בעונת החיזור נוטות להשחיר וגם לאכול קרוב יותר לחוף ולהיות יותר תוקפניות, בעוד שהזכרים יורדים יותר לעומק, או משנים את התזונה לרכיכות ולא לדגים (הצעירים אוכלים רכיכות יותר מאשר דגים, ד"א - מידע אמיתי... וכשתפסתי אותם בחו"ל על דמוי למשל, למרות שנתפסו על דמוי דג כולם היו מפוצצים סרטנים בבטן)... אתה מבחינתך תתפוס רק נקבות ותשייך את הצבע שלהן למין, ולא לעובדה שיש משתנים חיצוניים שקובעים למה יש הרבה יותר נקבות תוקפניות צמוד לחוף...

זו הייתה סתם דוגמא מונפצת כמובן, אבל אתה בטח גם מכיר סיפורים על איך אנשים הגיעו למסקנות לא נכונות מנתונים שגויים, למשל הסיפור המשעשע על St. Elmo's fire - בימים עברו מלחים הבחינו שבעת סערת ברקים לעתים התורן שלהם האיר בהילה סגולה (כמו כדורי הפלזמה שכולנו שיחקנו איתם כילדים).... אלו שחזרו לחוף סיפרו על אלמו הקדוש שהציל אותם מהסופה....מה שהם לא ידעו היא העובדה שההילה היא למעשה תופעה פיזיקלית של פלזמה מאירה שנוצרת עקב יינון האוויר סביב עצם מוארק בתנאים של שדה חשמלי חזק,
כמו למשל....סופת ברקים... אז כל אלו שהתפוצצו בים שנייה אחרי שההילה הסגולה נוצרה לא שרדו כדי לספר שזו לא באמת הגנה אלוהית אלא להיפך, סימן שאתה עומד לחטוף ברק.... המעטים ששרדו ייחסו זאת בטעות להילה....

The story of the eerie Saint Elmos Fire

אם אי פעם תגלה שאני טועה אשמח לתיקון, כי אני עשיתי את המחקר הזה מזמן על הבדלה בין מיני הלברק, ומכיוון שונה לגמרי: אני בכלל חשבתי פעם שהראש הוא מאפיין למין, בדומה לסלמונואידים, וגיליתי שאין קשר....ושאין דרך פשוטה להבדיל...

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: 1 2 [3] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!