כל האמת על החברה להגנת הטבע!!!
האם לא הגיע הזמן לדעת יותר על הגוף שמתיימר להכתיב לנו "רפורמה" בים?!!
לדעתנו "רפורמה" הזויה שמבוססת על הטעיות ומניפולציות כפי שאנו טוענים מעל 3 שנים!
ולמי שחשב - אז לא, הכותרת הזו היא לא הכותרת שלנו אלא של עיתונאי שעשה תחקיר וכתב: "אני מזהה בשנים האחרונות בחברה להגנת הטבע יותר שיקולים כלכליים על חשבון ערכים חברתיים וחינוכיים."
תקראו ואז תדעו ותבינו כמה דברים על החלה"ט ועל דף ההטעיות שלהם שמכונה בשיא הציניות "דגים באחריות".. וכעת מתחזקת השאלה: האם באמת אכפת להם (לחל"ט) בכלל מהים ומהסביבה או שמא אכפת להם רק מהתורמים הנסתרים ומ"להראות עשיה" כדי להשיג עוד כספים למימון משכורותיהם ותנאיהם?! האם עצרתם וחשבתם מדוע החל"ט זועקים בקולי קולות כנגד הדיג הספורטיבי - אך לא ראינו מהם קמפיין דומה כנגד זיהום בלתי פוסק של הים בידי טייקונים ולא שמענו מהם זעקות דומות כנגד המזהמים?!!
אז מהי האמת חברים?! תקראו ותחליטו.. תכנסו ותקראו בקישור הזה:
http://www.news1.co.il/Archive/003-D-92455-00.html
ולמי שמתעצל להכנס לקישור, קבלו קטעים מתוך הקישור:
"בדיקה לעומק מגלה כי הישגיה של החברה להגנת הטבע בעשורים האחרונים בסך-הכל נמוכים למדי. היא לא הצליחה למעט כמה הצלחות נקודתיות למנוע פגיעה והרס מתמשך בטבע ובסביבה. ואינה ממלאת חלק ניכר מיעדיה ותפקידיה שלשמם הוקמה. רבים אולי אינם יודעים, אבל לא מעט מהצלחות במאבקי טבע וסביבה נזקפות לזכותה של החברה להגנת הטבע, שלא בצדק, שכן מי שיזם וניהל מאבקים אלה היו גם ולעיתים קרובות אף בעיקר גופים ירוקים אחרים או פעילים סביבתיים מקומיים. לחברה נוצרה תדמית של גוף נקי וירוק הפועל ונאבק ללא לאות וללא פשרות לשמירת הטבע בארץ ואף בהצלחה. האומנם כך פני הדברים במציאות?"
ובהמשך-
"רבים, אולי אינם יודעים, אבל מדינת ישראל מזרימה מדי שנה מתקציב המדינה לקופתה של החברה להגנת הטבע מיליוני שקלים רבים. ועל כן ראוי וחשוב שנדע לאן בדיוק ובעיקר עבור מה מוצא כספינו... שני העשורים האחרונים גדל בצורה משמעותית תקציבה ומספר עובדיה, ואף בחרה לעסוק בתחומים שלא לשמם הוקמה כמו, ארגון טיולים לחו"ל ועוד"
ובהמשך -
"בנוסף להקצבת מיליוני שקלים מהמדינה, יש לחברה הכנסה של מיליוני שקלים נוספים מתשלום דמי חבר של למעלה מ-60 אלף החברים בה (דמי חבר לבית אב כיום כ-204 שקל לשנה) ומתרומות של של גופים פרטיים וציבוריים וחברות עסקיות שונות. וכן יש לה הכנסות ממכירת מוצרים, ארגון טיולים בארץ ובחו"ל, ארגון כנסים ועוד. חלק ניכר מסך תקציבה הכולל מועבר לתפעול מנגנון כמו, תשלום משכורות למנהלים ולעובדים, תשלום ליועצים למיניהם (יועצים כלכליים, וכדומה), הוצאות משרדים הוצאות רכב וכיוצא בזה."
ובהמשך -
תחת הכותרת "היעדר שקיפות ראויה בחלה"ט"!!! -
"וכאן אנו מגיעים לנושא שקיפות. רמת השקיפות בחברה להגנת הטבע אינה גבוהה ואינה מספקת הגם שמדובר בעמותה ציבורית שחלק לא מבוטל מתקציבה ממומן מכספי ציבור, מכספינו ? למה לא מפורסמים ברבים דוחות של וועדת הביקורת הפנימית בחלה"ט, בהנחה שיש דוחות כאלה?. מיהם חברי ועדת הביקורת של החברה להגנת הטבע והאם יש בה פיקוח הדוק ומספק על ההתנהלות הכספית? אחרי הכל מדובר בגוף שמגלגל עשרות מיליוני שקלים רבים."
ובהמשך -
תחת הכותרת "חשש לניגוד עניינים ותלות בגורמים"!! -
"המדינה, למי שאינו יודע, היא אולי היא הפוגעת הגדולה ביותר בטבע ובסביבה. היא האחראית לבניה המסיבית והלא מידתית של שכונות מגורים, אזורי תעשיה, מחלפים וכבישים, על אלפי דונמים של שדות פתוחים וגם אחראית להזנחה לאורך שנים של נחלים, חופי ים, וחמדות טבע ונוף רבות אחרות. עצם העובדה שהמדינה מתקצבת מדי שנה במיליוני שקלים רבים את החברה להגנת הטבע, שאמורה להגן על הטבע, יוצרת בעיתיות וחשש לניגוד עניינים ועלולה לפגוע בעצמאות החברה להגנת הטבע.
הוא הדין לגבי תורמים גדולים לחלה"ט כמו חברות וגופים שונים הקשורים לנדל"ן אנשי הון, קיבוצים(הרחבות). וזאת לדעת החלטה של החברה להגנת הטבע להיאבק או להיאבק כנגד פגיעה בטבע כמו למשל, בניה או אי-בניה בשדות פתוחים, יכולה להשפיע כלכלית ולעיתים אף באופן משמעותי על גופי נדל"ן וגופים עסקיים אחרים. על כן ראוי שהחברה להגנת הטבע תפרסם את רשימת התורמים לה (לפחות אלה הגדולים) למען שקיפות וכדי למנוע לזות שפתיים."
ובהמשך -
"וזאת לדעת: מעיון לאורך השנים בחוברת "ירוק" הנשלחת בדואר לחברי החברה להגנת הטבע פעם בחודש-חודשיים ניתן לראות בברור כי רוב הטיולים שעורכת החברה להגנת הטבע הם בתשלום ומחיר ההשתתפות בהם משתווה לטיולים מסוג זה, שמארגנות חברות פרטיות ובמקרים רבים אף יקר מהם (החוברות מונחות לפני) לדוגמא: מחיר טיול רגיל ליחיד באוטובוס נע בן 250-280 שקלים כשלחבר יש הנחה של כמה עשרות שקלים. מחירי השהות בבית ספר שדה לזוג ושני ילדים (רק ארוחת בוקר)מסתכם כיום בכ-800 שקלים בממוצע (בחודשי החורף קצת פחות) -די קרוב ואף לעיתים יקר יותר מאשר מלון של 4 כוכבים. מחיר קייטנה שמארגנת החלה"ט לשבועיים (12 יום) הוא כ-2500 שקלים (כך מסרה לי המוקדנית אסתי) לחבר המחיר עלות הקייטנה קצת פחות.
הכך רוצה החברה להגנת הטבע לקרב את הציבור העממי הרחב לטבע ולנופיו? למה שלא יוזלו מחירי הטיולים והסיורים ויהיו שווים לכל נפש ודמי חבר ירדו מ-200 שקל ל-50 שקל בשנה למשל. אין פלא, שחלק ניכר מהמשתתפים בפעילויות אלה נמנים על אוכלוסייה יחסית חזקה כלכלית. ולמה למנוע מילדי אוכלוסיות חלשות הנאה וחינוך לאהבת טבע וערכיו. אסור לשכוח, החברה להגנת הטבע היא עמותה ציבורית הנהנית מהזרמה של מיליוני שקלים רבים מתקציב המדינה."
ולקראת סיום - שימו לב מה כותב העיתונאי!!!!!!!
"אני מזהה בשנים האחרונות בחברה להגנת הטבע יותר שיקולים כלכליים על חשבון ערכים חברתיים וחינוכיים."
ולסיום ממליץ העיתונאי:
"... ראוי שמבקר המדינה יבדוק את החברה והתנהלותה האירגונית והכספית, יורה לחברה על שקיפות מוחלטת שתכלול בן השאר, פרסום משכורות הבכירים והיועצים.
פרסום שמות התורמים הגדולים ובעיקר יבדוק האם היא נלחמת כראוי על שמירת הטבע שאם לא כן למה שהציבור יממן את פעילותה ושכר משכורות בכיריה ועובדיה."
תוסיפו מה שפורסם בעיתון הארץ, ואנא - לא ליפול מהכסא כשתראו את הסכומים:
"שנת הקמה: 1983 מחזור פעילות ב-2007: 140 מיליון שקל תרומות והקצבות ב-2007: 44 מיליון שקל הוצאות הנהלה וכלליות: 9 מיליון שקל, 6.4% מהמחזור משכורת גבוהה: מרדכי ליברמן, סמנכ"ל חינוך - 346 אלף שקל בשנת 2007 ממוצע חמש משכורות גבוהות: 294 אלף שקל בשנה"
מה ממנף עבור החלה"ט את כל עשרות ומאות המליונים, אם לא רעש וצלצולים על "פרויקטים"?!!
וכעת, מה היא לדעתכם תכלית הקמפיין שלהם בענייני הים והדיג.. הכוונה - מה התכלית האמיתית?!!
האם דאגה אמיתית לים ולדגים ותו לא?!!
או שמא דאגה ליצירת רעש כדי למנף עוד הכנסות - ולעזאזל העובדות?!
אתם הבנתם את זה חברים?!! ומה דעתכם עכשיו?!!!