בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומים כלליים ושרותים לחברים
| |-+  פינת המטבח והמתכונים (אחראי: shragam)
| | |-+  צלי כתף בקר
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: צלי כתף בקר  (נקרא 2926 פעמים) הדפסה
צור.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 55

הודעות: 12523

052-3770519

צלי כתף בקר
« ב- : ינואר 13, 2018, 17:50:30 PM »
מצרכים
כתף בקר מס 5
סלרי
גזר
בצל
עגבניות
שום
פלפל אנגלי
מלח
פפריקה מתוקה
עלי דפנה
פלפל שחור

מחממים שמן בסיר ומכניסים את נתח הבשר לסגירה


לאחר שהבשר סגור מכל הצדדים מוציאים אותו מהסיר ומניחים על מגש בצד

לאותו סיר בו סגרנו את הבשר עם השמן והמשקעים שנוצרו מכניסים את הירקות לטיגן של מספר דקות
 
בזמן שאנחנו מטגנים את הירקות מערבבים בכלי נפרד את התבלינים עם מים רותחים

לאחר שהירקות מטוגנים מסיפים לסיר את הבשר שסגרנו מראש ואת הנוזל עם התבלינים

לאחר בישול של שעתיים שעתיים וחצי מוציאים את הבשר מהנוזל ונותנים לו מספר שעות להתקרר את הנוזל מסננים מהירקות והופכים לרוטב על ידי צמצום והשלמת טעמים כמו בצל מטוגן ופטריות


לאחר שהבשר התקרר פורסים מסדרים בתבנית מסיפים את הרוטב עוטפים בנייר כסף ושעה לפני הגשה מכניסים לתנור הל חום של 150 מעלות להשלמת בישול ומיזוג טעמים בין הבשר לרוטב



לאחר שעה בתנור הבשר מוכן להגשה


 IP: [ מחובר ]
Marat Matzkin

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 55

הודעות: 2761

0542-143064

בעניין: צלי כתף בקר
« הגיב #1 ב- : ינואר 13, 2018, 19:14:17 PM »
עשית לי תאבון - תודה על השיתוף  בירה

בינתיים מתענג על גוש שייטל שהבן שלי עשה.


מארט  אתה בסדר
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 57

הודעות: 14232

בעניין: צלי כתף בקר
« הגיב #2 ב- : ינואר 13, 2018, 20:14:39 PM »
צור, נראה מגרה וטעים.
אנסה בהזדמנות 
-------------------------------

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

 IP: [ מחובר ]
(אלון)

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 55

הודעות: 4207

בעניין: צלי כתף בקר
« הגיב #3 ב- : ינואר 14, 2018, 16:31:31 PM »
שאלה
עד כמה הבשר מתרכך?
האם הוא קצת צמיגי או שהוא רך כמו חמאה?
כתף צריך בדרך כלל בישול ממש ארוך
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
צור.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 55

הודעות: 12523

052-3770519

בעניין: צלי כתף בקר
« הגיב #4 ב- : ינואר 14, 2018, 16:47:35 PM »
שאלה
עד כמה הבשר מתרכך?
האם הוא קצת צמיגי או שהוא רך כמו חמאה?
כתף צריך בדרך כלל בישול ממש ארוך
הכל תלוי באיכות הבשר
בכדי לקבל בשר רך מאוד ולא מתפורר לרוב שעתיים עד שעתיים וחצי של בישול בסיר + שעה נוספת בתנור לנתח של כתף מס 5 באיכות טובה
במידה ולא יוצא מספיר רך תמיד אפשר להוסיף עוד זמו בישול בתנור אבל צריך להקפיד ולראות שהרוטב לא מתאדה בגדי שהבשר לא ישרף
במידה שיש אידוי של הרטב ניתן להוסיף כוס מים לתבנית
 IP: [ מחובר ]
(אלון)

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 55

הודעות: 4207

בעניין: צלי כתף בקר
« הגיב #5 ב- : ינואר 15, 2018, 19:45:40 PM »
שאלה
עד כמה הבשר מתרכך?
האם הוא קצת צמיגי או שהוא רך כמו חמאה?
כתף צריך בדרך כלל בישול ממש ארוך
הכל תלוי באיכות הבשר
בכדי לקבל בשר רך מאוד ולא מתפורר לרוב שעתיים עד שעתיים וחצי של בישול בסיר + שעה נוספת בתנור לנתח של כתף מס 5 באיכות טובה
במידה ולא יוצא מספיר רך תמיד אפשר להוסיף עוד זמו בישול בתנור אבל צריך להקפיד ולראות שהרוטב לא מתאדה בגדי שהבשר לא ישרף
במידה שיש אידוי של הרטב ניתן להוסיף כוס מים לתבנית
נראה
אולי אני ינסה פעם
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
ilan62
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 5702

בעניין: צלי כתף בקר
« הגיב #6 ב- : מרץ 05, 2018, 14:37:38 PM »
הרגת לנו את הלשון   

יאמי יאמי ניראה סוףףףףף   הגזעי

אחלה מתכון זה הולך ליקרות מהר על השולחן בביית   הגזעי
 IP: [ מחובר ]
rafi

מנהל אתר
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 62

הודעות: 39113

בעניין: צלי כתף בקר
« הגיב #7 ב- : מרץ 13, 2018, 21:06:14 PM »
נכנסתי להציץ, יצאתי מרייר...
צור, לטובת מי שלא מסוגל לעמוד בזה - שוקל להעביר לארכיון אביל

שא ברכה על המתכון המושקע כולל ההשקעה בתמונות הממחישות ומעלות הריר... מוצאי לשון
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!