שלום
מחפש רולר לתחומי המשקל 20-80
תקציב בסביבות ה 500 (הצעות לטווח יותר גדול יתקבלו כל עוד ההפרש ייתן תמורה בהתאם אך לא מעבר ל 800 ש"ח) ועדיפות לקנייה באינטרנט
הסתכלתי על הרולר Shimano SOCORRO SW 5000 ב 400 ש"ח
אך בנתונים שלו אני רואה שההחזר חוט שלו די נמוך לרולרים אחרים שראיתי (80 ס"מ לעומת 100 ס"מ)
ויש Shimano Spheros 5000 SW
נתונים שנשמעים יותר טובים עם החזר חוט של 97 ס"מ. הבדל של 14 גרם יותר (כ 450 גרם) , 4 מיסבים לעומת 4+1 ב SOCORRO
הבעיה קצת זה 600 ש"ח שנראים כהשקעה של 200 ש"ח יותר רק בשביל החזר חוט גדול יותר
כרגע יש לי סט של פן (חכה ורולר), עם PENN® SLAMMER 4500, אך ביציאות איתו לא הגעתי לטווחי זריקה גדולים ומסתבר שמבדיקה קצת יותר מעמיקה כנראה שהשיפולה לא נועדה לזריקות רחוקות כל כך ולא לזרזור (שיפוע החתך של השיפולה ביציאת החוט נמוך מאוד, אם מישהו מבין למה אני מתכוון)
אך עוד יש לי לצאת איתו לעוד כמה יציאות כי כרגע זה מסתכם בכמה עשרות בודדות של זריקות במצטבר (ויכול להיות שאולי חוט אחר זה הדבר שיפתור את העניין, כי כרגע בסט של 5-25 אני מגיע למרחקי זריקה של אותו טווח בכבד או אפילו קצת יותר, ואורך החכה אותו דבר וזריקות נעשו באותו יום)
אז מחפש לנסות עוד רולר אבל בעיקר מחפש לקנות כיוון שמעוניין לבנות סט לאח שלי שיוצא איתי לדוג בדרך כלל כל שצריך 2 סטים של כבד בו זמנית
אחד הפרמטרים החשובים בסט זרזור בינוני כבד זה המשקל שאתה מחזיק ביד
שהמקל והרולר ישקלו כמה שפחות ,וגם החלוקה של המשקל בינהם.
בתקציב שציינת תקנה את השימנו סטרדיק ci4 שהוא קל יחסית
ונותן מענה למה שאתה צריך.
מלבד זה תקנה את הדגם המהיר ,חשוב ביותר כמו שצינו החברים שתוכל להחזיר חוט
מהר ,מה שיקל לך את הדייג וייעל אותו.
אני יודע שעדיף שהסט ישקול כמה שיותר אבל עם רולר כמו סטרדיק ci4 שהמשקל שלו ממש נמוך לעומת דגמים אחרים
על מקל כבד יחסית שהוא מאסיבי ויש לו משקל הסט לא יתאזן לדעתי (חשוב לי לציין שלא ניסיתי ובמקרה הזה אשמח אם יש מישהו עם סט כבד ורולר סטרדיק ci4 שיגיב אם המחשבה שלי נכונה או לא)
לכן קניתי פן סלמר 3 שבמידה 4500 יש לו כ- 450 גרם ומתאזן עם החכה שלי 20-80 די טוב.
איזה חוט (עובי) ואיזה כמות חוט אתה מתכוון לשים על הרולר?
שלא תיקח רולר גדול מדיי . רולר גדול מדי יתבטא במשקל עצמי מיותר + באקינג...
מארט

חוט 2.5 pe, חוזק 40 ליברות (זה הכיוון, אם אמצא חוט בעל אותו טסט ועובי יותר דק אז זה כנראה ישתנה, על עוד המחיר קרוב), ו- 300 מטר
אם אתה הולך על Daiwa bg, בגודל 3000 נכנס קרוב ל-300 מטר חוט 40 ליברה Daiwa j braid ×8,בקוטר 0.24ממ. ההפרש במשקל בין 3000 ל-4000 הוא 100 גרם!!!
מצ"ב קישור:
http://www.daiwa.de/dw/en/products_1/spinning_reels_2/bg/5,1,77,75,1,1__products-model.htm?ovs_prdrows2=2000&ovs_search0=bgאותו חוט דאיווה בטסט של 37.5 ליברה, ייכנס מעל 300 מטר חוט...
גודל 3500, קטן ב-5 גרם מה-4000.
אני הייתי יורד בקוטר החוט, ובמידת הרולר...
ואם אתה מתעקש על 2.5pe, 40lbs, לך על חוט 8 גידי של major craft, שבטסטים האלה הקוטר שלו 0.22 מ"מ. תכנס לך שפולה של 300 מטר על daiwa bg 3000.
תחליט לבד... בהצלחה !
מארט

אם אתה לא הולך על ה-daiwa bg 3000, יש לך את האפשרויות הבאות:
Stradic CI4+ FB:
http://fish.shimano-eu.com/content/eu/en/Home/products0/reels/spinning/stradic-ci4plus-fb.htmlתסתכל על נתוני הרולר STCI44000XGFB, הרולר האחרון ברשימה, בקישור שצירפתי.
Stradic FK:
http://fish.shimano-eu.com/content/eu/en/Home/products0/reels/spinning/stradic-fk.htmlדגם ST4000XGFK, הרולר השני בטבלה בקישור.
לגבי האיזון עם המקל: תלוי באורך הקת, מיקום תפס הרולר ביחס לבאט(החלק האחורי של הקת), וכמובן משקל המקל והתפלגות המשקל לאורך המקל....!
אפרופו, מה משקל המקל שברשותך?
מארט