בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
| |-+  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
| | |-+  סיפור בנושא יציאה לדייג עם סירה בתשלום
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: סיפור בנושא יציאה לדייג עם סירה בתשלום  (נקרא 1904 פעמים) הדפסה
שי.פ
חבר פורום
**

מנותק מנותק

שלום לכולם . הייתי בנופש באילת והלכתי  מיתחת לגשר לחנות דייג ליקנות קרסים . בעל החנות קוראים לו שמעון נמר אמר לי . שאלתי אותו האם יש מישהו עם סירה שמוציא לדייג בתשלום מאילת ? אמר לי כן  יש מישהו עם סירה לקבוצות ומסודר עם רשיון לדייג וביטוח ולא כמו החפרים שיש לכם במרכז . אני לא יצאתי  לדוג מסירה בתשלום שאלתי אותו למה אתה מיתכוון . אמר לי אתה לא מכיר את הסיפור שהיה עם הדייג ובעל הסירה  במרכז ? אמרתי לו שלא . סיפר לי כי קבוצת דייגים רצו לצאת לדייג מסירה בתשלום . סיכמו עם בעל הסירה על תשלום וזמן . הגיעו ואחד הדייגים בזמן עליה מהמזח לסירה נפל ניפצע ונישאר נכה . בעל הסירה ניבהל ואמר לו תגיד לביטוח כי הייתה אורח שלי ולא דייג בתשלום כי לא תקבל פיצויים . הדייג נישאר נכה 35 אחוז לצמיתות מהפציעה . הגיש תביעה לביטוח אני לא יודע מה הוא סיפר להם . הגיעו לבעל הסירה 2 חוקרים פרטיים שרצו לדוג בתשלום בים . שילמו ועלו לסירה כמובן שצילמו אותו והקליטו אותו בסתר . והתביעה נידחתה מכוון שלא היה לבעל הסירה ביטוח ורשיון מתאים בנושא הוצאת דייגים בתשלום ורשיון דייג בתשלום סחר . הדייג נישאר נכה ללא פיצויים . אני לא יודע כמה הסיפור נכון ומה הפרטים המלאים של הסיפור ולא מכיר אף אחד מהצדדים אלא רק את הסיפור שהוא סיפר לי . זה סיפור עם מוסר השכל . אנחנו הדייגים עסוקים בלרצות ליתפוס דגים אבל צריך גם לחשוב מעבר . החיים יותר חשובים וזה גם מדבר על הדייגים מהמזחים . צריך כל הזמן זהירות ובטיחות . שום דג לא שווה פציעות . לציין כי אני לא ממליץ על אף אחד .לא על בעל סירה ולא על חנות דייג .שכל אחד יעשה את הבחירות שלו בעצמו .מישהוא מכיר את הסיפור אולי כתבו בעיתון ? אני לא יודע גם אם זה קרה ומתי קרה . זה מה שהוא סיפר . אני גם לא יודע עם בעל הסירה באילת שהוא אמר באמת יש לו ביטוח ורשיון לדייג בתשלום מתאים .
עריכה אחרונה: דצמבר 24, 2017, 08:53:01 AM על ידי שי.פ
 IP: [ מחובר ]
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין: סיפור בנושא יציאה לדייג עם סירה בתשלום
« הגיב #1 ב- : דצמבר 24, 2017, 10:41:11 AM »
אני מאוד מכבד את שמעון נמר, ומסכים בהחלט עם האמירה שכל מי שמוציא אנשים בתשלום צריך להחזיק ביטוח מתאים, אבל הסיפור הזה מלא חורים יותר מגבינה שוויצרית.... אי אפשר להתייחס ברצינות לסיפור על "אחד במרכז, שהלך פעם לדוג, עם עוד מישהו שהוציא בתשלום, נפצע כך וכך, ולא קיבל פיצויים..." סיפור לא ממקור ראשון, ולא ממקור שלישי כנראה, בלי שום פרטים....
הכי נכון- תשמרו על עצמכם, בים, בחוף, במזח ובבית, לשמור על בטיחות כללית, וגם לוודא שאתם מוגנים על ידי החוק כשאתם לוקחים סיכונים. ועוד דבר, שאולי עורכי הדין יוכלו להרחיב לגביו יותר ממני, זה שהפצוע האלמוני לא פוצה על ידי הביטוח, לא אומר שהוא לא זכאי לפיצוי, אלא שמי שאחראי על הפציעה שלו, הדייג המארח, לא היה מבוטח בהתאם נגד תביעות שכאלה, ולכן התביעה על פיצויים צריכה להתנהל ישירות מולו, אם האורח נפגע בזמן שהיה תחת אחריותו
עריכה אחרונה: דצמבר 24, 2017, 10:44:10 AM על ידי Kobiarava
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : דצמבר 24, 2017, 10:41:45 AM »
עריכה אחרונה: דצמבר 24, 2017, 10:42:37 AM על ידי Kobiarava
Shahar Cohen

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : דצמבר 24, 2017, 13:12:31 PM »
הדבר היחידי שצריך לקחת מהסיפור הזה , זה שכדאי לבדוק טוב עם מי יוצאים ולמי משלמים והכי הכי חשוב לשמור על עצמכם.
לגבי פיצוי לנפגע , אם יש לו ביטוח תאונו אישיות זה ממש לא משנה אם לבעל הסירה יש ביטוח או לא. הביטוח ישלם למבוטח, את התביעה של הביטוח כנד צד ג' זה כבר בעיה שלהם.
-------------------------------
דייג זה קודם כל בשביל הנשמה
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : דצמבר 24, 2017, 16:04:06 PM »
ראשית שי, תודה על השיתוף.
אם הפרטים נכונים או לא - כרגע זה פחות חשוב, מה שיותר חשוב הוא חשיבות הנושא שהעלית.

מבחינת הסיפור,
אישית לא שמעתי על זה ואם אני לא שמעתי על זה - סיכוי קלוש שאירע,
לא כל שכן אם גם שרגא לא שמע על זה.
אני בקשר רציף עם הרבה דייגים מהמרכז ולא שמעתי על זה..
לא ראינו בקשר לכך שום אזכור בשום מקום, לא בפורום ולא בפייסבוק ולא בקבוצות ווטסאפ,
אז דווקא לאילת הגיע הסיפור?!
אוסיף כי כמו קובי, גם להתרשמותי זה נשמע כמו גבינה מחוררת, כמה דברים שלא מסתדרים.

לעצם העניין,
ברור כי עדיף לוודא שיש ביטוח אשר חל על נוסעים בשכר,
אלא שיש מעטים מאוד שמוציאים בתשלום ועושים כזה ביטוח שמעמיס עליהם הוצאה ממשית,
כך גם יש דייגי פנאי מעטים מאוד אשר בגלל החשש שייפצעו ואין ביטוח - יוותרו על יציאה לדיג מהסירה,
שהרי גם ביציאה לדיג מהחוף אפשר להיפצע ממשית - והרי בחוף אין ביטוח.
לטעמי, ביציאה עם סירה הסיכוי להפצע לא עולה על סיכוי להפצע בדיג על ריפים או שובר גלים, ואף פחות.

הדבר היחידי שצריך לקחת מהסיפור הזה , זה שכדאי לבדוק טוב עם מי יוצאים ולמי משלמים והכי הכי חשוב לשמור על עצמכם.
לגבי פיצוי לנפגע , אם יש לו ביטוח תאונו אישיות זה ממש לא משנה אם לבעל הסירה יש ביטוח או לא. הביטוח ישלם למבוטח, את התביעה של הביטוח כנד צד ג' זה כבר בעיה שלהם.
לדעתי, לא מדויק שחר.
אם ביטוח לנוסעי הסירה בשל פציעה במהלך דיג - הוא כמו ביטוח לנוסע ברכב,
יש כאן כנראה יותר מאשר ביטוח ת.אישיות מבחינת כלל הנזקים - שלא כולם יפוצו בביטוח תאונות אישיות.
לא יודע בודאות לגבי ת.אישיות - אך תגמול מביטוח חיים על נכות בא לדעתי בנוסף לפיצוי אחר.

rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : דצמבר 24, 2017, 16:11:48 PM »
בהמשך לתגובתי הקודמת, הפניתי שאלה ל:kato ומעלה אותה כאן:

אדם עלה בתשלום על סירה שיש לה ביטוח חובה אך אין לה ביטוח להסיע נושאים בשכר.
אותו אדם נפצע בסירה ונגרמה לו נכות.
מה הדין מבחינת זכות לפיצוי מהמבטחת של הסירה בביטוח חובה,
ומה קורה אם יש לאותו אדם באופן אישי ביטוח תאונות אישיות? 

כלומר,
האם ביטוח חובה בתוקף (לנוסע שנפצע בסירה) -
נותן את אותו פיצוי שיקבל הנפגע מביטוח תאונות אישיות.
שאלה נוספת -
האם במקרה כזה, האם הפיצוי מביטוח החובה או תגמולי הביטוח של ת.אישיות, מתקזזים או מתווספים זל"ז.
ועוד שאלה -
האם בהיעדר ביטוח חובה לסירה זהו גם עניין לקרנית או שמא קרנית לא קיימת לגבי סירות?
שי.פ
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #6 ב- : דצמבר 24, 2017, 18:10:13 PM »
כמו שכתבתי אני לא מכיר אף אחד מהמעורבים . זה סיפור שהוא סיפר לי . אני לא יודע האם קרה מתי קרה איך בדיוק קרה . ואם מה שהוא סיפר לי נכון . העליתי את הסיפור בגלל החשיבות שלו .  לידיעת כולם . ודיון בנושא . 
(אלון)

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #7 ב- : דצמבר 24, 2017, 18:52:02 PM »
בכל הנושא של עבודה עם נוסעים בשכר חייב שיהיה ביטוח לנוסעים
גם בים צריך להיות ביטוח לנוסעים בשכר
מי שמוציא דייגים בתשלום חייב שיהיה לו ביטוח לנוסעים שהם לא אורחים ושהם שילמו בעד השירות!!!
יש הבדל בין אירוח לבין עבודה
קחו לדוגמא את הובר
הפסיקו את זה רק בגלל נושא הביטוח של הנוסעים בשכר
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #8 ב- : דצמבר 25, 2017, 13:56:37 PM »
כמו שכתבתי אני לא מכיר אף אחד מהמעורבים . זה סיפור שהוא סיפר לי . אני לא יודע האם קרה מתי קרה איך בדיוק קרה . ואם מה שהוא סיפר לי נכון . העליתי את הסיפור בגלל החשיבות שלו .  לידיעת כולם . ודיון בנושא . 

היה ברור שזה המצב שי, היית מאוד ברור מלכתחילה 
ההתייחסות אל "גבינה מחוררת" -
לא היתה לסיפור כסיפור שלך אלא לסיפור שסופר לך ממי שסיפר לך שכנראה סיפר לו מי שסיפר לו..
יש להניח כי עד שסופר לך, הסיפור עבר כמה מוטציות,
ממילא קשה לדעת אם היה מקרה שעבר הרחבות ושינויים או שמא בכלל המצאה שעברה מוטציות.
ilan62
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #9 ב- : דצמבר 26, 2017, 19:46:24 PM »
שלום לכולם . הייתי בנופש באילת והלכתי  מיתחת לגשר לחנות דייג ליקנות קרסים . בעל החנות קוראים לו שמעון נמר אמר לי . שאלתי אותו האם יש מישהו עם סירה שמוציא לדייג בתשלום מאילת ? אמר לי כן  יש מישהו עם סירה לקבוצות ומסודר עם רשיון לדייג וביטוח ולא כמו החפרים שיש לכם במרכז . אני לא יצאתי  לדוג מסירה בתשלום שאלתי אותו למה אתה מיתכוון . אמר לי אתה לא מכיר את הסיפור שהיה עם הדייג ובעל הסירה  במרכז ? אמרתי לו שלא . סיפר לי כי קבוצת דייגים רצו לצאת לדייג מסירה בתשלום . סיכמו עם בעל הסירה על תשלום וזמן . הגיעו ואחד הדייגים בזמן עליה מהמזח לסירה נפל ניפצע ונישאר נכה . בעל הסירה ניבהל ואמר לו תגיד לביטוח כי הייתה אורח שלי ולא דייג בתשלום כי לא תקבל פיצויים . הדייג נישאר נכה 35 אחוז לצמיתות מהפציעה . הגיש תביעה לביטוח אני לא יודע מה הוא סיפר להם . הגיעו לבעל הסירה 2 חוקרים פרטיים שרצו לדוג בתשלום בים . שילמו ועלו לסירה כמובן שצילמו אותו והקליטו אותו בסתר . והתביעה נידחתה מכוון שלא היה לבעל הסירה ביטוח ורשיון מתאים בנושא הוצאת דייגים בתשלום ורשיון דייג בתשלום סחר . הדייג נישאר נכה ללא פיצויים . אני לא יודע כמה הסיפור נכון ומה הפרטים המלאים של הסיפור ולא מכיר אף אחד מהצדדים אלא רק את הסיפור שהוא סיפר לי . זה סיפור עם מוסר השכל . אנחנו הדייגים עסוקים בלרצות ליתפוס דגים אבל צריך גם לחשוב מעבר . החיים יותר חשובים וזה גם מדבר על הדייגים מהמזחים . צריך כל הזמן זהירות ובטיחות . שום דג לא שווה פציעות . לציין כי אני לא ממליץ על אף אחד .לא על בעל סירה ולא על חנות דייג .שכל אחד יעשה את הבחירות שלו בעצמו .מישהוא מכיר את הסיפור אולי כתבו בעיתון ? אני לא יודע גם אם זה קרה ומתי קרה . זה מה שהוא סיפר . אני גם לא יודע עם בעל הסירה באילת שהוא אמר באמת יש לו ביטוח ורשיון לדייג בתשלום מתאים .

אמרת יפה מה שנכון שהביטחון ליפני ליתפוס דגים    הגזעי
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!