פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   ללכוד תולעים בחוף הים ? |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: ללכוד תולעים בחוף הים ? (נקרא 2477 פעמים) |
הדפסה |
|
b3nj4m1n
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אני זוכר שהייתי קטן אבא היה חופר צמוד למים בחוף הים בשביל להוציא תולעים אדומות . זה עדיין ישים כאן בארץ ? אם כן , יש שיטות טובות ? תודה ויום טוב ! 
|
|
|
|
SHAYU**
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אשמח גם אני לדעת, אני יודע שהן אמורות להיות בקרבת סלעים שנמצאים ממש על קו המים ותחילת החוף ככה שיש נוכחות של מים אך לא קבןעה. האם זה נכון? פשוט להתחיל לחפור ולסנן? מה אורך התולעים הללו?
שי
|
|
|
|
|
תקבור דג שאריות מה שיוצא מהבטן כל דבר שקצת מסריח קצת ממתינים חצי שעה פלוס ומתחילים לחפור באותו מקום
אבל האמת לא יודע עם יש להם עונה מסויימת
ולדעתי אין פיתיון יותר טוב מיזה
|
|
עריכה אחרונה: אוקטובר 26, 2017, 21:31:39 PM על ידי יוסי1983
|
|
|
|
|
Eldad79
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
46
|
|
 |
|
|
אתה צריך את חפירה ומסננת. המשקיעים היו בונים מסגרת מעץ עם רשת של יתושים, הטריפוליטאים היו פשוט גונבים מסבתא את הרשת המנפה של הקוסקוס..... וכולם היו גונבים מהצבא את את החפירה המתקפלת והמחלידה.... את תהולעת תמצא בסלעים הקרובים לחוף, אבל אלו שתמיד נמצאים בתוך המים, עומק של 30 ס"מ למשל זה קלאסי. כמה שיותר חול ופחות שברי צדפים (אבל לפעמים אזורים עם 5-10% שברי צדפים היו מניבים תוצאות טובות יותר מחול...הרבה זמן לא חפרתי אז אין לי משהו עדכני). אתה צריך קופסא לשים על הצוואר עם חוט (או בקבוק של אייסטי עם פיה גדולה). כנס עם הרשת ואת החפירה, תמלא את הרשת בכמה הנפות של חול וסנן במים... התולעים יישארו למעלה. אם אין תולעים ב2-3 הנגלות הראשונות עבור נקודה. נקודות אהובות הן בצידי הסלעים ובעיקול האחורי שלהם איפה שאין זרם חזק מדי אבל עדיין מגיע חול חדש, אתה תראה כמו גבעות קטנות של חול על שולי הסלע (מתחת למים, כן...). את התולעים שים בכלי ותמשיך. כדי שיחזיקו אחר כך שים טיפה חול בכלי ושמור במקום שלא יתבשלו מהשמש... תחליף קצת מים מדי פעם. הן לא שמנות כמו תולעים קנויות....רזות וארוכות.  אזהרה חמורה: אם בטעות ה' שונא אותך ואתה רואה שעלתה לך בגורל "זכוכיתית דוקרת" (צירפתי תמונה), אל תיגע בה... במקרה הזה אתה הפתיון שלה ולא להיפך....
|
|
|
|
SHAYU**
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
תודה על התשובה המפורטת אלדד!!
שי
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
אתה צריך את חפירה ומסננת. המשקיעים היו בונים מסגרת מעץ עם רשת של יתושים, הטריפוליטאים היו פשוט גונבים מסבתא את הרשת המנפה של הקוסקוס..... וכולם היו גונבים מהצבא את את החפירה המתקפלת והמחלידה.... את תהולעת תמצא בסלעים הקרובים לחוף, אבל אלו שתמיד נמצאים בתוך המים, עומק של 30 ס"מ למשל זה קלאסי. כמה שיותר חול ופחות שברי צדפים (אבל לפעמים אזורים עם 5-10% שברי צדפים היו מניבים תוצאות טובות יותר מחול...הרבה זמן לא חפרתי אז אין לי משהו עדכני). אתה צריך קופסא לשים על הצוואר עם חוט (או בקבוק של אייסטי עם פיה גדולה). כנס עם הרשת ואת החפירה, תמלא את הרשת בכמה הנפות של חול וסנן במים... התולעים יישארו למעלה. אם אין תולעים ב2-3 הנגלות הראשונות עבור נקודה. נקודות אהובות הן בצידי הסלעים ובעיקול האחורי שלהם איפה שאין זרם חזק מדי אבל עדיין מגיע חול חדש, אתה תראה כמו גבעות קטנות של חול על שולי הסלע (מתחת למים, כן...). את התולעים שים בכלי ותמשיך. כדי שיחזיקו אחר כך שים טיפה חול בכלי ושמור במקום שלא יתבשלו מהשמש... תחליף קצת מים מדי פעם. הן לא שמנות כמו תולעים קנויות....רזות וארוכות.  אזהרה חמורה: אם בטעות ה' שונא אותך ואתה רואה שעלתה לך בגורל "זכוכיתית דוקרת" (צירפתי תמונה), אל תיגע בה... במקרה הזה אתה הפתיון שלה ולא להיפך.... נראה אלדד שחפרת בחולות לא מעט בחיפוש התולעים... לפי חומרת האזהרה, נראה כי מפגש עם זכוכיתית דוקרת עשוי להיות לא סימפטי... מה כל כך מסוכן בה? ומה ההבדל מבחינת הזיהוי שיאפשר להבחין בינה לבין תולעי הפתיון "הרגילות"?
|
-------------------------------
|
|
|
|
 |
|
|
אתה צריך את חפירה ומסננת. המשקיעים היו בונים מסגרת מעץ עם רשת של יתושים, הטריפוליטאים היו פשוט גונבים מסבתא את הרשת המנפה של הקוסקוס..... וכולם היו גונבים מהצבא את את החפירה המתקפלת והמחלידה.... את תהולעת תמצא בסלעים הקרובים לחוף, אבל אלו שתמיד נמצאים בתוך המים, עומק של 30 ס"מ למשל זה קלאסי. כמה שיותר חול ופחות שברי צדפים (אבל לפעמים אזורים עם 5-10% שברי צדפים היו מניבים תוצאות טובות יותר מחול...הרבה זמן לא חפרתי אז אין לי משהו עדכני). אתה צריך קופסא לשים על הצוואר עם חוט (או בקבוק של אייסטי עם פיה גדולה). כנס עם הרשת ואת החפירה, תמלא את הרשת בכמה הנפות של חול וסנן במים... התולעים יישארו למעלה. אם אין תולעים ב2-3 הנגלות הראשונות עבור נקודה. נקודות אהובות הן בצידי הסלעים ובעיקול האחורי שלהם איפה שאין זרם חזק מדי אבל עדיין מגיע חול חדש, אתה תראה כמו גבעות קטנות של חול על שולי הסלע (מתחת למים, כן...). את התולעים שים בכלי ותמשיך. כדי שיחזיקו אחר כך שים טיפה חול בכלי ושמור במקום שלא יתבשלו מהשמש... תחליף קצת מים מדי פעם. הן לא שמנות כמו תולעים קנויות....רזות וארוכות.  אזהרה חמורה: אם בטעות ה' שונא אותך ואתה רואה שעלתה לך בגורל "זכוכיתית דוקרת" (צירפתי תמונה), אל תיגע בה... במקרה הזה אתה הפתיון שלה ולא להיפך.... היי אלדד גם אני אשמח לדעת מה זו התולעת הזו? ולמה היא גורמת? תודה על המידע
|
-------------------------------
מאור מזרחי
|
|
|
מרום משה
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
לרפי שלום תולעת רגילה אין לה רגלים היא חלקה ולאדד כל הכבוד כך היתי מוציא תולעים לפני 50 שנה כדי למצוא אותם צריך לחפור וכשצבע החול משתנה לכהה ושחור שם יש את התולעים והכי צמוד לסלעים
|
|
|
|
Eldad79
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
46
|
|
 |
|
|
אתה צריך את חפירה ומסננת. המשקיעים היו בונים מסגרת מעץ עם רשת של יתושים, הטריפוליטאים היו פשוט גונבים מסבתא את הרשת המנפה של הקוסקוס..... וכולם היו גונבים מהצבא את את החפירה המתקפלת והמחלידה.... את תהולעת תמצא בסלעים הקרובים לחוף, אבל אלו שתמיד נמצאים בתוך המים, עומק של 30 ס"מ למשל זה קלאסי. כמה שיותר חול ופחות שברי צדפים (אבל לפעמים אזורים עם 5-10% שברי צדפים היו מניבים תוצאות טובות יותר מחול...הרבה זמן לא חפרתי אז אין לי משהו עדכני). אתה צריך קופסא לשים על הצוואר עם חוט (או בקבוק של אייסטי עם פיה גדולה). כנס עם הרשת ואת החפירה, תמלא את הרשת בכמה הנפות של חול וסנן במים... התולעים יישארו למעלה. אם אין תולעים ב2-3 הנגלות הראשונות עבור נקודה. נקודות אהובות הן בצידי הסלעים ובעיקול האחורי שלהם איפה שאין זרם חזק מדי אבל עדיין מגיע חול חדש, אתה תראה כמו גבעות קטנות של חול על שולי הסלע (מתחת למים, כן...). את התולעים שים בכלי ותמשיך. כדי שיחזיקו אחר כך שים טיפה חול בכלי ושמור במקום שלא יתבשלו מהשמש... תחליף קצת מים מדי פעם. הן לא שמנות כמו תולעים קנויות....רזות וארוכות.  אזהרה חמורה: אם בטעות ה' שונא אותך ואתה רואה שעלתה לך בגורל "זכוכיתית דוקרת" (צירפתי תמונה), אל תיגע בה... במקרה הזה אתה הפתיון שלה ולא להיפך.... נראה אלדד שחפרת בחולות לא מעט בחיפוש התולעים... לפי חומרת האזהרה, נראה כי מפגש עם זכוכיתית דוקרת עשוי להיות לא סימפטי... מה כל כך מסוכן בה? ומה ההבדל מבחינת הזיהוי שיאפשר להבחין בינה לבין תולעי הפתיון "הרגילות"? הייתה לי ילדות מאושרת בים עם חלוקת תפקידים ברורה... אבא דג ואני הניגר חופר תולעים....  זכוכיתית לרוב לא תהיה ברדוד והיא לא בתוך החול היא עליו ועל הסלע.. אוכלת פגרים, רודפת אחרי דגים גוססים למרחקים.. לא נראות דומות בכלל: תולעת אדומה היא קטנה, דקה ורזה ונראית קצת כמו שלשול (שרשור) של הגינה... בערך... הזכוכיתית נראית כמו סרט רע... המון שערות בולטות, לבנות, מפחידות.... אתה רואה שזה לא משהו לגעת בו. גם גדולה מאוד, עד 15 ס"מ לדעתי. מה עושה? כמו לגעת בסברס עם תוספת של קוצים של אראס וקצת מדוזה לסיום... מכאיב, מגרד, שלפוחיות, סיוט....
|
|
עריכה אחרונה: אוקטובר 31, 2017, 18:13:34 PM על ידי Eldad79
|
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה