מצרכים
שני ראשי ברוקולי גדולים וטריים
אחד בצל בינוני
שלושה שיני שום
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה
ראש ברוקולי אחד + גבעולי הראש השני חותכים לקוביות
את תפרחת הברוקולי השני מפרקים לפרחים קטנים
את הבצל והשום חותכים לקוביות

לוקחים סיר ממלאים במים ומניחים על האש
לתוך הסיר מכניסים את הברוקולי והגיבעולים + השום והבצל
מביאים לרתיחה
מוסיפים מלח ופלפל אבל לא עד לטעם הסופי (המרק מצטמצם והטעמים מתחזקים)
מבשלים עד לריקוך הברוקולי
בשלב זה טוחנים את הברוקולי עם הנוזל

ולאחר מיכן מסננים

לאחר הסינון מחזירים את הנוזל לסיר וממשיכים לבשל ולצמצם את המרק לקבלת סמיכות
במידה וחסר טעם זה הזמן להוסיף תבלינים

ברגע שמתקבל מרק סמיך ובטעם הרצוי מוסיפים את פרחי הברוקולי שהשארנו בצד וממשיכים לבשל מספר דקות לקבלת ריכוך של הברוקולי

בשלב הזה מקבלים מרק עשיר וקטיפתי
מוזגים לצלחות מרק ומגישים בליווי לחם קלוי עם שמן זיית ושום

בתיאבון