פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   כיצד דגים מנורי וסולבי בפיתיונות או בבוס? |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: כיצד דגים מנורי וסולבי בפיתיונות או בבוס? (נקרא 2554 פעמים) |
הדפסה |
|
|
שלום חברים בבקשה עזרה! כרגע ברשימה שלי לתפוס בדיג חוף-קרוב הטלה קרובה/בוס נשאר לי לתפוס רק אותם תפסתי את כל הדגים האפשריים והממשיים לתפיסה בסגנונות אלו ונשאר לי רק המנורים והסולבים. איפה אני יכול לתפוס אותם (לא נקודות,דוגמות למקומות מסתור שלהם וכו וכיצד אני מזהה אותם) איך לתפוס אותם? על מה הם נתפסים יותר? תודה מראש, רובי 
|
-------------------------------
|
|
|
|
?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
סבלנות עדיף תשובה אחת נכונה מאשר 5 לא נכונות  בהצלחה
|
|
|
|
דור שגב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
27
|
|
שלום, סולבי-מעולם לא יצא לי לראות/לתפוס לכן לא אוכל לתת שום מידע
מנורי/כחילה- לי אישית נתפס בבולונז על רצועות חלה. שמתי לב שברגע שהים מתחיל להתברבר בשעות הבוקר המאחורות הדג עשוי להיות טיפה יותר פעיל באזורי מסלעות,למשל סידני עלי- בזרמים החוזרים בין המסלעות,מטיל את המצוף לזרם ונותן לו להיסחף ומה שנשאר לזה לקוות לאכילה
מקווה שהצלחתי לעזור אפילו במעט
|
|
|
|
|
שלום, סולבי-מעולם לא יצא לי לראות/לתפוס לכן לא אוכל לתת שום מידע
מנורי/כחילה- לי אישית נתפס בבולונז על רצועות חלה. שמתי לב שברגע שהים מתחיל להתברבר בשעות הבוקר המאחורות הדג עשוי להיות טיפה יותר פעיל באזורי מסלעות,למשל סידני עלי- בזרמים החוזרים בין המסלעות,מטיל את המצוף לזרם ונותן לו להיסחף ומה שנשאר לזה לקוות לאכילה
מקווה שהצלחתי לעזור אפילו במעט
תודה רבה, הדבר היחיד שאני צריך לנסות עכשיו זה למצוא נקיק סלע או מדף סלע כמו שיש משני צידי קיבוץ פלמחים במפרצון יש מקומות שראיתי פעילות של המנורים שנה שעברה אך לא תפסתי ,פעם הבאה (אולי מחר אני אקח חכה קלה-רולר קל וכו עם חזה עוף וריג שוקע ואתן לו לאכול ולהנעל לבד...
|
|
|
|
דור שגב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
27
|
|
אהלן רובי הכחילה מסתובב בחלקו העליון של המים לכן משקולת אשר מורידה את הפיתיון ישירות לקרקעית לא תהיה אפקטיבית, מה גם שבקרקעית לדג יש עוד מתחרים כמו סרגוסים,ארעסים,מרמרים שיחטפו את הפתיון לפני שהוא יגיע אם בכלל לכן המלצה שלי,מצוף,רצועות חלה,זרם חוזר באיזור סלעי וסבלנות ולמידה במקרה הרע יתפס לך בורי או בומחיט  ואל תשכח לעדכן אותנו,חשוב!!
|
|
עריכה אחרונה: ספטמבר 08, 2017, 14:58:34 PM על ידי דור שגב
|
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
מה שאני יכול לתרום לדיון... (לא טירגטתי כחילות למעלה מ-20 שנה) הדג הזה אוהב מים עמוקים יחסית, והוא נע בלהקה צפופה, כולם זהים בגודלם, בצורת כדור. לכן, כשאיתרת את הלהקה ותפסת אחד, אתה צריך לחלוץ את הדג מהקרס מהר ככל האפשר, לחדש פיתיון (ודרך אגב, אפשר בהחלט גם בז'ירז'ור), ולזרוק בדיוק לאותו המקום, לפני שהלהקה זזה הלאה. אם אתה עובד מהר מספיק, ולא עושה הרבה בלגאן במים, תוכל לשלוף ברצף גם 10-20 חתיכות! הכחילה הוא אוכל כל, ייתפס גם על פיתיונות צמחיים כמו בצק או חלה, וגם על בשריים. לגבי סולבי, עוד דג שלא תפסתי המון שנים, דג צמחוני לחלוטין, טעים מאוד ונדיר מאוד... אף פעם לא טירגטתי אותם ספציפית, אבל כשנתפסו זה היה בבוס על סט אפ שהיה מיועד לאראסים או בורי, והפיתיון היה בצק מסטיק
|
|
|
|
|
 |
|
|
אהלן רובי הכחילה מסתובב בחלקו העליון של המים לכן משקולת אשר מורידה את הפיתיון ישירות לקרקעית לא תהיה אפקטיבית, מה גם שבקרקעית לדג יש עוד מתחרים כמו סרגוסים,ארעסים,מרמרים שיחטפו את הפתיון לפני שהוא יגיע אם בכלל לכן המלצה שלי,מצוף,רצועות חלה,זרם חוזר באיזור סלעי וסבלנות ולמידה במקרה הרע יתפס לך בורי או בומחיט  ואל תשכח לעדכן אותנו,חשוב!! כמובן שלא אשכח לעדכן,לפי מה שאתה כותב הוא אוהב מים מבורברים יחסית ולפי מה שאתה כותב אפשר לעבוד עם מצוף לא על המים אלא קצת מעל כדי להרגיש אכילה? ותודה על התשובה! מה שאני יכול לתרום לדיון... (לא טירגטתי כחילות למעלה מ-20 שנה) הדג הזה אוהב מים עמוקים יחסית, והוא נע בלהקה צפופה, כולם זהים בגודלם, בצורת כדור. לכן, כשאיתרת את הלהקה ותפסת אחד, אתה צריך לחלוץ את הדג מהקרס מהר ככל האפשר, לחדש פיתיון (ודרך אגב, אפשר בהחלט גם בז'ירז'ור), ולזרוק בדיוק לאותו המקום, לפני שהלהקה זזה הלאה. אם אתה עובד מהר מספיק, ולא עושה הרבה בלגאן במים, תוכל לשלוף ברצף גם 10-20 חתיכות! הכחילה הוא אוכל כל, ייתפס גם על פיתיונות צמחיים כמו בצק או חלה, וגם על בשריים. לגבי סולבי, עוד דג שלא תפסתי המון שנים, דג צמחוני לחלוטין, טעים מאוד ונדיר מאוד... אף פעם לא טירגטתי אותם ספציפית, אבל כשנתפסו זה היה בבוס על סט אפ שהיה מיועד לאראסים או בורי, והפיתיון היה בצק מסטיק
תודה קובי,אני לא אנסה כרגע לתפוס אותו בזירזור אלא רק ככה אם כבר ואם לא נשאר עם השאר אולי אלך לנסות מקומות אחרים מהבועה התלאביבית הקטנה שהייתי בה עד עכשיו בזמן האחרון כי אין גלים והדיג נוח,מה שכן יש שמועות שנתפס גומבר גדול בתוך הבריכות ומסתובבות לאחרונה הרבה להקות שם ,מה שמסביר את קפיצות הבורים בסביבה,.....
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
מנורי תפסתי על גמברי מהסירה - אך זה לא הכיוון שלך. בזמנו כשהייתי דג בחופים, ראיתי שתופסים אותם על בוס, פתיון - לחם או קפצנים (רדס). לא תפסתי ולא ראיתי שתופסים מנורי בחופים על רולר. איך לתפוס מנורי? כנס ליומן דוחות הדיג ותכניס 2017 - כחילה/מנורי, 2016 - כחילה/מנורי, וכך 2015, 2014, ועד 2011. כך תראה באילו שיטות נתפסו, איך ועל מה, בדוחות הדיג שהועלו בפורום. לפי מה שאני זוכר, נתפסו גם בז'רז'ור וגם על בוס ובולונז - פתיון לחם או חלה.. ראה למשל דו"ח הדיג של גיא - http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=26518.0ויש עוד... לגבי סולבי - בעבר תפסתי גם בעכו ושבי ציון... על בוס בשנים האחרונות שמעתי על תפיסות באכזיב וראש הנקרה, על בוס... הפתיון - "עשב" כלומר אצות שגדלות על הסלעים, יודע איזה - קשה להסביר.. בעקרון דגים "על עשב" בעיקר אראסים, אך קרה שסולבי נכנס לתמונה פה ושם, בודדים.. שמעתי גם על מקרה שנתפס סולבי על בצק.. בכל מקרה - התפיסות תמיד היו נדירות...
|
|
|
|
|
 |
|
|
מנורי תפסתי על גמברי מהסירה - אך זה לא הכיוון שלך. בזמנו כשהייתי דג בחופים, ראיתי שתופסים אותם על בוס, פתיון - לחם או קפצנים (רדס). לא תפסתי ולא ראיתי שתופסים מנורי בחופים על רולר. איך לתפוס מנורי? כנס ליומן דוחות הדיג ותכניס 2017 - כחילה/מנורי, 2016 - כחילה/מנורי, וכך 2015, 2014, ועד 2011. כך תראה באילו שיטות נתפסו, איך ועל מה, בדוחות הדיג שהועלו בפורום. לפי מה שאני זוכר, נתפסו גם בז'רז'ור וגם על בוס ובולונז - פתיון לחם או חלה.. ראה למשל דו"ח הדיג של גיא - http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=26518.0ויש עוד... לגבי סולבי - בעבר תפסתי גם בעכו ושבי ציון... על בוס בשנים האחרונות שמעתי על תפיסות באכזיב וראש הנקרה, על בוס... הפתיון - "עשב" כלומר אצות שגדלות על הסלעים, יודע איזה - קשה להסביר.. בעקרון דגים "על עשב" בעיקר אראסים, אך קרה שסולבי נכנס לתמונה פה ושם, בודדים.. שמעתי גם על מקרה שנתפס סולבי על בצק.. בכל מקרה - התפיסות תמיד היו נדירות... יודע בידיוק על איזה עשב אתה מדבר  תודה על התגובה המפורטת. אבל פעם אחרונה שהייתי באכזיב ראיתי שדייגים עיוותו את השיטה לשיטה שבה שמים הרבה עשב על החוט עםקרס משולש ושמים יותר למטה (5-10 סמ) עוד קרס משולש ועושים חטיפות לאראסים. לא דוגל בשיטה זו בשום צורה של יישומה רק קרס בודד מתאים עוד
|
|
|
|
Eldad79
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
46
|
|
סולבי - כמויות הדגים ירדו אמנם לאורך השנים אבל הוא לא נעלם, ואם תרד לצלול למשל באכזיב תראה להקות ענקיות עם דגים בגודל שיפיל לך את הלסת ותבלע קצת מים....אבל מה, הסולבי הגדול לא נוגע בבוס... למה? אחד הדייגים הזקנים אמר לי שכשהם צעירים הם טורפים פה ושם וכשהם זקנים הם מפתחים מצפון ונעשים 100% צמחוניים... נכון או לא אני לא יודע לומר לך, עובדתית, כמעט ולא תופסים את הגדולים בפתיון... אלא אם תלך לדוג כמו פעם עם אצות חסניות (ומשולשת...אבל זה לא הכי ספורטיבי...), כמו שפעם היינו דגים עראסים בילדות...
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
מנורי תפסתי על גמברי מהסירה - אך זה לא הכיוון שלך. בזמנו כשהייתי דג בחופים, ראיתי שתופסים אותם על בוס, פתיון - לחם או קפצנים (רדס). לא תפסתי ולא ראיתי שתופסים מנורי בחופים על רולר. איך לתפוס מנורי? כנס ליומן דוחות הדיג ותכניס 2017 - כחילה/מנורי, 2016 - כחילה/מנורי, וכך 2015, 2014, ועד 2011. כך תראה באילו שיטות נתפסו, איך ועל מה, בדוחות הדיג שהועלו בפורום. לפי מה שאני זוכר, נתפסו גם בז'רז'ור וגם על בוס ובולונז - פתיון לחם או חלה.. ראה למשל דו"ח הדיג של גיא - http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=26518.0ויש עוד... לגבי סולבי - בעבר תפסתי גם בעכו ושבי ציון... על בוס בשנים האחרונות שמעתי על תפיסות באכזיב וראש הנקרה, על בוס... הפתיון - "עשב" כלומר אצות שגדלות על הסלעים, יודע איזה - קשה להסביר.. בעקרון דגים "על עשב" בעיקר אראסים, אך קרה שסולבי נכנס לתמונה פה ושם, בודדים.. שמעתי גם על מקרה שנתפס סולבי על בצק.. בכל מקרה - התפיסות תמיד היו נדירות... רפי ישועל בדיוק את הדוח הזה של גיא רציתי לשתף מזל שעברתי על כל התגובות וראיתי שכבר העלתה אותו 
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
מנורי תפסתי על גמברי מהסירה - אך זה לא הכיוון שלך. בזמנו כשהייתי דג בחופים, ראיתי שתופסים אותם על בוס, פתיון - לחם או קפצנים (רדס). לא תפסתי ולא ראיתי שתופסים מנורי בחופים על רולר. איך לתפוס מנורי? כנס ליומן דוחות הדיג ותכניס 2017 - כחילה/מנורי, 2016 - כחילה/מנורי, וכך 2015, 2014, ועד 2011. כך תראה באילו שיטות נתפסו, איך ועל מה, בדוחות הדיג שהועלו בפורום. לפי מה שאני זוכר, נתפסו גם בז'רז'ור וגם על בוס ובולונז - פתיון לחם או חלה.. ראה למשל דו"ח הדיג של גיא - http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=26518.0ויש עוד... לגבי סולבי - בעבר תפסתי גם בעכו ושבי ציון... על בוס בשנים האחרונות שמעתי על תפיסות באכזיב וראש הנקרה, על בוס... הפתיון - "עשב" כלומר אצות שגדלות על הסלעים, יודע איזה - קשה להסביר.. בעקרון דגים "על עשב" בעיקר אראסים, אך קרה שסולבי נכנס לתמונה פה ושם, בודדים.. שמעתי גם על מקרה שנתפס סולבי על בצק.. בכל מקרה - התפיסות תמיד היו נדירות... רפי ישועל בדיוק את הדוח הזה של גיא רציתי לשתף מזל שעברתי על כל התגובות וראיתי שכבר העלתה אותו  למדתי ממך להיות שועל צור 
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1]