בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
| | |-+  חכה גם לפתיונות וגם זרזור?
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: חכה גם לפתיונות וגם זרזור?  (נקרא 1597 פעמים) הדפסה
falko782

חבר פורום

מנותק מנותק

חכה גם לפתיונות וגם זרזור?
« ב- : יוני 18, 2017, 11:30:38 AM »
אהלן חברים, לא מזמן נתקלתי בערוץ הזה: https://www.youtube.com/channel/UC2eTeSNnXaRctWQ0kltSoOA
בערוץ הזה הבחור משתמש במקל סרף בשם St Croix Mojo Surf 9 ובשימנו סרגוסה 5000 והוא משתמש באותו הסט גם לפטיונות וגם זרזור, האם לדעתכם זהו סט שמיועד לשניהם?

קישורים למקל ולרולר:
http://www.tackledirect.com/st-croix-mojo-surf-spinning-rods.html

http://www.tackledirect.com/shimano-saragosa-sw-spinning-reels.html
 IP: [ מחובר ]
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין: חכה גם לפתיונות וגם זרזור?
« הגיב #1 ב- : יוני 23, 2017, 18:14:37 PM »
שאלה טובה שאין לי מענה עליה...
מקווה שמישהו ממביני העניין יוכל לתת לך תשובה עניינית..
-------------------------------
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : יוני 23, 2017, 18:57:57 PM »
לא רואה שום בעיה עם שימוש במקל ז'ירזור גם לפיתיונות, למה צריכה להיות בעיה? כל עוד אתה מקפיד על משקלי הזריקה, אין שום בעיה.
GilH99
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : יוני 23, 2017, 20:39:18 PM »
כמו שכתבו, כל עוד אתה מקפיד על משקלי הזריקה אין סיבה לא להשתמש במקל לכל המטרות. בסופו של דבר חכה זה מקל עם טבעות ומחזיק לרולר...
אני מניח שבמקרה של הסרטון ששמת הם מטיילים ודגים, אז יש הגיון רב בלקחת סט אחד שישמש להכל.
לדעתי הרולר שהם משתמשים בו קצת אובר קיל לדגים שהם דגים, אבל לא ראיתי את כל הסרט.

אני (ועוד חברים) משתמש במקלות זרזור לדייג פתיונות, בעיקר לפתיונות קלים (מסרגוסים ועד טרחונים).
נכון שאני לא משתמש בחכת הזרזור הראשית שלי (מטעמים סנטימנטליים), אבל יש לי כמה חכות פשוטות במשקלים כמו 7-28 ו-10-40 שאני משתמש בהן כשאני הולך לפתיונות ואין לי כוח לציוד הכבד. או שאני רוצה לשמור לי את האופציה להחליף לזרזור.

היתרון בחכה הוא שהיא קלה ואני יכול לעמוד איתה ביד דבר שמוסיף להנאה, וגם הפייט עם הדג יותר מאתגר.
מבחינת מרחקי הזריקה, נכון שחכה של 4.5 מטר לרוב תזרוק רחוק יותר, אבל גם עם משקולת של 20 גרם אפשר להגיע רחוק בחכה קצרה של עד 30 גרם.

החסרון העיקרי בחכות האלו הוא בים עובד, קודם כל בגלל המשקל הנמוך של המשקולת (למרות שאפשר לקחת חכת זרזור כבד, אבל לי אין), ושנית (וזה יותר משמעותי) האורך הקצר של החכה מחזיק את החוט נמוך יחסית מה שגורם לו לשבת יותר בתוך הגלים הקרובים לחוף, ואז הסחף עובד עליו יותר חזק.
כמובן שבים עם רוחות מערביות חזקות, קשה להגיע רחוק עם משקולת של 20 גרם. אבל עם סט של עד 100 גרם, אני בטוח שתוכל להגיע רחוק בכל רוח.

בכל מקרה, חשוב לעבוד נכון עם החכה. כמו בכל חכה לא לנסות לשלוף קרס/משקולת תקועה בכוח עם החכה, אלא לנסות בעדינות ואם לא הולך אז למשוך את החוט ידנית, בלי החכה.

עריכה אחרונה: יוני 23, 2017, 20:45:05 PM על ידי Gh99
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!