GilH99
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
כמו שכתבו, כל עוד אתה מקפיד על משקלי הזריקה אין סיבה לא להשתמש במקל לכל המטרות. בסופו של דבר חכה זה מקל עם טבעות ומחזיק לרולר... אני מניח שבמקרה של הסרטון ששמת הם מטיילים ודגים, אז יש הגיון רב בלקחת סט אחד שישמש להכל. לדעתי הרולר שהם משתמשים בו קצת אובר קיל לדגים שהם דגים, אבל לא ראיתי את כל הסרט.
אני (ועוד חברים) משתמש במקלות זרזור לדייג פתיונות, בעיקר לפתיונות קלים (מסרגוסים ועד טרחונים). נכון שאני לא משתמש בחכת הזרזור הראשית שלי (מטעמים סנטימנטליים), אבל יש לי כמה חכות פשוטות במשקלים כמו 7-28 ו-10-40 שאני משתמש בהן כשאני הולך לפתיונות ואין לי כוח לציוד הכבד. או שאני רוצה לשמור לי את האופציה להחליף לזרזור.
היתרון בחכה הוא שהיא קלה ואני יכול לעמוד איתה ביד דבר שמוסיף להנאה, וגם הפייט עם הדג יותר מאתגר. מבחינת מרחקי הזריקה, נכון שחכה של 4.5 מטר לרוב תזרוק רחוק יותר, אבל גם עם משקולת של 20 גרם אפשר להגיע רחוק בחכה קצרה של עד 30 גרם.
החסרון העיקרי בחכות האלו הוא בים עובד, קודם כל בגלל המשקל הנמוך של המשקולת (למרות שאפשר לקחת חכת זרזור כבד, אבל לי אין), ושנית (וזה יותר משמעותי) האורך הקצר של החכה מחזיק את החוט נמוך יחסית מה שגורם לו לשבת יותר בתוך הגלים הקרובים לחוף, ואז הסחף עובד עליו יותר חזק. כמובן שבים עם רוחות מערביות חזקות, קשה להגיע רחוק עם משקולת של 20 גרם. אבל עם סט של עד 100 גרם, אני בטוח שתוכל להגיע רחוק בכל רוח.
בכל מקרה, חשוב לעבוד נכון עם החכה. כמו בכל חכה לא לנסות לשלוף קרס/משקולת תקועה בכוח עם החכה, אלא לנסות בעדינות ואם לא הולך אז למשוך את החוט ידנית, בלי החכה.