בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
| |-+  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
| | |-+  שיתוף פעולה בין הספורטיביים לדייגים המקצועיים
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: שיתוף פעולה בין הספורטיביים לדייגים המקצועיים  (נקרא 1981 פעמים) הדפסה
פליפר
חבר פורום

מנותק מנותק

דייגים ספורטיביים יקרים,

למען גילוי נאות, אני אליהו חן, דייג מקצועי, שמזה זמן רב משתתף בפורום שלכם מקשיב ומייעץ כפי יכולתי.
הרבה מכם מכירים את דעתי האישית על שיתוף פעולה הכרחי בין הספורטיביים למקצועיים-חופיים.
אני כותב את הפוסט הזה במטרה למצוא את הדומה בין המחנות ולטפח אותו, ידוע לי לחלוטין שיש לנו השקפות עולם שונות בחלק מהנושאים, כשהעיקרי הוא סיבת הדייג, לנו כפרנסה ולכם כמקור הנאה והתחברות לטבע וארוחה טעימה.

יחד עם זאת יש קווים משיקים גם לנו וגם לכם
ויש לנו מכשולים זהים וגורמים שמנסים לפגוע בנו ובכם באותה מידה,
כגון אגף הדייג, הרט"ג, והחלה"ט אשר שיקוליהם זרים גם לדעתנו וגם לדעתכם,
גם לדעתכם וגם לדעתנו המכמורתנים במתכונתם הנוכחית הם המזיק הגדול ביותר לים ולכולנו.

אנו הדייגים המקצועיים מכירים בים כמקור הכנסה ורוצים לא פחות מכולם להגן ולשמור עליו, אולם כפי שאתם יודעים, מחקרים שקריים של החלהט, רשויות מונעות בצע כסף שמנסות להראות עשיה במקום לעשות את הדבר הנכון למען הים ולמען דיג בר-קיימא, ומחטפים פוליטיים, גורמים לנוהלים וחקיקות הזויות ולדריסת זכויותינו ברגל גסה. שלנו ושלכם, אנו המקצועיים לא נוותר וכפי שכבר הבנתם, מתוקף עבודתנו אנו רגילים להיאבק על זכויותינו ופרנסתנו כמו שאתם נאבקים על שלכם ועל דרך החיים שלכם, רק שתדעו כי עבורנו הים זה לר רק פרנסה אלא גם דרך חיים, כמוכם.

רציתי לשתף אתכם בבעיה כלשהיא, שהיא מתחילה כבעיה שלנו המקצועיים, אבל מהר מאוד ממשיכה כבעיה של הספורטיביים .
אני מדבר על נושא ההלשנות והדיווחים לרשויות האוכפות, כמו שנה שעברה, אגף הדייג בהנהגתו של ניר פרוימן, ועם הרוח הגבית של החלה"ט והרט"ג החליטו על "הצלת הים" ושכנוע הציבור והצדקת משרות עשרות הפקידים באגף הדייג כמו קמפיין של החלהט שמטרתו האמיתית להשיג תקציבים לעמם וספק גדול אם הים מעניין אותם בכלל , זה אותו משרד ואותם גורמים שחרטו על דיגלם את הוצאת כל הדייגים מהים, אותנו המקצועיים ואתכם הספורטיביים !

הרט"ג,והחל"ט בתמיכת החלהט : הגופים הערמומיים הללו ניסו ומנסים לגייס לשורותיהם אותנו ואתכם,למותר לציין שאצלנו הם לא ימצאו פינה חמה ומי מאיתנו שיישתף פעולה איתם ימצא את עצמו מחוץ לקהילת הדייגים המקצועיים.
לגביכם , הנושא קצת יותר בעייתי מכיוון שיש ספורטיביים שמצלמים, מדווחים לרשויות האכיפה, סירות שלנו עובדות וכידוע לכם אנו לא קיבלנו שום פיצוי או חלופה לתקופת האיסור של שנה שעברה ולא על זה של השנה, כך שמבחינתם שנגווע ברעב !

ברור לכם שאנחנו נלחמים על הקיום הבסיסי,להביא אוכל הביתה למשפחותינו.
כל תמונה, דיווח שמגיע לרט"ג ואגף הדיג וחלה"ט, מפעיל לחץ על מערכת האכיפה שגם ככה מנסה לעשות את מלאכתה על פי חוק, וגם גורם להם להתמקד בנו הקטנים במקום במכמורתנים. ואנו ,ציבור הדייגים המקצועיים מנסים בכל כוחנו,לשרוד בין הרצון להימנע מאי קיום החוק לבין הרצון להתפרנס.
כל דווח, תמונה, או וידאו שלנו ושנשלח אליהם על ידיכם, מלבה את האש נגדנו ובסופו של דבר מחליש גם אתכם. הרשויות הנ"ל לא רוצות שתדוגו, לא בשמורות ולא בשום מקום אחר, ואנו המקצועיים אומרים כל הזמן שהים שייך לכולנו
לא לאגף הדייג לא לרט"ג ולא לחל"הט, ועד שלא ייעשו מחקרים אמיתיים ובלתי תלויים עם שיתוף הספורטיביים
והמקצועיים בשולחן אחד עם פיצוי וחלופות סבירות עד אז כל קבוצה תנהג על פי ראות עיניה.
בואו לא נהיה המלשנים והמש"תפים של אלו שרוצים את רעתנו ולא מעניין אותם באמת הים
עריכה אחרונה: מאי 09, 2017, 15:45:34 PM על ידי פליפר
 IP: [ מחובר ]
פליפר
חבר פורום

מנותק מנותק

אנו נאבק,ולא נפסיק,עד שהצדק ינצח.ואני חושב שיהיה כדאי להתחיל בצעדים בונו אמון ביננו.
לפני שאתם מעיפים אותי לכל הרוחות,תקראו את הפוסט ותחשבו מהראש,וכנל אצלנו,ונראה לי שאולי משהו טוב ייצא מכל הגזרות שנחתו על שנינו .
תודה
Arbinka

חבר פורום

מנותק מנותק

אני אישית מבין אותך היטב. פרנסה זה דבר חשוב מאוד ואני לא מקל ראש בזה בכלל ואילו עבורנו הדייג הוא תחביב בלבד. מצד אחד אני מקבל את מה שאתה מבקש אבל מצד שני זה קשה מאוד להבליג כשאתה רואה סירת דיג שפורסת רשת באורך של מעל 1000 מטר על כל הסלעים הקרובים לקו החוף, דהיינו 2-5 מטר מקו החוף באורך של מעל קילומטר ואני לא מגזים בכלל! האם גם במקרה כזה אתה מבקש שלא נתלונן?...
-------------------------------
בלוג הדיג שלי:   www.fishing.co.il
 IP: [ מחובר ] WWW
Israel Y

חבר פורום

מנותק מנותק

אני אישית מבין אותך היטב. פרנסה זה דבר חשוב מאוד ואני לא מקל ראש בזה בכלל ואילו עבורנו הדייג הוא תחביב בלבד. מצד אחד אני מקבל את מה שאתה מבקש אבל מצד שני זה קשה מאוד להבליג כשאתה רואה סירת דיג שפורסת רשת באורך של מעל 1000 מטר על כל הסלעים הקרובים לקו החוף, דהיינו 2-5 מטר מקו החוף באורך של מעל קילומטר ואני לא מגזים בכלל! האם גם במקרה כזה אתה מבקש שלא נתלונן?...

מסכים ב-100%.

מוסיף עוד סוג מקרים שבהחלט מצדיקים דיווח - הסירות הקטנות שעוברות עם רשתות על החוף ועוברות במכוון על החוטים של הדייגים.

הנה תמונות משבוע שעבר

עריכה אחרונה: מאי 09, 2017, 19:28:21 PM על ידי Israel Y
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

אנו נאבק,ולא נפסיק,עד שהצדק ינצח.ואני חושב שיהיה כדאי להתחיל בצעדים בונו אמון ביננו.
לפני שאתם מעיפים אותי לכל הרוחות,תקראו את הפוסט ותחשבו מהראש,וכנל אצלנו,ונראה לי שאולי משהו טוב ייצא מכל הגזרות שנחתו על שנינו .
תודה

אלי היקר,
אישית יותר מאשר שמחתי להכיר אותך, והכרנו כאן...
דוגמא ומופת למתינות, סבלנות ושיקול דעת,
וכמובן, לא פעם ראיתי אותך ובעיקר פורום דיג מסירה -
מגיב ומסביר באריכות ונותן מנסיונך תשובות וטיפים ששווים זהב.
אין מצב שנעיף אותך, לא לכל הרוחות ולא בכלל,
אנשים כמוך מהווים נכס למדינה ונכס לעולם הדיג.
ככל שתלוי בי - ממני תקבל לחיצת יד אמיצה וגם חיבוק

חייב לציין כי באופן אישי - דייגים מסחריים תמיד נמנעו מלעבור מאחורי הסירה כשגררתי בטרולינג וסימנתי להם גם אם שינו כיוון, לפחות פעמיים כשנתקעתי בים עם הסירה, דייגים מקצועיים חופיים (שלא הכרתי קודם) היו אלו שחילצו וגררו אותי למרינה בלי לבקש דבר, מכיר אישית הרבה דייגים מקצועיים חופיים שהם אנשים זהב.

לעצם העניין לגמרי מסכים אתך לגבי הצורך לנסות לגבש שיתוף פעולה בין שתי הקבוצות,
*גם כדי לנסות ולבנות ביחד שיתופי פעולה נקודתיים במאבק מול רשויות שרירותיות ואטומות (רט"ג ואגף הדיג) ומול עמותה פופוליסטית שמעוניינת רק בכותרות בדרך לתקציב הבא (חלה"ט)
*גם כדי לנסות ביחד לחשוב על בניית רגולציית דיג נכונה לים בה הדגש יהיה מחשבה לטווח ארוך ולא "תפוס כפי יכולתך, אנחנו עם שחרורי דגים משום הגבלות עצמיות על גדלים וזנים - אתם כנ"ל בשראקים או בהגדלת גודל עין, וכולנו עם הגבלות עצמיות חיוניות והגיוניות ומידתיות - בתקווה כי תעבירו מסר הנכון ועידוד לציבור שלכם כפי שאנו עושים כלפי הציבור שלנו..
*גם כדי להעמיק את ההבנה ההדדית ובעיקר הכיבוד ההדדי בים, משום הכרה כל אחד בזכותו של האחר, למשל ובעיקר - דייגי החסקות ראוי שיקפידו וייזהר שלא לפגוע בציוד ובעיקר לא לעבור על חוטים של דייגים ספורטיביים חופיים (לעיתים זה נזק של מאות שקלים לאנשים שאינם יותר עשירים מכם). אנא תעביר את המסר לחבריך  - זה הבסיס. שים לב לתגובות שני החברים שהגיבו: חסקה שעוברת במכוון על חוטים זה דבר שלא יעשה וגם לא במהרה ייסלח, כתבתי בעבר ולא חוזר בי - אם הייתי חווה זאת אז המזיק לרכושי היה ניזוק ברכושו, זה הדבר הראשון שאתם חייבים לשנות!!! **לגבי רשת של קילומטר שנפרסת עשרה מטר מהחוף וצמוד לשוברים זה קצת יותר מורכב - הצורך בפרנסה מובן אך זה מרגיש כמו שירגיש לך לראות בכל יציאה לפריסת שאראק 50 סירות של ספורטיביים שסוגרים את השטח ומונעים ממך שאראק וגם שוחטים בג'יג ובבולוס עד הדג האחרון ובלי לשחרר.

אז אכן, קשה לבנות הכל ביום אחד, ברור גם שאין לעשות הכללות ואנשים שמתנהגים לא בסדר יש גם אצלנו וגם אצלכם ובכל סקטור וציבור, אך בראש ובראשונה היינו רוצים ושמחים לשמוע כאן דבר אחד:
שהועד שלכם קרא לכל הדייגים המקצועיים החופיים להקפיד שלא לעבור על חוטים של דייגים ספורטיביים, לא מאחורי סירות של סירות וקיאקיסטים שגוררים ולא על חוטים של דייגים ספורטיביים חופיים. הודעה כזו תיצור הרבה אמון מצד הציבור שלנו (בעיקר הספורטיביים החופיים שלא מכירים אתכם אישית אלא מהסירות שעוברות מולם ופוגעות להם בציוד) ופתח נפלא לדרך משותפת וראויה

אנחנו נמשיך להיות בקשר גם בפרטי, בשאיפה להגיע להבנות והסכמות מירביות בין הגופים,
גם לגבי בניית רגולציה נכונה לים, גם למאבק נגד הרשויות האטומות והפופוליסטיות, גם לכיבוד הדדי בים.
בברכת נעשה ונצליח בירה
עריכה אחרונה: מאי 09, 2017, 19:44:01 PM על ידי rafi
(אלון)

חבר פורום
*

מנותק מנותק

מסכים ב-100%.

מוסיף עוד סוג מקרים שבהחלט מצדיקים דיווח - הסירות הקטנות שעוברות עם רשתות על החוף ועוברות במכוון על החוטים של הדייגים.

הנה תמונות משבוע שעבר

המעניין בתמונות שהעלית הוא שלסירה אין בכלל מספר דופק את הראש
אז כן אני מסכים איתך שעל כאלה פושעים שבאים לך על החוטים 2 מטר מהחוף לא רק שצריך להלשין אלא חובה להלשין
ודרך אגב אלה דיגים של יפו שהם פשוט מצפצפים על כולם
אבל תפעילו שיקול דעת ודייג שדג לפרנסתו ולא מפריע לכם לדייג אם אתם מתלוננים עליו אתם סתם עושים עוול לו ולמשפחתו
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

מסכים ב-100%.

הנה תמונות משבוע שעבר

אז כן אני מסכים איתך שעל כאלה פושעים שבאים לך על החוטים 2 מטר מהחוף לא רק שצריך להלשין אלא חובה להלשין
אבל תפעילו שיקול דעת ודייג שדג לפרנסתו ולא מפריע לכם לדייג אם אתם מתלוננים עליו אתם סתם עושים עוול לו ולמשפחתו

בהמשך לדברים שכתבתי, די משקף את דעתי:
מי שמזיק לציוד שלנו בכוונה, ספורטיבי או מסחרי, להתלונן עליו זה המינימום - אין מחילה!
במקרים אחרים - אין לטעמי שום סיבה לדווח או להתלונן בפני הרשויות המניפולטיביות והשרירותיות.
רק הסתייגות:
"דייגים מיפו" זו הכללה - אני מכיר דייגי חסקות מיפו שהם אנשים זהב,
לא רק שיימנעו מלעלות על הציוד שלך ויעשו עיקוף כדי לא לפגוע בו, גם יעזרו לך אם תקלע למצוקה בים.
Israel Y

חבר פורום

מנותק מנותק

מסכים ב-100%.

הנה תמונות משבוע שעבר

לסירה היה מספר (52021), פשוט הוא לא נקלט בתמונות הקודמות

עריכה אחרונה: מאי 09, 2017, 20:05:31 PM על ידי Israel Y
dekel
חבר פורום

מנותק מנותק

אלי אתה כותב כל כך יפה שזה מרגש אותי כל פעם מחדש  
מעבר למה שכתבת אין מה להוסיף  אולי רק אספר על הסיבוב שעשו
הפוליטיקאים על גבנו בכנסת כאשר השתמשו בנו על מנת להוציא את מכמורות מהים
אנחנו (כאני אומר אנחנו אני מתכוון בעיקר לדייגי יפו) המיסחריים דייגי החסקות קמנו בוקר
בוקר וצילמנו את השלל המביש של המכמורות והצגנו תמונות אלו בכנסת ותמונות אלו היו
הקש האחרון ששבר את המכמורות וכל זאת תוך הבנה שיהיה לנו אפשרות לתקן חלק מהתקנות
כך שיהיו הגיוניות ומאפשרות לעסוק בדייג לעוד דורות רבים אנחנו הבנו שנקבל פיצוי (ביקשנו דמיי מחיה בסיסים )
על מנת שנוכל לחיות בכבוד השנה זה כבר השנה השניה שאנחנו לא מקבלים שום פיצוי
ולמעשה במצב הקיים אף דייג לא יוכל להתפרנס בכבוד אלה עם בשאר השנה יעבוד הרבה יותר חזק ולמעשה
יאלץ למכור הרבה יותר דגים
רפי
באשר לדייגים אשר עושים בכוונה לעלות על חוטים אני מסכים איתך לחלוטין ואתה יודע את זה
ועדיין יש מקום לשיקול דעת על אך אפשר להגיע אל הדייג ישירות ולדרוש פיצוי כספי ביחס לנזק שנגרם
לצלצל לראטג או החהלט  או משרד החקלאות לא משרת את האינטרס של אף אחד  ואפילו פוגע בכולם
באשר לבקשתך להקפיד יותר שלא לעלות על חוטים אני מבטיח לך שזה יעבור ואני מקווה שתראו שינוי כבר בימים
הקרובים
ולהזכירך ולשאר הדייגים  בים כמו בים לפעמים קורים דברים שהם לא בכוונת תחילה ותאונות קורות
אבל בדיוק במצבים האלה אנשים נמדדים ולכן גם אחרי שקורים דברים חשוב להיות בן אדם ולהחזיר ציוד
לדבר ולהלבין דברים כי בסופו של יום יש לנו את אותו ים ואותו אהבה לים  
dekel
חבר פורום

מנותק מנותק

מרוב שכתבתי שכחתי להגיד לכם בסופו של יום היום החהלט משתמש בכם בשביל המטרה שלהם

והמטרה שלהם זה שלא יהיו דייגים בים  מקיאים
אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

בס"ד

אני חייב להודות שהפוסט הזה שימח אותי מאד מאד. הרבה זמן חיכיתי לראות דיון שכזה בין קבוצות של אנשים.

אלי, קודם כל אני חושב שאתה אדם נפלא ובעל סבלנות רבה, וממך ללא ספק אפשר ללמוד, ואני לא מתכוון לדייג מסירה.
אין לי שום דבר להוסיף על דבריך שפשוט נכונים.
לא הרבה מצליחים להבין את הדברים בצורה שאתה הבנת. ויותר מזה, לא הרבה מצליחים לקחת את התובנות הללו ולהסביר אותם בנחת למי שבעצם היום עומד כנגדך.
אני אישית מספר פעמים ניסיתי להסביר שהשיטה של הרשויות היא הפרד ומשול. זאת שיטה שלצערי עובדת לרשויות טוב כמו שעון שוצרי.
רוב האנשים לצערי הרב הם שטחיים מאד, שוכחים את אשר קרה להם אתמול. והרשויות יודעות לנצל זאת היטב.
ואז לוקחים שני קהילות שונות של אנשים שיש להם מכנה משותף לא קטן בכלל, ומצליחה להתסיס אחד על השני.

השיטה של ההתססה היא בכך שהיא דואגת לפגוע בכיס של כולם (קנסות לדייגים מקצועיים והרס ציוד של ספורטיביים), ובכך מגדילה את כיסה הפרטי - שזה בתכלס האינטרס שלהם. הם עושים זאת בשיטה מתוחכמת לרעה. לא היא תפסה את הדייג המקצועי עובר על החוק, ולא היא עברה עם סירה על החוטים של הספורטיבי. אלא זה בעצם אנחנו. ובעצם עשינו את העבודה שלה בצורה הכי טובה מבלי שהיא מואשמת כלל וכלל.
ולכן רוב האנשים נגררים לכך ואף מעמיקים את הבעיה שיכולה להיפתר בקלי קלות. ומתחילים בהלשנות והרס של ציוד שהוא יקר לכולם.

ההתלהמות המיותרת של האנשים משני הקהילות שיש להם המון במשותף והרבה רצונות משותפים הפכו עם הזמן לאויבים וחבל מאד שכך. אוי לנו להכליל אנשים ולחשוב שקבוצה כזו או אחרת בכללותה היא רעה.
מה גם שפרנסה של משפחה עולה בכמה מונים על תחביב וספורט - שגם הוא חשוב, אך יש לקחת את הדברים בפרופורציה מתאימה.

שלא ישתמע מדברי כי כאשר סירה הורסת במזיד ציוד (לא משנה של מי) אין זה נכלל בהתחשבות כי זאת סתם רעות ללא סיבה ושלא מועילה לשום דבר. לי אישית סירה עלתה על חוט - שהמשמעות של זה היא לא רק חוט אלא גם בובה.
אבל לגבי מחילה... יש לזה מחילה. מחילה זה כשאדם באמת מצטער על זה, מבקש את מחילתך בלב אמיתי, ואז גם מפצה אותך על כך.

אני כל כך אשמח לראות את שני הקהילות יושבות יחד, מלבנים את הבעיות והפערים שנוצרו עם הזמן בצורה בוגרת ואמיצה. הרווח יהיה כולו שלנו ולא של אלו שמנסים להשמיד את הדייג בים, ושלא מתוך איכפתיות לים ולדגה - ומציגים מיצג שווא.

לגבי התגובה שלך רפי, חייב להגיד כי לא הופתעתי מתגובתך הכל כך יפה.  
אני חושב שאנשים כמוך יכולים לקחת את העניין הזה למקום כל כך יפה, טוב וחשוב.

נכון שכמו שאתה אומר, זה לא יפתר ביום אחד וכנראה גם לא בשניים אבל לא לשכוח שאסור לנו להרוס את הכיוון הזה, כי בטוח שאם נצליח ונתאחד בין הקהילות אז זה יהיה דבר גדול מאד.

ולגבי הרשויות, לא לשכוח שהם ינסו להפריד שוב ושוב, ולא חסרות להם שיטות לשם כך. רק אם אנו מאוחדים הם לעולם לא יצליחו.

שוב, אני כל כך שמח על הדיון הזה.
לדעתי הוא חייב להיות נעוץ בדף הראשי שכולם יראו את זה!
 האתר מספר 1
עריכה אחרונה: מאי 11, 2017, 14:04:46 PM על ידי אברהם כהן
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
דוראדו על החוף

חבר פורום
*

מנותק מנותק

אלי אתה נשמה יקרה ומאחל לך פרנסה בשפע
והלוואי וכל המסחריים היו כמוך
אך את רובו של ענף הדייג המסחרי מאכלסים ברברים פרימיטיביים