קרדיט לאילנית
https://imaot.co.il/Book/Page/121676
יצא טעים יצא סבבה

מרכיבים
כוס חומס מושרה (או קופסת שימורים)
כוס עדשים חומות/ירוקות
3 עגבניות מגורדות
2 בצל קצוצים
צרור פטרוזליה
צרור כוסברה
4 גבעולי כרפס קצוצים קטן
3 כפות שמן
חופן איטריות דקות
2 כפות קמח
חצי כוס מים קרים
חצי לימון סחוט.
אופן ההכנה
1
לטגן בצל עד למצב שקוף ,להוסיף כף כורכום שטוחה ,את העגבניות והחומוס ,מוסיפים כליטר וחצי מים רותחים,2 כפות מרק עוף,מלח,פלפל שחור..
2
מוסיפים את שאר המרכיבים למעט האיטריות הקמח והלימון..
3
בישול מלא של הכל בערך שעה וחצי להבה בינונית .
4
מוסיפים את האטריות ומבשלים לעוד 5 דקות .
5
בינתיים לערבב קמח עם המים קרים שלא יווצרו גושים ,להוסיף למרק תוך כדי עירבוב,בסוף מוסיפים חצי לימון סחוט ומכבים ..
6
טיפ קטן,מרתיחים את העדשים לפני הבישול כ 10 דקות ומסננת..
7
במידה ורוצים להוסיף בשר למרק מומלץ בשר מספר 8 שהורתח ליפני כשעתיים עם עלי דפנה פלפל אנגלי ובצל שלם לקרר את הבשר במקרר לכמה שעות ולפרוס קוביות, הבשר נכנס למרק מתחילת הבישול כמו כן ניתן להשתמש במי הבשר (ציר ) למרק .