לפי דעתי עדיף לשים כובע אוורור משתי הצדדים ,אחד קבוע ואחד מתפרק ואז גם יהיה פחות חיכוך וגם הדגים לא ימעכו לפי דעתי מפני שיהיה מעבר של מים מצד לצד מה דעתכם ?
לפי דעתי עדיף לשים כובע אוורור משתי הצדדים ,אחד קבוע ואחד מתפרק ואז גם יהיה פחות חיכוך וגם הדגים לא ימעכו לפי דעתי מפני שיהיה מעבר של מים מצד לצד מה דעתכם ?
אני נוטה לחשוב כמוך... זה בטוח יאפשר החלפת מים יותר טובה ואם הדגים במצב טוב, הם יחזיקו לאורך זמן רב. גם בקיץ
יופי של רעיון וביצוע אבירם
-------------------------------
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
ברגע שנכנסים מים שדוחפים את הדגים לקצב הצינור זה מייצר לחץ ופשוט מועך אותם, בתור ממונע אני לא נוסע לאט והכי בטוח זה לאטום בצד אחד כך שהם נשארים בשלהם שוחים בכיף שלהם
חייב להיות צד אחד סגור. אתם צודקים שאם שני הצדדים ישארו פתוחים יהיה מעבר מים. אבל דגם זה לא כלב.. הם לא בהכרח ירצו לשחות במהירות שלכם ולכיוון שלכם. ברגע שדג יפנה לצד (מה שבטוח יקרה) אז הוא ידחף לסוף ויצמד לרשת וימעך. או אם דג ירצה פשוט לעמוד במקום בלי לשחות במהירות של הקיאק אז המים ידחפו אותו לרשת.. על מנת שהוא ישאר בנקודה מסויימת בצינור גם שאתם חותרים הוא יהיה חייב "לשחות" לכיוון שלכם ובמהירות שלכם... דמיינו את זה בפעולה ותבינו..
יש משהו במה שאתה אומר , אבל אני בכל זאת אנסה את שתי האופציות
נכון תמיד תנסה! תכין לך בדיוק כמו שרצית ושתצא לים תביא גם פקק רגיל. תנסה ואם תראה שזה לא מסתדר וכולם מתאספים בחלק האחורי אחד על השני תחליף לפקק במקום רשת.
ראיתי בסירטון שאת הצינור הדייג קושר באלכסון. החלק הקידמי עם הפקק מעט מיחוץ למים. והחצי האחורי בתוך המים. כך שכמעט ואין התנגדות. וכנראה יש מספיק תחלופת מים מהחורים והקצה הקוני שעשוי מפסים ולא אטום. עוזי לדעתי יש להעביר את הרעין לפרום השיפורים והשיפצורים