דג חריף בנוסח האלתי
כל דג לבן מפולט ללא קוצים ואדרות איפשר גם ללא עור לא חייב
קודם נטפל בדג, מקמחים אותו, טיגון קצר, ושומרים בצד, הקימוח נועד לתת ציפוי לרוטב ואז הרוטב יושב על הדג בכל ביס .[ הדג עדיין חי בפנים בשלב הזה.]
הטיגון צריך להיות בערך דקה אחת .רק שהקמח נידבק והדג מתחיל לשנות צבע ללבן, מוציאים.
1 כוס קמח בקערה\צלחת עמוקה מעט
2\1 כוס קורנפלור
1 כפית שטוחה של מלח
2\1 כפית פילפל שחור טחון
4\1 כפית אבקת שום
מקמחים את הדג ומטגנים טיגון קצר מאאאד {חשוב} בין 30 שניות עד דקה וחצי לפי עובי הדג
מניחים על נייר סופג בצד ונחזור עליו אחר כך.
לרוטב
בסיר הדגים האהוב אליכם .
מעט שמן זית .
4 פילפלים חריפים חתוכים ל3, ומתחילם לטגן.
1 פילפל אדום מתוק{גמבא} חתוכים לרצועות עבות וגסות ומוסיפים למחבט.
4-6 שיני שום שלמים ומועכים אותם מעט וזורקים למחבט ומטגנים.
ברגע שהפלפלים והשום משחימים מוסיפים
3 כפות פפריקה מתוקה
2\1 כפית פפריקה חריפה
מטגנים את הפפריקות לזמן קצר מאד שלא ישרפו ומוסיפים מיד את הרסק
300 גרם רסק עגבניות{3 קופסאות} מטגנים מעט
מנמיחם את האש
מוסיפים 3 כוסות מיים חמים {במידה ובשלב הזה הרוטב סמיך מידי אפשר להוסיף עוד מיים הרוטב צריך להיות במרקם של מרק בשלב הזה ההסמכה שלו תבוא בסוף .]
צרור כוסברה קצוצה גס מחולקת לשני חלקים באחד נישתמש עכשיו
מעבירים לאש גבוהה עד לרתיחה ומקטינים את הלהבה לבנונית ומבשלים 20 דקות .
לאחר 20 דקות
2 כפות אבקת מרק עוף\דגש מערבבים וטועמים אולי חסר משהו זה השלב לתיקונים ותוספות
עכשיו הדגים
מוסיפים את הדגים ומבשלים 25 דקות ללא מיכסה
מוסיפים את החצי השני של הכוזברה לעוד 3 דות ובתאבוןןןןןןןןןןןןןןן.
אני אוהב את הרוטב הזה עים דג נסיכה בזמנים היבשים והקשים
ספרו לי איך הייה בתאבון.

