פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
   מכירת קלמארי/סבידה |
עמודים: [1]
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
|
נושא: מכירת קלמארי/סבידה (נקרא 1946 פעמים) |
הדפסה |
|
|
דור שגב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
27
|
|
החורף הגיע ויחד איתו בינתיים הגיעו הקלמארים ולפי מה שני יודע עוד מעט גם הסבידות. ובעקבות כך הודעות על מכירה/קנייה של קלמארי צצות לא מעט ברשת. לדעתי, דייג המחשיב את עצמו כ-"דייג ספורטיבי" אבל מוכר דגים על בסיס קבוע או פעם ב..."כשהים מפנק אותו", מבחינתי כבר לא נחשב להיות ספורטיבי. אבל דעתי לא חשובה כי זה ממש לא עיקר הדיון. אבל מה לגביי מכירת קלמארי אשר נתפס/נתפסו ע"י דייג המחשיב את עצמו "כספורטיבי" ?  האם לדעתכם הוא עדיין נחשב או שמא אין שום הבדל בין קלמארי למכירת אינטיאס ? רק מציין את עמדתי-לדעתי כל מכירה של סבידה/קלמארי הוא בדיוק כמו מכירת דג,שבעייני היא לא ספורטיבית בכלל. מניח שהנושא "רגיש" ועוד עכשיו כשהאינטאסים מתקרבים יותר ויותר אך הייתי חייב לדעת. חייב להדגיש כי אין בדברי שום קטע של עקיצה,העלבה או כל פגיעה אחרת
|
|
|
|
עריכה אחרונה: נובמבר 07, 2015, 04:41:31 AM על ידי דור שגב
|
|
|
|
|
|
רועי כהן
|
חבר פורום
מנותקגיל:
23
|
|
|
|
-------------------------------
Daiwa lateo 86ml 7-35 Shimano stradic fl3000c xg Major craft dangan x8 0.8pe Ygk fluorocarbon shock leader 16lb
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים
|
|
לרוב הקלמארי / סבידה נמכרים לדייגים שאין להם זמן לדוג אותם
האופציות של רכישה היא ללכת לחנות / שוק , ולרכוש או למצוא דייג ספורטיבי
שמוכר אותם
אני בגדול משתדל לתפוס אך הצפון כרגע לא מספק את הנדרש
כך שעם וכאשר הצתרך קלמארי העדיף לשלם לדייג ספורטיבי על הקלמרי
מאשר לבסתות בשוק או לחנויות דייג
|
|
|
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
אני מבין את מי שקונה. מבחינת חוסר זמן/אין פתיון בים. מעדיף שהדייגים לא ישחטו את הים מבחינת כמויות ושכל אחד יוציא לעצמו את מה שהוא צריך. בנקרה ולי אין זמן לתפוס או שלא הצלחתי לתפוס, אז אלך לקנות
|
|
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
עד עכשיו כתבו הצד שקונים עכשיו אני אכתוב מהצד המוכר אז כמו שהבנת יש הרבה דייגים שאין להם זמן לזרזר לקלמרי\סבידות בימים כאלה כשיש ביקוש פונים גם אלי ואני מעלה את ההספק אני קודם כל מוציא בשבילי כי גם אני דג אנטיאסים אבל מה אכפת לי להוציא עוד כמה ועל הדרך להרוויח כמה גרושים? זה לא שאני מוציא ואחרי זה מחפס למי למכור אני מוציא על פי דרישה של חברים ולפי כמויות שנמסרו לי מראש ואני אתן לך דוגמא מהיום
מישהו התקשר אלי וקבענו לצאת בבוקר לאנטיאס כשאמרתי לו שיבוא להוציא קלמארי אמר לי תביא לי אתה ואני אקנה ממך
אז יש כאלה שמעצלנות לא הולכים ויש כאלה בגלל חוסר זמן אני לא מתפרנס מזה אבל לא אכפת לי שמי שמתעצל ישלם על זה
|
|
|
|
|
|
|
אין בעיה דור ,גם ספורטאים צריכים להתפרנס  כל ההגדרות של דייג ספורטיבי אינן מדוייקות מלכתחילה . מה שאתה עושה עם הדגים שאתה תופס זה עניינך,ועניינך בלבד. טוב לו לדייג לפעול עפ״י צו מצפונו,ולקחת עם טעם מהים,כדי לשמור על הדגה... לשחרר גדולים מידי פעם עם מרגיש,ולקחת מה שנכון . ואם מרגיש למכור,אז שימכור... אני אישית לא מכרתי דג מעולם,אבל אם יהיה לי מקרה שאצטרך למכור,אז לא רואה בזה בעיה מוסרית, מלבד שהכסף שחור. את זה הייתי פותר בנתינת מעשר לעניים ושלום על ישראל.
|
|
|
|
|
|
סאמח הצפר
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אין בעיה דור ,גם ספורטאים צריכים להתפרנס  כל ההגדרות של דייג ספורטיבי אינן מדוייקות מלכתחילה . מה שאתה עושה עם הדגים שאתה תופס זה עניינך,ועניינך בלבד. טוב לו לדייג לפעול עפ״י צו מצפונו,ולקחת עם טעם מהים,כדי לשמור על הדגה... לשחרר גדולים מידי פעם עם מרגיש,ולקחת מה שנכון . ואם מרגיש למכור,אז שימכור... אני אישית לא מכרתי דג מעולם,אבל אם יהיה לי מקרה שאצטרך למכור,אז לא רואה בזה בעיה מוסרית, מלבד שהכסף שחור. את זה הייתי פותר בנתינת מעשר לעניים ושלום על ישראל. מסכים, ומוסיף שאני מפאת חוסר זמן לא יוצא לקלמארי. זה שדיג ספורטיבי תופס עודף ומוכר לי זה דבר מבורך. אני משתמש בזה לדיג ספורטיבי כך שמבחינתי זה נשאר במעגל ההגיוני והמותר. עכשיו, מי יש לו קלמארי טרי למכור לי? 
|
|
בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
אין בעיה דור ,גם ספורטאים צריכים להתפרנס  כל ההגדרות של דייג ספורטיבי אינן מדוייקות מלכתחילה . מה שאתה עושה עם הדגים שאתה תופס זה עניינך,ועניינך בלבד. טוב לו לדייג לפעול עפ״י צו מצפונו,ולקחת עם טעם מהים,כדי לשמור על הדגה... לשחרר גדולים מידי פעם עם מרגיש,ולקחת מה שנכון . ואם מרגיש למכור,אז שימכור... אני אישית לא מכרתי דג מעולם,אבל אם יהיה לי מקרה שאצטרך למכור,אז לא רואה בזה בעיה מוסרית, מלבד שהכסף שחור. את זה הייתי פותר בנתינת מעשר לעניים ושלום על ישראל. מסכים, ומוסיף שאני מפאת חוסר זמן לא יוצא לקלמארי. זה שדיג ספורטיבי תופס עודף ומוכר לי זה דבר מבורך. אני משתמש בזה לדיג ספורטיבי כך שמבחינתי זה נשאר במעגל ההגיוני והמותר. עכשיו, מי יש לו קלמארי טרי למכור לי?  השארתי לך הודעה
|
|
|
|
|
|
סאמח הצפר
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אין בעיה דור ,גם ספורטאים צריכים להתפרנס  כל ההגדרות של דייג ספורטיבי אינן מדוייקות מלכתחילה . מה שאתה עושה עם הדגים שאתה תופס זה עניינך,ועניינך בלבד. טוב לו לדייג לפעול עפ״י צו מצפונו,ולקחת עם טעם מהים,כדי לשמור על הדגה... לשחרר גדולים מידי פעם עם מרגיש,ולקחת מה שנכון . ואם מרגיש למכור,אז שימכור... אני אישית לא מכרתי דג מעולם,אבל אם יהיה לי מקרה שאצטרך למכור,אז לא רואה בזה בעיה מוסרית, מלבד שהכסף שחור. את זה הייתי פותר בנתינת מעשר לעניים ושלום על ישראל. מסכים, ומוסיף שאני מפאת חוסר זמן לא יוצא לקלמארי. זה שדיג ספורטיבי תופס עודף ומוכר לי זה דבר מבורך. אני משתמש בזה לדיג ספורטיבי כך שמבחינתי זה נשאר במעגל ההגיוני והמותר. עכשיו, מי יש לו קלמארי טרי למכור לי?  השארתי לך הודעה 
|
|
בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
דור, זה בסדר גמור ואפילו מבורך שפתחת את הדיון הזה... כידוע, כל דיון בענייני דיג הוא ראוי ומבורך - גם בעניינים בהם יש מחלוקת רעיונית של ממש... כל עוד הדיון מתקיים באופן שאין בו השתלחויות בוטות - אז אפשר להרגיש בנוח להעלות כל דיון... וכפי שאתה יודע, כבר עברנו כאן בפורום דיונים בנושאים הרבה יותר "נפיצים" - ובצורה ראויה ומכובדת... ולגבי זה - אבל דעתי לא חשובה כי זה ממש לא עיקר הדיון.
דעתך נחשבת מאוד ולבטח לא פחות מדעתו של כל חבר פורום אחר...  עיקר הדיון הוא הרי הדעות של הדייגים הספורטיביים חברי הפורום.... את דעתי אביע בהמשך כי כרגע קצר בזמן... 
|
|
|
|
|
|
אליהו בנימין
|
"תן לי דג- ואוכל היום. למד אותי לדוג- ואוכל אותה כל ימי חיי" חבר פורום
מנותקגיל:
39
|
|
מי שלוקח לעצמו ועל הדרך מוציא עוד ומוכר- סבבה.. גם אני נעזר באלה שמוכרים כאשר לא יוצא פיתיון או לגיבוי.
מי שהולך במטרה אך ורק למכור לכתחילה- בזה אני מסכים איתך דור שאמנם שיטת התפיסה היא ספורטיבית, אבל הכוונה והתוצאה ממש לא.
לא בהכרח שזה הופך את זה לפסול, כל עוד לא נוצר מצב שהוא שוחט לגמרי אזורים שלמים מה שקשה לי להאמין שדייג עם חכה מיומן ככל שיהיה יכול לעשות.
|
|
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
| « הקודם הבא »
|
| הדפסה
|
|