אתמול הסתובבתי בנמל יפו , יש שם דוכן שמוכר פיש אנד ציפס ועשרות אנשים מסביבו, חשבתי שיהיה נחמד אם אנסה.
הבחור אמר שנגמרו הדגים המפולטים אך יש מנה עם דגי ים קטנים

ואז ראיתי את המנות שהוא מגיש , צלחת מלאה בדגי ים (ארסים,סרגוסים,ועוד) במשקל של 30-80 גרם.
חשבתי לעצמי איזה דייג יוצא למים ומוציא את הדגים הללו ? לא חבל!
אין הגבלה של דייג או מכירה של דגים מסוימים\ גדלים מסוימים?
הדגים האלה נתפסים ובד"כ נזרקים חזרה לים ולשחפים , אם אפשר לעשות עוד כמה שקלים אז עושים - מישהו
מכר לו את הדגים , הוא מתפרנס מזה ...
הפיש אנד ציפס הכי טעים שאכלתי היה בהולנד , סתם כי זה העלה לי זכרונות .
בגזרת החוף יש לא פעם להקות שלמות של דגיגים שניהנות ממסתור בבריכות בתוך ריפים , הבעייה זה רשתות
פירטיות ושבקיסטים ...

[/quote]