הי דור,
שמח לשמוע שאתה מנסה את מזלך בתחום

לגבי המיקרו,מדובר על מספר שניות מיד אחרי ההרתחה והייבוש.
ישנה אפשרות נוספת לבשל את הבויילי מההתחלה עד הסוף במיקרו במקום בסיר עם מים אבל אין לי ניסיון עם השיטה הזו ולכן לא אוכל לפרט לגבי זמנים וכולי.
באחד השירשורים בנושא,הוצע על ידי אחד החברים להוסיף אבקת אפיה לבצק.
אגב,בוייליס בדר"כ לא צפים ואין חובה שיצופו.
זו שיטה נוספת לעבודה עם בוייליס והיא דורשת היערכות מבחינת ציוד מתאים כגון קרסים שמותאמים לבוייליס פופ-אפ,משקולות מעיכה קטנות וכו'...
אני ממליץ להתחיל עם בוייליס רגילים ששוקעים ולאחר מכן לשכלל.
למרות מגוון השיטות שקיימות לגרימת ציפה לבוייליס,אני מעדיף את ההוספה של חומרים מציפים כגון קלקר,
שעם,אבקת נסורת וכו'.
לפי איזה מתכון הכנת את הבוייליס?
מה הטעם הנבחר?
נשמח לראות תמונות של התוצרת המוגמרת

רציתי שאתה תענה הבויליס יצא בצבע צהוב עם ריח של כורכום מה ששמתי זה כורכום, קמח תירס, קמח תפוחי אדמה,שיבולת שועל ,פירורי לחם,קמח חיטה,ושומשום,הנוזליים זה ביצים וקצת שמנת מתוקה זה מה שמצאתי בבית שהיה נראה טוב זה טוב מה שעשיתי
כורכום זה טוב אבל לפעמים מתנגש עם ריחות אחרים שתרצה להוסיף.
אני לא מכיר את ההתנהגות של קמח תפו"א וגם לא זכור לי שהוא נמצא ברשימת הרכיבים הנפוצים להכנת בוייליס...
שמנת מתוקה זה משהו חדש.
אני לא חושב שכדאי להכניס רכיבים חלביים (להבדיל מחלבוני חלב וחומרים מתחלבים) מכיוון שזה פוגע בחיי המדף.
אולי בטווח קצר זה יכול לעבוד,לך תדע...
שיבולת שועל נוטה לספוח נוזלים ולגרום להתייבשות רצינית של התוצר הסופי. במקרה של בוייליס מה שיקרה זה שהם יצאו פריכים מאד וקלים לכרסום ואפילו אולי יתבקעו ויתפרקו בזמן ההשחלה עם המחט.
אם אתה ממש רוצה להשתמש בשיבולת שועל,רצוי לטחון לקמח דק. כך תוכל לשלוט בכמויות יותר טוב.
בגדול,רצוי להכין את הבסיס ולחלק למנות שבכול אחת מכניסים רכיב "סודי" אחר.
לדוגמא,בוייליס על בסיס אחת הדוגמאות שבמאמר על דיג עם בוייליס כאשר לחלק מוסיפים וניל,לאחר קינמון,לשלישי סירופ פטל וכן הלאה.
אם יש לך גישה לתרכיזים או דיפים ייעודיים , מה טוב...
מחכים לתמונות!