מאת: שמעון סביר
החומרים:
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
1 דג בינוני (בורי/לוקוס/שולה /קורבינה ....)
2 כפות גדושות של רסק עגבניות (28-30^)
1 כף שום כתוש
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית פלפל "סודני" טחון
1/4 כפית כארוויה
4-5 חתיכות של פלפל "סודני"
1/2 כוס שמן
3 כוסות מים
מלח לפי טעם
* למי שלא אוהב חריף ניתן להפחית מכמויות של החריף
אופן ההכנה:
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
1) מחממים את השמן בסיר ומוסיפים את השום, פפריקה מתוקה/חריפה, כמון, כארוויה, ואת רסק העגבניות והמלח
2) מטגנים תוך כדי בחישה מתמדת עם כף עץ (רצוי) שלא יידבק (אפשר להנמיך את האש) כ- 3 דקות
3) מוסיפים את המים ומבשלים עד לרתיחה
4) מוסיפים את נתחי הדג ומנמיכים את האש
5) מבשלים בסיר פתוח עד לצמצום הרוטב (עד שהרוטב מסמיך)*
6) מכבים את האש ומגישים חמים / בטמפרטורת החדר
*שים לב !!! את החריימי הטריפולטאי מגישים בטמפרטורת החדר "חמים" כך שלאחר שמורידים את האש הוא מסמיך יותר
בתיאבון !!!

הכותב הוא שף מטבח לשעבר במסעדת דגים / מסעדה חלבית "שביל החלב - נתניה" / מלון "דן קיסריה" ועוד...