תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
18/12/2011 | צפון: שבי ציון -עכו | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 30 - 40 מטר | דיג מסירה - פתיונות |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
הדו"ח:
כנראה שהתמכרתי לדייג סרגוסים בחוף וכבר שכחתי מהימים הטובים בדייג בולוס ובכל זאת לאחר תקופה די ארוכה אני מחליט לצאת לדייג בולוס.
שעה 18:45 יום שישי בלילה החכות כבר במים בעכו. הים שקט ואין רוח אבל הזרם רצחני בעומק, על כן רוב הדייג היה ברדוד בין 7 עד 14 פאדום. סירה קטנה ארבעה חברה שמאוד נהניתי להיות איתם – כיף לא נורמלי עם החברה האלה. אחרי חצות מתחילות מזרחיות חזקות והזרם נהפך לבלתי נסבל. באחת מתקפלים וחוזרים הביתה.
יצאו לי כמה דגים יפים: ג'רבידות, סרגוסים יפים, מנורי,פרידות יפות, סאיניס ואיך לא – לוקוס אחד יפה. לחברה היתה פחות תפוקה אחד עם 6 דגים, אחד 3 ואחד 10. אבל היה כיף לא נורמלי איתם. בשלוש לפנות בוקר אנחנו כבר בבית.
למחרת, אני מחליט חרף העייפות ולאחר שמתעדכן מהד"ר שיש שינוי בתחזית ושהים מתאים לדייג סרגוסים בחוף, להצטרף לחברה לדייג בוס באולגה.
בשעה 14:00 אנחנו בחוף הים נראה מאוד מעודד, קצף יפה מאוד וים עובד אבל הרוח חזקה מאוד ואנחנו משתמשים במשקולית קטנה שמאוד מעיקה עלינו בדייג- כל הזמן נתפס לנו החוט בסלעים.
בסוף היום בכל זאת היו לי כמה סרגוסים יפים מאוד. עוד יום עם חברים שכיף להיות איתם – קפה על החוף – בדיחות ואיכפתיות – אחלה ערב. החברה חזרו גם הם אחד עם 7, 6, ו 3 סרגוסים.
ציוד בולוס:
פתיון: גמברי
חוט: 50
חכות: 4 ו 5
ציוד חוף:
פתיון: פילוטה
חכות: 6 ו 7
חוט ראשי: 25
חוט מוביל: 20
מקל: קוברה 240 גרם