בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג במים מתוקים בכל הסגנונות (אחראים: itamar26, shragam)
| | |-+  עזרה בג'רג'ור
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: עזרה בג'רג'ור  (נקרא 2204 פעמים) הדפסה
aviram213
חבר פורום

מנותק מנותק

עזרה בג'רג'ור
« ב- : אפריל 18, 2015, 23:55:28 PM »
שמג'רג'רים בנהרות שהזרם שם לפעמים חזק ולפעמים לא איך עובדים עם דמויים...? (דמויי דג,ספינרים,ניקלים,צידקות)

זורקים לכיוון הזרם או נגד כיוון הזרם..?או שזה משתנה מדימויי למדמויי..?
(לפי מיטב ידיעתי ונסיוני אני יודע שזורקים נגד כיוון הזרם ואז מחזירים אליי...אבל יצא לי לראות הרבה סרטונים ביוטיוב וברובם המוחלט בזרם חזק למשל כמו אחריי מפל הם זורקים עם כיוון הזרם וגם שאין מפלים...דבר שמאוד המצליח לבלבל אותי התחשב בעובדה שלא יצא לי לזרזר כמעט שנתיים)

שאלה שנייה (מצטער על הבורות והשאלות המציקות)....מה זה גיג (JIG) אם אני זוכר נכון...משתמשים בזה פה בארץ..?אם כן איך..?איפה? מתיי? ועם איזה דמויים..? ומה הייתרונות שלו על פני שיטות אחרות..?

תודה מראש לכל מי שיעזור לי ושוב סליחה על כל השאלות
 IP: [ מחובר ]
אדם אדם

חבר פורום
**

מנותק מנותק

בעניין: עזרה בג'רג'ור
« הגיב #1 ב- : אפריל 19, 2015, 11:50:06 AM »
שמג'רג'רים בנהרות שהזרם שם לפעמים חזק ולפעמים לא איך עובדים עם דמויים...? (דמויי דג,ספינרים,ניקלים,צידקות)

זורקים לכיוון הזרם או נגד כיוון הזרם..?או שזה משתנה מדימויי למדמויי..?
(לפי מיטב ידיעתי ונסיוני אני יודע שזורקים נגד כיוון הזרם ואז מחזירים אליי...אבל יצא לי לראות הרבה סרטונים ביוטיוב וברובם המוחלט בזרם חזק למשל כמו אחריי מפל הם זורקים עם כיוון הזרם וגם שאין מפלים...דבר שמאוד המצליח לבלבל אותי התחשב בעובדה שלא יצא לי לזרזר כמעט שנתיים)

שאלה שנייה (מצטער על הבורות והשאלות המציקות)....מה זה גיג (JIG) אם אני זוכר נכון...משתמשים בזה פה בארץ..?אם כן איך..?איפה? מתיי? ועם איזה דמויים..? ומה הייתרונות שלו על פני שיטות אחרות..?

תודה מראש לכל מי שיעזור לי ושוב סליחה על כל השאלות

בגדול....
תלוי בתוואי הנהר כי המטרה של הגלגול היא לגרום לדמוי ''לשחות''
ולכן אני זורק בדרך כלל בכיון הזרם נותן לו ''להיסחף למרחק'' ואז מחזיר נגד כיוון המים,
אם אתה זורק נגד הכיוון אז הדמוי יחזור אליך וצריך להיזהר שלא יהיה פלונטר בחוט, אבל ההיגיון בזה הוא שהדגים הקטנים נסחפים עם הזרם והגדולים פשוט ממתינים להם בסיבוב ו....  כריש
גיג זה סוג של דמוי כבד יותר שנתנים לו לשקוע לקרקעית ואז מקפיצים אותו לכיוון למעלה וחוזר חלילה
זה בגדול ומלמעלה תחפש בפורומים זה יתן לך המון מידע והעיקר תזכור ש''אין יאוש בעולם כלל''
בהצלחה
עריכה אחרונה: אפריל 19, 2015, 11:51:03 AM על ידי אדם אדם
-------------------------------
אם מדינת ישראל תניח את נשקה,
יזרקו את כולנו לים!!!!!
די לסולחנות.
ליעד131
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : אפריל 19, 2015, 13:12:44 PM »
מומלץ לזרוק נגד כיוון הזרם
כי אם לא הדמוי לא ישחה טוב ו"יזרק" בגלל הזרם אם הוא חזק
שיטת הג'יג עובדים איתה בארץ אבל בעיקר לביניות ושפמנונים מומלץ צבעים אפור וורוד
לתת לדמוי לשקוע ולגלגל במהירות בינונית עם הקפצות
aviram213
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : אפריל 19, 2015, 18:19:37 PM »
וזה גם משתנה אם זורקים בכיוון הזרם או נגד..?
יש לי דמויים קטנים של דגים הם דיי כבדים יחסית לגודל שלהם....אני לא כזה יודע איך לעבוד איתם...
ועוד משהו קטן שאני מנסה לזרוק לכיוון הזרם ואז להחזיר אליי כל עוד זה דמויי דג שצף אין איתו כזה בעייה אבל שאני עובד לניקלים ספינרים צידקות וכדומה הם תמיד נתקעים לי בדברים ברצפה  מה אני עושה לא נכון..?מגלגל לאט מדיי?
ושאני מנסה לזרוק אותם נגד כיוון הזרם אז הם לא שוקעים בגלל הזרם הם תמיד נשארים ממש קרוב לפניי המים ולרוב הם קופצים לי מחוץ למיים אני לא בדיוק יודע איך להסביר את זה אבל מי שמגרגר יבין מה אני מנסה להסביר...

עוד דבר קטן ואני מתנצל מראש שוב...אני יצלם את הדמויים שיש לי אם משהו יוכל להסביר לי איך לעבוד איתם אני ממש ממש אודה לו.... שוב תודה מראש ומצטער על השאלות המציקות שאני חוזר על שאלה כמה פעמים סמיילי פשוט פה אני יודע שבאמת יעזרו לי להבין
aviram213
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : אפריל 19, 2015, 18:34:17 PM »
אלה הסוגים של הדמויים
צור.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

052-3770519

« הגיב #5 ב- : אפריל 19, 2015, 18:47:46 PM »
אבירם אין בעיה לזרוק לשני הכיוונים בתנאי שהזרם חלש ואתה מגלגל מספיק מהר
במקומות עם זרם בינוני ומעלה עדיף לזרוק עם כיוון הזרם ולגלגל חזר כך נשמר מתח על החוט  וכך הדמוי מיצר את התנועה כמו שצריך
בזריקה נגד הזרם במקום שהזרימה בינונית ומעלה תצריך ממך גילגול מהיר מאוד ולא תמיד תצליח לשמור על מתח של החוט ותנוע טובה של הדמויים
לסיכום ממליץ לעבוד עם כיוון הזרם ולזרוק לאזורים שבהם יש מים יחסית עמוקים ועצים שכמעת נוגעים במים הביניות אוהבות להיות שם
aviram213
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #6 ב- : אפריל 19, 2015, 19:40:00 PM »
אוקי את זה הבנתי אבל עם ניקלים וכדומה שאני מנסה לזרוק עם כיוון הזרם ואז אני מתחיל לגלגל אליי בחזרה(כאילו אני זורק עם כיוון הזרם ושאני מגלגל בחזרה הדמוי שוחה נגד הזרם) הוא לא שוקע הוא כאילו נגרר על המיים ולא משנה כמה לאט אני מגלגל האני לא מצלוי להשאיר אותו קרוב לקרקעית(עם דמויים זה פחות בעייה כי הם צוללים לבד בזמן החזרה)

ושאלה שנייה זה..

איך אני עובד עם הדמוי הראשון משמאל( בתמונה)..?
איך אני עובד עם התולעים? (השלישי והרבעי מימין למטה בתמונה)
ואיך אני עובד עם הדמוי השני מימין למטה..?
וגם עם הדמויי גד מיסיליון (הרבעי מימין למטה בתמונה )
דוראדו על החוף

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #7 ב- : אפריל 21, 2015, 13:25:36 PM »
תשובה לשאלה הראשונה:
תוריד את ראש החכה ממש לקו המים וגלגל יותר לאט.
לאט לאט תתפוס את הטאץ׳ הנכון.
שאלה שנייה זה  4 שאלות 
אבל תדע שאתה יכול לבדוק בעצמך כל דמוי, תעבוד במקום
שהמים שקטים וכמה שיותר שקופים ואז תראה איך הדמוי מזגזג
בהתאם למהירות שלך,יש דמויים שהתנועה המיטבית שלהם במהירות נמוכה עד בינונית
כמו הסילקון רגלו,יש דמויים שאוהבים מהירות יותר גבוהה,
בנוסף תן טוויצ׳ים ותראה מה קורה עם הדמוי,ככה תלמד את התנועה הנכונה של הדמוי
שמה שמניע אותך זה ליצור תנועה של דג גוסס.
צא למים ותשקיע קצת זמן בלמידה עצמית איך להפעיל את הבובות שלך
ועם ניסוי וסבלנות  הדגים יתחילו להיתפס אצלך.
תצליח  תמיד  בירה
aviram213
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #8 ב- : אפריל 23, 2015, 01:53:01 AM »
מסכים איתך..אבל נסיתי את זה במיים הכי צלוצים שאפשר לקבל והם היו בגובהה של חצי מטר שאתה בקושי רואה שיש שם מיים...הבעיה זה שבמקומות שהזרימה ממש חלשה הם עובדים מצויין אבל שהזרם ניהיה חזק יותר פה מתחילה הבעיה
בקשר לספינרים וכל הברזלים עם המשקלים הנמוכים גם אם אני לא מגלגל בכלל הם לא מגיעים לעומק הם פשוט עולים למעלה עד שהם מגיעים לגדה שאין שם זרם ואז הם מתחילים לרדת...בדקתי את זה יש רדיפות ברגע שהם באיזור הקרקעים וגם תפסתי איתם אבל שהזרם מתחיל להתחזק אין לי יותר מדיי מה לעשות עצוב
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

« הגיב #9 ב- : אפריל 23, 2015, 09:17:31 AM »
אוקי את זה הבנתי אבל עם ניקלים וכדומה שאני מנסה לזרוק עם כיוון הזרם ואז אני מתחיל לגלגל אליי בחזרה(כאילו אני זורק עם כיוון הזרם ושאני מגלגל בחזרה הדמוי שוחה נגד הזרם) הוא לא שוקע הוא כאילו נגרר על המיים ולא משנה כמה לאט אני מגלגל האני לא מצלוי להשאיר אותו קרוב לקרקעית(עם דמויים זה פחות בעייה כי הם צוללים לבד בזמן החזרה)

ושאלה שנייה זה..

איך אני עובד עם הדמוי הראשון משמאל( בתמונה)..?
הג'יג הורוד הזה יכול לעבוד מצויין על ביניות!
שני סגנונות אפשריים לעבודה הם גלגול רציף ואיטי או ג'יגינג איטי קרוב לקרקעית.
במידה והזרם איטי וחלש והמים נקיים יחסית, גלגול רציף קרוב לפני המים יכול להביא תוצאות.
אם אין תגובה או שהמים זורמים במהירות, תאפשר לג'יג לצלול לקרקעית על ידי שחרור חוט אחרי ההטלה ואז מתיחה והוק סט איטי ועדין ללא איסוף חוט. ושוב לאפשר לו לשקוע לקרקעית...
זה דורש תרגול ותזמון טוב בכדי למנוע מהג'יג להגיע לקרקעית ולהתגלגל על הקרקעית.

איך אני עובד עם התולעים? (השלישי והרבעי מימין למטה בתמונה)
הדרך היחידה שהניבה אצלי תוצאות עם התולעים האלו והדומות להן היתה עם משקולת קליע קטנה ככול שהזרם מאפשר, ריג של 30-40 ס"מ מתחת וקרס בודד עם התולעת .
גילגול איטי על הקרקעית ועצירות במקום עם הרפיה בחוט ומתיחה מספר פעמים מבלי להזיז את המשקולת.

ואיך אני עובד עם הדמוי השני מימין למטה..?
עבודה כמו עם כול ניקל רגיל רק שבגלל המשקל הנמוך יחסית ושטח פנים גדול הוא עולה במהירות לפני המים.
במקומות עם זרימה חלשה, נסה לעבוד גם כמו עם הג'יג הורוד קרוב לקרקעית.

וגם עם הדמויי גד מיסיליון (הרבעי מימין למטה בתמונה )
זה לא ג'יג הד אלא דמוי סיליקון שמיועד לג'יג הד אבל ניתן גם לחבר אותו לריג כמו עם התולעים ולעבוד באותה הצורה.
במקרה והוא מחובר לג'יג הד סגנון העבודה יהיה קרוב לקרקעית עם הקפצות שיגרמו לו לקפוץ מהקרקעית ואז לצלול בחזרה במהירות. גם גילגול רציף במהירות שלא תגרום לו לעלות לפני המים תביא תוצאות.

תשובות לשאלות באדום למעלה.

לגבי כלל הדמויים, אני רואה שאספת בעיקר דמויים פשוטים מאיביי שיעילותם מוטלת בספק או לא ידועה לי.
השני, השלישי והרביעי משמאל למעלה בעלי הפוטנציאל הגדול ביותר לדעתי מבחינת דמויים קשיחים.
הניקלים (ימיני למטה והאמצעי למטה) עובדים מצויין רק צריך למצוא את המקום המתאים בזרם בכדי לתפעל אותם ביעילות. בימני למטה הייתי מחזיר את המשולשת.
הציקדה תעבוד במידה והיא איכותית ויודעת לצלול ולא עולה לפני המים כמו המון ציקדות פשוטות שנמכרות באיביי וגורמות לנו לבזבז כסף סתם...
הדמוי שלידה יכול גם כן לעבוד אבל חייב זרימה חלשה עד אפסית . אם יש לך מקום עם צמחיה לאורך הגדה וזרימה חלשה, נסה אותו שם...
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
aviram213
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #10 ב- : אפריל 23, 2015, 19:49:53 PM »
קודם כל תודה על העזרה....
בקשר לדמויים שענית לי עליהם ראשונים השני לא עובד בכלל כאילו הוא שוחה במעכלים ומרבה לצאת מהמיים בקשר לשלישי צדקת עליו תפסתי את הבינית הכי גדולה שתפסתי בגרגור הלבן אחריה הביא הרבה תוצאות יפות הוא עובד הכי טוב מכל מה שיש לי והרבעי הוא ניראה לי גדול מדיי לא..? כאילו הוא באורך של 4 ס"מ אבל הוא ממש שמן הוא שוחה מצויין אבל הוא צולל להובהה של 15-20 ס"מ גג...
בקשר לניקלים גם בהם צדקת הם עובדים טוב אבל במקומות בלי זרם עצוב והצידקות עובדות גם טוב הצהובה אם אני לךא טועה הוא של STRICK PRO או משהו כזה קניתי אותה ב50 שקלים...והדמויי הממש קטן גם עובד שוחה ממש טוב אבל הוא לא צולל עמוק מדיי אבל אני יקח את העצות שלך וינסה אותם...
אבל בקשר לשאלה שלי אין לי יותר מדיי מה לעשות עם זה שהניקלים לא עובדים בזרימה חזקה..?כאילו לא חזקה כמו אחריי מפל או לפניי...לדוגמא באיזור הבניאס
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

« הגיב #11 ב- : אפריל 23, 2015, 20:19:04 PM »
קודם כל תודה על העזרה....
בקשר לדמויים שענית לי עליהם ראשונים השני לא עובד בכלל כאילו הוא שוחה במעכלים ומרבה לצאת מהמיים (יש גם דמויים דפוקים. לומדים מניסיון...) בקשר לשלישי צדקת עליו תפסתי את הבינית הכי גדולה שתפסתי בגרגור הלבן אחריה הביא הרבה תוצאות יפות הוא עובד הכי טוב מכל מה שיש לי והרבעי הוא ניראה לי גדול מדיי לא..? כאילו הוא באורך של 4 ס"מ אבל הוא ממש שמן הוא שוחה מצויין אבל הוא צולל להובהה של 15-20 ס"מ גג... (לא הדמויים הכי מוצלחים אבל הם באים בחבילות עם צבעים שונים ויש ביניהם כאלו שעובדים בסדר. תתפלא אבל יש ביניות של 30 ס"מ שיתקפו אותם!)
בקשר לניקלים גם בהם צדקת הם עובדים טוב אבל במקומות בלי זרם עצוב והצידקות עובדות גם טוב הצהובה אם אני לךא טועה הוא של STRICK PRO או משהו כזה קניתי אותה ב50 שקלים...והדמויי הממש קטן גם עובד שוחה ממש טוב אבל הוא לא צולל עמוק מדיי אבל אני יקח את העצות שלך וינסה אותם...
אבל בקשר לשאלה שלי אין לי יותר מדיי מה לעשות עם זה שהניקלים לא עובדים בזרימה חזקה..? (בזרימה חזקה עובדים עם ניקלים כבדים יותר...)

כאילו לא חזקה כמו אחריי מפל או לפניי...לדוגמא באיזור הבניאס (אני מקווה מאד שהבניאס זה רק לדוגמה של מים זורמים מהר וחזק ושאתה לא באמת דג שם!!)
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #12 ב- : מאי 18, 2015, 21:40:25 PM »
נראה אבירם, שהמחקר עם השאלות והתשובות, דווקא עזר....
כך לפי הדוח שהעלית ביומן דוחות הדיג... 
aviram213
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #13 ב- : מאי 25, 2015, 21:55:07 PM »
כן גם זה וגם קצת מחקר באינטרנט אבל מהפעם האחרונה שהעלתי דוח לא הצלחתי להוציא דגים עצוב כאילו אני לא בדיוק יודע איפה לחפש את הבניות והמושטים בירדן.... כניראה שמצאתי מקום טוב אבל גם אותו הרסו לי עצוב  עצבן עצבן עצבן עצבן  עכשיו צריך להתחיל לחפש מההתחלה מקווה למצוא עוד אחד כזה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!