פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
   תחרות צילומי ציפורים- סאמח הצפר ובוב האילתי מוזמנים לפרט קצת... |
עמודים: [1]
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
|
נושא: תחרות צילומי ציפורים- סאמח הצפר ובוב האילתי מוזמנים לפרט קצת... (נקרא 2263 פעמים) |
הדפסה |
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-6944,00.htmlהצצתי בצילומים המרהיבים, אפילו הצבעתי לתמונה שסיפורה עלה כאן- על החיוויאי שנחש נכרך סביבו הטורף (החיוויאי) שכמעט נטרף... למיטב זכרוני יואל ("בוב האילתי") וסאמח הצפר היו מעורבים... סאמח ויואל, יש מצב לשמוע קצת פרטים על התחרות?
|
|
-------------------------------
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
תמונות יפיפיות ! אלו ציפורים שקיימות כאן בישראל שצולמו בידי חובבי צפרות וכדאי לזכור את זה בפעם הבאה שיוצאים מהבית ומסתכלים מסביב  את עמית לא הכרתי אבל את אביו אני מכיר כמה שנים טובות . אולי לא משוגע על ציפורים כמו שמספרים שעמית היה ובטוח צלם פחות מוכשר ממנו אבל אדם חובב טבע ואחד שכיף להחליף חוויות איתו  בתמונות רואים ליליות מצויות. הורה ושלושה פרחונים שצולמו על העץ מחוץ לבית שלי לפני שנה וחצי על ידי אדית קצנלסון. כול שנה יש קינון אצלנו וההורים כבר נשמעו החורף. בדר"כ בסביבות ינואר-פברואר ההורים משתלטים על הגזרה ותובעים בעלות על העץ . חודש-חודשים לאחר מכן כבר שומעים את הציוצים של הגוזלים וכעבור חודש הם כבר מטיילים על הענפים ומותחים כנפיים. ליליות מצויות
|
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
|
סאמח הצפר
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
החוויאי זה חוויאי שצילם יואל עם נחש שכמעט חנק את החוויאי. החוויאי הזה היה חוויאי שאני לכדתי וסימנתי עם טבעות צבעוניות. הסיפור התפרסם ב ynet. יש באתר פה קישור אבל אין לי אותו כרגע.
לגבי התחרות, רק שמעתי עליה והאמת שלא ידעתי איזה תמונות יש שם. גם אני אצביע לחוויאי כמובן, שאותו חקרתי וצילם אותו אחד מהפורום פה. אז יאללה, כולם להצביע לחוויאי.
סאמח
|
|
בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
|
|
|
|
בוב הדייג
|
מתעניין
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
WOW חברים תודה רבה על הפירגון . קצת מילים על עמית גפן ז"ל , עמית גפן היה בחור צעיר חולה במחלה קשה שטבע ובפרט הציפורים עשו לו טוב על הנשמה , ממה שהצלחתי ללמוד אודותיו היה גומע כל חומר שקשור בציפורים בשקיקה רבה , הרבה לצלם ולתעד . ר.צ.ב. קישור YNET על עמית גפן ז"ל ופועלו http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3486788,00.htmlלגבי התחרות , מאז פטירתו של עמית נערכת כל שנה תחרות לזכרו של עמית בה מוצגים צילומים ציפורים שצולמו בארץ בלבד , בשבילי זו השנה הראשנה שאני משתתף בתחרות . התמונה שאני שלחתי לתחרות אכן היא אירוע נדיר שתיעדתי השנה בחודש אוגוסט והסיפור פורסם ב YNET וכן גם באתר פה , להלן קישור לסיפור הנחש והחיוואי http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4103165,00.htmlבהזדמנות זו אני רוצה לומר תודה לכל אלו שהצביעו עבורי . תודה רבה לכם יואל
|
|
|
|
|
|
הנצרתי מס 1
|
חבר פורום
מנותקגיל:
60
אלבום תמונות http://www.flickr.com/photos/m_o_38/
|
|
אם כבר ציפורים וצפרים אז יש לי שאלה לצפרים שלנו ולכלל החברים ..אולי תהיה מעניינת זה שנים ובעונת הג'יג ובמרחק לא פחות מ 10 ק"מ ולפעמים 20 מקוו החוף ..כמעט בכל יציאה פוגשים את הדוכיפת מטיילת לה באזור ...זה לא מקרי ולא חד פעמי מול נהריה וראש הנקרה מול עכו מול חיפה ומול חוף הבונים עתלית וטנטורה אני בטוח שעוד המון אנשים ראו את הדוכיפת שם השאלה שלי..מה מחפשת דוכיפת במרחק כזה ובאזור זה !! נ.ב. מעבר לזה שהדוכיפת נבחרה לציפור הלאומית היא גם הקמיע מזל שלי בדיג
|
|
|
|
| IP: [
מחובר ]
|
|
|
|
בוב הדייג
|
מתעניין
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
פעם ראשונה שאני שומע על דוכיפת במרחק כזה מן החוף , מצטער אין לי תשובה בעניין
|
|
|
|
|
|
סאמח הצפר
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
אם כבר ציפורים וצפרים אז יש לי שאלה לצפרים שלנו ולכלל החברים ..אולי תהיה מעניינת זה שנים ובעונת הג'יג ובמרחק לא פחות מ 10 ק"מ ולפעמים 20 מקוו החוף ..כמעט בכל יציאה פוגשים את הדוכיפת מטיילת לה באזור ...זה לא מקרי ולא חד פעמי מול נהריה וראש הנקרה מול עכו מול חיפה ומול חוף הבונים עתלית וטנטורה אני בטוח שעוד המון אנשים ראו את הדוכיפת שם השאלה שלי..מה מחפשת דוכיפת במרחק כזה ובאזור זה !! נ.ב. מעבר לזה שהדוכיפת נבחרה לציפור הלאומית היא גם הקמיע מזל שלי בדיג אכן מאמון הבחנה במקומה. גם אני לבד וגם איתך ראיתי את הדוכיפת. זה היה בקיץ. כרגע לא בטוח אם עודנו קיים. בדקתי את העניין ומצאתי בספרות שהם כן חותכים את הים בנדידה קרוב לחוף (עדיין 20 ו30 ק"מ נחשב קרוב לחוף מבחינת מרחקי נדידה). גם בארץ כתוב שכן חותכים את הים. מה שלא ברור זה אם עדיין רואים עכשיו דוכיפת אז כרגע אין ממש נדידה ואז התיאוריה של נדידה לא בדיוק נכונה. שנית, ראיתי דוכיפתיים מסתובבים במעגלים ולא כולם המשיכו ישר-דבר שמעיד לא על נדידה אלא התמהמהות מסיבה מסוימת. גם זה לא מובן לי עדיין. אולי פרטים שה גי פי אס שלהם לא עובד כמו שצריך ועוד לא התאפסו.
|
|
|
|
|
|
סאמח הצפר
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
WOW חברים תודה רבה על הפירגון . קצת מילים על עמית גפן ז"ל , עמית גפן היה בחור צעיר חולה במחלה קשה שטבע ובפרט הציפורים עשו לו טוב על הנשמה , ממה שהצלחתי ללמוד אודותיו היה גומע כל חומר שקשור בציפורים בשקיקה רבה , הרבה לצלם ולתעד . ר.צ.ב. קישור YNET על עמית גפן ז"ל ופועלו http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3486788,00.htmlלגבי התחרות , מאז פטירתו של עמית נערכת כל שנה תחרות לזכרו של עמית בה מוצגים צילומים ציפורים שצולמו בארץ בלבד , בשבילי זו השנה הראשנה שאני משתתף בתחרות . התמונה שאני שלחתי לתחרות אכן היא אירוע נדיר שתיעדתי השנה בחודש אוגוסט והסיפור פורסם ב YNET וכן גם באתר פה , להלן קישור לסיפור הנחש והחיוואי http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4103165,00.htmlבהזדמנות זו אני רוצה לומר תודה לכל אלו שהצביעו עבורי . תודה רבה לכם יואל אני הכרתי את עמית וראיתי גם חלק מהעבודות שלו. איש שלא מהעולם הזה.....סיפור שלו כמו סרט... פשוט מרגש.....
|
|
|
|
|
|
הנצרתי מס 1
|
חבר פורום
מנותקגיל:
60
אלבום תמונות http://www.flickr.com/photos/m_o_38/
|
|
 |
|
|
אם כבר ציפורים וצפרים אז יש לי שאלה לצפרים שלנו ולכלל החברים ..אולי תהיה מעניינת זה שנים ובעונת הג'יג ובמרחק לא פחות מ 10 ק"מ ולפעמים 20 מקוו החוף ..כמעט בכל יציאה פוגשים את הדוכיפת מטיילת לה באזור ...זה לא מקרי ולא חד פעמי מול נהריה וראש הנקרה מול עכו מול חיפה ומול חוף הבונים עתלית וטנטורה אני בטוח שעוד המון אנשים ראו את הדוכיפת שם השאלה שלי..מה מחפשת דוכיפת במרחק כזה ובאזור זה !! נ.ב. מעבר לזה שהדוכיפת נבחרה לציפור הלאומית היא גם הקמיע מזל שלי בדיג אכן מאמון הבחנה במקומה. גם אני לבד וגם איתך ראיתי את הדוכיפת. זה היה בקיץ. כרגע לא בטוח אם עודנו קיים. בדקתי את העניין ומצאתי בספרות שהם כן חותכים את הים בנדידה קרוב לחוף (עדיין 20 ו30 ק"מ נחשב קרוב לחוף מבחינת מרחקי נדידה). גם בארץ כתוב שכן חותכים את הים. מה שלא ברור זה אם עדיין רואים עכשיו דוכיפת אז כרגע אין ממש נדידה ואז התיאוריה של נדידה לא בדיוק נכונה. שנית, ראיתי דוכיפתיים מסתובבים במעגלים ולא כולם המשיכו ישר-דבר שמעיד לא על נדידה אלא התמהמהות מסיבה מסוימת. גם זה לא מובן לי עדיין. אולי פרטים שה גי פי אס שלהם לא עובד כמו שצריך ועוד לא התאפסו. לא רק בקיץ..כמעט בכל יציאה לאותם אזורים ראיתי אחד לפחות ולפעמים כמה בעצם כרגע נזכרתי שהיית איתנו בסירה וגם ראינו אותה נראה לי יהיה לכם מה לחקור אם לא מדובר בנדידה
|
|
|
|
| IP: [
מחובר ]
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
אם כבר ציפורים וצפרים אז יש לי שאלה לצפרים שלנו ולכלל החברים ..אולי תהיה מעניינת זה שנים ובעונת הג'יג ובמרחק לא פחות מ 10 ק"מ ולפעמים 20 מקוו החוף ..כמעט בכל יציאה פוגשים את הדוכיפת מטיילת לה באזור ...זה לא מקרי ולא חד פעמי מול נהריה וראש הנקרה מול עכו מול חיפה ומול חוף הבונים עתלית וטנטורה אני בטוח שעוד המון אנשים ראו את הדוכיפת שם השאלה שלי..מה מחפשת דוכיפת במרחק כזה ובאזור זה !! נ.ב. מעבר לזה שהדוכיפת נבחרה לציפור הלאומית היא גם הקמיע מזל שלי בדיג אכן מאמון הבחנה במקומה. גם אני לבד וגם איתך ראיתי את הדוכיפת. זה היה בקיץ. כרגע לא בטוח אם עודנו קיים. בדקתי את העניין ומצאתי בספרות שהם כן חותכים את הים בנדידה קרוב לחוף (עדיין 20 ו30 ק"מ נחשב קרוב לחוף מבחינת מרחקי נדידה). גם בארץ כתוב שכן חותכים את הים. מה שלא ברור זה אם עדיין רואים עכשיו דוכיפת אז כרגע אין ממש נדידה ואז התיאוריה של נדידה לא בדיוק נכונה. שנית, ראיתי דוכיפתיים מסתובבים במעגלים ולא כולם המשיכו ישר-דבר שמעיד לא על נדידה אלא התמהמהות מסיבה מסוימת. גם זה לא מובן לי עדיין. אולי פרטים שה גי פי אס שלהם לא עובד כמו שצריך ועוד לא התאפסו. לא רק בקיץ..כמעט בכל יציאה לאותם אזורים ראיתי אחד לפחות ולפעמים כמה בעצם כרגע נזכרתי שהיית איתנו בסירה וגם ראינו אותה נראה לי יהיה לכם מה לחקור אם לא מדובר בנדידה בקצב הזה כולנו נהפוך להיות (גם) צפרים... 
|
|
|
|
|
|
סאמח הצפר
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
אם כבר ציפורים וצפרים אז יש לי שאלה לצפרים שלנו ולכלל החברים ..אולי תהיה מעניינת זה שנים ובעונת הג'יג ובמרחק לא פחות מ 10 ק"מ ולפעמים 20 מקוו החוף ..כמעט בכל יציאה פוגשים את הדוכיפת מטיילת לה באזור ...זה לא מקרי ולא חד פעמי מול נהריה וראש הנקרה מול עכו מול חיפה ומול חוף הבונים עתלית וטנטורה אני בטוח שעוד המון אנשים ראו את הדוכיפת שם השאלה שלי..מה מחפשת דוכיפת במרחק כזה ובאזור זה !! נ.ב. מעבר לזה שהדוכיפת נבחרה לציפור הלאומית היא גם הקמיע מזל שלי בדיג אכן מאמון הבחנה במקומה. גם אני לבד וגם איתך ראיתי את הדוכיפת. זה היה בקיץ. כרגע לא בטוח אם עודנו קיים. בדקתי את העניין ומצאתי בספרות שהם כן חותכים את הים בנדידה קרוב לחוף (עדיין 20 ו30 ק"מ נחשב קרוב לחוף מבחינת מרחקי נדידה). גם בארץ כתוב שכן חותכים את הים. מה שלא ברור זה אם עדיין רואים עכשיו דוכיפת אז כרגע אין ממש נדידה ואז התיאוריה של נדידה לא בדיוק נכונה. שנית, ראיתי דוכיפתיים מסתובבים במעגלים ולא כולם המשיכו ישר-דבר שמעיד לא על נדידה אלא התמהמהות מסיבה מסוימת. גם זה לא מובן לי עדיין. אולי פרטים שה גי פי אס שלהם לא עובד כמו שצריך ועוד לא התאפסו. לא רק בקיץ..כמעט בכל יציאה לאותם אזורים ראיתי אחד לפחות ולפעמים כמה בעצם כרגע נזכרתי שהיית איתנו בסירה וגם ראינו אותה נראה לי יהיה לכם מה לחקור אם לא מדובר בנדידה בקצב הזה כולנו נהפוך להיות (גם) צפרים...  תשמע רפי, מה רע? דיג וציפורים- שניהם תראה באותה יציאה בלי להתאמץ, ושניהם מתאימים לאנשים לא שפויים שרודפים אחרי משהו, בין אם זה ביד או בעין. 
|
|
|
|
|
|
סאמח הצפר
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
תמונות יפיפיות ! אלו ציפורים שקיימות כאן בישראל שצולמו בידי חובבי צפרות וכדאי לזכור את זה בפעם הבאה שיוצאים מהבית ומסתכלים מסביב  את עמית לא הכרתי אבל את אביו אני מכיר כמה שנים טובות . אולי לא משוגע על ציפורים כמו שמספרים שעמית היה ובטוח צלם פחות מוכשר ממנו אבל אדם חובב טבע ואחד שכיף להחליף חוויות איתו  בתמונות רואים ליליות מצויות. הורה ושלושה פרחונים שצולמו על העץ מחוץ לבית שלי לפני שנה וחצי על ידי אדית קצנלסון. כול שנה יש קינון אצלנו וההורים כבר נשמעו החורף. בדר"כ בסביבות ינואר-פברואר ההורים משתלטים על הגזרה ותובעים בעלות על העץ . חודש-חודשים לאחר מכן כבר שומעים את הציוצים של הגוזלים וכעבור חודש הם כבר מטיילים על הענפים ומותחים כנפיים. ליליות מצויות יופי של תמונות גיא!
|
|
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
| « הקודם הבא »
|
| הדפסה
|