פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
   צעד קטן לטונה > צעד גדול לצולל. |
עמודים: 1 [2]
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
|
נושא: צעד קטן לטונה > צעד גדול לצולל. (נקרא 4554 פעמים) |
הדפסה |
|
|
fishza
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
הלוואי והיו יותר דוחות וסרטונים של צוללנים. אני חושב שאפשר ללמוד המון מהסרטים הללו, ולא משנה באיזה סגנון כל אחד מאיתנו דג, למשל - איך הדגים מגיבים, איפה ואיך הם נעים, איך נראת הקרקעית מהזווית של הדג וכו....
לגבי המקום והדרך אני אתן לך ולגיא לסגור את זה, בכל מקרה תודה אנדרי על השיתוף, מאוד מלמד ומהנה!
זיו
|
|
|
|
|
|
ronni_333
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אנדריי כנראה שגאי לא ירד לסוף דעתנו, ולמען הסר כל ספק לא אנדריי ולא אני או כל צולל אוהב יום חושב לדוג בצלילה בתחום השמורה!!!! חשיבות הסרט היא להמחיש את החשיבות בקיום אזורי שמורות, וניתן להתיר בו דייג חוף!!!!! גאי זו הוכחה שדייג חוף אינו הגורם לירידה בדגה, לדעתי אגב כל סוגי הדייג הספורטיבי אינם הגורם לירידה בדגה, אלא חריש הים על ידי מכמורות. רפי נא העלה המאמר ששגרתי אליך, ניתן אולי לפרסם אותו באתר בכל מסגרת אפשרית, לרבות בדוחות הדייג!!!
|
|
|
|
|
|
טרחונסקי
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
סרטים פשוט מדהימים!  לא יאמן שיש מקומות כאלה בישראל. אני יכול להגיד לך שאפילו בצלילות באילת לא ראיתי להקות דגים כאלה 
|
|
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
סרטון מרתק ומדהים... תענוג לראות להקות דגים שעדיין שורדות בחופינו פה ושם - אך גולת הכותרת היא ללא ספק הטונה...
ללא קשר, אכן מקום הסרטון איננו ביומן דוחות הדיג אלא בפורום על החוף, לכן מועבר לשם... להבנתי אנדרי, לשיטתך זה דיג עם העדשה... פרשנות מעניינת... בכל מקרה אתה מוזמן להעלות עוד מהדברים היפים הללו - מקסימום יועברו לפורום על החוף..
|
|
-------------------------------
|
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
53
|
|
אנדריי כנראה שגאי לא ירד לסוף דעתנו, ולמען הסר כל ספק לא אנדריי ולא אני או כל צולל אוהב יום חושב לדוג בצלילה בתחום השמורה!!!! חשיבות הסרט היא להמחיש את החשיבות בקיום אזורי שמורות, וניתן להתיר בו דייג חוף!!!!! גאי זו הוכחה שדייג חוף אינו הגורם לירידה בדגה, לדעתי אגב כל סוגי הדייג הספורטיבי אינם הגורם לירידה בדגה, אלא חריש הים על ידי מכמורות. רפי נא העלה המאמר ששגרתי אליך, ניתן אולי לפרסם אותו באתר בכל מסגרת אפשרית, לרבות בדוחות הדייג!!!
רפי תן מאמץ מעניין על מה רוני מדבר 
|
|
|
|
|
|
אודי דגן
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
51
|
|
אנדריי השועל איזה צילום מדהים וערוך כהלכה כמנהגך בקודש. למה בקורס איתך ראינו "רק" לוקוסים ענקיים, ושאר דגים יפייפים ? מצטער, אבל לא מבין על מה הוויכוח הזה ? אני צולל מזה 20 שנה, לפעמים לדייג ולפעמים לכיף. מעולם לא החזקתי חכה פשוט כי זה נראה לי משעמם. רוב חבריי דגים דווקא עם חכות, וחלקם אף התנסה בצלילה חופשית. אני אומר לחברים שההבדל הוא ביכולת "לבחור" את הארוחה שלך. הצולל רואה מראש מה ינסה לתפוס והדייג על החוף לא. החשוב הוא שכל אחד ידע להנות מהספורט שעושה לו טוב, יכבד את רעהו שעוסק בספורט אחר, ובעיקר יכבד וישמור על הים והחוף מהם הוא שואב את שלוות הנפש ומביא הביתה את הארוחה הבאה 
|
|
|
|
| IP: [
מחובר ]
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
50
יש אכילות ???
|
|
 |
|
|
אנדריי השועל איזה צילום מדהים וערוך כהלכה כמנהגך בקודש. למה בקורס איתך ראינו "רק" לוקוסים ענקיים, ושאר דגים יפייפים ? מצטער, אבל לא מבין על מה הוויכוח הזה ? אני צולל מזה 20 שנה, לפעמים לדייג ולפעמים לכיף. מעולם לא החזקתי חכה פשוט כי זה נראה לי משעמם. רוב חבריי דגים דווקא עם חכות, וחלקם אף התנסה בצלילה חופשית. אני אומר לחברים שההבדל הוא ביכולת "לבחור" את הארוחה שלך. הצולל רואה מראש מה ינסה לתפוס והדייג על החוף לא. החשוב הוא שכל אחד ידע להנות מהספורט שעושה לו טוב, יכבד את רעהו שעוסק בספורט אחר, ובעיקר יכבד וישמור על הים והחוף מהם הוא שואב את שלוות הנפש ומביא הביתה את הארוחה הבאה  צוללן "בוחר את הארוחה שלו." דיג חכות בוחר אם לשמור או לשחרר את מה שתפס והוא לא בהכרח חייב להפוך לארוחה. זה הבדל תהומי... אבל משום מה לא נראה לי שאתה הכתובת למטענים שיש לחלקנו כלפי צוללנים  אתה לא נראה לי כמו אחד שדופק שחילרים עמוסים בדגים מכול סוג וגודל. אתה לא מצטייר לי כמו אחד שיורד עם אזמל ופטיש ומרחיב את הפתח למערה של הלוקוס בכדי שתוכל לדפוק לו חץ בראש. אתה לא נשמע לי כמו אחד שיתחבר לנרגילה וירד ל-20-30 מטר לשעתיים בכדי לכלות ריף או תקלה מכול דג שימצא שם... לא נראה לי גם שיש לצלילה מבחינתך אלמנט של כסף. חוץ אולי מלהוציא אותו על התחביב שלך... אם אני צודק ואתה לא עונה על אף אחד מהדוגמאות שציינתי, כנראה שבאמת אתה לא הכתובת 
|
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
|
אודי דגן
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
51
|
|
גיאצ'וק צדקת בהכל. אני מבין את איך שאתה רואה את ההבדל, אני פשוט לא יורה על דג שלא עומד בסטנדרטים של הגודל המינימאלי, ויש פעמים שאני יוצא מהמים בלי כלום על השחילר - ומחייך ומאושר מהזמן שניתן לי להיות מתחת למים. פטיש ואיזמל זה כשאני מסתת אבנים בגינה שלי לבניית טרסות, אני לא צולל עם "נרגילה"  כבר שנים, ומעולם לא צללתי עם עזרים למטרת דייג. כשאני פוגש לעיתים נדירות מישהו כזה אני מודיע לו שכשאצא מהמים אני מתקשר למשטרה - וכדאי לו לא להיות באיזור כשזה קורה. זה כל כך מכעיס אותי שאנשים צוללים עם מיכלים לדייג (עם רשיון או בלי - לא מעניין בכלל) שבא לי לסגור להם את הברז מתחת למים ולקשור להם את צינורות הווסטים ... לכסף יש משמעות. הדג שאביא הביתה הוא זה שלא אקנה אצל הדייג מהכפר השכן, ועם הכסף שאחסוך אקנה ציוד צלילה משופר, פיצ'יפקעס לקיאק וכו'  ואם יש פה צוללנים מהקטגוריות האחרות שלא מכבדים את הים ושומרים על מה שבו שגם ילדיהם ונכדיהם יוכלו להנות ממנו - כדאי שישבו רגע על החוף עם ראש צלול ולב פתוח - ואולי יחכימו וישנו דרכיהם.
|
|
|
|
| IP: [
מחובר ]
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
50
יש אכילות ???
|
|
 |
|
|
גיאצ'וק צדקת בהכל. אני מבין את איך שאתה רואה את ההבדל, אני פשוט לא יורה על דג שלא עומד בסטנדרטים של הגודל המינימאלי, ויש פעמים שאני יוצא מהמים בלי כלום על השחילר - ומחייך ומאושר מהזמן שניתן לי להיות מתחת למים. פטיש ואיזמל זה כשאני מסתת אבנים בגינה שלי לבניית טרסות, אני לא צולל עם "נרגילה"  כבר שנים, ומעולם לא צללתי עם עזרים למטרת דייג. כשאני פוגש לעיתים נדירות מישהו כזה אני מודיע לו שכשאצא מהמים אני מתקשר למשטרה - וכדאי לו לא להיות באיזור כשזה קורה. זה כל כך מכעיס אותי שאנשים צוללים עם מיכלים לדייג (עם רשיון או בלי - לא מעניין בכלל) שבא לי לסגור להם את הברז מתחת למים ולקשור להם את צינורות הווסטים ... לכסף יש משמעות. הדג שאביא הביתה הוא זה שלא אקנה אצל הדייג מהכפר השכן, ועם הכסף שאחסוך אקנה ציוד צלילה משופר, פיצ'יפקעס לקיאק וכו'  ואם יש פה צוללנים מהקטגוריות האחרות שלא מכבדים את הים ושומרים על מה שבו שגם ילדיהם ונכדיהם יוכלו להנות ממנו - כדאי שישבו רגע על החוף עם ראש צלול ולב פתוח - ואולי יחכימו וישנו דרכיהם.  לגבי עניין הכסף, נכון שדג יפה שתביא הביתה יחסוך את הקניה שלו מהכפר השכן אבל לא לזה הכוונה. הכוונה היא לאלו שדגים בצלילה ואת הדגים מוכרים בשביל.........הכסף. אז, כבר אין הגבלה ואין מחסומים וכול דג שיש לו פוטנציאל מכירה הופך למטרה 
|
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
|
|
גיא 
|
דייג זה קודם כל בשביל הנשמה 
|
|
|