| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 7/4/2015 | שרון: חדרה (קיסריה/גבעת אולגה) | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 30 - 40 מטר | דיג מסירה - פתיונות |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 10 | שרימפס - | לוקוס "אמריקאי" (אוקונוס משורטט) | 1 | 0.0001 גר |
הדו"ח:
אהלן חברים
חופשת פסח מנצל ליומיים ברצף בלי תוצאות של ממש בג'יגלייט.
היציאות היו אתמול בסירה שלי והיום בסירה של חבר.
כותב את הדוח הזה לא בגלל תפיסה של דג מיוחד אלא מה שיש בפה של הדג: רגל של ציפור!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

תפס את זה עודד, הבן החמוד של איצק. כשאמר שנדמה לו שבפה של הדג יש רגל של ציפור הייתי בטוח שהוא טועה בזיהוי עם איזה שאריות של בעל חיים ימי, אבל עודד לא טעה בסופו של דבר...
דג שחי בעומק של 40 מטר בערך וניזון בקרקעית, מגיעה אליו רגל של ציפור, אוכל אותה בלי שתגיע לקיבה אלא נשארת בפה, יחד איתה סרטן זעיר.
הרגל היא של ציפור שיר קטנה, ייתכן וזה סבכי כלשהו...(למרות שאני צפר, חוקר ציפורים ומטבע, אין לי מומחיות ברגליים-פשוט מתבייש להסתכל על רגליים
ולכן אין לי זיהוי ודאי.הרבה ציפורים כרגע עוברות אותנו בנדידה, חלקן תשושות ועוברות מעל הים מרצון או שנסחפות לשם.
הציפור הזו כנראה נאכלה על ידי הלוקוס אמריקאי (אוקנוס מסורטט=אבו נוח) ממש באותו יום שעודד תפס את הדג...
אבל איך הציפור הגיעה לעומק 40 מטר, איפה היו שאר חלקיה ומה היה סיפורה זה נשאר תעלומה.
מעניין אם בכלל יש תיעוד למקרה דומה למה שהיה לנו היום שרגל ציפור נמצאת בתוך פה של דג, ועוד 4 ק"מ מהחוף ובעומק 40 מטר!!!!!!!!!!!!!!!!!
אז למה נהניתי היום למרות חוסר תפיסות של ממש, כי הטבע מלא הפתעות, והיחשפות לתופעות האלו זה דבר שנותן סיפוק אדיר........
חג שמח ודיג מוצלח (ומלא הפתעות
) לכולם ...

צוות המורים!