| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 14/2/2015 | מרכז - תל אביב | מים מלוחים | גלי | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| כל היום | שרימפס - | דניס /אגאג "מבויית"/ציפורה (ספרוס זהוב) | 10 | |
| כל היום | קלמארי - | דניס /אגאג "מבויית"/ציפורה (ספרוס זהוב) | 15 | |
הדו"ח:
לאחר רגיעת הים היום, יצאנו לחפש את הדניסים בגזרה מאשדוד עד פלמחים. אני הייתי בפלמחים וסריקת החוף מהצוק עד אחרי הקיבוץ לא העלתה אף דניס חי. החוף מלא דניסים מתים ויבשים
.בשעה 10:30, מקבל דיווח לוהט בלייב מיוני על דניסים ביפו.
אני ישר מתקפל מפלמחים ושולח כבר את שאר החבר'ה גם לאזור (הסיכום הוא שמי שמוצא אותם מעדכן את כל השאר).
מגיע ליפו לקראת 11:30 וכבר רואה אנשים עם שקיות דניסים בתוך הנמל. לפחות הפעם אני יודע שהגעתי למקום הנכון ובזמן הנכון
.מתמקם לאורך החומה (הנמל עצמו כבר היה עמוס), וכבר מסביבי מגיעים עוד ועוד דייגים.
לאחר שתי זריקות כיוונון ומציאת המיקום שלהם, התחילו לצאת חתיכות יפות ומכובדות 250-400 משקל ממוצע. הקצב לא אחד אחרי השני, אבל יוצאים.
אנחנו נשארים באותו איזור ושולפים את הדגים.
כל החומה מתמלאת לאיטה בעשרות/מאות דייגים וכמעט לכולם יש דגים. הלהקות שלהם מטיילות לאורך החומה וכל פעם יש אקשן בקטע אחר.
תמונה של החומה עם חלק מהדייגים

ככה מעבירים את הזמן בכיף ובהנאה עד שבסביבות 14:30, לאחר כשעה של הפסקת אקשן התחלנו לחפש מקום אחר כי הדגים לא היו בסביבה שלנו וראיתי שיצאו בהמשך.
לאחר שעברנו מיקום, האקשן חזר ושוב יוצאים דגים, אצלינו בקצב רגוע אבל אצל האחרים שלישיות וזוגות של גדולים.
אצלי הדג הגדול ביותר שקל 500 גרם והיו גם יותר גדולים לאחרים מדי פעם.
בשעה 18:00, קפואים מקור התקפלנו הביתה (בכל זאת צריך גם לנקות את הדגים ולהכין ארוחת ערב).
היתה שבת מהנה ותענוג להוציא את הדניסים החמורים עם הציוד הקל
.אצלי נתפסו סה"כ 25 דניסים במשקל כולל של 6.6 ק"ג.

הציוד שהשתמשתי בו:
מקל: Browning Syntec Tradition Lure באורך 3 מ'
רולר: שימנו אולטגרה 4000
חוט: PowerPro Silk 10LB
קרסים מס' 6 .
פתיון: קלמרי וגמברי.

צוות המורים!