אתה מדבר על המעצור המגנטי ...
התפקיד שלו זה לשמור על השפולה שלא תסתובב מהר מדי (יותר מהר מיציאת החוט על ידי המשקולת )
ככל שתגביר את הועצמה כך השפולה פחות תסתובב מהר
כדי שתוכל להתמודד כמו שצריך מומלץ להתחיל ברמה הכי גבוה ולאט לאט כל זריקה לשחרר
בהמשך למה שכתב הלל.
הכפתור עם המספרים היא המנגנון המגנטי שתפקידו למתן את הסיבובים למניעת פלונטרים לקראת נחיתת החוט על הקרקע.
מצידו השני יש ידית גלגול, קלאצ' המצוי בצמוד לידית הגילגול.
וכן כפתור קטן בצד אשר מווסת את מהירות סיבוב השפולה, מעין ידית בלם. כלומר כאשר אתה לוחץ על כפתור שיחרור החוט לזריקה, ככול שהכפתור הזה סגור יותר כך מהירות סיבוב השפולה קטנה יותר, וההיפך כאשר הכפתור פתוח מהירות הסיבוב של השפולה חופשי יותר.
להתחלה אני ממליץ לעבוד עם מגנט על 8 עד 10. ואת הכפתור מנגד תכוון כך - חבר לחוט את הדמוי או המשקולת הרצויה, שחרר את הכפתור כאילו אתה מוכן לזריקה, תפוס את המקל בזווית של 70 מעלות וראה את מהירות ירידת המשקולת לרצפה. כוון כך שהמהירות תהיה יחסית מעט איטית. נסה מספר זריקות. כאשר הכול עבר תקין, אתה יכול לשחרר מעט את הכפתור.
המלצה שלי לנסות כול פעם רבע סיבוב וזאת עד לשליטה מלאה בזריקות.
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk 2
יוסי תודה רבה ידידי , סידרת לי את העניין.
הרולר מיועד לז'רז'ור , רציתי להכיר את הסגנון הזה ולכן הזמנתי רולר פשוט יחסית וזול כדי להשתפשף עליו.
העלתי את השאלה כאן כי בפורום ז'רז'ור מעטים הדייגים שמשתמשים ברולר שוכב לעומת דייגי החוף.
הצמדתי לרולר מקל טרבוקו searider וחוט פאואר פרו 20 ליברה ויצאתי לתפוס דניסים שיצאו בזוגות.
הצלחתי לתפעל את הרולר בלי פלונטרים ובלי בעיות , גלגול חלק ורולר חזק ונהדר.
כיף גדול , לאט לאט אחפש רולר מקצועי יותר וייעודי לז'רז'ור לייט.