וזה ממש מבאס אותי

א. לאט ורגוע - תאספו מודיעין ומידע מאתרי אינטרנט , מחברים , תבקרו בחנויות ובמועדוני ספורט ימי ותאספו מידע . "תריחו" ותרגישו בעצמכם האם אתם בנויים להיכנס לזה ובעיקר להתמיד.
ב. תחשבו - כמה זמן פנוי יש לי ? האם אוכל לפנות זמן נוסף ? יציאה עם קיאק לים אומרת בדרך כלל להתנתק מהמשפחה , אם בכוונתכם לחתור בעיקר בשבתות ואתם זוג צעיר או סתם עם ילדים קטנים קחו זאת בחשבון .
ג. תנסו לפני - כנס לים עם קיאק של חבר או של מועדון ספורט ימי . ויותר מפעם אחת ! יכול להיות שמה שנראה לך
מגניב במסך המחשב או בחנות לא יהיה כל כך מגניב בים.
ד. לוגיסטיקה - תחשבו , האם יש לכם איפה לאכסן גוש פלסטיק באורך 4.5 מטר ? האם אני אסתדר עם הנפה
והורדה של 25 ק"ג מגג הרכב ?האם יש לי איפה לאכסן את הציוד ? האם הפיאט 500 תוכל לסחוב פרולר 15 ?
ה. תקציב - כל אחד רוצה להוזיל עלויות בטח בהתחלה כשצריך לרכוש ציוד רב נוסף חוץ מגוף הקיאק. ואז רוכשים קיאק
באיכות נמוכה או קיאק שאינו מתאים לכם ואז מתייאשים ומוכרים ושמים הודעה "היה בים 3 פעמים..."
אחרי שעברתם בשלום את סעיפים א,ב,ג ,ד, אל תלכו על תקציב רזה (ככול שניתן כמובן) קיאק איכותי וציוד איכותי לא רק עולים יותר כסף אלא גם מגבירים במכפלות (!!) את ההנאה ואת ההתמכרות לתחביב נפלא זה.כיוון המחשבה של "נתחיל עם משהו זול" עולה מאוד ביוקר בהמשך. וזה מניסיון של רבים וטובים אחרים .
ו. זוגי או ליחיד - כאן זה קל . רק ליחיד. המחשבה הרומנטית של לצאת לחתירה עם האישה או הילד אינה עובדת ברוב
המקרים שאני מכיר ולחתור לבד בקיאק זוגי זה פשוט אסון עד כדי בלתי אפשרי. אז מקסימום יגידו שאתם אגואיסטים ובסוף יתרגלו.
ז. להתחיל לאט - ללמוד את הכלי והמגבלות שלו , לתרגל את כל תרגילי הבטיחות , להתחיל בלי ציוד נוסף , להיכנס
לגלי החוף ולצאת הרבה פעמים עד שעושים זאת היטב , לרדת ולעלות על הקיאק בגובה ים שאינו מאפשר עמידה , לא להתבייש (אבל ממש לא) לבקש עצה ועזרה מהמנוסים יותר . ללמוד לקרוא תחזית ים יום לפני.
ז. להתחבר לקבוצה ולהתמיד - אם הגעתם לכאן, אז זהו ,התמכרתם ואתם מוסמכים לכתוב עצות למתחילים בפורום.

בהצלחה