בוקר טוב לכולם,
יצא לי לדוג בים סוער באיזור חוף אכזיב ונתקלתי ב2 בעיות.
הבעיה הראשונה הייתה שהיה קשה לי לשלוט בהתנהגות הדמוי בגלל הזרמים החזקים שהיו שם.
הבעיה השניה הייתה שבסופו של דבר הדמוי נתפס בסלעים.
אני מודע לעובדה שצריך לגלגל מהר בסיטואציות כאלה אבל אני רוצה לשאול כמה שאלות:
1) האם גלגול מהיר זה הפתרון היחידי בסיטואציות כאלה או שקיימים טיפים נוספים שיכולים לעזור?
2) מצד אחד הבנתי שים סוער יכול להיות טוב לדיג אבל אולי במקרים קיצוניים כדאי להימנע מלדוג באותו יום?
3) האם במצב ים כזה צריך להשתמש רק בדמויי טופווטר כדי להקטין את סיכוי ההיתפסות בסלעים או שבהינתן רמה טכנית גבוהה ניתן להשתמש גם בדמויים אחרים?
פבל
קודם כל יש ימים שהים סוער ממש ואי אפשר לעבוד בזרוזר.. בימים כאלה פשוט תנוח בבית

חבל על הציוד שתאבד , על הזמן והעצבים...
הדרכים שאפשר להתמודד עם ים שעובד סביר ולא גועש מדי:
1 גלגול מהיר עובד (אך לא תמיד אפקטיבי. תלוי בדגים שיהיו בסביבה\דג המטרה) לדוגמא, אם יהיה לברק באזור, תתקשה לקבל תקיפה, אך אם יהיו טוניות,ביבי איטיאס, טרכונים וכו זה יעבוד (דגים אלה נמצאים בתוואי שטח שונים),פתרון אחר הוא להרים את המקל כלפי מעלה לכמעט 90 מעלות. זה יבטיח שהדמוי לא ירד.
2 יש עובד הוא טוב לדיג. ים סוער לא נוח ולא כיף. לטעמי. שהים סוער , ובטיחותי להיות על מזח אז עדיף על מזח או מקום גבוה שתוכל לעבוד ממנו אפקטיבי.
3 לא בהכרח. ישנם דמויים ששוקעים עמוק, ויכולים לרדת מתחת לגלים, אך כאן משחק גם העומק, במידה ורדוד מדי, תאבד דמויים. אם עמוק, אין שום בעיה. (רצוי לעבוד עם חוט דק על מנת להקטין את החיכוך והשפעת הגלים על הדמוי כתוצאה מסחף החוט)
בימים סוערים משתמש בדמויים ששוקעים, או בומבט וסיליקון על פני המים באזורים הרדודים של אכזיב.
בתחילת דרכי איבדתי מספר דמויים באזור , עקב עבודה לא נכונה.
דרך נוספת
היא להוריד את המשולשת ולהחליף בקרסי סינגל, מפחית את הסיכוי להיתקע בסלעים, אך מחייב עבודה נכונה בלי קשר. כמו שהסברתי קודם.
עם הזמן תרגיש את העומק של הדמויים, תכיר את השטח שאתה דג, איפה רדוד ואיפה עמוק.
באזורים רדודים יחסית, ממליץ לדוג עם המקל כלפי מעלה. בזוית של כמעט 90 מעלות ואפילו תן טיפה גובה עם היד במידה והמקל שלך קצר מ 2.70