בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
| | |-+  ריגים לגומבר
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: ריגים לגומבר  (נקרא 1122 פעמים) הדפסה
Ofek1
חבר פורום
**

מנותק מנותק

ריגים לגומבר
« ב- : נובמבר 27, 2014, 22:33:35 PM »
שלום לכולם,
השבוע אני מתכנן לצאת למרינה בהרצליה והמטרה היא לתפוס גומבר. אני לא דייג מנוסה וזאת הפעם הראשונה שדג המטרה הוא טורף..
1)לגבי הריג-יש המלצה לריגים לגומבר?
2)קניתי תולעים כדי לתפוס דגים לתפירה,איך הכי מומלץ לתפור את הדגים?(בהתחלה אשים רצועת קלמארי עד שיתפסו דגים לתפירה...)
3)מתי הכי מומלץ לצאת? חשבתי על הגעה כשעה שעה וחצי לפני הזריחה כדי להיות מוכן עם פיתיונות במים לזריחה, האם זה זמן טוב או שעדיף לצאת בשעות אחרות ?
4)להכנת הריג קניתי כבל מתכת ,הוא מצופה בפלסטיק אז המוכר בחנות אמר לי להשתמש במצית כדי לחבר אותו(בעצם מן הלחמה במקום שרוול לחיצה),האם כדאי לסמוך על זה ?החיבור לא יתנתק אם יבוא דג?בנוסף לזה יש לי 3 כבלים מוכנים עם סיכה וסביבל באורך 20 סמ..
 IP: [ מחובר ]
ירון ס

חבר פורום
**

מנותק מנותק

לשמור על הים שלנו חברים!

בעניין: ריגים לגומבר
« הגיב #1 ב- : נובמבר 27, 2014, 23:23:50 PM »
היי אופק!
המלצה שלי לדיג גומברים על חי זה משקולת על החוט המוביל שאחריה חרוז ואז קשירה לסביבל כאשר אחריו יש כבל פלדה באורך מטר בערך עם קרס 0/3 עד 0/6 תלוי בגודל הפיתיון ובמה שאני מצפה להוציא.. את הקרס אתה תוקע לו בגב. בחלק האחורי שלו מיד אחרי הסנפיר וזה כי הגומבר בדרך כלל תוקף מאחור את הטרף..
הפיתיון המועדף כמובן הוא בורי חי שיש בכמויות במרינה.. זה הטרף שלו..
תנסה להוציא עוד דג אחד לפיתיון שיהיה לך לכל מקרה ותנסה לבדוק מדי פעם האם הדג עדיין חי וכמובן עדיין עירני.
מהניסיון שלי במרינה בסוג הדיג הזה התקיפות והגומברים הכי גדולים היו דווקא בלילה.. כמובן שזורקים לתוך המרינה למרות שגם בחוץ תוקף אבל פחות..
נסה לרדת עד לסלעים האחרונים ואם יש שפל אפשר שיהיו גם קרחות של חול אחרי הסלעים שמקרבות אותך לחלק העמוק.. חפש אותם כי ככה תוכל להכניס את הפיתיון עם החכה כמעט ללא זריקה ולשמור אותו חי עם מינימום פגיעה מהזריקה..

לגבי הכבל שאמרת שקנית.. אני נתקלתי בכזה ולא התלהבתי.. לפי דעתי זה מוקש וזה יכול לגרום לכשל.. אם אתה יכול גש למוכר ותחליף לדעתי לכבל רגיל שסוגרים עם סליבים שהוא הכי בטוח.. אם לא אז שקול לקנות כזה כבל ואם אין ברירה תלך עם זה.. כמובן זאת רק דעתי האישית..

בהצלחה! אתה בסדר
omricohen13
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : נובמבר 28, 2014, 12:20:52 PM »
בעינין הפתיון לגומבר, אם פילה בורי מת או זנב של בוורי יעבוד?
ירון ס

חבר פורום
**

מנותק מנותק

לשמור על הים שלנו חברים!

« הגיב #3 ב- : נובמבר 28, 2014, 14:49:20 PM »
בעינין הפתיון לגומבר, אם פילה בורי מת או זנב של בוורי יעבוד?
פלילה בורי גם עובד כמובן.. אבל תמיד עדיפות לבורי חי!
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!