פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   הפתיונות שלי נעלמים באופן לא ברור |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: הפתיונות שלי נעלמים באופן לא ברור (נקרא 2922 פעמים) |
הדפסה |
|
אהרון
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
50
|
|
 |
|
|
שלום לכולם לאחרונה רכשתי חכת חוף (Abu garcia) אורך 3.9 מ ומשקלי זריקה 100-200 גרם עם רולר Mako Tuna 60 . בנוסף גם ציוד ג'ירג'ור לייט . אני נוהג לזרוק עם החכת חוף, להניח בצד ואז לג'רג'ר עם החכה לייט. כל שעה אני בודק מה המצב עם חכת החוף , מגלגל ומוצא שמשהו מתעסק לי עם הפיתיון אבל לא נתפס וגם לא היו משיכות של אכילות . אני אתאר את ה 3 פעמים האחרונות מהמרינה של הרצליה לכיוון דרום: 1) ריג פשוט - משקולת בסוף קבועה ומעליה (50 ס"מ) סביבל וסיכה שאליהם גם מחוברת קרס 1 על חוט 40ס"מ . על הקרס שמתי מרמיר קטן שהבן שלי שהיה איתי הוציא (המרמיר היה מת-עד שהתארגנתי המסכן נפח את נשמתו ) לפני נעיצת הדג בקרס השחלתי ספוג פלסטיק המשמש כמצוף לפיתיון (הצפת פיתיונות) . זריקה - בערך 70-90 מטר קרקע חולית . כשגילגלתי לבדוק מה המצב , המרמיר חזר חצי מרמיר !! משהו נגס בחצי השני ! צרפתי תמונה - ואין לי מושג מה אכל אותו ואיך לא נתפס?.  2) ריג של משקולת רצה ואחריה בקצה זוג קרסים גודל 1 , קרס אחת קבועה והשנייה צמודה לחוט אך יכולה לנוע בקלות עליו . שוב לוקח דג קטן מת (טלויזיה - סילגו נודד) ומשחיל קרס ראשונה דרך הפה , מוציא בין הזימים ונועץ באיזור הזנב כך שהחוד בולט מהדג , את הקרס השניה משחיל דרך הפה ומוצי את החוד דרך אחת העניים . זריקה עדינה בערך 60 מטר קרקע חולית . אחרי שעה מגלגל , הריג חוזר תקין וללא הדג ! איך לעזאזל משהוא יכול לשלוף את הדג מהקרסים מבלי להתפס או לפחות למשוך משיכה משמעותית ? 3) שוב הריג של מספר 2 והפעם ראש של קלאמרי , האמת האופן שבו היו הקרסים נעוצות לא היה אופטימלי - שניהם נעוצות בראש בלי "תפירה" מיוחדת . שוב זריקה עדינה בערך 60 מטר קרקע חולית . שוב מגלגל .. חוזרת רק המשקולת והחוט ! הקרסים והראש של הקלמארי נעלמו , למעשה החוט של הקרסים נראה ממש חתוך  לא צילמתי אז צרפתי סירטוט : הריג של 2 ו 3 מתואר בסירטוט + סירטוט של אופן קשירת הסילגו וראש הדינון . אירו נוסף כמו ארוע 2 קרה לי גם לפני חודשיים בחוף חדרה. מישהוא יכול לשער מה קרה ? מה אני עושה לא נכון שלא נתפס כלום ?
|
|
|
|
|
נשמע וניראה כמו עבודה של אבוקקה...אתה באמת רוצה להוציא אותה?
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
נשמע וניראה כמו עבודה של אבוקקה...אתה באמת רוצה להוציא אותה?
מסכים ולא מסכים... במקרה השלישי, אכן די משוכנע שזו עבודה של אבונפחות... גם חומדי קלמארי וגם חותכים לא פעם "נקי" וללא שמורגשת אכילה/תקיפה - את הקרסים והפתיון... במקרה השני, צורת התפירה וכלל הנתונים, מצביעים כי במקרה של אבונפחא הריג לא היה חוזר שלם... די משוכנע שזו עבודה של סרטנים - סרטנים מסוג "השייט הנודד" (סרטן כחול), בקלות הם יפרקו ויזללו כל פתיון בלי להותיר עקבות - לפחות הם משאירים את הריג...  במקרה הראשון - לדעתי או אבונפחא או סרטנים, מתקשה להחליט כי שניהם יכולים לבצע אותה עבודה... לאור התפירה וחזרת חצי דג - הפרעת שם למישהו באמצע כנראה או שהזללן לא היה מאוד רעב... המשך הזלילה היה מבהיר כנראה מי הזללן - תלוי אם הקרס היתה חוזרת... 
|
-------------------------------
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
כמו שרפי אמר  סרטנים מסוג "השייט הנודד" הם מושכים את החוט, הקצה של החכה נותן כיפוף וחוזר בחזרה , יש מצבים שהם לא משאירים גם את הריג
|
|
|
|
אהרון
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
50
|
|
תודה על התשובות .  לגבי מקרה 3 - כולם בטוחים שזה אכן האבונפחות - יכול להיות שגם דגים אחרים נוהגים כך ? לדוגמה גומבר גם ידוע כחותך חוטים . האם כדאי לנסות כבל פלדה בקצה למקרה שזה לא אבוקקה .. או שעדיף שהאבוקקה כבר תיקח הכל ותלך  לגבי הסרטנים - מה עושים עם הסרטנים האלו? יש פתרון להרחיק אותם מהפיתיון ? או אולי להרחיק את הפיתיון מהם ? נראה לי שבפעם הבאה אני אנסה הצפה חזקה יותר של הפתיון , כך הפיתיון יעלה משמעותית מעל הקרקע .
|
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
האם כדאי לנסות כבל פלדה בקצה למקרה שזה לא אבוקקה .. או שעדיף שהאבוקקה כבר תיקח הכל ותלך הייתי ממליץ מאוד בזמן כזה לנסות כבל פלדה ,לך תדע אתה חושב שזה אבוקקה , ובסוף זה גומבר  הסרטנים גם אני מציף את הפיתיון אבל לא תמיד זה עובד 
|
|
|
|
greendude
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
המרמיר שנאכל - זה לא סרטנים. סרטנים אוכלים "מסביב" לעצמות, והיית מוציא אדרה שלמה. זה גם לא נראה כמו ביס של גומבר, כי אז היו סימני שיניים הרבה יותר "אגרסיביים". אבו-קקה גם לא משאיר סימני ביס עגולים ויפים כאלה, ממה שנתקלתי. (ראית פעם שיניים של אחד?  ) יש מצב שזה גומבר קטן שבא ונתן ביסים וסרטנים או קטנים באו ו"החליקו".
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
המרמיר שנאכל - זה לא סרטנים. סרטנים אוכלים "מסביב" לעצמות, והיית מוציא אדרה שלמה. זה גם לא נראה כמו ביס של גומבר, כי אז היו סימני שיניים הרבה יותר "אגרסיביים". אבו-קקה גם לא משאיר סימני ביס עגולים ויפים כאלה, ממה שנתקלתי. (ראית פעם שיניים של אחד?  ) יש מצב שזה גומבר קטן שבא ונתן ביסים וסרטנים או קטנים באו ו"החליקו". אתה טועה וגם מטעה!!! במקרה של המרמיר זה אבונפחא וזה ברור חיתוך נקי בצורת חצי עיגול ולמעשה זה 2 חצאים שמעידים על אבונפחא קטן ורעב לגבי שאר המיקרים כמו שכבר אמרו זה סרטנים ועכשיו תעשה ניסוי תזרוק עם חתיכת קלמרי ותמתין 10 דקות תגלגל בחזרה ותבדוק את הפתיון אם תראה אכילות בצורת זיגזג זה בודאות סרטן במידה ואחרי 10 דקות אין פתיון אז תזרוק שוב אבל ל-5 דקות
|
|
|
|
MOTI-M
|
מנותקגיל:
52
|
|
המרמיר שנאכל - זה לא סרטנים. סרטנים אוכלים "מסביב" לעצמות, והיית מוציא אדרה שלמה. זה גם לא נראה כמו ביס של גומבר, כי אז היו סימני שיניים הרבה יותר "אגרסיביים". אבו-קקה גם לא משאיר סימני ביס עגולים ויפים כאלה, ממה שנתקלתי. (ראית פעם שיניים של אחד?  ) יש מצב שזה גומבר קטן שבא ונתן ביסים וסרטנים או קטנים באו ו"החליקו". אתה טועה וגם מטעה!!! במקרה של המרמיר זה אבונפחא וזה ברור חיתוך נקי בצורת חצי עיגול ולמעשה זה 2 חצאים שמעידים על אבונפחא קטן ורעב לגבי שאר המיקרים כמו שכבר אמרו זה סרטנים ועכשיו תעשה ניסוי תזרוק עם חתיכת קלמרי ותמתין 10 דקות תגלגל בחזרה ותבדוק את הפתיון אם תראה אכילות בצורת זיגזג זה בודאות סרטן במידה ואחרי 10 דקות אין פתיון אז תזרוק שוב אבל ל-5 דקות נכון מאוד בנצי כאחד שמת על אבונפחא זה בדיוק מה שקורה , שתי השניים הקדמיות הם חצי עיגול ומה שנשאר באמצע זה המרווח של השיניים 
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
תודה על התשובות .  לגבי מקרה 3 - כולם בטוחים שזה אכן האבונפחות - יכול להיות שגם דגים אחרים נוהגים כך ? לדוגמה גומבר גם ידוע כחותך חוטים . האם כדאי לנסות כבל פלדה בקצה למקרה שזה לא אבוקקה .. או שעדיף שהאבוקקה כבר תיקח הכל ותלך  לגבי הסרטנים - מה עושים עם הסרטנים האלו? יש פתרון להרחיק אותם מהפיתיון ? או אולי להרחיק את הפיתיון מהם ? נראה לי שבפעם הבאה אני אנסה הצפה חזקה יותר של הפתיון , כך הפיתיון יעלה משמעותית מעל הקרקע . לא יכול לפסול האפשרות שזה גומבר, הערכתי היתה סרטנים או אבונפחות... מזה שנים רבות שאינני דייג חוף וגומברים מעולם לא טרגטתי במיוחד... לפי זכרוני, כשגומבר תוקף אז מרגישים אותו תוקף לפני שחותך את החוט - לכן הנחתי שזה לא הוא... הייתי מנסה לשים וויר ולו כדי לדעת... אם גומבר אז מה טוב במידה ויעלה... אם אבונפחא אז מה טוב אם תהנה מפייט ופחות מזיק אחד בים (פולש שמזיק לחי הימי בחופינו!) אם ימשיך להעלם מבלי שתרגיש - חיזוק לאופציית הסרטנים... המרמיר שנאכל - זה לא סרטנים. סרטנים אוכלים "מסביב" לעצמות, והיית מוציא אדרה שלמה. זה גם לא נראה כמו ביס של גומבר, כי אז היו סימני שיניים הרבה יותר "אגרסיביים". אבו-קקה גם לא משאיר סימני ביס עגולים ויפים כאלה, ממה שנתקלתי. (ראית פעם שיניים של אחד?  ) יש מצב שזה גומבר קטן שבא ונתן ביסים וסרטנים או קטנים באו ו"החליקו". אתה טועה וגם מטעה!!! במקרה של המרמיר זה אבונפחא וזה ברור חיתוך נקי בצורת חצי עיגול ולמעשה זה 2 חצאים שמעידים על אבונפחא קטן ורעב לגבי שאר המיקרים כמו שכבר אמרו זה סרטנים ועכשיו תעשה ניסוי תזרוק עם חתיכת קלמרי ותמתין 10 דקות תגלגל בחזרה ותבדוק את הפתיון אם תראה אכילות בצורת זיגזג זה בודאות סרטן במידה ואחרי 10 דקות אין פתיון אז תזרוק שוב אבל ל-5 דקות אופססס, קצת להרגע בנצי... מי שלא מכיר אותך לא ידע ולא יבין שממש לא התכוונת וזה רק דרייב... הניסוח של המשפט הראשון ממש לא מוצלח...  טועה אולי - כולנו לעיתים טועים, מביעים דעות, לעיתים טועים ולעיתים מחלוקת לגיטימית... מטעה ממש לא  מטעה מתפרש במטעה בכוונה - greendude בטוח לא התכוון להטעות.. חוצמזה בנצי, ההסבר שלך שכנע אותי - מה גם שדעתך דומה לדעה שהבעתי... מה גם שאני מכיר את הגישה המקצועית היסודית שלך ויודע כמה נשות ושעות דיג חופי יש עליך.... עם זאת, גם דעתו של greendude נשמעת הגיונית ומנומקת, אפשרית - אם כי דעתי שונה.... בקיצור, נצפה לשימוש בווירים ולדיווח... 
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
 |
|
|
המרמיר שנאכל - זה לא סרטנים. סרטנים אוכלים "מסביב" לעצמות, והיית מוציא אדרה שלמה. זה גם לא נראה כמו ביס של גומבר, כי אז היו סימני שיניים הרבה יותר "אגרסיביים". אבו-קקה גם לא משאיר סימני ביס עגולים ויפים כאלה, ממה שנתקלתי. (ראית פעם שיניים של אחד?  ) יש מצב שזה גומבר קטן שבא ונתן ביסים וסרטנים או קטנים באו ו"החליקו". אתה טועה וגם מטעה!!! במקרה של המרמיר זה אבונפחא וזה ברור חיתוך נקי בצורת חצי עיגול ולמעשה זה 2 חצאים שמעידים על אבונפחא קטן ורעב לגבי שאר המיקרים כמו שכבר אמרו זה סרטנים ועכשיו תעשה ניסוי תזרוק עם חתיכת קלמרי ותמתין 10 דקות תגלגל בחזרה ותבדוק את הפתיון אם תראה אכילות בצורת זיגזג זה בודאות סרטן במידה ואחרי 10 דקות אין פתיון אז תזרוק שוב אבל ל-5 דקות אופססס, קצת להרגע בנצי... מי שלא מכיר אותך לא ידע ולא יבין שממש לא התכוונת וזה רק דרייב... הניסוח של המשפט הראשון ממש לא מוצלח...  טועה אולי - כולנו לעיתים טועים, מביעים דעות, לעיתים טועים ולעיתים מחלוקת לגיטימית... מטעה ממש לא  מטעה מתפרש במטעה בכוונה - greendude בטוח לא התכוון להטעות.. חוצמזה בנצי, ההסבר שלך שכנע אותי - מה גם שדעתך דומה לדעה שהבעתי... מה גם שאני מכיר את הגישה המקצועית היסודית שלך ויודע כמה נשות ושעות דיג חופי יש עליך.... עם זאת, גם דעתו של greendude נשמעת הגיונית ומנומקת, אפשרית - אם כי דעתי שונה.... בקיצור, נצפה לשימוש בווירים ולדיווח...  רפי כשאמרתי מטעה התכוונתי שהוא מטעה ולא סתם אמרתי ואני יסביר 1 סרטנים כשהם אוכלים הם לא משאירים כלום!!! הוא כתב שהם משאירים אידרה 2 אבוקקה משאיר סימני חצי עיגול בחיתוך נקי הוא רשם בדיוק הפוך אבו-קקה גם לא משאיר סימני ביס עגולים ויפים כאלה אז נכון שהוא לא מטעה בכוונה אלא מתוך חוסר ידע אבל עדיין מטעה קריצה
|
|
עריכה אחרונה: אוקטובר 11, 2014, 20:07:42 PM על ידי בנצי (אלון )
|
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
חברים לדעתי אתם קצת מפספסים שיני האבו נפחא בנויות בצורת משולש לכן החיתוך שלו יהיה נקי ויראה בצורת האות v בתמונה נראים סימנים בצורת חצי עיגול מה שמתאים לגומבר במקרא הנ''ל גומבר קטן
|
|
|
|
אהרון
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
50
|
|
עידכון מערב החג . יצאתי שוב לאותו מקום , חמוש בקרסים חדשות 2/0 וחוטי פלדה דקים . רציתי לזרוק עם דג חי , לכן ניסיתי לתפוס "טלויזיה" קטנה , לקחתי את חכת הג'רג'ור עם משקולת קטנה (13 גרם) ששיפצרתי במיוחד וקרס 8 , רצועת קלמרי קטנה כפיתיון . זרקתי ואחרי דקה או שתיים מרגיש משיכות , מגלגל ויוצא לו מרמיר חמוד - בערך 100 גרם . זה לא מתאים לפיתיון - הוא גדול מידיי , מנסה שוב לזרוק , ממתין 2 דקות ומחליט לגלגל חזרה - חוזר לי ראש של "טלויזיה" !!!  לוקח לי מספר שניות להבין מה קורה  - יש פה במרחק 15 מטר מהחוף טורף לא קטן! ( הראש של ה"טלויזיה" מתאים לדג באורך 15 ס"מ). מה עושים ? מנסה שוב לתפוס עוד אחת , זורק אבל כלום , אחרי 10 דקות מחליט בכל זאת להשתמש במרמיר הגדול . נועץ את הקרס החדשה עם חוט הפלדה באיזור הזנב כדי שהדג יוכל לשחות , מכניס למיים ואכן הבחור שוחה יפה .  זורק 30-40 מטר וממתין . אחרי שעה מגלגל חזרה , המרמיר נפח את נשמתו ולא נגעו בו  . מנסה שוב עם "טלויזיה" נוספת חייה , אבל אחרי 10 דקות נאלץ לקפל , כמות הספורטאים על החוף גורמת ליותר מידי חיכוכים עם החכות והחוטים  עברתי לג'רג'ר  .
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
תמשיך לנסות ואל תתיאש עוד אפשרות ששכחתי שזה מוסר לפי התיאור שזה ממש קרוב אז יש מצב שזה גם מוסר שלפעמים מסתובב ממש על קו החוף
|
|
|
|
greendude
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אני רק רוצה להוסיף עוד 2-3 דברים:
הסיבה לכך שזה נראה כמו גומבר היא הנגיסה העגולה, שכמו שכבר אמרו מעליי - ככה לא נראה ביס של אבו-נפחא. כמו כן, וזה גם התחזק אחרי התוספת של הבחור - כל התקיפות היו מאחורה, והשארית טלוויזיה זה קלאסי לשאריות של תקיפה של גומבר, כולל סימני שיניים. לגבי מוסר - לא יודע, לא יצא לי עדיין לפגוש מוסר בים...
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1]
|