בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג מסירה (אחראים: rafi, אבי חכם, shragam)
| | |-+  קלמארי מסירה - למי יש נסיון וידע בנושא?
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: קלמארי מסירה - למי יש נסיון וידע בנושא?  (נקרא 2445 פעמים) הדפסה
ruviva
חבר פורום
*

מנותק מנותק

קלמארי מסירה - למי יש נסיון וידע בנושא?
« ב- : נובמבר 15, 2011, 14:51:21 PM »
שאלה לבעלי הסירות וליוצאים לדייג מסירה:

האם תפסתם בעבר קלמארי או סבידה מהסירה?

והכוונה היא לדייג יעודי לדיונונים ולא  להוצאה מקרית של אחד או שניים תוך כדי הבולוס.

אודה לכל המשיבים על פירוט השיטה, האמצעים והתוצאות.

האם מה שרואים בסירטונים מחו"ל אפשר ליישם גם אצלנו בנושא קלמארי מסירה?
 IP: [ מחובר ]
איציק בר סימן טוב

חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין: קלמארי מסירה - למי יש נסיון וידע בנושא?
« הגיב #1 ב- : נובמבר 15, 2011, 15:19:12 PM »
שאלה שגם מעניינת אותי באופן אישי 
 IP: [ מחובר ] WWW
ruviva
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : נובמבר 15, 2011, 18:41:48 PM »
בהמשך לדיון בנושא קלמארי מסירה, הרי שגם אם אין מישהו שדג אותם באופן יעודי (ללא רשתות כמובן), נראה לי, שאם נפרט את המקרים שבהם הוצאנו קלמארי מהסירה נוכל בסופו של דבר לגבש טקטיקה לתפיסתם.

הנה המקרים שבהם אני הוצאתי:

1. בבולוס לפנות בוקר, בעומק 12 מטרים הרגשתי משיכה משקל ושחרור על פתיון של גמברי. הורדתי בובה לסבידה והוספתי לה משקולת קטניה של בולוס, שמתי על הקוצים של הבובה מעט גמברי הורדתי לקרקעית נענעתי מעט, ויצא קלמארי. ניסיתי מספר פעמים בשיטה זו אבל יצאו מעטים מאוד.

2. בעת דייג של ברבידות בעומק של 40 מטרים על הבוץ, הרגשתי משקל של סבידה, גילגלתי לאט ועל הברבידה הקטנה הייתה סבידה שלא הייתה תפוסה כלל אלא רק אוחזת בזרועותיה את הדג.

3. בשעות בוקר באור יום מלא, בעומק 12 מטרים על ריפ, ראיתי קבוצה של 4-5 קלמארי על פני המים, זרקתי לעברם בובה של סבידה, ולכדתי שניים מהם.

4. בבולוס לפנות בוקר בעומק שמונה מטרים אכלה סבידה על פתיון גמברי ונתפסה בקרס של הבולוס.

אלו המקרים שבהם יצאו לי קלמארי, אם כל אחד יפרט את נמקרים שקרו לו נוכל אולי לגבש שיטה יעילה לתפיסתם.
*דודו*

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : נובמבר 15, 2011, 19:34:54 PM »
יש שיטות ובובות ייעודיות לסירה באילת הם מביאים קלאמרי לפעמים שאין בחוף מהעומק כדי להביא חרבות.
יש בובות עם משקל כבד יותר מהבובה הרגילה שמיועדת להורדה לעומקים גבוהים יותר מהחוף.
לדעתי שווה לפני העונה שמגיעה לחוף לנסות באזור ה 30 ומטה לנסות לעבוד עם בובות אלה קרוב לסלעים מעורבבים עם חול .
אני זוכר לפני העונה היינו מביאים מהטרול ארגזים של בייבי סבידה וקלאמרי .
אזור הגרירה שלו היה באזורים של ה 30 40 מטר אז אין סיבה שעם בובה ייעודית הם לא יתקפו.
אני מאמין שכמו בחוף אזורי ההימצאות שלהם באזורים אלה הם ליד סלעים שכן זה נותן להם מקום הגנה מפני הטורפים ובזמני האכילות שלהם ניתן לתפוס אותם כמו כל פיתיון אחר .
בקיצור נתת לי משימה לנסות .
אני ינסה לחפש את הבובות שציינתי אולי שווה לבדוק אחת מהם
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : נובמבר 16, 2011, 03:32:10 AM »
בהמשך לדיון בנושא קלמארי מסירה, הרי שגם אם אין מישהו שדג אותם באופן יעודי (ללא רשתות כמובן), נראה לי, שאם נפרט את המקרים שבהם הוצאנו קלמארי מהסירה נוכל בסופו של דבר לגבש טקטיקה לתפיסתם.

הנה המקרים שבהם אני הוצאתי:

1. בבולוס לפנות בוקר, בעומק 12 מטרים הרגשתי משיכה משקל ושחרור על פתיון של גמברי. הורדתי בובה לסבידה והוספתי לה משקולת קטניה של בולוס, שמתי על הקוצים של הבובה מעט גמברי הורדתי לקרקעית נענעתי מעט, ויצא קלמארי. ניסיתי מספר פעמים בשיטה זו אבל יצאו מעטים מאוד.

2. בעת דייג של ברבידות בעומק של 40 מטרים על הבוץ, הרגשתי משקל של סבידה, גילגלתי לאט ועל הברבידה הקטנה הייתה סבידה שלא הייתה תפוסה כלל אלא רק אוחזת בזרועותיה את הדג.

3. בשעות בוקר באור יום מלא, בעומק 12 מטרים על ריפ, ראיתי קבוצה של 4-5 קלמארי על פני המים, זרקתי לעברם בובה של סבידה, ולכדתי שניים מהם.

4. בבולוס לפנות בוקר בעומק שמונה מטרים אכלה סבידה על פתיון גמברי ונתפסה בקרס של הבולוס.

אלו המקרים שבהם יצאו לי קלמארי, אם כל אחד יפרט את נמקרים שקרו לו נוכל אולי לגבש שיטה יעילה לתפיסתם.

ראשית,
דיון מענין ומבורך,
יופי של יוזמה ובעיקר הרעיון של סיעור מוחות ושיתוף קולקטיבי

יש הרבה טעם בענין,
שהרי מי כמונו דייג הסירות,
ידוע שממש אין סבלנות ללכת לחפש בחוף כדי לצאת עם הפתיון לים
כעבור שעות..., מה גם שיש ענין של טריות...

אישית ולמרות הרבה מאוד בולוס, בכל העומקים וכ:20 שנים,
מעולם לא תפסתי סבידה/קלמארי בבולוס.
יתכן שהיו ולא פירשתי נכון כך שמשכתי כמו שמושכים דג והיצור השתחרר.

מה שכן,
קרה לי שבשעת בולוס קלמארי/סבידות שחו ליד הסירה,
בודדים ולא להקה.
מודה שלא הייתי מצויד כדי לטרגט קלמארי מהסירה.

בכל אופן,
נתת לי רעיונות ובדעתי ליישם...
בבולוס הליילי הבא מקל עם בובות קלמארי יהיה בהישג יד,
מבטיח לדווח.

אכן דודו,
באילת מורידים בובות עם קלמארי ועל הדמוי מושחל קלמארי,
נתפסים ע"י זרזור איתי מהעומק למעלה- קלמארי ענקיים (השד האדום).
הבובה בנויה להורדה אנכית.
מה שציינת שווה בהחלט נסיון, על פניו נראה שאמור לעבוד.
מענין אם מחוץ לאילת מוכרים א
-------------------------------
סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : נובמבר 17, 2011, 02:18:45 AM »
ניסיתי פעם אחת אבל לא עבד. מה שכן, זה עובד בים תיכון ועובד עוד בארץ. זה אני יודע ממספר דייגים.

אחד השיטות זה להשתמש במשקולת כמו בבולוס ועליה לקשור בניות קצרות עם בובה אחת או שתיים. להוריד לעומק ולהעלות באיטיות.

קישור לא בדיוק באותה סיטואציה אבל דומה...

<a href="http://www.youtube.com/embed/vcxoycfklmM" target="_blank">http://www.youtube.com/embed/vcxoycfklmM</a>
בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #6 ב- : נובמבר 17, 2011, 04:06:02 AM »
ניסיתי פעם אחת אבל לא עבד. מה שכן, זה עובד בים תיכון ועובד עוד בארץ. זה אני יודע ממספר דייגים.

אחד השיטות זה להשתמש במשקולת כמו בבולוס ועליה לקשור בניות קצרות עם בובה אחת או שתיים. להוריד לעומק ולהעלות באיטיות.

קישור לא בדיוק באותה סיטואציה אבל דומה...

<a href="http://www.youtube.com/embed/vcxoycfklmM" target="_blank">http://www.youtube.com/embed/vcxoycfklmM</a>

רעיון מצוין סאמח אתה בסדר

תוספת קרסים בסביבת הבובה,
כמו במדאי,
בהחלט מגדיל סיכויי הצפיסה ומקטין סיכויי ההשתחררות של הדיונון אתה בסדר
הנצרתי מס 1

חבר פורום
*

מנותק מנותק

אלבום תמונות http://www.flickr.com/photos/m_o_38/

« הגיב #7 ב- : נובמבר 22, 2011, 22:08:15 PM »
יש שיטות ובובות ייעודיות לסירה באילת הם מביאים קלאמרי לפעמים שאין בחוף מהעומק כדי להביא חרבות.
יש בובות עם משקל כבד יותר מהבובה הרגילה שמיועדת להורדה לעומקים גבוהים יותר מהחוף.
לדעתי שווה לפני העונה שמגיעה לחוף לנסות באזור ה 30 ומטה לנסות לעבוד עם בובות אלה קרוב לסלעים מעורבבים עם חול .
אזור הגרירה שלו היה באזורים של ה 30 40 מטר אז אין סיבה שעם בובה ייעודית הם לא יתקפו.
אני מאמין שכמו בחוף אזורי ההימצאות שלהם באזורים אלה הם ליד סלעים שכן זה נותן להם מקום הגנה מפני הטורפים ובזמני האכילות שלהם ניתן לתפוס אותם כמו כל פיתיון אחר .
באילת זה נקרא שיפוד ומדובר על מין שיפוד שמורכב מחלקים שאפשר לפרק ולרכיב מחדש

הקלמרי של העמוקים שונה בהרבה מזה של החופים ומגיע לגדלים יפים של כמה קילוגרמים ואפילו דו"סים

על השיפוד מלבישים בדרך כלל דג או בשר של קלמרי ומעל מוסיפים סטיקלייט ומשקולת 120-200 גר"

קלמרי זה וכמו שהזכיר דודו מיועד כפתיון לדגי חרב
יורדי הים לא מפחדים  מטביעה !!

http://www.flickr.com/photos/m_o_38/
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #8 ב- : נובמבר 23, 2011, 03:06:14 AM »

הקלמרי של העמוקים שונה בהרבה מזה של החופים ומגיע לגדלים יפים של כמה קילוגרמים ואפילו דו"סים

על השיפוד מלבישים בדרך כלל דג או בשר של קלמרי ומעל מוסיפים סטיקלייט ומשקולת 120-200 גר"

מתי גם דגי חרב באילת הספקת לתפוס? רתיחה
הנצרתי מס 1

חבר פורום
*

מנותק מנותק

אלבום תמונות http://www.flickr.com/photos/m_o_38/

« הגיב #9 ב- : נובמבר 23, 2011, 08:49:27 AM »

מתי גם דגי חרב באילת הספקת לתפוס? רתיחה
כל שנה חודשים תשיעי ועשירי עושים ביקור בזק לאילת לקצת ג'רג'ור דגי חרב ג'יגנג ובולוס מסירה

דווקא השנה פספסתי ורק חברי הצוות שלי הלכו לשם וגם השנה חגגו עם 3 דגי חרב בגודל יפה
יורדי הים לא מפחדים  מטביעה !!

http://www.flickr.com/photos/m_o_38/
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for