פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג מקיאק IKF - Israel Kayak Fishing (אחראי: Eldad79)
   המלצות לקייאק לא יקר למתחילים וגם ציוד חובה |
עמודים: 1 [2]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: המלצות לקייאק לא יקר למתחילים וגם ציוד חובה (נקרא 3630 פעמים) |
הדפסה |
|
|
 |
|
|
כבעל הובי רוולושן, ו- stealth evolution ובעבר גם טריידנט 13 אני חולק על כולכם בקשר ל"קייאק הכי טוב לדיג"
יש לו יתרונות, אבל לפדלים האלו יש גם חסרונות,, משקל הקיאק , צפיפות, כניסה ויציאה בים גלי עם הציוד, נוחות חתירה עם המשוט במקרה שיש בעיה כלשהי עם הפדלים
זה לא הקייאק הכי טוב לדיג
אחרי שקניתי את הפיבר במחיר של משומש, שגם לו יש חיסרון שרבים לא יסכימו לשבת בכזה קייאק,
לעולם לא אחזור לקייאק (גיגית) פלסטיק
ולדעתך הסטלט נוח? , - נוח מאוד או יציב?- יציב מאוד !!! או עמיד לשריטות ופיצוצים? - עמיד ביותר , וגם אםםםםם... יש פיצוץ את הפיבר הרבה יותר קל לתקן, גם תיקון שלא ממש יראו אותו מאשר בקייאק פלסטיק או מרווח?, מרווח לים ציוד , והישיבה נוחה ולא צפופה והכי הכי חשוב!! ------ סקסי!! מה שאי אפשר לומר על צעצועי הפלסטיק  בקיצור אם הרבה אנשים משקיעים באיילנדים / אדוונצ'רים , לא מבין למה לא להשקיע כבר בקיאק פיבר , שגם עולה פחות, מהיר הרבה יותר , והרבה יותר נוח לחתירה , והכל בראש של האנשים רק משום שזה -פיבר- ""שביר"" ממש לא. אני חושב שאנשים תקועים בתבניות קבועות של ה- פרולר 13/15 או הטרפון 140/160 ולא פותחים את הראש לדברים אחרים . חבר, בראש ובראשונה זה אמור להיות קיאק דייג! הרבה אח״כ נוחות החתירה ובלה בלה בלה... נוחות חתירה זה מאוד חשוב אבל לא לשכוח שזה קיאק דייג  חבריקו  זה קיאק דיג , אבל חצי מהזמן שאתה לא דג, אתה חותר / מדווש נוחות זה כשאתה פשוט זורק את הדג פנימה לקייאק בלי להסתובב לציידנית מאחור ושובר את הגב , או כשאתה מכניס חכה או משהו אחר לתא הפנימי והחפץ הזה לא רץ ברחבי הקייאק כמו שקורה לפעמים בטריידנט.... אז החתירה היא חלק גדול מהעניין והיא גם צריכה להיות נוחה וכל ה"בלה בלה בלה" אלו דברים חשובים שכל אלו ביחד הופכים את הקיאק לקיאק דיג מושלם.
|
|
עריכה אחרונה: אוגוסט 24, 2014, 00:35:11 AM על ידי רוקח
|
|
|
|
|
קובי זהרון
|
חבר פורום   
מנותקגיל:
48
052-6820805 קובי
|
|
 |
|
|
כבעל הובי רוולושן, ו- stealth evolution ובעבר גם טריידנט 13 אני חולק על כולכם בקשר ל"קייאק הכי טוב לדיג"
יש לו יתרונות, אבל לפדלים האלו יש גם חסרונות,, משקל הקיאק , צפיפות, כניסה ויציאה בים גלי עם הציוד, נוחות חתירה עם המשוט במקרה שיש בעיה כלשהי עם הפדלים
אחרי שקניתי את הפיבר במחיר של משומש, שגם לו יש חיסרון שרבים לא יסכימו לשבת בכזה קייאק,
ולדעתך הסטלט נוח? , - נוח מאוד או יציב?- יציב מאוד !!! או עמיד לשריטות ופיצוצים? - עמיד ביותר , וגם אםםםםם... יש פיצוץ את הפיבר הרבה יותר קל לתקן, גם תיקון שלא ממש יראו אותו מאשר בקייאק פלסטיק או מרווח?, מרווח לים ציוד , והישיבה נוחה ולא צפופה והכי הכי חשוב!! ------ סקסי!! מה שאי אפשר לומר על צעצועי הפלסטיק  בקיצור אם הרבה אנשים משקיעים באיילנדים / אדוונצ'רים , לא מבין למה לא להשקיע כבר בקיאק פיבר , שגם עולה פחות, מהיר הרבה יותר , והרבה יותר נוח לחתירה , והכל בראש של האנשים רק משום שזה -פיבר- ""שביר"" ממש לא. אני חושב שאנשים תקועים בתבניות קבועות של ה- פרולר 13/15 או הטרפון 140/160 ולא פותחים את הראש לדברים אחרים . חבר, בראש ובראשונה זה אמור להיות קיאק דייג! הרבה אח״כ נוחות החתירה ובלה בלה בלה... נוחות חתירה זה מאוד חשוב אבל לא לשכוח שזה קיאק דייג  חבריקו  זה קיאק דיג , אבל חצי מהזמן שאתה לא דג, אתה חותר / מדווש נוחות זה כשאתה פשוט זורק את הדג פנימה לקייאק בלי להסתובב לציידנית מאחור ושובר את הגב , או כשאתה מכניס חכה או משהו אחר לתא הפנימי והחפץ הזה לא רץ ברחבי הקייאק כמו שקורה לפעמים בטריידנט.... אז החתירה היא חלק גדול מהעניין והיא גם צריכה להיות נוחה וכל ה"בלה בלה בלה" אלו דברים חשובים שכל אלו ביחד הופכים את הקיאק לקיאק דיג מושלם. אין לי משהו נגד קיאקים מפיבר..בגדול מאמין גדול בשיטה של הובי. מה לעשות..כשהידיים פנויות לדייג, וגם בדרך לנקודה, אני יכול להתעסק בדברים אחרים  חוץ מזה, שרירי הרגליים חזקים יותר משרירי הידיים, בדרך כלל אנחנו מכסים 20-30 קילומטר, ואני יוצא מהמים יחסית רענן, לא חושב שבחתירה הייתי מצליח לעשות את המרחקים האלה.
|
|
עריכה אחרונה: אוגוסט 24, 2014, 06:41:07 AM על ידי קובי זהרון
|
|
-------------------------------
|
|
|
ofiro
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
41
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #17 ב- : אוגוסט 24, 2014, 07:23:20 AM » |
|
אני עברתי את רוב סוגי הקיאקים לדיג שיש לנו פה חתירה,פדלים,וממונע.. מחזק את קובי.. אין על הובי!
|
הציוד שלי- לייט: graphitleader tiro 4-22 3000 shimano stradic ci4 אולטראלייט: major craft crostage rock fishing 0.5-7 1000 +shimano stradic ci4
|
|
|
AviramLevi
|
צוות המורים! חבר פורום
מנותקגיל:
36
צוות המורים
|
|
 |
|
|
ולדעתך הסטלט נוח? , - נוח מאוד או יציב?- יציב מאוד !!! או עמיד לשריטות ופיצוצים? - עמיד ביותר , וגם אםםםםם... יש פיצוץ את הפיבר הרבה יותר קל לתקן, גם תיקון שלא ממש יראו אותו מאשר בקייאק פלסטיק או מרווח?, מרווח לים ציוד , והישיבה נוחה ולא צפופה והכי הכי חשוב!! ------ סקסי!! מה שאי אפשר לומר על צעצועי הפלסטיק  בקיצור אם הרבה אנשים משקיעים באיילנדים / אדוונצ'רים , לא מבין למה לא להשקיע כבר בקיאק פיבר , שגם עולה פחות, מהיר הרבה יותר , והרבה יותר נוח לחתירה , והכל בראש של האנשים רק משום שזה -פיבר- ""שביר"" ממש לא. אני חושב שאנשים תקועים בתבניות קבועות של ה- פרולר 13/15 או הטרפון 140/160 ולא פותחים את הראש לדברים אחרים . חבר, בראש ובראשונה זה אמור להיות קיאק דייג! הרבה אח״כ נוחות החתירה ובלה בלה בלה... נוחות חתירה זה מאוד חשוב אבל לא לשכוח שזה קיאק דייג  חבריקו  זה קיאק דיג , אבל חצי מהזמן שאתה לא דג, אתה חותר / מדווש נוחות זה כשאתה פשוט זורק את הדג פנימה לקייאק בלי להסתובב לציידנית מאחור ושובר את הגב , או כשאתה מכניס חכה או משהו אחר לתא הפנימי והחפץ הזה לא רץ ברחבי הקייאק כמו שקורה לפעמים בטריידנט.... אז החתירה היא חלק גדול מהעניין והיא גם צריכה להיות נוחה וכל ה"בלה בלה בלה" אלו דברים חשובים שכל אלו ביחד הופכים את הקיאק לקיאק דיג מושלם. אין דבר יותר נח מהפדלים של הובי. גם מהיר מאוד (הרבה מאוד פעמים אני הרבה יותר מהיר מהחבר׳ה הממונעים) ואני מדבר בתור בעל גיגית (האוטבק) שרירי הרגליים הרבה יותר חזקים משרירי הידיים ככה שבקטע הזה אין בכלל מה לדבר. כמו שקובי כתב, כשהידיים פנויות אפשר לדוג לגבי יציבות אין פה בכלל מה לדבררררר הקיאקים של הובי הרבה יותר יציבים מכל סוגי קיאקים האחרים. לגבי הדגים, אני אישית משתמש בשחילר אבל לא זכור לי שמישהו שבר את הגב כשהוא הסתובב לצידנית או לארגז פעולה לגבי החכות - בכניסה ויציאה, כמו כל דבר בקיאק - צריך לשפצר דברים בכדי שיהיה נח אם זה ארגז או ליש לפדלים (מוציאים אותם ביציאה) וכו׳ ואז הרבה יותר נח אגב בפרו אנגלר יש מקום ל6 (!!!) חכות שנכנסות למן צינורות כאלה ויושבות בשכיבה כך שגם אם עושים 8 סלטות באוויר לא קורה כלום אם זה לדייג, אין על הובי בקיצור  אבירם
|
צוות המורים!  צוות המורים!
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|