פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
   שימוש בדמוי ארוך 125 מ"מ |
עמודים: 1 [2]
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
|
נושא: שימוש בדמוי ארוך 125 מ"מ (נקרא 3593 פעמים) |
הדפסה |
|
|
|
 |
|
|
חברים אין לי ניסיון של שנים בתחום אבל דבר אחד אני יכול להבטיח: ברגע שתבחר את הדמוי הנכון לאותו היום בסופו של דבר אתה תתפוס! כשיש ים גלי אז לוקחים דמויים שיורדים יותר על מנת שיחזיקו בגלים ולא יצופו על פני המים ללא שום אפקט, כשיש ים עכור לוקחים דמויים לבנים/צבעים עזים על מנת שיראו יותר את הדמוי, כשהולכים בים פלטה לוקחים צבעים טבעיים, (כי מן הסתם הים צלול), כעובדים בחושך עובדים עם דמויים שעושים ויברציות כדי למשוך את הדגים (נכון לגבי כל שעות היום אבל בעיקר בלילה כיוון שאין אור ולא רואים את הדמוי אלא מרגישים אותו). אז כן, צריך להתאים את הדמוי למצב הים. החלק הזה היה מניסיון אישי שלי ושל חבר. קחו דוגמא: אתמול הייתי בים בשקיעה עם 2 החברים, עובדים משובר ורואים טרכונים משתוללים רודפים אחרי ביזרי וקופצים ומה לא אבל משום מה לא תקפו כלום! משתמש בסט אולטרהלייט ועובד עם גיג #6,#7,hayabusa jack eye 8g/12g #9 שללא ספק זהו אחד הגיגים הכי טובים אם לא הכי שקיימים ושוחט טרכונים , חשוב לציין שכבר תפסנו עליהם טרכונים (בעיקר קטנים), אבל אתמול לא תקפו כלום חוץ מביזרי. עבדנו בכמה שיטות: הקפצות רצופות, הקפצות+עצירה והרצה על פני המים. עובד גם עם גיג של jackson ועדיין כלום משמע, הגיג לא היה מתאים לים ורק בבית הבנתי את זה כי אכן היה יש גלי ורוח חזקה מידי שלא אפשרו לגיג לנוע בצורה טובה במים שלבסוף גרם לכך שלא יהיו תקיפות. בקיצור אני ממש לא אוהב את האמירה: "אם יש דג במקום הוא יתקוף הכל" פשוט שטויות! נגענו קצת בהתאמת בדמוי לים ועכשיו אני אתן את דעתי על הדמוי לדג. דגים כמו גומבר, אינטיאס, פלמידה, ברקודה וטרכון תוקפים במהירות ולכן צריך לעבוד עם הדמוי מהר כדי לדמות דג שבורח מדג אחר ואז הם מקבלים עליו דודא ורודפים אחריו. פלמידה וברקודה תוקפות בחלק העליון של המים (30-50 ס"מ) ולכן עובדים עם דמוי מינו בסביבות האורך 120 שלא יורד הרבה. עכשיו לפלמידה יש שיניים מטורפות שבשנייה יחתכו לך את הלידר (תלוי גם בעובי שלא אבל יגרמו לו נזק בטוח) ולכן אנשים מעדיפים לעבוד עם דמויים ארוכים מ120 כדי להימנע משימוש בכבל פלדה שפוגע בשחייה של הדמוי. גומבר ואינטיאס תוקפים גם בחלק העליון של המים וגם בתחתון ולכן אין בעיה לתפוס אותם עם כלבים, גיגים, פופרים ומינויים אבל שוב, לגומבר יש שיניים שבקלות יקרעו לידר ולכן אנשים מעדיפים לעבוד איתו עם מינו ארוך מ120 כדי שלא יגיע בכלל ללידר וככה לא יקרע או עם פופר גדול כמו הyo zuri mag popper. טרכון תוקף בחלק העליון של המים ולכן עובדים עם כלבים וגיגים אבל הכי טוב לדעתי זה להריץ את הגיג ולא להקפיץ ופה אין מה לחשוש מקריעה של הלידר. לסיכום: יש חשיבות רבה להתאמה של הדמוי למצב הים שזה רוח, גלים וזרמים במים, ובהתאמה שלו לדג. לכל דג יש עונה שהוא מגיע אלינו ולכן התאמת הדמויים לעונה כן הכרחית. תתרכז עכשיו בדמויים קטנים בטווח הנמוך של החכה שלך ולקראת אוקטובר תתחיל להתעניין בדמויים רציניים (גדולים יותר) כי חבל שתקנה עכשיו ולא תשתמש בהם חצי שנה.
|
|
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים
|
|
 |
|
|
חברים אין לי ניסיון של שנים בתחום אבל דבר אחד אני יכול להבטיח: ברגע שתבחר את הדמוי הנכון לאותו היום בסופו של דבר אתה תתפוס! כשיש ים גלי אז לוקחים דמויים שיורדים יותר על מנת שיחזיקו בגלים ולא יצופו על פני המים ללא שום אפקט, כשיש ים עכור לוקחים דמויים לבנים/צבעים עזים על מנת שיראו יותר את הדמוי, כשהולכים בים פלטה לוקחים צבעים טבעיים, (כי מן הסתם הים צלול), כעובדים בחושך עובדים עם דמויים שעושים ויברציות כדי למשוך את הדגים (נכון לגבי כל שעות היום אבל בעיקר בלילה כיוון שאין אור ולא רואים את הדמוי אלא מרגישים אותו). אז כן, צריך להתאים את הדמוי למצב הים. החלק הזה היה מניסיון אישי שלי ושל חבר. קחו דוגמא: אתמול הייתי בים בשקיעה עם 2 החברים, עובדים משובר ורואים טרכונים משתוללים רודפים אחרי ביזרי וקופצים ומה לא אבל משום מה לא תקפו כלום! משתמש בסט אולטרהלייט ועובד עם גיג #6,#7,hayabusa jack eye 8g/12g #9 שללא ספק זהו אחד הגיגים הכי טובים אם לא הכי שקיימים ושוחט טרכונים , חשוב לציין שכבר תפסנו עליהם טרכונים (בעיקר קטנים), אבל אתמול לא תקפו כלום חוץ מביזרי. עבדנו בכמה שיטות: הקפצות רצופות, הקפצות+עצירה והרצה על פני המים. עובד גם עם גיג של jackson ועדיין כלום משמע, הגיג לא היה מתאים לים ורק בבית הבנתי את זה כי אכן היה יש גלי ורוח חזקה מידי שלא אפשרו לגיג לנוע בצורה טובה במים שלבסוף גרם לכך שלא יהיו תקיפות. בקיצור אני ממש לא אוהב את האמירה: "אם יש דג במקום הוא יתקוף הכל" פשוט שטויות! נגענו קצת בהתאמת בדמוי לים ועכשיו אני אתן את דעתי על הדמוי לדג. דגים כמו גומבר, אינטיאס, פלמידה, ברקודה וטרכון תוקפים במהירות ולכן צריך לעבוד עם הדמוי מהר כדי לדמות דג שבורח מדג אחר ואז הם מקבלים עליו דודא ורודפים אחריו. פלמידה וברקודה תוקפות בחלק העליון של המים (30-50 ס"מ) ולכן עובדים עם דמוי מינו בסביבות האורך 120 שלא יורד הרבה. עכשיו לפלמידה יש שיניים מטורפות שבשנייה יחתכו לך את הלידר (תלוי גם בעובי שלא אבל יגרמו לו נזק בטוח) ולכן אנשים מעדיפים לעבוד עם דמויים ארוכים מ120 כדי להימנע משימוש בכבל פלדה שפוגע בשחייה של הדמוי. גומבר ואינטיאס תוקפים גם בחלק העליון של המים וגם בתחתון ולכן אין בעיה לתפוס אותם עם כלבים, גיגים, פופרים ומינויים אבל שוב, לגומבר יש שיניים שבקלות יקרעו לידר ולכן אנשים מעדיפים לעבוד איתו עם מינו ארוך מ120 כדי שלא יגיע בכלל ללידר וככה לא יקרע או עם פופר גדול כמו הyo zuri mag popper. טרכון תוקף בחלק העליון של המים ולכן עובדים עם כלבים וגיגים אבל הכי טוב לדעתי זה להריץ את הגיג ולא להקפיץ ופה אין מה לחשוש מקריעה של הלידר. לסיכום: יש חשיבות רבה להתאמה של הדמוי למצב הים שזה רוח, גלים וזרמים במים, ובהתאמה שלו לדג. לכל דג יש עונה שהוא מגיע אלינו ולכן התאמת הדמויים לעונה כן הכרחית. תתרכז עכשיו בדמויים קטנים בטווח הנמוך של החכה שלך ולקראת אוקטובר תתחיל להתעניין בדמויים רציניים (גדולים יותר) כי חבל שתקנה עכשיו ולא תשתמש בהם חצי שנה.
תודה גבר
|
|
|
|
|
|
|
בכיף 
|
|
|
|
|
|
SHAYU**
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
התייחסו כאן כמעט להכל אך אנסה להוסיף את הגרטש וחצי שלי בעניין. נכון שקיץ וזו עונת האולטרא אבל בעוד חודש חודשים מתחילה עןנת הגומברים . ובעוד שטרכונים יחפשו כלבים ג'גים וסיליקונים קטנים דווקא הגומבר שהטרף העיקרי שלו זה בורים ולא בהכרח הקטנים שבינהם לא יחדוב פעמיים אם דימוי גדול יעבור לידו. כפי שנאמר כאן דגים טורפים הם אופרטיוניסטים ואם יש להם הזדמנות לאכול טרף גדול שמשמעו אנרגיה גדולה יותר הם יעשו זאת. אני רכשתי עכשיו את הדואו טייד מינו 175 סלים. חתיכת דימוי במיוחד לעונת הגומברים. בינתיים הגיעה עליו ברקודה מכובדת.. לסיכום, דעתי היא שבארסנל צריכים להיות דימוי או שניים מעט חאיגים בגודלם. לפעמים הם יעשו את ההבדל בין לחזור עם דג או לחזור עם כמעט דג שי
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
שלום בשלישית,
שאלת שאלה שהתרחבה לדיון שהוא קצת יותר מאיזה דמוי לאיזה עונה.
לי באופן אישי אין בעיה איך תדוג ועם מה תדוג ומתי,
אבל כן מציק לי כיוון המחשבה השגוי, וההתבססות על עובדות לא עובדות, שאני מאמין שלא מסייעים ללמידה שאנחנו כקהילת דייגים רוצה לקדם ולמקצע לרמה החובבנית הגבוהה ביותר.
תפיסת הדג לא מתחילה בדמוי. היא נגמרת בדמוי. יש דמויים שתצטרך להתאמץ כדי להפיק מהם את המיטב, ויש כאלה שיקלו עליך. תפיסת הדג מתחילה בללמוד את הדג, את מקום המחיה שלו, את האנטומיה שלו, ואת דרכי הפעולה שלו. לא מדובר בללכת ולהוציא תואר על מדעי הדייג, אבל כן מדובר בידע והיגיון בסיסי של התנהגות בטבע (עלות-תועלת).
כדי לתפוס לברק לא צריך לזרוק את הדמוי הנכון בזמן הנכון. צריך לדעת איפה לברקים מסתובבים. כך אפשר לומר לגבי סרגוסים, לגבי טרכונים, לגבי גומברים ולגבי אלפי סוגי הדגים האחרים. כדי לתפוס לברק צריך לדעת מהם התנאים שבהם הלברק יבזבז את מעט האנרגיה ביחס למה שיכניס (וכאן אתה מכניס משוואות כמו מזג אוויר, סוג ים, ראות, עומק, זמני דייג וכו').
ורק אחרי שהצלחת לפענח את כל זה, ותאמין לי שזה לא פשוט בכלל, אז אתה יכול להתפנות לאיזה דמוי הכי מתאים לך באותו הרגע. ותמיד תזכור (וזאת עובדה מדעית) - דג תוקף דג אחר בכל יום מימי חייו. בים פלטה, בים עובד, בים סוער, בים מטורף. כל יום הוא מבצע מסע הרג.
|
|
|
|
|
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #20 ב- : יוני 17, 2014, 21:22:17 PM » |
|
חברים אז אולי תכתבו אינצקלופדיה לאלה מבינינו שחדשים בדיג ובזרזור ?הדוחות לא מספיקות וקשה להכיר דרכם על הדגים וחייהם
Sent from my LG-E460f using Tapatalk
|
-------------------------------
המלצה לחברים היקרים :בואו ותשפיעו על החברה ותעשו גם כסף מהצד כדי לקנות דמויים וציוד דייג ...שווה! " http://www.midgampanel.com?ref=146945"
|
|
|
|
|
חבל שבמקום להקשיב אתה בוחר להתנגח בי ולנסות להוכיח אותי על טעותי כי אני לא טועה בוודאות וזאת אני יכול להגיד בגלל שביליתי ימים על גבי ימים בלמידת הדגים בארצנו, ובלמידת סוגי הדמויים. דיברתי עם אנשים מהמובילים שבתחום, קראתי מאמרים, ראיתי סרטונים וחוויתי בעצמי חלק. לא דיברתי על מיקום הדג אלא על הדמוי כמו שהחבר שאל. ברור לי ויצאתי מנקודת הנחה שברור גם לחברים פה שהמקום משחק תפקיד מרכזי בתפיסת הדג אבל שוב, השאלה הייתה לגבי הדמוי. אם תעבוד עם הדמוי שעבד הכי חזק אצלך ללברקים באזור מושלם ללברקים אבל בזמן לא טוב אתה לא תתפוס, אם תשתמש בדמוי שלא עובד על לברקים באזור מושלם ללברקים בזמן מצויין ללברקים גם אז לא תתפוס אבל אם תעבוד עם דמוי טוב ללברקים בזמן טוב ללברקים באזור טוב ללברקים תתפוס!
What was was, was was
|
|
|
|
|
|
|
חס וחלילה מעולם לא הייתה כוונתי להתנגח. אם זאת תחושתך קבל את התנצלותי את דעתי הנ״ל הבעתי על דפי הפורום מספר פעמים במספר הזדמנויות, אני מאמין בה ולכן כותב אותה.
שוב מצטער עם נפגעת הכי חשוב זה התחביב והכיף שבדייג.
איציק
|
|
|
|
|
|
|
הכל טוב. לפחות אנחנו מסכימים על משהו אחד, הכי חשוב זה התחביב והכיף שבדייג  What was was, was was
|
|
|
|
|
|
שי דביר (שי שם פרטי)
|
אהבת הדיג והרצון לשתף הופכים אותך להיות חבר פורום
מנותקגיל:
57
וכמות ההודעות הזו היא רק ההתחלה...
|
|
אהבתי... כל הכבוד חברים. וזו מהות הפורום הזה... 
|
|
-------------------------------
הדג שהצליח לברוח, סך הכל רצה לחיות יותר ממה שאתה רצית להעלות אותו לסירה.
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
| « הקודם הבא »
|
| הדפסה
|
|
עמודים: 1 [2]
|
|