ציטוט
הרבה מהתותחים הכבדים בחו"ל בסרף משתמשים למעשה בחוטים בקטרים של 0.23 ולפעמים אפילו פחות - הם פשוט שמים שוק לידר שיבלום את הלחץ שבהטלה.
נכון מאוד אדם ,חוטים דקים צריך להבין שמדובר בחוטים שהם 0.14 עד 0.25 העבודה צריכה להיות
למקום חולי נטו ,כדי שיהיה מובן המלחמה עם הדג שנמצא בצד השני צריך להיות סובלני זה אומר
עבודה לאט לאט ,להביא את הדג בזהירות ,ולא כמו בחוט 0.40 שכאן אתה יכול למשוך את הדג
בכוח , כאן עובד עוד טכניקה שהיא הוצאת הדג בזהירות בחוטים דקים ,אני משווה את זה לדייג אולטרה לייט
כמו בזרזור ,אבל חכות חוף 4.20 חוטים דקים מאוד ומלחמה יותר כיף להוציא את הדג .
כך בחול עובדים .
בחול לדוגמה מוצאים סרגוסים של קילו וחצי על חוטים 0.14 קשה להאמין אבל כן חברים כך זה עובד .
ציטוט
חוט נילון:
ככל שיותר דק תרגיש יותר טוב את ה"אכילות" ופחות יושפע מהזרם, גם תטיל יותר רחוק,
השאלה היא מה נקודת האיזון כדי שהחוט יתמודד בהצלחה עם דגים גדולים ולא ייקרע במהרה...
השיקול צריך להיות שלך....
לדיג חופי, חוט 0.35 איכותי יעשה את העבודה מצויין,
נכונה מאוד לדעתי ההבחנה שעושה מוטי בין אזור חולי לסלעי - לעניין בחירת העובי,
אם יש סט אחד אז הייתי הולך על 0.35 -
ככל שיותר דק תרגיש יותר טוב את ה"אכילות" ופחות יושפע מהזרם, גם תטיל יותר רחוק,
השאלה היא מה נקודת האיזון כדי שהחוט יתמודד בהצלחה עם דגים גדולים ולא ייקרע במהרה...
השיקול צריך להיות שלך....
לדיג חופי, חוט 0.35 איכותי יעשה את העבודה מצויין,
נכונה מאוד לדעתי ההבחנה שעושה מוטי בין אזור חולי לסלעי - לעניין בחירת העובי,
אם יש סט אחד אז הייתי הולך על 0.35 -
בכל הרולרים לרוב יש שתי שפולות אפשר לשים באחד חוט דק ,ובשני חוט עבה יותר
כך אתה יכול לחסות לעבוד גם בסלעי וגם בחולי , במקומות מסולעים יש לנו עומק
כמו דייג בריפים כאן לא תמיד אתה צריך מרחק ,במקום חולי אתה מחפש את המרחק נכון לא תמיד אבל לרוב
זה עדיף ,השיטה עבודה שלי היום הוא שונה אני לרוב פותח 4 סטים שכל אחד למרחק אחר
כך נותן לי לחסות שטחים יותר גדולים ,ושלא כל החכות יהיו לאותו מרחק ,עד עכשיו לדוגמה
היה חכה אחת שקיבלה יותר תקיפות ואז אני יודע מה המרחק שאני יטיל לשאר החכות
בגלל זה אצלי יש בכל רולר עובי חוט שונה ,וגם משקולות במשקלים שונים זה גם נותן ,מרחקים אחרים
בהטלות עוד פעם שיטת עבודה .