| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 24/1/2014 | בריכות דיג ומאגרים | מים מתוקים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג במתוקים - ז'רז'ור |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| בוקר | ספינר - שונים | פורל (טרוטת עין-הקשת) | 9 | 5.1 |
| 11:00 | ספינר - | קרפיון מצוי (קרפיון בריכה) | 1 | 4.5 |
הדו"ח:
כבר לפני תחילת עונת הפלמידות, תכננו לקפוץ לפארק בדיג בקיבוץ דפנה להשתעשע קצת עם הפורלים. בדיוק בשבוע שתכננו לצאת לשם, התחילו הפלמידות והיציאה בוטלה
.בעקבות היובש של הפלמידות בשבוע האחרון והצפי לים קצת עובד בשישי (למרות שלא התממש בסוף), החלטנו לצאת הפעם להנות ולתפוס קצת פורלים.
יצאו אני, אלון ונדב וכבר ב 8:00 התייצבנו בכניסה ופתחו לנו את המקום
.מתארגנים ומכינים את הציוד ומתחילים לבדוק את השטח.
בהתחלה אני רק עם חוט בד ובהמשך קושר לידר קצר של חוט נילון 0.2 מ"מ כדי שתהיה פרזנטציה טובה יותר.
רק לאחר כמה דקות של ניסיונות עקרים, הצלחתי למצוא את המקום שלהקת הפורלים התחבאה בו והתמקמנו מולם.
המטרה הייתה לבדוק את ארסנל הדמויים, לראות מה תופס יותר או פחות ולהוציא קצת דגים.
הניקלים/ספינרים שעבדו בתחילת הבוקר הפסיקו לעבוד בהמשך ולהיפך. לא היה שום ניקל/ספינר מנצח לאורך הזמן.
די מהר פורלים שיתפו פעולה ויצאו חלק החוצה וחלק השתחררו (כמעט כמו עם הפלמידות
). היו דגים שנתנו ריצות (אני כמובן עם קלאץ' די חופשי להנות מכל דג ודג) והיה כיף להוציא אותם.
בשלב מסויים, אני זורק ספינר לפינת הבריכה , נותן לו לשקוע, מתחיל לגלגל ואז יש תקיפה של משהו קצת יותר כבד ולאחר כמה שניות אני רוצה צללית צהובה על פני המים שמתגלה כקרפיון שמן ונחמד.
אני עם ציוד אולטרה לייט ונותן לו את הזמן שלו, בשלב מסויים הוא נתן ריצה יפה אבל נכנע יחסית די מהר (אולי בגלל המים הקרים?). בשלב מסויים אני מבקש מנדב להתחיל לצלם את האקשן.
לאחר עוד כמה דקות מענגות, יוצא קרפיון יפיפיה במשקל של 4.5 ק"ג ושוחרר חזרה לאחר מכן
. אני באתי לחפש פורלים ולא קרפיונים והשחרור בוצע לאחר הצעה של בעלי המקום.
לאחר מכן הדייגים בסביבה התחילו להתנחל לידינו וכמעט עלינו
והחלטנו לסיים את הדייג. אצלי נלקחו סה"כ 9 פורלים ששקלו 5.1 ק"ג ועוד קרפיון ששוחרר
לסיכום בוקר מהנה באווירה שונה עם שלל נחמד מאוד והפתעה.
ציוד:
חכה : Penn Power Graph אורך 1.8 מ' משקלי זריקה 1-7 גרם.
רולר: טיקה ליברה 3000
חוט: SpiderWire Stealth 10 ליברות צהוב + שוק לידר נילון 0.2 מ"מ פשוט.
דמוי: ניקלים וספינרים שונים.
תהנו מהתמונות והסרטון