בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומים כלליים ושרותים לחברים
| |-+  פינת המטבח והמתכונים (אחראי: shragam)
| | |-+  פוקצ'ה , סמבוסק פיצה טובה ושאר ירקות
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: פוקצ'ה , סמבוסק פיצה טובה ושאר ירקות  (נקרא 1468 פעמים) הדפסה
Maor slootzky

לפי שיטת זרחין ומר גבלו
חבר פורום
***

מנותק מנותק

גיל: 44

הודעות: 165

אלוהים אוהב אותי!

פוקצ'ה , סמבוסק פיצה טובה ושאר ירקות
« ב- : אוקטובר 16, 2011, 18:31:53 PM »
אז לאור התגובות החמות על הלוקוס הלבן  הינה המלצה חמהה ביותר למשהו חם וטוב לכל מטרה,
גם טוב לקחת לדייג שלמחרת גם טוב בחורף הקר וגם טוב כל הזמן,

ראשית ממליץ לכולם לרכוש אבן שמוט , אבן שמוט הינה אבן שצוברת בתוכה חום רב וכאשר מניחים עליה את הבצק הוא נאפה מכל הצדדים בחום עז מאוד מה שמוביל לזמן אפיה קצר מאוד ולתוצאה מיוחדת.

אז נתחיל כמובן במתכון בסיסי של הבצק ואחר כך נספר מה אפשר להוסיף מלמעלה :

1 קילו קמח
שקית אחת שמרים (שימרית )
70 גרם סוכר
2 כפיות גדושות של מלח
2 כפות שמן
2 כוסות מים פושרים שאפשר לגעת באצבע ונעים כמו...

מכינים את הבצק תוך כדי ערבוב החומרים היבשים כ2 דקות ורק אחר כך מוסיפים את המיים .
מפנים מקום על הספה בסלון ומושיבים את הכלי של הבצק על הספה עם כיסוי של מגבת ועליה כריות , כן שיהיה לו חם ונעים .
אחרי שעה הבצק מכפיל את נפחו .
מחלקים לחלקים שווים ומקמחים , ונותנים 20 דקות לתפיחה שניה.
 כמה חלקים? כמה שבא לכם  

עכשיו מה עושים ?

אופציה א' פוקצה
גוזרים עם מספריים או בלי חתיכה מהבצק כל אחד כמו שהוא אוהב , פותחים את הבצק בעזרת היד בלבד עד לעובי של חצי ס"מ בערך.
על הבצק שופכים בנדיבות שמן זיית איכותי מלח גס פלפל שחור ו.... מה שבא לכם :
בצל
עבניה טריה
עגבניה מיובשת
זייתים
פטריות
עלי בזיליקום
עלי מרווה
עוד בצל אולי מטוגן קצת
פלפל קלוי
אנשובי
חתיכות של סרדינים
נקניק טוב
גבינה טובה (כל גבינה קשה או חצי קשה)
עוד שמן זיית
וזורקים על אבן השמוט שחוממה מראש ל250 מעלות והיאע בתוך תנור חם ב250 מעלות
זמן אפייה 7-8 דקות

אופציה ב'
 אותו דבר בדיוק רק במקום שמן זיית מושחים את הבצק ברוטב פיצה (רסק עגבניות אורגנו ושום )

אופציה ג'
סמבוסק
אותו דבר כמו למעלה רק בסוף לקפל ל2 ולהוסיף סומסום למעלה עם שמן זית כמובן

בתאבון!!
עריכה אחרונה: אוקטובר 16, 2011, 18:35:06 PM על ידי Maor slootzky
-------------------------------
תמיד רוצה לדוג אבל לא תמיד יכול
אך... הייתי מת להפשיט אותך לאור נרות קצת מוסיקה ברקע , למרוח אותך בדבש טהור... להכניס לחדר נחיל דבורים ולברוח...
חחח
 IP: [ מחובר ]
rafi

מנהל אתר
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 62

הודעות: 39113

בעניין: פוקצ'ה , סמבוסק פיצה טובה ושאר ירקות
« הגיב #1 ב- : אוקטובר 16, 2011, 19:00:22 PM »
עשית לי ריר בפה מאור מוצאי לשון מוצאי לשון מוצאי לשון
ויש לי פטנט לעשות בדיוק אותו דבר, אותו מתכון שיצא ממנו אותו מעדן כמו שלך
- פשוט מגיע אליך לביקור כשתכין סמבוסק... מוצאי לשון-
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
dror2910
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 671

בעניין: פוקצ'ה , סמבוסק פיצה טובה ושאר ירקות
« הגיב #2 ב- : ינואר 25, 2012, 01:21:43 AM »
מאוד מרשים ומאוד מגרה
שווה נסיון מוצאי לשון
 IP: [ מחובר ]
אביחי

ויקום הגזר ויתן מכות רצח לגנן..והגנן מבסוט רצח!
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 54

הודעות: 6434

ויקום הגזר ויתן מכות רצח לגנן..והגנן מבסוט רצח!

בעניין: פוקצ'ה , סמבוסק פיצה טובה ושאר ירקות
« הגיב #3 ב- : ינואר 29, 2012, 16:05:57 PM »
מאוד מרשים ומאוד מגרה
שווה נסיון מוצאי לשון

נראה מעדן 
 IP: [ מחובר ]
עדי

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 51

הודעות: 7592

בעניין: פוקצ'ה , סמבוסק פיצה טובה ושאר ירקות
« הגיב #4 ב- : ינואר 29, 2012, 17:31:39 PM »
הבטן קוראת לי למטבח  קריצה

מי שעדיין לא ניסה גבינה צ'רקסית - מומלץ בחום

ניתן להוסיף ולגרד מעל הפוקצ'ה הזאת
-------------------------------
איזהו חכם? הלומד מכל אדם, איזהו גיבור? הכובש את יצרו, איזהו עשיר? השמח בחלקו, איזהו מכובד? המכבד את הבריות
 IP: [ מחובר ]
סקווידוויד

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 7274

בעניין: פוקצ'ה , סמבוסק פיצה טובה ושאר ירקות
« הגיב #5 ב- : פברואר 05, 2012, 09:48:27 AM »
הבטן קוראת לי למטבח  קריצה

מי שעדיין לא ניסה גבינה צ'רקסית - מומלץ בחום

ניתן להוסיף ולגרד מעל הפוקצ'ה הזאת

אתה רוצה להרחיב?
איפה? כמה?
 IP: [ מחובר ]
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!