פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג מסירה (אחראים: rafi, אבי חכם, shragam)
   מקלות הג'יג של BLACK HOLE |
עמודים: 1 2 [3]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: מקלות הג'יג של BLACK HOLE (נקרא 6614 פעמים) |
הדפסה |
|
סאמח הצפר
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
תודה על המחמאה רפי, בהחלט הכי כייף לנהוג בלמבורגיני
המקלות שברוב הסרטונים הם 450 גר' ובהגדרה מיועדים לעבודה מול טונות גדולות, אבל לא רק.
הדגמים שמיובאים ארצה הם הדגמים שמיועדים למשקלים קלים יותר - אך כמובן מצויידים בבלנקים החזקים, הקשוחים, והטובים ביותר. כולנו מכירים את הסיפורים (שגם הופיעו פה באתר) על מקלות שנשברו, וטבעות שנתלשו בזמן פייט עם טונה גדולה. אז נכון שזה לא מקל שמתאים לכל אחד, אבל מי שיוצא לצוד חזירי בר לא לוקח אקדח קפצונים ומי שמחפש כחולות כדאי שיצטייד בציוד מתאים. ואגב, אם כבר הזכרת את נושא המחיר - כל זאת מתחת ל 2000 ש"ח!!!
מקומם של אימפריאל ומייג'ור קרפט שמור ואיני מזלזל בהם חלילה ואני משוכנע שמי שמשתמש בהם מאוד מרוצה. אפילו לי יש במחסן את שני המותגים הללו ובתחילת דרכי בקיאקים השתמשתי בהם רבות. ותופתע, אני בהחלט יכול להמליץ עליהם בפה מלא! , אבל כמו שאמרת... מקלות BLACK HOLE הם למבורגיני, ולמבורגיני כפי שמשתמע מדבריך, כנראה לא מתאים לכל אחד.
לדעתי אין פה נכון ולא נכון, כדאי או לא כדאי. אני מאלו שלא יכולים\מוכנים להשקיע הרבה כסף על מקלות או על ציוד בכלל מעבר לדרישות הבסיסיות מהציוד. אני טוען שמקל נשבר בעיקר כי השותף לדיג דרך עליו או סגר עליו דלת של אוטו (וזה אני אומר מתוך מקרים רבים שראיתי) ולפעמים גם מדג (גם קרה לי עם דג האנטיאס הראשון ומקל זבל שנשבר תוך כדי מאבק...אבל בסוף הדג עלה לשמחתי  ). האם הייתי נהנה יותר ממקל כמו בלאק הול. אני בטוח שכן. סביר להניח גם שהייתי מגיע לביצועים טובים יותר עם הג'יגוג.... אז באותה מידה שיש כאלו שהולכים לג'יג לייט עם מקל דק ולא עבה בשביל ליהנות יותר (וכמובן לג'יגג בצורה טובה יותר) ולא רק להצליח להעלות את הדג אז גם עם מקל איכותי ויקר יש לפעמים בונוס...... ומעבר להנאה, כפי שכתבו קודמיי, אם יבוא דג גדול והחוט כן יעמוד בזה אז מקל איכותי כן יאפשר הבאת הדג אל הסירה. אז אני לא מאלו שמשקיעים עד כדי כך אבל בהחלט מבין אחרים שמשקיעים במקלות וציוד יקר כזה. האמת יותר מוזר לי זה אותם אנשים שמשקיעים מעל 1000 ש"ח על מקל לג'ירג'ור לייט ולא ג'יגינג.......זה משהו שלא הצלחתי להבין 
|
-------------------------------
בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
השאלה היא שאלת עלות-תועלת.... בטרולינג עיקר העבודה זה המכונה, כל מקל טרולינג טוב וסביר בעלות של 500 שקלים שמתוחזק היטב יעשה את העבודה מול כל דג... אגב, גם לגבי ג'יגלייט הרי משתמשים בחוטים של 30-40 ליברות, ממילא כל מקל סביר כגון אימפריאל או מייג'ורקראפט יעשה את העבודה - מול דג במשקלים של עד 20ק"ג ויותר ומבלי להישבר, הרי אין כאן כמו שם "דגי לייט במשקל 50ק"ג, דג במשקל שישבור את המקלות שציינתי - יקרע הרבה קודם לכן גם חוט 50ליב'... לכן השאלה מה הטעם לשלם מחיר כפול על מקל שאין בו צורך ממשי... אבל, מי שמתאים לו יכול לקנות למבורגיני כדי להסתובב ברחובות הקריות וברחובות חיפה... רפי לפי דעתי אתה לא צודק. לדוגמא: אם אתה יושב ודג מולים ופתאום יש לך אכילה של כחולה של 300 קילו. אתה תאכל להסתדר איתה בקלות כמובן אם יש לך למבורגיני ולא איזה " מגיור כרוב ".   אתה עושה לי צרות יגאל, אישתי מצפה שאסיים לכתוב את התגובה הקודמת - אמרתי לה שאני צריך להתרכז כמה דקות, פתאום אני פורץ בצחוק והיא "חשבתי שאתה שקוע במשהו רציני לא בבדיחות", מה שגרר עוד  לך תסביר לה שפתאום ראיתי את התגובה שלך ועד שנייה לפני כן באמת התמקדתי... טוב יגאל, שכנעת אותי, אצטרך למבורגיני גם לבולוס, גם לטרולינג בעומקי 10-14מ', גם לג'גלייט.... תאר לך שאטרגט שינן הניבים במשקל 3ק"ג וטונה כחולה תחטוף אותו.... הולך לבקש מאישתי לרכוש עבורי ליום ההולדת 3 מקלות ג'יגינגמאסטר או שימנו - אם כבר למבורגיני אז שיהיה למבורגיני.... 
|
|
|
|
|
 |
|
|
השאלה היא שאלת עלות-תועלת.... בטרולינג עיקר העבודה זה המכונה, כל מקל טרולינג טוב וסביר בעלות של 500 שקלים שמתוחזק היטב יעשה את העבודה מול כל דג... אגב, גם לגבי ג'יגלייט הרי משתמשים בחוטים של 30-40 ליברות, ממילא כל מקל סביר כגון אימפריאל או מייג'ורקראפט יעשה את העבודה - מול דג במשקלים של עד 20ק"ג ויותר ומבלי להישבר, הרי אין כאן כמו שם "דגי לייט במשקל 50ק"ג, דג במשקל שישבור את המקלות שציינתי - יקרע הרבה קודם לכן גם חוט 50ליב'... לכן השאלה מה הטעם לשלם מחיר כפול על מקל שאין בו צורך ממשי... אבל, מי שמתאים לו יכול לקנות למבורגיני כדי להסתובב ברחובות הקריות וברחובות חיפה... רפי לפי דעתי אתה לא צודק. לדוגמא: אם אתה יושב ודג מולים ופתאום יש לך אכילה של כחולה של 300 קילו. אתה תאכל להסתדר איתה בקלות כמובן אם יש לך למבורגיני ולא איזה " מגיור כרוב ".   אתה עושה לי צרות יגאל, אישתי מצפה שאסיים לכתוב את התגובה הקודמת - אמרתי לה שאני צריך להתרכז כמה דקות, פתאום אני פורץ בצחוק והיא "חשבתי שאתה שקוע במשהו רציני לא בבדיחות", מה שגרר עוד  לך תסביר לה שפתאום ראיתי את התגובה שלך ועד שנייה לפני כן באמת התמקדתי... טוב יגאל, שכנעת אותי, אצטרך למבורגיני גם לבולוס, גם לטרולינג בעומקי 10-14מ', גם לג'גלייט.... תאר לך שאטרגט שינן הניבים במשקל 3ק"ג וטונה כחולה תחטוף אותו.... הולך לבקש מאישתי לרכוש עבורי ליום ההולדת 3 מקלות ג'יגינגמאסטר או שימנו - אם כבר למבורגיני אז שיהיה למבורגיני....  רפי . תמיד תבוא לבולוס עם ציוד מתאים: מקל שוכב 80-130 ליברות וטיאגרה 80 אחרת עוד פעם ניראה בממשק דוחות: הפיספוס של חיי!  בקשר "ללמבורגיני " יש לו עוד דרך להגיע ל- ג.מ. ופטריות דיזיין. זאת חברה יחסית חדשה מקוריאה שביחד עם מר. קסונג יבואן אמריקאי של גיגינג מאסטר פיתחו ביחד את הבלנקים האלה. המטרה היתה להשתוות לג.מ.(הדראגים של "הלמבורגינ"עדיין לא מתקרבים למקור.) ובכל זאת זה מקל ,שנראה מאוד איכותי בתמונות ועם תוצאות.(כמובן שהיתי רוצה מקל כזה ליום הולדת) להוציא טונה כזאת על מקל 450 גרם זה קשה אבל לא לשכוח רובם עובדים עם טיאגרה 80 שיש לה דראג מקסימלי של פחות מ50 ליברות -שזה 23 קילו בארך. כמעט כל מקל עם משקל גיג כזה 450 ,שאני מכיר יש לו דראג של 30 קילו לפחות. תחשוב לבד עם איזה דראג מקסימלי אפשר להישאר על הרגליים .מקל אורך 1.5 מטר כפול 20 קילו דראג יוצא מומנט של 30 קילו למטר.כאילו לקחת משקולת 30 קילו על מקל באורך מטר. נסה להחזיק את זה מחובר לחגורה. מהניסוי הזה תבין ,שדייגי הטונה בשיטת הסטנד אפ עובדים עם דראגים נמוכים מ40 ליברות.
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
השאלה היא שאלת עלות-תועלת.... בטרולינג עיקר העבודה זה המכונה, כל מקל טרולינג טוב וסביר בעלות של 500 שקלים שמתוחזק היטב יעשה את העבודה מול כל דג... אגב, גם לגבי ג'יגלייט הרי משתמשים בחוטים של 30-40 ליברות, ממילא כל מקל סביר כגון אימפריאל או מייג'ורקראפט יעשה את העבודה - מול דג במשקלים של עד 20ק"ג ויותר ומבלי להישבר, הרי אין כאן כמו שם "דגי לייט במשקל 50ק"ג, דג במשקל שישבור את המקלות שציינתי - יקרע הרבה קודם לכן גם חוט 50ליב'... לכן השאלה מה הטעם לשלם מחיר כפול על מקל שאין בו צורך ממשי... אבל, מי שמתאים לו יכול לקנות למבורגיני כדי להסתובב ברחובות הקריות וברחובות חיפה... רפי לפי דעתי אתה לא צודק. לדוגמא: אם אתה יושב ודג מולים ופתאום יש לך אכילה של כחולה של 300 קילו. אתה תאכל להסתדר איתה בקלות כמובן אם יש לך למבורגיני ולא איזה " מגיור כרוב ".   אתה עושה לי צרות יגאל, אישתי מצפה שאסיים לכתוב את התגובה הקודמת - אמרתי לה שאני צריך להתרכז כמה דקות, פתאום אני פורץ בצחוק והיא "חשבתי שאתה שקוע במשהו רציני לא בבדיחות", מה שגרר עוד  לך תסביר לה שפתאום ראיתי את התגובה שלך ועד שנייה לפני כן באמת התמקדתי... טוב יגאל, שכנעת אותי, אצטרך למבורגיני גם לבולוס, גם לטרולינג בעומקי 10-14מ', גם לג'גלייט.... תאר לך שאטרגט שינן הניבים במשקל 3ק"ג וטונה כחולה תחטוף אותו.... הולך לבקש מאישתי לרכוש עבורי ליום ההולדת 3 מקלות ג'יגינגמאסטר או שימנו - אם כבר למבורגיני אז שיהיה למבורגיני....  רפי . תמיד תבוא לבולוס עם ציוד מתאים: מקל שוכב 80-130 ליברות וטיאגרה 80 אחרת עוד פעם ניראה בממשק דוחות: הפיספוס של חיי!  בקשר "ללמבורגיני " יש לו עוד דרך להגיע ל- ג.מ. ופטריות דיזיין. זאת חברה יחסית חדשה מקוריאה שביחד עם מר. קסונג יבואן אמריקאי של גיגינג מאסטר פיתחו ביחד את הבלנקים האלה. המטרה היתה להשתוות לג.מ.(הדראגים של "הלמבורגינ"עדיין לא מתקרבים למקור.) ובכל זאת זה מקל ,שנראה מאוד איכותי בתמונות ועם תוצאות.(כמובן שהיתי רוצה מקל כזה ליום הולדת) להוציא טונה כזאת על מקל 450 גרם זה קשה אבל לא לשכוח רובם עובדים עם טיאגרה 80 שיש לה דראג מקסימלי של פחות מ50 ליברות -שזה 23 קילו בארך. כמעט כל מקל עם משקל גיג כזה 450 ,שאני מכיר יש לו דראג של 30 קילו לפחות. תחשוב לבד עם איזה דראג מקסימלי אפשר להישאר על הרגליים .מקל אורך 1.5 מטר כפול 20 קילו דראג יוצא מומנט של 30 קילו למטר.כאילו לקחת משקולת 30 קילו על מקל באורך מטר. נסה להחזיק את זה מחובר לחגורה. מהניסוי הזה תבין ,שדייגי הטונה בשיטת הסטנד אפ עובדים עם דראגים נמוכים מ40 ליברות. יגאל, קשה שלא להתרשם מהידע העצום והשליטה בנתונים - מורגש שאתה חי ונושם את התחום... לטובת הקוראים אז ג.מ. זה קיצור של ג'יגינג-מאסטר... הניתוח לגבי הדראג מדהים ומרשים, דווקא לפי צורת השליפה והכתיבה נראה שאתה ממש חי ויכול "לדקלם מתוך שינה" את החישובים והתחשיבים הקשורים בדראג... נראה לי שאפתח דיון בנושא.... שאפו על השיתוף המרשים והמרתק  זאת חברה יחסית חדשה מקוריאה ...... המטרה היתה להשתוות לג.מ.(הדראגים של "הלמבורגיני" עדיין לא מתקרבים למקור.)
הוא אשר אמרתי ולכן גם קצת התרעמתי עת הועלה נושא הלמבורגיני... יש מספיק מכוניות איכותיות שמספקות מה שצריך - ולא כל מכונית איכותית היא למבורגיני, נכון להיום, אין חולק כי הלמבורגיני (לפחות עת משווים בין שני הדגמים) זה הג'יגינגמאסטר....
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: 1 2 [3]