הוא שונא דגים
אבל אתמול בערב בארוחת שישי הוא חיסל לברק שלם לבד
החומרים: (אצלי זה היה ל-4 לברקים)
2 בצלים
2 עגבניות
1 בקבוק שמן זית
ראש שום
עשבי טיבול לפי טעם
מלח
פלפל
אבקת מרק עוף
אופן ההכנה:
שופכים את כל בקבוק שמן הזית לתבנית
להוסיף 2 כפות אבקת מרק עוף לשמן זית
להניח את הדגים בתבנית אבל לא לשכוח לחרוץ אותם לפני זה
לקלף את ראש השום ולפזר את שיני השום בתבנית
לחתוך את הבצל לפרוסות ולהוציא טבעות בצל מהפרוסות ולפזר בכל התבנית
את העגבניות לחתוך לפלחים ולפזר בתבנית
מלח פלפל לפי טעם
עשבי טיבול לפי טעם(במקרה שלי זה היה זר שלם של כוסברה)לפזר בתבנית
להדליק תנור על 200 מעלות ולהכניס את התבנית כשהתנור חם(רצוי על טורבו)
לאחר 10 דקות עם כף לאסוף שמן מהתבנית ולהרטיב את הדגים מלמעלה שיהיו ממש רטובים ולהמשיך באפיה
אחרי עוד 10 דקות שוב להרטיב את הדגים עם השמן מהמגש אבל הפעם להעביר את התבנית לחלק העליון של התנור ולהפעיל את הגריל
זה נועד לשרוף טיפה את הדג כדי לתת לו שיהיה קצת קריספי מבחוץ
אחרי בערך 2-4 דקות הדגים מוכנים
בתאבון ותזהרו לא לאכול את האצבעות בטעות

הערה קטנה
המתכון הזה הוא הבסיס(וככה אני מכין את הדגים)
מכאן אפשר לשכלל אותו לכל מיני כיוונים
יש כאלה שירצו להוסיף גמבה או פלפל חריף(שאטה)או כל מיני ירקות אחרים
אפשר גם למלא את הבטן של הדגים בכל מיני תערובות של אגוזים צנוברים וכו' שעברו קליה מראש
בקיצור השמיים הם הגבול