בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
| | |-+  בורים על קפיץ
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: בורים על קפיץ  (נקרא 3875 פעמים) הדפסה
sagi1m

חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 29

הודעות: 516

בורים על קפיץ
« ב- : יולי 12, 2013, 13:06:49 PM »
אשמח לקבל הסבר על שיטת הקפיץ ואיך היא עובדת לדיג בורים,

הבנתי שיש את הקפיץ אך לא הבנתי איך אל הקפיץ צריך לחבר את הקרסים..

מה מידת הקרסים שצריכה להיות ? מה הפיתיון שצריך להיות על הקרסים?

ומה הכוונה לבצק מסטיק, כי הבצק שאני השתמשתי בו בעבר הוא יותר מוצק.

תודה!

 האתר מספר 1
עריכה אחרונה: יולי 12, 2013, 13:10:03 PM על ידי sagi1m
 IP: [ מחובר ]
דור שגב

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 27

הודעות: 1457

בעניין: בורים על קפיץ
« הגיב #1 ב- : יולי 12, 2013, 13:09:50 PM »
ברוב הקפיצים כבר קשורות הקרסים.
אתה צריךלהזיז את הקרסים ולקחת בצק(עדיף בצק מפיתה כי הוא קשיח)
ולמלא את הקפיץ.לאחר מכן אתה מחדיר את הקרסים אם השפיץ החוצה.
בהצלחה
 IP: [ מחובר ]
sagi1m

חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 29

הודעות: 516

בעניין: בורים על קפיץ
« הגיב #2 ב- : יולי 12, 2013, 13:11:26 PM »
ברוב הקפיצים כבר קשורות הקרסים.
אתה צריךלהזיז את הקרסים ולקחת בצק(עדיף בצק מפיתה כי הוא קשיח)
ולמלא את הקפיץ.לאחר מכן אתה מחדיר את הקרסים אם השפיץ החוצה.
בהצלחה

תודה על תשובה המהירה.
איך אני צריך להכין את הבצק מהפיתה? עם מים?
ומה הכוונה מחדיר את הקרסים עם השפיץ החוצה?
יש לך במקרה תמונה?
 IP: [ מחובר ]
sagi1m

חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 29

הודעות: 516

בעניין: בורים על קפיץ
« הגיב #3 ב- : יולי 14, 2013, 00:45:30 AM »
מישהו מכיר?
 IP: [ מחובר ]
YAKIR - H

חבר פורום
***

מנותק מנותק

גיל: 38

הודעות: 164

בעניין: בורים על קפיץ
« הגיב #4 ב- : יולי 15, 2013, 22:12:36 PM »
יכולת להשקיע עוד 2 דקות ולהריץ חיפוש בגוגל כמו שאני עשיתי בשבילך והיית מוצא..
בכל אופן מצאתי לך מדריך אז חשוב שהוא יהיה זמין לחברים שלנו בקהילה.
בבקשה:

לאחר שימוש ממושך במלכודת בורי ( המוכרת ) הבנויה מחוט שאליו קשורות מספר קרסים, שאותו מלפפים על פיתה או לחם ומשליכים למים, נתגלו מספר בעיות שעליהן באה לתת מענה מלכודת היין.
 
בעיות בשיטה הקיימת:
 1. לחץ רב מופעל על הלחם\פיתה בעת ההטלה. ( וכדי למנוע לחץ זה לא ניתן להטילה למרחקים גדולים ), וכתוצאה מכך, מרחק הטלה קצר.
 2. במידה והדגים סיימו לאכול הפיתה או דג השתחרר, המלכודת שוקעת ומסתבכת בסלעים
 3. במידה ונאלץ הדייג למשות המלכודת מהמים אינו יכול להטילה שוב –הלחם רטוב ועלול להתפורר בהטלה נוספת –חד פעמי
 4. במידה ונתפס דג במלכודת חייבים להחליף לחם –ביזבוז פתיון
 5. הסתבכות וקשרים בחוט-ביזבוז זמן
 6. הקרסים המלופפים סביב הפיתה רופפים לאחר התפוררות לחם במים או במהלך כרסום הפתיון-הקטנת הסיכוי לתפיסה

חומרים לבניית המלכודת
ראה תמונה 1
 1. זוג פקקי שעם מבקבוק יין ( מכאן השם )צבע השעם דומה לצבע קליפת לחם או פיתה .
 2. דבק מהיר
3. גליל תייל ברזל –נקנה בחנות הכל בדולר (בחמישה שקלים).
 4. סביבל 30 LB
 5. 1 מטר חוט דייג 0.40
 6. 12 קרסים קריסטל בגודל 10 עם עין + 1 קרס בגודל 10 עם עין שחורה.
 7. כלים:פלייר קטן לכיפוף ולחיתוך תייל הברזל ומספריים לחיתוך חוט הדייג



שלב 1 :הכנת הגליל משעם
 חתוך כ-15 ס"מ תייל ברזל.
 החזק את שני הפקקים בידך,הצמד ראש פקק אחד לתחתית השני ליצירת גליל משני החלקים
( לאחר חליצת הפקקים מהבקבוק הם מקבלים עיוות מסוים ),מצא את ההתאמה הטובה ביותר לחיבור נקי וישר.
 בעזרת הפלייר ,העבר תייל הברזל לאורך פקק השעם הראשון ( רצוי במרכז הגליל ) .
 את אותו תייל העבר דרך הפקק השני.
 עליך להיות במצב זה : ראה תמונה 2



בעזרת הדבק המהיר הדבק את שני הפקקים וצור גליל שדרכו עובר תייל הברזל.
 בעזרת פלייר – צור טבעת בצידו האחד של הגליל ( השאר חתיכת תייל לא מגולגל ) ראה תמונה 3 .



משוך את התייל עד נגיעת הטבעת שהכנת בגליל.
הכנס הסביבל לתייל וצור טבעת נוספת בצידו השני של הגליל.
גליל השעם מוכן – ראה תמונה 4.



שלב 2:הכנת המלכודת
 קשור את הקרס השחור לקצה חוט הדייג.
 מידת הקרס המומלצת היא 9 אך ניתן להשתמש גם בקרסים קטנים יותר (מידות 10 עד 14).
 כעת קשור שאר הקרסים ( קרס קריסטל ) לחוט במרחק 2-3 ס"מ אחת מהשניה.
 ראה תמונה 5 – אופן קשירת הקרסים



למה קרס שחור אחד וכל השאר לבנים ?
 לדעת בקלות היכן קצה המלכודת , מסייע בפתיחה מהירה של קשרים.
 חבר את המלכודת לגליל השעם לטבעת ללא הסביבל .
 המלכודת מוכנה לשימוש – ראה תמונה 6



** פתיון מומלץ-פיתה או לחמניה ( בה נכנס הגליל כמו נקניקיה )
שימוש בפיתה- חצה הפיתה לשניים, כרגע חצי הפיתה מורכב משני חלקים, הפרד בעדינות לאורך קו החיבור של הפיתה
ראה תמונה 7 ,



גלגל הפיתה על הגליל כך שפנים הפיתה מופנה החוצה.גלגל החוט על הפיתה,דאג למתוח החוט ונעץ הקרס השחור בגליל השעם.
כעת עליך לסדר את הקרסים עם חוד כלפי חוץ - כך שהגליל ייראה כקיפוד קוצני.



כעת המלכודת חמושה לעבודה,
נותר רק לחבר למקל הדייג/חוט מוביל(ראשי) ,חבר בעזרת הסביבל.
זכור:עליך להמתין לאחר הטלת המלכודת לדג הראשון " הגבר גבר " שיאכל מהפיתה וכעבור מעט זמן מובטחת תפיסה.

טיפים:
 1. להגדלת טווח הזריקה- בסיום התקנת הפיתה על המלכודת, השלך אותה קרוב, הפיתה נרטבת ומקבלת נפח ומשקל,גלגל חזרה, כרגע ניתן להטילה למרחק.
 2. לאחר תפיסת דג בחן את המלכודת והפיתה בד"כ לא תצטרך להתקין פיתה מחדש,סדר הקרסים והטל המלכודת שוב.
3. במקרה של ים גלי עובד דאג שהחוט לא יסתבך בסלעים.
4. תמיד תדאג להכין 2-3 מלכודות כאלו ספייר.

אוקיי... יש לנו מלכודת מוכנה ואני חמוש בטיפים מפה ועד לים סוף,
נותר לי עכשיו לדעת איך אני דואג שהבורים יקלטו את המלכודת?
פה נכנס הריסוס.

הריסוס:
אחד המרכיבים החשובים בדיג בורי הוא הריסוס ("רוסה"). פעולת הריסוס אמורה ללוות את פעילות הדיג לאורך כל יום הדיג!
 מטרת הריסוס פשוטה מאוד: למשוך את דגי הבורי אל הנקודה בה נמצא הפתיון.
 גם בנושא הריסוס קיימות גישות ושיטות שונות, בהתאם לטכניקת הדיג בסוג הדיג המתואר במאמר – דיג בגובה פני המים – נודעת חשיבות לריסוס צף.
 לצורך ריסוס ניתן להשתמש בכל מוצרי המאפה, טריים ויבשים: פיתות, חלות, לחם שחור / לבן, לחמניות וכן הלאה.
 להכנת תערובת הריסוס, נעביר לשקית אחת או דלי את כל מוצרי המאפה ונוסיף מי-ים בכמות שתיספג אך לא מעבר לכך.
 בעזרת הידיים נלוש וניצור תערובת גסה אך לא מימית.
 הריסוס אמור להישאר בחלקו צף על פני המים, בעוד חלקו האחר מתפזר לאיטו ושוקע.
 השלכת הריסוס בצורת גוש אחד יוצרת אפקט במים. לאחר מספר פעולות ריסוס נוצרים התניה והרגל של דגי הבורי. בהמשך, פגיעת המלכודות במים יוצרת אפקט זהה לריסוס ולעתים קרובות המלכודת זוכה לתקיפה מידית.
 אפשר להוסיף לתערובת הריסוס חול ים נקי, שאריות מזון כגון קוסקוס, אורז, סולת, פירורי לחם וכדומה.
 אם הדיג מוצלח ואינטנסיבי, אין צורך להמשיך לרסס. יש לחדש את הריסוס לאחר שהאכילות פסקו לחלוטין.
 ככל שפרק הזמן בו שהינו באותה נקודה מתארך, יש לצמצם את כמות הריסוס כדי "לשמור על מומנטום" ולוודא שתשומת לבם של הדגים תופנה אל המלכודת.
 אפשר לקמח קלות את גוש הריסוס רגע לפני השלכתו למים. הקמח יוצר אפקט חזותי במים וחוסך בתערובת הריסוס.

עד כאן חבר יקר מקווה שעזרתי לך עם המדריך!
ב-ה-צ-ל-ח-ה
 אנחנו מספר 1
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
sagi1m

חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 29

הודעות: 516

בעניין: בורים על קפיץ
« הגיב #5 ב- : יולי 15, 2013, 23:56:52 PM »
תודה על התגובה,
כמובן שהרצתי חיפוש ברשת ומצאתי את המדריך הזה אך המדריך הזה הוא לא מדריך של קפיץ אולי אם היית קורא מה ביקשתי היית מבין.
 IP: [ מחובר ]
רון דדון

Gone fishin...
חבר. ISF.
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 39

הודעות: 4366

בעניין: בורים על קפיץ
« הגיב #6 ב- : יולי 16, 2013, 23:54:44 PM »
יקיר - שים לב, שגם אם המדריך מפורסם באינטרנט ומצאת אותו דרך גוגל - יתכן מאד שהוא מוגן בזכויות יוצרים.

אם המדריך אינו שלך, יש לצרף קישור להודעה - בכל מקרה, אסור להעתיק את המדריך סתם כך ללא הסכמתו של מי שכתב אותו.

בלי קשר - השיטה עם הפקקי שעם מעולה  אתה בסדר
 IP: [ מחובר ]
sagi1m

חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 29

הודעות: 516

בעניין: בורים על קפיץ
« הגיב #7 ב- : יולי 17, 2013, 00:11:34 AM »
יכולת להשקיע עוד 2 דקות ולהריץ חיפוש בגוגל כמו שאני עשיתי בשבילך והיית מוצא..
בכל אופן מצאתי לך מדריך אז חשוב שהוא יהיה זמין לחברים שלנו בקהילה.
בבקשה:

לאחר שימוש ממושך במלכודת בורי ( המוכרת ) הבנויה מחוט שאליו קשורות מספר קרסים, שאותו מלפפים על פיתה או לחם ומשליכים למים, נתגלו מספר בעיות שעליהן באה לתת מענה מלכודת היין.
 
בעיות בשיטה הקיימת:
 1. לחץ רב מופעל על הלחם\פיתה בעת ההטלה. ( וכדי למנוע לחץ זה לא ניתן להטילה למרחקים גדולים ), וכתוצאה מכך, מרחק הטלה קצר.
 2. במידה והדגים סיימו לאכול הפיתה או דג השתחרר, המלכודת שוקעת ומסתבכת בסלעים
 3. במידה ונאלץ הדייג למשות המלכודת מהמים אינו יכול להטילה שוב –הלחם רטוב ועלול להתפורר בהטלה נוספת –חד פעמי
 4. במידה ונתפס דג במלכודת חייבים להחליף לחם –ביזבוז פתיון
 5. הסתבכות וקשרים בחוט-ביזבוז זמן
 6. הקרסים המלופפים סביב הפיתה רופפים לאחר התפוררות לחם במים או במהלך כרסום הפתיון-הקטנת הסיכוי לתפיסה

חומרים לבניית המלכודת
ראה תמונה 1
 1. זוג פקקי שעם מבקבוק יין ( מכאן השם )צבע השעם דומה לצבע קליפת לחם או פיתה .
 2. דבק מהיר
3. גליל תייל ברזל –נקנה בחנות הכל בדולר (בחמישה שקלים).
 4. סביבל 30 LB
 5. 1 מטר חוט דייג 0.40
 6. 12 קרסים קריסטל בגודל 10 עם עין + 1 קרס בגודל 10 עם עין שחורה.
 7. כלים:פלייר קטן לכיפוף ולחיתוך תייל הברזל ומספריים לחיתוך חוט הדייג



שלב 1 :הכנת הגליל משעם
 חתוך כ-15 ס"מ תייל ברזל.
 החזק את שני הפקקים בידך,הצמד ראש פקק אחד לתחתית השני ליצירת גליל משני החלקים
( לאחר חליצת הפקקים מהבקבוק הם מקבלים עיוות מסוים ),מצא את ההתאמה הטובה ביותר לחיבור נקי וישר.
 בעזרת הפלייר ,העבר תייל הברזל לאורך פקק השעם הראשון ( רצוי במרכז הגליל ) .
 את אותו תייל העבר דרך הפקק השני.
 עליך להיות במצב זה : ראה תמונה 2



בעזרת הדבק המהיר הדבק את שני הפקקים וצור גליל שדרכו עובר תייל הברזל.
 בעזרת פלייר – צור טבעת בצידו האחד של הגליל ( השאר חתיכת תייל לא מגולגל ) ראה תמונה 3 .



משוך את התייל עד נגיעת הטבעת שהכנת בגליל.
הכנס הסביבל לתייל וצור טבעת נוספת בצידו השני של הגליל.
גליל השעם מוכן – ראה תמונה 4.



שלב 2:הכנת המלכודת
 קשור את הקרס השחור לקצה חוט הדייג.
 מידת הקרס המומלצת היא 9 אך ניתן להשתמש גם בקרסים קטנים יותר (מידות 10 עד 14).
 כעת קשור שאר הקרסים ( קרס קריסטל ) לחוט במרחק 2-3 ס"מ אחת מהשניה.
 ראה תמונה 5 – אופן קשירת הקרסים



למה קרס שחור אחד וכל השאר לבנים ?
 לדעת בקלות היכן קצה המלכודת , מסייע בפתיחה מהירה של קשרים.
 חבר את המלכודת לגליל השעם לטבעת ללא הסביבל .
 המלכודת מוכנה לשימוש – ראה תמונה 6



** פתיון מומלץ-פיתה או לחמניה ( בה נכנס הגליל כמו נקניקיה )
שימוש בפיתה- חצה הפיתה לשניים, כרגע חצי הפיתה מורכב משני חלקים, הפרד בעדינות לאורך קו החיבור של הפיתה
ראה תמונה 7 ,



גלגל הפיתה על הגליל כך שפנים הפיתה מופנה החוצה.גלגל החוט על הפיתה,דאג למתוח החוט ונעץ הקרס השחור בגליל השעם.
כעת עליך לסדר את הקרסים עם חוד כלפי חוץ - כך שהגליל ייראה כקיפוד קוצני.



כעת המלכודת חמושה לעבודה,
נותר רק לחבר למקל הדייג/חוט מוביל(ראשי) ,חבר בעזרת הסביבל.
זכור:עליך להמתין לאחר הטלת המלכודת לדג הראשון " הגבר גבר " שיאכל מהפיתה וכעבור מעט זמן מובטחת תפיסה.

טיפים:
 1. להגדלת טווח הזריקה- בסיום התקנת הפיתה על המלכודת, השלך אותה קרוב, הפיתה נרטבת ומקבלת נפח ומשקל,גלגל חזרה, כרגע ניתן להטילה למרחק.
 2. לאחר תפיסת דג בחן את המלכודת והפיתה בד"כ לא תצטרך להתקין פיתה מחדש,סדר הקרסים והטל המלכודת שוב.
3. במקרה של ים גלי עובד דאג שהחוט לא יסתבך בסלעים.
4. תמיד תדאג להכין 2-3 מלכודות כאלו ספייר.

אוקיי... יש לנו מלכודת מוכנה ואני חמוש בטיפים מפה ועד לים סוף,
נותר לי עכשיו לדעת איך אני דואג שהבורים יקלטו את המלכודת?
פה נכנס הריסוס.

הריסוס:
אחד המרכיבים החשובים בדיג בורי הוא הריסוס ("רוסה"). פעולת הריסוס אמורה ללוות את פעילות הדיג לאורך כל יום הדיג!
 מטרת הריסוס פשוטה מאוד: למשוך את דגי הבורי אל הנקודה בה נמצא הפתיון.
 גם בנושא הריסוס קיימות גישות ושיטות שונות, בהתאם לטכניקת הדיג בסוג הדיג המתואר במאמר – דיג בגובה פני המים – נודעת חשיבות לריסוס צף.
 לצורך ריסוס ניתן להשתמש בכל מוצרי המאפה, טריים ויבשים: פיתות, חלות, לחם שחור / לבן, לחמניות וכן הלאה.
 להכנת תערובת הריסוס, נעביר לשקית אחת או דלי את כל מוצרי המאפה ונוסיף מי-ים בכמות שתיספג אך לא מעבר לכך.
 בעזרת הידיים נלוש וניצור תערובת גסה אך לא מימית.
 הריסוס אמור להישאר בחלקו צף על פני המים, בעוד חלקו האחר מתפזר לאיטו ושוקע.
 השלכת הריסוס בצורת גוש אחד יוצרת אפקט במים. לאחר מספר פעולות ריסוס נוצרים התניה והרגל של דגי הבורי. בהמשך, פגיעת המלכודות במים יוצרת אפקט זהה לריסוס ולעתים קרובות המלכודת זוכה לתקיפה מידית.
 אפשר להוסיף לתערובת הריסוס חול ים נקי, שאריות מזון כגון קוסקוס, אורז, סולת, פירורי לחם וכדומה.
 אם הדיג מוצלח ואינטנסיבי, אין צורך להמשיך לרסס. יש לחדש את הריסוס לאחר שהאכילות פסקו לחלוטין.
 ככל שפרק הזמן בו שהינו באותה נקודה מתארך, יש לצמצם את כמות הריסוס כדי "לשמור על מומנטום" ולוודא שתשומת לבם של הדגים תופנה אל המלכודת.
 אפשר לקמח קלות את גוש הריסוס רגע לפני השלכתו למים. הקמח יוצר אפקט חזותי במים וחוסך בתערובת הריסוס.

עד כאן חבר יקר מקווה שעזרתי לך עם המדריך!
ב-ה-צ-ל-ח-ה
 אנחנו מספר 1
יקיר - שים לב, שגם אם המדריך מפורסם באינטרנט ומצאת אותו דרך גוגל - יתכן מאד שהוא מוגן בזכויות יוצרים.

אם המדריך אינו שלך, יש לצרף קישור להודעה - בכל מקרה, אסור להעתיק את המדריך סתם כך ללא הסכמתו של מי שכתב אותו.

בלי קשר - השיטה עם הפקקי שעם מעולה  אתה בסדר

אין בעיה עם זה שהבורים רואים את הקרסים? הם לא נחשבים לדגים חשדנים?
 IP: [ מחובר ]
רון דדון

Gone fishin...
חבר. ISF.
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 39

הודעות: 4366

בעניין: בורים על קפיץ
« הגיב #8 ב- : יולי 17, 2013, 00:16:14 AM »
נחשבים.
האטרף אכילה גובר על הכל.
תפסתי בשיטה מאד דומה בורים בכל הגדלים (מ-10 ס"מ עד חתיכות של קילו+, שנעלמו כבר מהים שלנו לדעתי)
(השיטה אותו עיקרון, פשוט בלי פקק השעם - עם הפקק זה פשוט מחזיק טוב יותר את הפיתה)

בשיטה זו הפיתה צפה על פני המים.
אם ראית פעם בורים אוכלים לחם צף - הם ממש משתוללים מסביבו, אז פשוט הם משתוללים עד שאחת הקרסים נתפסת.
אגב, אם משתמשים בקרסים מספיק קטנים, הקרס תתפס בפה.
אם משתמשים בקרסים גדולים יותר - הדג יכול להתפס בכל מקום בגוף.
 IP: [ מחובר ]
Misha Ravich

דיג קרפיונים ♥
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 3922

בעניין: בורים על קפיץ
« הגיב #9 ב- : יולי 17, 2013, 00:27:13 AM »
נחשבים.
האטרף אכילה גובר על הכל.
תפסתי בשיטה מאד דומה בורים בכל הגדלים (מ-10 ס"מ עד חתיכות של קילו+, שנעלמו כבר מהים שלנו לדעתי)
(השיטה אותו עיקרון, פשוט בלי פקק השעם - עם הפקק זה פשוט מחזיק טוב יותר את הפיתה)

בשיטה זו הפיתה צפה על פני המים.
אם ראית פעם בורים אוכלים לחם צף - הם ממש משתוללים מסביבו, אז פשוט הם משתוללים עד שאחת הקרסים נתפסת.
אגב, אם משתמשים בקרסים מספיק קטנים, הקרס תתפס בפה.
אם משתמשים בקרסים גדולים יותר - הדג יכול להתפס בכל מקום בגוף.
שיטה מעולה , הייתי משתמש בה למושטים לפני כ6 שנים ..
הבעיה בה שהיא מאוד לא ספורטיבית ובגלל זה אני לא דג ככה יותר  קריצה
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
sagi1m

חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 29

הודעות: 516

בעניין: בורים על קפיץ
« הגיב #10 ב- : יולי 17, 2013, 00:37:17 AM »
נחשבים.
האטרף אכילה גובר על הכל.
תפסתי בשיטה מאד דומה בורים בכל הגדלים (מ-10 ס"מ עד חתיכות של קילו+, שנעלמו כבר מהים שלנו לדעתי)
(השיטה אותו עיקרון, פשוט בלי פקק השעם - עם הפקק זה פשוט מחזיק טוב יותר את הפיתה)

בשיטה זו הפיתה צפה על פני המים.
אם ראית פעם בורים אוכלים לחם צף - הם ממש משתוללים מסביבו, אז פשוט הם משתוללים עד שאחת הקרסים נתפסת.
אגב, אם משתמשים בקרסים מספיק קטנים, הקרס תתפס בפה.
אם משתמשים בקרסים גדולים יותר - הדג יכול להתפס בכל מקום בגוף.

יש מקומות מומלצים לבורים?
הכוונה היא אם יש עדיפות לריפים מזחים או מהחוף?
דרך אגב איך אפשר להגיע למרחק עם הפקקי שעם האלו אם אני משתמש בחכת חוף ולא בחכת זרזור?
יש אפשרות להשתמש במצוף כבד של 80 גרם להגדלת הטווח?
עריכה אחרונה: יולי 17, 2013, 00:37:59 AM על ידי sagi1m
 IP: [ מחובר ]
רון דדון

Gone fishin...
חבר. ISF.
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 39

הודעות: 4366

בעניין: בורים על קפיץ
« הגיב #11 ב- : יולי 17, 2013, 01:03:45 AM »
שיטה מעולה , הייתי משתמש בה למושטים לפני כ6 שנים ..
הבעיה בה שהיא מאוד לא ספורטיבית ובגלל זה אני לא דג ככה יותר  קריצה

אמת, אין ספורטיביות רבה בשיטה - זו פשוט "מלכודת" לכל דבר, אך אפשר לומר אותו הדבר על קפיץ לקרפיונים.
בכל מקרה, ברוב המיקרים, בורים מבחינתי - הם לצורך פיתיון בלבד, כך שהספורטיביות בתפיסתם, פחות רלוונטית מבחינתי.

יש מקומות מומלצים לבורים?
הכוונה היא אם יש עדיפות לריפים מזחים או מהחוף?
דרך אגב איך אפשר להגיע למרחק עם הפקקי שעם האלו אם אני משתמש בחכת חוף ולא בחכת זרזור?
יש אפשרות להשתמש במצוף כבד של 80 גרם להגדלת הטווח?

לא מכיר את איזורי הדיג שלך, כך שלא יכול לייעץ לגבי זה.
אני תמיד דג מריפים טבעיים, וכמעט תמיד מוצא אותם, בין אם קטנים או גדולים.

הייתי ממליץ לך בחום להשתמש במקל ז'ירז'ור, אבל אם זה לא רלוונטי - אז כל עוד החוט הראשי שלך במקל חוף לא עבה מידי (0.30-0.40 זה סביר), אפשר להשתמש גם בלי מצוף.
אין צורך במרחקים מטורפים. טיפ - לפני הזריקה, לטבול את הפיתיון (הפיתה, שהיא כבר מוכנה עם הקרסים עליה) לשנייה-שתיים במים. הפיתה תספוג קצת מים וזה מוסיף למשקל שלה.
חשוב מאד - לא לזרוק בכוח!
לנצל את המקל, ולהטיל בקשת בעדינות.
 IP: [ מחובר ]
sagi1m

חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 29

הודעות: 516

בעניין: בורים על קפיץ
« הגיב #12 ב- : יולי 18, 2013, 09:21:53 AM »
שיטה מעולה , הייתי משתמש בה למושטים לפני כ6 שנים ..
הבעיה בה שהיא מאוד לא ספורטיבית ובגלל זה אני לא דג ככה יותר  קריצה

אמת, אין ספורטיביות רבה בשיטה - זו פשוט "מלכודת" לכל דבר, אך אפשר לומר אותו הדבר על קפיץ לקרפיונים.
בכל מקרה, ברוב המיקרים, בורים מבחינתי - הם לצורך פיתיון בלבד, כך שהספורטיביות בתפיסתם, פחות רלוונטית מבחינתי.

יש מקומות מומלצים לבורים?
הכוונה היא אם יש עדיפות לריפים מזחים או מהחוף?
דרך אגב איך אפשר להגיע למרחק עם הפקקי שעם האלו אם אני משתמש בחכת חוף ולא בחכת זרזור?
יש אפשרות להשתמש במצוף כבד של 80 גרם להגדלת הטווח?

לא מכיר את איזורי הדיג שלך, כך שלא יכול לייעץ לגבי זה.
אני תמיד דג מריפים טבעיים, וכמעט תמיד מוצא אותם, בין אם קטנים או גדולים.

הייתי ממליץ לך בחום להשתמש במקל ז'ירז'ור, אבל אם זה לא רלוונטי - אז כל עוד החוט הראשי שלך במקל חוף לא עבה מידי (0.30-0.40 זה סביר), אפשר להשתמש גם בלי מצוף.
אין צורך במרחקים מטורפים. טיפ - לפני הזריקה, לטבול את הפיתיון (הפיתה, שהיא כבר מוכנה עם הקרסים עליה) לשנייה-שתיים במים. הפיתה תספוג קצת מים וזה מוסיף למשקל שלה.
חשוב מאד - לא לזרוק בכוח!
לנצל את המקל, ולהטיל בקשת בעדינות.

ניסתי את השיטה אבל לצערי אחרי שאני מושך את הפתיון אליי ומרים הכל מתפרק..
למרות שהצמדתי את החוט עם הקרסים חזק
אולי הפיתה לא הייתה מספיק טרייה?
 IP: [ מחובר ]
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!