| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 2/4/2013 | צפון: ראש הנקרה-נהריה | מים מלוחים | גלי | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 23:50 | פתיון בשרי אחר - פילה סרגוס | סרגוס עספור / פונטצו (חודון אזור) | 1 | 300 גר' |
הדו"ח:
שלישי ערב כולם בדרך למיטה מחר חוזרים לביה"ס מבט חפוז לגובה הים רוח וכו' הכל נראה בול ללילה של דיג.
אורז את עצמי הציוד כבר ברכב פתיון ולדרך קפה קטן ב Yellow בכל זאת חייבים 22:20 אני בים.
מקל ראשון מקבל קריסטל שמנמן ועסיסי ונשלח לחפש מורעבים, מקל שני מחומש כבל פלדה ובקרס נירוסטה של מרוטו מידה 5/0 ובתוספת פילה בהמתי של סרגוס מבציר 67
(בחיי אין לי מושג כמה זמו הוא המתין במקפיא) בעונה הזאת תמיד מקל אחד עובר הסבה לדיג גומברים, ומנסיון שלי כשהם בסביבה אין צורך בפתיון טרי הם בולעים הכל.5 דקות עוברות להם והפעמון של המקל עם הקריסטל עובד אי אפשר לפספס משהו נעול בצד השני, הוקסט ותוך רגע אני מבין שזה משהו מוזר דקה אחרי כבר נראו להם שתי עיניים מבריקות במים אז אם עוד היה מעט ספק עכשיו כבר אין זה סוג של חתול כלשהו, ואכן נתפס לו גיטרן בייבי ששוחרר עם פירסינג
.הזמן עובר נישנושים קטנים במקל של הקריסטל ואני כל 10 דקות שולף והקרסים נקיות מחמש ושולח שוב.
השעה 23:30 מגיע ואיתה גם העיפות ובכל זאת מחר עבודה מחליט לחתוך בחצות, פתאום משום מקום ניעור קליל במקל השני משהו ממש לא ברור
מחזיק את המקל ביד ומרגיש משהו מוזר לא מתאים בכלל לגודל הקרס והפתיון לא מבין מה קורה ושוב ניעור קליל בשלב הזה אני כבר ממש משוכנע שזה סרטן או אולי מורנה,מחזיק את השפולה ביד ונותן הוקסט וואללה משהוא מנער את המקל בצד השני אולי בכל זאת דג
ואולי גומבר חנון
סוגר קלצ' ומתחיל להחזיר חוט הנה יוצאת המשקולת מהמים ואני לא רואה כלום עדיין (חייב דחוף להחליף סוללות בפנס
) , מקרב אותו אלי ולא מאמין סרגוס עספור אולי 300 גר' ננעל על קרס 5/0 ועוד אכל כמעט את כל הפילה ראיתי דברים מוזרים בדיג אבל דבר כזה עדיין לא, מצד שני בדיג תמיד יש הפתעות צילום נדיר דג לשקית והמשך דייג, עד 00:30 לא נרשמה פעילות כלל למעט נישנושים קלילים, קיפול בית מקלחת ולמיטה.
עד הפעם הבאה......
ציוד:
מקל 1:
מקל: lion Cobra Pro 4.5
מכונה: Okuma Avanger 80a
חוט: Power Pro 30Lb Red
משקולת: 250 גר'
קרס: Owner No 2
חוט לקרס: 0.45 30 ס"מ.
מקל 2:
מקל: Lion Titan 3.9
מכונה: Okuma Avanger 80