פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   מחפש חוות דעת |
עמודים: 1 [2]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: מחפש חוות דעת (נקרא 5436 פעמים) |
הדפסה |
|
mwmw
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
בסך הכל, בהתחשב בסוג הדגה שיש לנו במרבית השנה, מקלות טלסקופיים איכותיים עונים על רוב הצרכים שלנו ואין צורך במקלות חלקים.
לדייג יותר כבד, נניח מ 5 קילו ומעלה יש יתרון ברור למקלות החלקים. אין שום סיכוי להעלות אינטיאס אפילו בינוני של 10 קילו מקל בטלסקופי סטנדרטי.
מקלות חלקים יתאימו יותר לזריקה רחוקה בתנאי שהם מיועדים לכך והתכונה העיקרית שלהם איננה כוח כמו מקלות האינטיאס. ללמי שהפרוטה מצויה בכיסו וחותר לאיכות מעל לכול , בהחלט מומלץ מקל כזה, רק לצורך מידע, מקל 3 חלקים של שימנו סידרה אולטרה, פיסגת החלומות ימסר לכל המשלם 4500 שח. הדגמים הבסיסים מתחת ל 1000 שח.
החברה בדרום אפריקה צודקים, מקל שוכב מדויק יותר ומוציא יותר חוט למרחק גדול יותר , אין לו נקודות חיכוך ויוצא חופשי, רק מה, ברובם השליטה הרבה יותר קשה, מחייב שימוש באצבע למניעת פלונטרים. מאחר ויש להם דגים גדולים בחוף ויש סירות שיותאות לעומק, הם מעדיפים אותם על פני מטחנות הקפה שלנו.. במודלים החדשים של רולרים שוכבים יש מנגון שמאפשר עצירה בפגיעה במיים ומאפשר שימוש קל יותר. גם בארה"ב מעדיפים רולרים שוכבים המזרח מעדיפים ספינינג ורולר טוב עולה מאות דולרים אבל הם לא יכולים להתחרות בקיבולת החוט ובדראג של רולר שוכב.
לצרכים המקובלים שלנו, 2 מרמירים פעם בשבועיים, זה מיותר
|
|
|
|
טל.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
50
לומר לחבר שיושב לידך בדיג : "יש לך סרטן...." ?
|
|
 |
|
|
בסך הכל, בהתחשב בסוג הדגה שיש לנו במרבית השנה, מקלות טלסקופיים איכותיים עונים על רוב הצרכים שלנו ואין צורך במקלות חלקים.
לדייג יותר כבד, נניח מ 5 קילו ומעלה יש יתרון ברור למקלות החלקים. אין שום סיכוי להעלות אינטיאס אפילו בינוני של 10 קילו מקל בטלסקופי סטנדרטי.
תן לי לחדש לך.... הוצאו אינטייאסים דו ספרטיים על מקל פחות מסטנדרטי , טלסקופי ולא מהמשובחים ביותר. פשוט סוס עבודה ושמו בישראל "אלמנה שחורה" של לידר.  יופי של מקל , אחד מסוסי העבודה השחורים והמשובחים שפגשתי.  החברה בדרום אפריקה צודקים, מקל שוכב מדויק יותר ומוציא יותר חוט למרחק גדול יותר , אין לו נקודות חיכוך ויוצא חופשי, רק מה, ברובם השליטה הרבה יותר קשה, מחייב שימוש באצבע למניעת פלונטרים. מאחר ויש להם דגים גדולים בחוף ויש סירות שיותאות לעומק, הם מעדיפים אותם על פני מטחנות הקפה שלנו.. במודלים החדשים של רולרים שוכבים יש מנגון שמאפשר עצירה בפגיעה במיים ומאפשר שימוש קל יותר. גם בארה"ב מעדיפים רולרים שוכבים המזרח מעדיפים ספינינג ורולר טוב עולה מאות דולרים אבל הם לא יכולים להתחרות בקיבולת החוט ובדראג של רולר שוכב.
לצרכים המקובלים שלנו, 2 מרמירים פעם בשבועיים, זה מיותר
הם צודקים במבחינתם כמובן ולפי נקודת הראות שלהם. אבל אין זה נקרא להמציא את הגלגל מחדש מבחינתנו בגלל שהם צודקים מצידם. אולי זה נקרא שאנחנו לוקחים את אותו הגלגל ומסובבים אותו לכיוון שיותר מתאים לנו.... ולשימוש שלנו.  בכל אופן , כבוד לך על הדיון המרתק ועל השיתוף הרב חבר.  אגב , את מקל ה-VERET האיטלקי ניסית פעם ? 
|
|
|
|
שלמי
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
יש לי מקלות של טוברטיני ( איטליה ) גם חלקים וגם טלסקופית אחת
מרוצה ממנה מאד
גמישה קלה ומרגישה אמינה ( לצערי לא בא אנטיאס לבקר אצלי ) אז לא יכול לחוות דעה שנגזרת מנסיון
|
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
יש לי מקלות של טוברטיני ( איטליה ) גם חלקים וגם טלסקופית אחת
מרוצה ממנה מאד
גמישה קלה ומרגישה אמינה ( לצערי לא בא אנטיאס לבקר אצלי ) אז לא יכול לחוות דעה שנגזרת מנסיון
מה המחיר של החכה ? ויש בארץ ?
|
-------------------------------
|
|
|
mwmw
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
לצערי לא הייתי ליד מחשב בסוף השבוע,
כל מה שאתה אומר , בניסוחים שונים , זה עדיין להמציא הגלגל מחדש אתה מחליט שלנו יותר מתאים להשתמש בצורה אחרת או בציוד אחר ממה שרוב מדינות הדייג בעולם עושות, זה לא משנה את המציאות ראיתי ועשיתי דייג בחלקים שונים של העולם, ראיתי והשתמשתי בציוד שונה ובשיטות שונות של דייגים מנוסים עם מסורת של עשרות שנים. נכון, לכל סוג ציוד אפשר למצוא שיטה לשימוש יותר אפקטיבי, אבל זאת לא הכוונה.
ריך להתאים את הציוד לסוג הדייג , לדגה, למקום הדייג ולהתחשב בכל הפרמטרים הידועים, עדיין,לשימוש דייג חופי רגיל כשהמטרה היא דייג על חי עדיף מקל חלקים, ועדיין רולר שוכב זורק רחוק יותר והוא גם חזק יותר ולמרות זאת, אצלנו זה מיותר, הדגה קטנה ומעטה ורוב הדגים קטנים ואין צורך להשתגע אלה אם כן , אתה תמיד מעדיף את הטוב ביותר.
ולכן גם מומלץ להחזיק יותר מסט דייג אחד ושכל סט יהיה שונה מהאחר.
אין צורך בסטים יקרים במיוחד, מספיק פשוטים עד בינוניים לא צריך שימנו אולטרה או דייוה סלטיגה, ומי שרוכש כזה שיהיה לו לבריאות ויסריח מדגים לי אישית יש מגוון גדול של מקלות ורולרים, החל מבינוניים עד טובים, לא עולה לרמות של ציוד על.
לשאלה נוספת: מכיר את האלמנה השחורה עוד התקופה מותג של דיווא ולא של לידר. יש לי זרוקה אחת, מיד לאחר יום כיפור אני יוציא אותה כדי לבנות איתה סוכה
|
|
|
|
|
תודה רבה לכל החברה!!! בעזרתכם הגעתי להחלטתי  בהתחלה רק הגעתי להציץ אליה. ואחרי שראיתי אותה......וגם שמעתי ממחיר שלה אחרי הנחה לא נשארו לי שום ספקות. לים הבא גם יצאתי לזרוק איתה ..... בקיצור אני מרוצה. מסקנה שלי: לזרוקות ארוכות חוץ מי חכה צריך גם ידיים שגדולות ממקום הנחון  ועכשיו אני מצטרך ללמוד טכניקות שונות ואימונים כדי לתקן טעויות ולאריך מרחק זריקה שלי, שהיום מתקרבת צמוד למאה מתר במשקל 150 גר
|
|
|
|
טל.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
50
לומר לחבר שיושב לידך בדיג : "יש לך סרטן...." ?
|
|
יפה מאוד חבר. שנה טובה. 
|
|
|
|
פורל הים
|
יום יום בים חבר פורום   
מנותקגיל:
85
יום יום בים מאכיל את הדגים והציפורים
|
|
היי לאחרונה רכשתי חכה חדשה וגם רולר מיה שפיגולה רולר ריובי אואזיס 7000 זאת חכת חלומותי קלה ורגישה עונה על הדרישות שלי פורל הים
|
-------------------------------
הציוד שלי חכת בראוניג רולר גולדן F G 7000
חכת שפיגולה רולר אואזיס 7000
סטנדים בבניה עצמית
חכת אבו גרסיה 7 28
רולר קוונטום (אחרי שיפוץ החלפת מיסב) חכת אבו גארסיה רולר אוקומה V55
ארגז כלים בבניה עצמית
כיסא משודרג לדייג
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
mwmw
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
מכיר, ציוד חוף סביר , מתאים לכל שימושי החוף , אפשר להגיע איתה למרחקים סבירים תתמודד יפה גם עם דגי החוף הגדולים
בהצלחה ושתיהנה
|
|
|
|
סקווידוויד
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
לצערי לא הייתי ליד מחשב בסוף השבוע,
כל מה שאתה אומר , בניסוחים שונים , זה עדיין להמציא הגלגל מחדש אתה מחליט שלנו יותר מתאים להשתמש בצורה אחרת או בציוד אחר ממה שרוב מדינות הדייג בעולם עושות, זה לא משנה את המציאות ראיתי ועשיתי דייג בחלקים שונים של העולם, ראיתי והשתמשתי בציוד שונה ובשיטות שונות של דייגים מנוסים עם מסורת של עשרות שנים. נכון, לכל סוג ציוד אפשר למצוא שיטה לשימוש יותר אפקטיבי, אבל זאת לא הכוונה.
ריך להתאים את הציוד לסוג הדייג , לדגה, למקום הדייג ולהתחשב בכל הפרמטרים הידועים, עדיין,לשימוש דייג חופי רגיל כשהמטרה היא דייג על חי עדיף מקל חלקים, ועדיין רולר שוכב זורק רחוק יותר והוא גם חזק יותר ולמרות זאת, אצלנו זה מיותר, הדגה קטנה ומעטה ורוב הדגים קטנים ואין צורך להשתגע אלה אם כן , אתה תמיד מעדיף את הטוב ביותר.
ולכן גם מומלץ להחזיק יותר מסט דייג אחד ושכל סט יהיה שונה מהאחר.
אין צורך בסטים יקרים במיוחד, מספיק פשוטים עד בינוניים לא צריך שימנו אולטרה או דייוה סלטיגה, ומי שרוכש כזה שיהיה לו לבריאות ויסריח מדגים לי אישית יש מגוון גדול של מקלות ורולרים, החל מבינוניים עד טובים, לא עולה לרמות של ציוד על.
לשאלה נוספת: מכיר את האלמנה השחורה עוד התקופה מותג של דיווא ולא של לידר. יש לי זרוקה אחת, מיד לאחר יום כיפור אני יוציא אותה כדי לבנות איתה סוכה
מה שבטוח - הסוכה לא תיפול. אולי תתנדנד אבל לא תיפול 
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: 1 [2]